Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
27
Cevap
768
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Tunceli Belediyesi'nde önceki dönemden kalan borç açıklandı: 230 milyon 673 bin 692 lira
N
2 hafta
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Tunceli Belediyesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde göreve gelen DEM Parti'li yönetim, önceki başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan kalan borçları açıkladı. Belediye Başkanı Cevdet Konak, “5 Nisan 2024 tarihi itibariyle belediyemizin toplam borcu 230 milyon 673 bin 692 liradır. Belediyemizin 2023 yılı toplam geliri 188 milyon, toplam gideri 271 milyon lira. Personel giderleri brüt bütçemizin yüzde 84’üne pay almaktadır. Son 5 yıllık süreç içerisinde 145 kişi işe alınmış” dedi.

Tunceli’de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, belediye başkanlığına DEM Parti’li Cevdet Konak seçildi. Belediye yönetimini devralan Cevdet Konak ve belediye eş başkanı Birsen Orhan ile Belediye Meclis Toplantısı’nda önceki Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan kalan borçları açıkladı. Belediyeyi devraldıktan sonra envanter çalışması yaptıklarını belirten Başkan Konak, “Belediyemizin 15 aktif müdürlüğü bulunmaktadır. Belediyemiz ana hizmet binası olmadığından dolayı fırın binası ve otogar biraz kısıtlı şartlarda hizmet vermekteyiz. Belediyemize ait olup yıkılması gereken binalar, belediye eski hizmet binası, itfaiye binası, eski Gençlik Kültür Merkezi binası. Belediyemize ait gayrimenkuller 193 iş yeri kiralık olarak verilmiş. Moğultay Mahallesi'nde Dersim Apartmanı’nda 6 mesken, 6 büro, yeni belediye iş hanında 4 mesken, bir misafirhane, belediyemiz fırın binası, otogar binası, belediyeye ait değirmen, eski mezbaha yeri, sebze hali, 1 adet asfalt plenti, İstanbul Şişli'de 6 katlı bina, Atatürk Mahallesi’nde 2 lojman, 1 pazar yeri, 1 arıtma tesisi ve hayvan bakım barınağı. Araç iş makinesi toplam sayısı 71 adettir. Bunların dört tanesi hibedir, 7 tanesi de arızalı durumda. Yani daha doğrusu hurdaya çıkarmış durumda. Aktif çalışan araçlarımızla altyapı, çevre düzenleme ekibi çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Önceki dönem Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, borcu 67 milyon 567 bin 806 lira olarak belediyeyi devralmıştı.

Hürriyet





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 1 Mayıs 2024; 16:6:45 >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: NeoNesil2023


Nohud yabdı
Yoruma Git
Sinirli ve Süratli - 2 hafta +5
S
2 hafta
Yarbay

Nohud yabdı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 hafta
Yarbay

Sen kim kadikoy kim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 hafta
Yarbay

Niye böyle oldu acaba? Hani ortada güzel bir gelişme var da borç o yüzden mi yoksa paso yandaşla iş mi yapmış?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 1 Mayıs 2024; 22:45:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 hafta
Yarbay

Çakılan çivi yok nerdeyse. Giderin yüzde 90 a yakını personel gideri.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Mayıs 2024; 22:58:33 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rindaman
P
2 hafta
Yarbay

Sokaktan topladığı vatandaşları para vermeden yol yapımında falan calıştırmıyor muydu bu adam? Personel gideri neymiş...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sinirli ve Süratli
S
2 hafta
Yarbay



Ekşideki başlığı gördünmü. Adam geçmiş belediyeden kalan borcu bile eksiltmiş güya borç yapmadan. Devir aldığı borca enflasyon oranında zam yapıyor aklıevveller. Halbuki tam tersi, devir aldığı borç enflasyon altında ezim ezim ezilip 2 milyon dolara düşmüş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Mayıs 2024; 23:0:47 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
0
2 hafta
Teğmen

Nufusu 38 bin olan bir İl için biraz yüksek bir rakam sanki !



A
2 hafta
Binbaşı

Takke düştü kel göründü

https://www.youtube.com/watch?v=inVPjmkLjYU



S
2 hafta
Yarbay

Tadimlik cakma ideoloji kendi icinde yeseremedi . Algilarla idare etti ama hakikat netice borc ile bo$ bir ideoloji yasatti. Kisacasi siyasiler gibi KANDIRDI ! ...

Komunizm tutsaydi dunya da gecmeyen ulke kalmazdi ...



