Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
30298
Cevap
1833844
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (2. sayfa)
C
2 yıl
Yarbay

Hala mantıklı cevaplar yazdığını düşünüyorsun. Diyecek söz yok. Zaten gene bir başka klasik olan "Alamanyada daneylen meyve alıyoruz, Türkiyede kiloyla" argümanı da geldi. Belki milyon defa bu konuda konuşulduğu halde biri bunu diyorsa ya gerçekleri anlayamayacak durumdadır ya da kasıtlı yazıyordur.

Evet Türkiye'de herkesin evi ve arabası var, Almanya'da kimsenin yok. Türkiye'de zengin olmayan herkes oturup göbeğini kaşıyor. Tamam.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
H
2 yıl
Er

Eveeet bende bir hata yaptım ve 200€ luk bir sipariş verdim. Ups ile geldi, vekalet dediler verdim gümrük işlemleri için. Sonra aradılar paketim Tareks e takılmış. Paketimin içinde de bir adet elbise var sadece başka birşey yok. Güzel ülkemizin yine saçma sapan işlemleri. Bireysel olarak kullanacağım bir üründen Tareks isteniyor. Bakanlığı aradım anlattım dediler bizde saçma buluyoruz neden kaldırılmadı hala bilmiyoruz :). Sadece Tareks masrafları 4-5 bini bulabileceği söylendiği için kargom iade edilsin dedim. Şu an beklemedeyim. Karşı taraf çıkan ücretleri kabul ederse edilecek ( ki niye etsinler, etmezler büyük ihtimal), etmezse kargom imha edilecek ve ben 200€ ma bye diye el sallayacağım. Bu ülkede sınanmadığımız bir gün yok valla ya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Er

Bir gümrük macerasını paylaşmak istiyorum, belki tecrübelerden faydalanan olur;


(Hikayede geçen olaylar yerler ve şahıslar tamamen hayal ürünü olup ülkemiz gerçekleriyle bir alakası yoktur. - Pana Film - )

Evet,
Yaklaşık 10 senedir yurtdışından alışveriş yapıyordum ama uzun zamandır hiç bir şey almadığım için Mayıs 2022 de yürürlüğe giren kanundan haberim olmadı ve bir gaflette bulunup aliexpress'ten $245 lık bir cihaz aldım.

Satıcı "gümrük işlemlerini halledebilir misin?" diye mesaj attığında ben "tabii ya, nedir ki, en fazla %20 öder çekerim" mealinde cevap vermiş bulundum, satıcı belli ki meseleyi benden daha iyi biliyor ki "ben yine de ürünü demonte halde 4 farklı paketle göndereyim" dedi, bende OK dedim, hatta "üzerine bedelini ne kadar yazayim" diye bile sordu bende "yaz be yeaa ne ödemiş isek, sorun olmaz" mealinde saçmaladıktan sonra satıcı hala beni uyandırmaya çalışarak "FedEX ile mi göndereyim DHL ile mi, hangisi TR de gümrük işlemlerinde sana kolaylık sağlar?" diye bile sordu ki şu an bunları yazarken bile ne kadar kaşındığımı farkettim :) Neyse benim "Farketmez be yeaaa" mealindeki cevabımdan sonra satıcı paketin üzerine $245 yapıştırıp ürünü FedEX ile yolladı.

Evet, paket Dubai, Hollanda, Almanyayı gezdikten sonra 2 gün içinde İstanbul Havalimanı Gümrükte cukkalandı :) Tabi o 2 günlük süreçte ben internette gezinerek yavaş yavaş aydınlanma yaşıyorum, "ne olabilir ki gümrükte" modundan "hass..ir, s.ç..tık" moduna evrildim

Gümrüğe takılan bu ürünü müşavir olmadan şahıs olarak çekmenin mümkün olduğunu bir müşavir bana söylemişti ama şunu da eklemişti: "Keşke parasını verip müşavir ile çekseydim dersin, kolay değil" diye ve bu konuda sanırım gerçekten haklı,

Sonuç olarak 1000TL+KDV ye bir müşavir ile anlaştım.(normalde 1500+kdv ile çalışıyorlarmış, ben referanslı gidince indirim yaptı(!) sağolsun).