P
2 hafta
Binbaşı

sen araştırmışsındır işin aslı astarı neymiş



U
2 hafta
Teğmen

Komünizm parayı görünceye kadar diye boşuna dememişler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 2 Mayıs 2024; 12:2:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 hafta
Yarbay

Şuna inanan varmıydı? İğrenç bir bıyık bırakıp milleti kekledi yıllardır.



H
2 hafta
Yüzbaşı

Kaç dolarmış kaç dolar olmuş onuda yazarmısın?



B
2 hafta
Yarbay

Hayaller Kadıköy'ün göbeğine nohut ekmek,gerçekler belediyenin borcunu arttırmak Yani bay başkan çıkıp da şunu diyebilirdi,Tunceli'nin DEMlenmesi gerek,haydi bana müsaade.Ne gerek vardı Kadıköy fantezisine.Hele ki daha 1 yıl önceki seçimde ''muhalefeti bölmeyin,bölenler haindir,sarayın adamıdır'' denir iken.

Gelelim ''Dolar Bazında'' borcu düşmüş ağabey diyen,sözüm ona okumuş ama anlayamamış avellere.

2014 yılında belediye olarak yeni adı ilbank o zamanlar ki adı iller bankası olan kamuya kredi sağlayan kuruluştan 100 lira kredi kullandığımızı varsayalım.Dolar kuru'da o zamanlar ortalama 2,25 civarında imiş.Yani 100/2,25 = 44,45 Dolar borcumuz var.Bu borcu hiç ödemesek ve yasal faize binse faiz oranı yıllık %9'dan bugün ki borcumuz yaklaşık 237 lira olur.Peki şimdiki Dolar kurumuz nedir?Yaklaşık 32 Lira.Şimdi 237/32 yapıp bakalım Dolar bazındaki güncel borcumuza. O da yaklaşık 7,5 Dolar yaptı.Doktor bu ne dediğinizi duyar gibiyim Doktor diyor ki hızlı değer yitiren Türk Lirası ile düşük faizde borçlanır isen borcunu hiç ödemeyip faize bindirsen dahi borcun Dolar bazında astronomik olarak düşük görünür gelelim bizim nohutçuya,normalde hiç TL borç ödemese Dolar bazında borcu %85 azalabilecek iken burada %75 azaldığını görüyoruz.Yani %10'luk bir artış söz konusu.Ha bunun lafı çok yapılır mı? 10 yıllık süreç değerlendirilip başka belediyeler ile mukayese de edilir ise gayet makul bir borçluluk diyebiliriz.Fakat buradaki mesele yaşamının her anında kapitalist ama özünde komünist olduğunu iddia eden tayfanın bu adamı yere göre sığdıramama hezeyanına düşmesidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcombil -- 2 Mayıs 2024; 14:29:37 >

K
2 hafta
Yarbay

hard kapitalizim hard komünizim ide sevmiyorum ikisinin ortası bir sistem icad edilmeli .



E
2 hafta
Yarbay

230 milyon lira hiçbir şey gidin akpnin ilçelerdeki borçlarına bakın çoğunun 1 milyar liraya yakın borçları var



S
2 hafta
Yarbay

Ama mikide borç yabdı. Buda yapar. Ne var yani.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

0
2 hafta
Teğmen

Nufusu 40 bin olan İl ile nufusu 400-500 bin veya milyonlara dayanan bir ilin borç mantığı aynı olmaz beyler bunu anlamak lazım. Çok insan oldumu çok hizmet götürmen lazım ona göre kademeli artar.

Ama atıyorum AKP'li nufusu 400 bin olan bir ilçenin 1 miyar TL borcu var diye forumu yıkan onlarca konu açanların deli gbi saldıranların nufusu 40 bin olan yanı oranın 10'da 1 i olan bir il için borcunun 250 milyon TL lere gelmesi yani 4 te 1 i kadar olmasını savunmaması gerekir.

Gelir gider muhabbetleri var ayrıca. Tunceli belediyesinin ne geliri olacak ki bu borcu çevirecek oda sıkıntı. Yoksa İBB'nin 150 milyar TL borcu var ama o belediye bu borcu çok rahat çevirir çünkü gelir kalemleri çok fazla.



T
2 hafta
Er

Bu adamı sevmiyorum ama şunuda göz ardı etmemek lazım: Geldiği günden gittiği güne kadar ki borcun dolar bazında değişimi.

Çünkü dolar son 5 yılda aşırı derecede arttı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.