Tabi müşavir araştır, bul, FedEX ile iletişime geç, onların yönlendirdiği müşavir ile anlaşmaya çalış (Bu arada FedEX in yönlendirdiği MedTria Müşavirlik hala bana mail ile masraf bilgisini dönüş yapacak...) derken tabi bizim yavru Çelebi Geçici Depolama denilen yerde kuzu gibi yatıyor. Yatsın yatmasına da mübarek ben 5 yıldızlı otele o kadar ödemiyorum, nasıl bir depoymuş ki durdukça tomar tomar fatura çıkıyor. Olaylar, evraklar, yazışma telefon trafiği derken 8 gün yattı yavrucak. 

Bu arada gittiğim 4 Gümrük müşavirliği benim ürünümü çekmeyi kabul etmedi, "biz şirketlerle çalışıyoruz, şahıs ürünlerini çekme prosedürümüz yok, kusura bakmayın" diyerek kibarca pışpışladı, aslında mealen dediler ki "olum biz milyonluk gümrük mallarıyla uğraşıyoruz, enerjimizi niye senin 245 dolarlık malına harcayalım".
Neyse tanıdıklara felan soraraktan tanıdıkların tanıdıklarının tanıdıkları bir müşavir bulduk.

Süreci anlatayım:

Gümrük müşaviri ile anlaştım, vekalet istedi, matbu bir vekalet dilekçesi gönderdi, onunla notere gittim, 492 lira bayılıp vekaleti verdim, fotosunu whatsapptan attım, "abi orijinali lazım değil mi, whatsapptan attığım foto yeterli mi" dedim "yeterli yeterli sıkıntı yok" deyip işlemlere başladılar, bu süreçte Müşavirlikçe benden istenen evraklar:

  • Kargo firmasından gelen Varış İhbarı Yazısı (dedim o bende yok, ara FedEX i iste dediler, aradım, tr.fedexordino@tnt.com adresine mail at dediler, attım, ertesi gün geldi, yolladım müşavire)
  • Ürünün Faturası (dedim o da bende yok, dediler satıcıdan iste, yazdım satıcıya, tabi orası Pekin, adamlar uyuyor, ertesi gün fotosunu attılar faturanın, yolladım müşavire)
  • Ödeme yaptığına dair Banka Dekontu (Abi diyorum, dekont var ama tutarı $245 değil $360lı birşey, çünkü bu ürünle birlikte başka ürünler de aldım, hepsini birlikte tek seferde çekti aliexpress, diğerleri küçük şeyler olduğu için gümrüksüz ulaştı bana, "o zaman sıkıntı, sen ürünün değerini düşük mü gösterttin diyebilirler" mealinde birşeyler dediler, hatta bu yüzden mi bilmiyorum "kargo ücretini $100 gösterdik" dediler, halbuki kargo ücreti $245 e dahildi)
  • Ürünün web sitesi linki (doğru gümrük kodunu (GTIB) bulmak için)

Neyse belgeleri tedarik edip müşavire postaladıktan sonra (Tabi bunları -noter hariç- bilgisayar başından yapıyorum , şahsen gidip uğraşmayı gözüm yemedi çünkü hiçbir prosedürü bilmiyorum, "neyse parasını vereyim" dedirtecek bir süreç) işlemleri uzaktan takip ediyorum.
E-Devlet te 3000 lira vergi borcunun düştüğünü gördüm, (bu kadar beklemiyordum).

Sonra Müşavir masraf listesini yolladı:

3000 - Vergi
1180 - müşavirlik komisyonu
1845 - 8 günlük 5 yıldızlı Ardiye (Depo) tutarı
370 - Ordino evrağı (kargo firmasından alınan ve neden pahalı birşey olduğunu anlamadığım evrak!!)

TOPLAM= 6.325 TL

Paşa Paşa gönderdim parayı tabi. 
Parayı gönderir göndermez ürün çekildi, FedEX e teslim edildi, ertesi gün elime ulaştı paketler.

Sen misin dışardan 4600 liralık ürün almak isteyen?
Sonuç : 4600 + 6815 = 11.415 TL
Yen mi Yemen mi...

Sonra bi uyandım, "Oh dedim" ya, ne saçma bir rüyaydı, neyseki ülkemde dövizi durdurabilmek için böyle saçma kanunlar yok.

Bitti.










< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatyol35 -- 18 Ocak 2023; 17:39:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SORGUMEMURU , @ysnkrtkn
R
2 ay
Yarbay

Ülkede vatandaş lehine yapılan ne oldu ki!!!Allah bildiği gibi yapsın

Daha nasıl seveyim! bunları diye ekledikçe ekleniyor vergiler



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen ay
Teğmen

Yanlış kararlar alan beceriksiz, bilgisiz ve yetersiz yöneticilerin hatalarının faturasını hep vatandaş öder.
Sadece onu seçenler ödese sorun yok ama fatura bize kesiliyor. Onların taban seçmeni zaten ne yurt dışına çıkıyor ne de yurt dışından bir şey alıyor. Götür Afganistan'a bırak, orada da yaşar, gık demez.

Kısıtlama, sansür ve vergilerden etkilenenler hep oy vermeyen kesim. Bu politika anayasal haklarımızı kısıtlayan, taraflı ve adaletsiz bir hale geldi. Aynı adaletsizlik hükumetin belediyelere olan tavrında da açıkça görülüyor. Hükumet vergi tahsili, bütçe ve hizmet konusunda " bizden olan-olmayan" ayrımı yapıyor.
Bu konuda stk'ların veya bireylerin hukuk yoluyla hak araması gerekir.
Aramızda hukukçular varsa, hak arama konusunda bireysel olarak ne yapabiliriz, hangi yolu izlemeliyiz bilgi verebilir mi?

2024 yilinda Türkiye'de yaşayıp, instagram bile kullanamayan, yurt dışından 1 çift ayakkabı bile sipariş edemeyecek duruma getirilmiş, yüksek enflasyon altında ezilen bir vatandaş olarak, seçmeninden tut başkanına kadar bize bu rezilliği ve ilkelligi yaşatan herkesi kınıyorum.
Bu ülke çok daha iyisini hak ediyor. Bu rezilliğe mecbur değiliz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
15 yıl
Yüzbaşı

paketin üzerine "açanın anasını" da yazsanız bu şans işi. yazdıklarımı okuyun lütfen. herşeyi birebir aynı yolla 4 paket geldi 3 ü geçti 1 i takıldı. bu tamamen sizin paketinize kem gözlerin deymesine bağlı. gümrükçünün kem gözü sizin pakete takılırsa bitti gitti. özellikle büyük veya ağır kolilere gümrükçüler bi göz atıyorlar.

tüm arkadaşlar için tavsiyem şudur. ptt ile alın takılsa bile %10 vergi ve 2 lira depo parasıyla üstelik tek binada işi çözersiniz. yazıyorum işte dhl 3 kere git gel diyor bana.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fatihfx

ptt ile gelirse yapacağınız söyleyim.

1-) eğer paket takılırsa size eve yazı geliyor.
2-) ptt nin topkapıdaki ülkeri fabrikasının ordaki binasına gidiyorsunuz
3-) orda 1 den 9 a kadar numaralı camekanlı sağlı sollu küçük odalar var.sizinki hangi odada ise o odaya gidip sıra bekliyorsunuz.
4-) adınız söylenince içeriye geçiyorsunuz. paket geliyor yanınızda açılıyor.
5-) " bu ne ? " diye soruyorlar. Makul cevaplar veriyorsunuz. Ürünü kendinize aldığınızı zaten tek bir adet olduğunu fiyatının uygun olduğunu anlatıyorsunuz.
6-) Söyledikleriniz yeterli gelmesse odanın yetkilisine gönderiyor sizi. O amca bir bakışta çözüyor işi. Olmaz vermem derse çok dil dökeceksiniz almak için. Eğer bişey demeyip hesap yapmaya girişirse işine karışmayın, bırakın gerekli hesabı yapsın. Size "şu kadar vergisi var" diyecek. Söylenen rakam sizi aşıyorsa biraz alttan alarak dil dökmeye devam edin. Pazarlığa yanaşmıyorsa parayı ödeyip alın. Genelde çok makul vergi çıkarırlar.
7-) Siz verdiği ödeme kağıdıyla söylediği bankolara sırasıyla gidip ödemeleri yapın. Depo ödemeside ekstra 2 liradır.
8-) Tüm ödemeler bitince paketin beklediği odaya tekrar gidin paketi alıp sıvışın, fazla dolanmayın ortalıkta.

Yoksa o amca sen misin?
diyesi geliyor insanın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Binbaşı

Ama benim paket 50 gündür geziyor çinde ve bir şehirden pekin gümrüğüne,başka bir şehirden tekrar pekin gümrüğüne gidip geliyor. sanırım bu pekin gümrüğü iyi birşey ve benim paket orayı çok sevdi veya pekin gümrüğü benim paketle aralarında duygusal bir bağ kurdu


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Takunyalı SinHa
F
8 yıl
Binbaşı

Malezya Post un Allah versin mustehakini evlerine tsunamiler salsin arkadas bu kadar saçma hizmet olmaz olsun bu aliexpress shipping hep malezya post ile mi geliyor 2 kat fazla veririm gene almam bir daha bunu kullanan satıcılardan



İ
8 yıl
Çavuş

Arkadaşlar bu pos malezya da ne gibi bir sıkıntı olabilir. acaba yoğunluktan dolayı ptt mi ürünlerin bilgisini sisteme girmedi? Ayın 21 inde yurtdışına sevkedildi diyen ürünüm hala ortalıkta yok. 11 kasımda satın almıştım. Oldu 35 gün tamamen. Nedir bu neyin nesidir ya? yilbasindan once ulasirmi bana



M
8 yıl
Yarbay

burası ortadoğunun en dip çukuru imkanı olan kaçsın kurtulsun insan gibi yaşasın



M
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Yedaself

Gümrük sırası deniyor, yoğunluk deniyor vs. Ben 53. günde dispute açtım çünkü tahmini teslim süresi 21-30 gün yazdığı halde 30 günden sonra bana satıcı bekleyin falan dedi ama daha fazla beklemem bıktım bunlardan.

satıcının ne suçu var?

ülkenın her kurumu gibi ptt serviside 5000 yıl geriden geliyor..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yarbay

22 doları al kurtul. kargo ücretini niye ödesin ki onun suçu değil gümrükten geri dönmesi. Bu risk size ait.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kenturk1750
S
8 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Herhalde Finlandiya'dan falan bahsediyorsun kardeş. Burada öyle bir şey yok çünkü.

sizin yapınız herşeyi kabullenme üzerine zannedersem, ne zaman şikayet konusu geçse bir muhalefet ve küçümser tavır takınıyorsunuz, bırakın da kim ne yapmak istiyorsa yapsın, zorunuza giden nedir anlamadım..



G
8 yıl
Yüzbaşı

Benim de aldığım ürün 16 aralıktan beri havada gözüküyor siparişi vereli 1 ayı geçti. Bunlar shipped by air deyip eşekle mi yolluyorlar yoksa bizim gümrüktekiler solitaire oynamaktan fırsat mı bulamıyolar. Benim gibi sabırsız insanların sağlığına zararlı bu iş daha da kolay kolay bulaşmam :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Yarbay

Zimmet alındı zimmet verildi torba açıldı torba kapandı cumaya gitti az sonra gelecek ne acayip terimler arkadaş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Çavuş

10 yıldır yurtdışından ürün getirtirim. ama bu son aylardaki kadar gecikme, takılma ve aksilik yaşamadım hiç bi zaman.. ülkedeki her düzenin, her kurumun, içine edildiği gibi, nihai tüketicinin ucuz ürün alma hakkını da bu şekilde gasp ettiler sonunda! ama malum zombiler hala boş beleş konuşup yaşasınlar(!)...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

yarın yerel seçimler var..iyice düşünüp kararınızı öyle verin arkadaşlar..

değişim yerelden başlar..bunlara bi dur demenin vaktidir..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
5 yıl
Yüzbaşı

Başıma gelen hadiseyi anlatmak istiyorum.

Amerikadan bir sipariş verdim, 27 Nisanda USPS kargoya verildi. 1 Mayısta yani tam tamına 3 günde Türkiyeye giriş yaptı ürün.
Ürünü takip koduyla taradığımda, 2018 in 2. ayında İzmir de teslim edildiği gözüküyordu. Yani aynı takip koduyla eskiden başka bir ürün gelmiş Türkiyeye.

Sonra ptt sayfası güncellendi falan benim ürün eklendi. Ama 17 gündür Türkiye içinde bekletiliyor. Neyse en sonunda gümrüğe girdi, gümrükten geçti vergisi belli oldu vs. Çağlayan Dağıtım merkezine geldi ürün. Ürün bilgileri güncellendi benim adresim adım vs yazıyordu takipte. Dedim tamam artık sıkıntı yok bir kaç güne elime gelir ürün. Baktım dağıtıma çıkmıyor, telefonla ulaşmaya çalıştım ama hak getire. Telefon falan açılmıyor asla.

Sinirlenip çağlayan dağıtım merkezine gittim. Ürünü almak istediğimi söyleyince bana ürünü veremeyeceklerini çünkü bu kargo sorunlu olduğunu daha önce teslim edilmiş olduğunu ve bu sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi. Yeniden gümrüğe göndereceklerini söylediler ürünü. Dedim zaten ürün gümrükten geliyor geçmiş işte burda bekliyor ne alaka. Gümrüğün düzeltmesi gerekiyor falan bir şeyler saçmaladı orda duran yaşlı amca. Zaten surat bin karış, asla insanın yüzüne bakmıyor, baştan savarcasına cevaplar veriyor. Böyle tavırla karşılanca insanın sinirleri tepesine çıkıyor ama nefsimize hakim olmaya çalışıyoruz tabii. Neyse kargomu vermediler elim bomboş döndüm paketimin olduğu yerden.
Allah bilir daha kaç gün bekleyeceğiz.

Bu kadar rezil bir kurum dünya üzerinde olamaz gerçekten. Çıldırmamak, bu ülkeden nefret etmemek mümkün değil arkadaşlar.
İçimi dökmek istedim, saygılar.



M
5 yıl
Yüzbaşı

bence yavaş yavaş değil , ivedilikle bu ve benzeri, tamamen vatandaşların dezavantajı için alınmış kararlara hızlı bir şekilde dur dememiz gerekiyor. bu kadar halkını sömüren bir devlet anlayışı olamaz.... altlarında son model makam araçları , kollarında elli bin dolarlık hermes çantalarla gezmek güzel tabi... ama milletin 1$'a almış olduğu ürüne ürün bedelinden daha fazla bir ücret bindirmek tabir yerindeyse ahlaksızlık ve terbiyesizliktir.... bu ülke bu şekilde yönetilmeyi hak etmyiyor ve ben sade bir vatandaş olarak artık bu durumdan çok ciddi manada rahatsızlık duyuyorum (kimse bana yol hastane köprü masallarıyla gelmesin ) ...ülkeyi liyakat sahibi , bilgili , vizyonlu kişilerin idare etmesi gerekiyor , israf , rüşvet , adam kayırma vs vs tamamen ortadan kalkmalı he diyelimki kalkmadı bu şekilde bu gemi daha fazla yürümez....sonumuz hayrolsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gokhan91