Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30213
Cevap
1825196
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1504. sayfa)
M
4 ay
Onbaşı

Saat kulaklık ve çanta. fiyatları 150$'ı geçmiyordu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @OROFI
O
4 ay
Yüzbaşı

Ptt yi arayın bence



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mm123
M
4 ay
Onbaşı

PTT'ye sordum, barkod istiyorlar, global express tracking kodunu veriyorum, bizde kaydı yok diyorlar.



M
4 ay
Onbaşı

N
4 ay
Teğmen

Şunların yaptığı zulmü Yunan yapmadı.
Nedir bu çektiğimiz yahu



N
4 ay
Teğmen

Limit 150 Euro. Sizin 156 EU yapıyor. +6 EU yüzünden gümrüğe takılmış sanırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Maycomb
N
4 ay
Teğmen

FedEx 2.7 kg'lık paket için $30 aldı, gönderiyi Amerika'dan 4 günde getirdi. (Economy tarifesi, 5-9 gün içinde teslim diyor ama hep erken getiriyor.)

Pakette 7 adet ürün vardı, toplam ürün bedeli $120 altındaydı.

Gümrükten serbest bırakıldıktan 2.5 saat sonra (İstanbul-Avrupa yakası) teslim edildi.

Detay trafik bilgisi;

 
< Resime gitmek için tıklayın >


Ticaret Bakanlığı Gümrük Mevzuatı Soru-Cevap linki:

https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti#:~:text=Cevap%3A.%20T%C3%BCrkiye%20G%C3%BCmr%C3%BCk%20B%C3%B6lgesindeki%20bir,benzeri%20bas%C4%B1l%C4%B1%20yay%C4%B1na%20muafiyet%20tan%C4%B1nmaktad%C4%B1r.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 26 Şubat 2024; 23:13:6 >

M
4 ay
Onbaşı

Evet bu sebeple değil, aylık 5 ürün sebebiyle kargoya takılmış. Bugün sinotrans diye bir işletmeden mesaj geldi. Aylık 5 ürün sınırı nedeniyle gümrüğe takılmış. Mail attım, her bir paket için 1350 lira ordino bedeli, 22$ depolama ücreti ve daha bilmediğim vergi ve gümrük müşaviri vs masrafları çıkacakmış. Zaten ürünler o kadar para etmiyor. Ben de almayacağım muhtemelen.

İşin garibi geçen ay 10 üründen fazla sipariş vermiştim, hepsini bir pakete koyup yollamışlardı ve gümrüğe takılmamıştı. Bu sefer ayrı ayrı paketler yapmışlar, sorun burdan kaynaklanıyor.

Daha da ilginci, tüm bu gümrüğe takılmalardan sonra, amazondan verdiğim sipariş, bugün gümrüğü geçmiş. İlginç bir olay gerçekten.




Bu mesajda bahsedilenler: @noisywan
W
4 ay
Çavuş

Anladım. Mevzuata göre diyemez. En fazla ödeme belgesini isteyebilir usulsüzlük olmadığından emin olmak için. Aklınızda bulunsun, hangi mallarda kıymet belirleme yapılabileceği, ve bunun hangi yöntemlerle yapılacağı mevzuatta yazılı. Ben internete baktım, fiyatı şuymuş, ben onu baz alırım diye bir uygulama yok. Bazen böyle yapıyorlar, itiraz edin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coolman7
W
4 ay
Çavuş

Teknik olarak, gümrüğü ürünün ne zaman alındığı ilgilendirmez. Onlar için devlet kayıtlarına girdiği tarihin önemli olması lazım. Ama Türkiye burası. Her yerde belirsizlik bırakıyorlar ki isteyen istediği gibi at koştursun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sasuta
S
4 ay
Yarbay

Ancak bu durumda şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. Hava muhalefeti, sistemlerdeki aksaklıklar gibi siparişi veren kişiden bağımsız olarak ortaya çıkan ve müdahale imkanı olmayan durumlarda siparişler bir sonraki aya sarkabiliyor. Böyle bir durumda tüm yükümlülüğü ve sorumluluğu siparişi verene yüklüyorsunuz.

Olması gereken sipariş veriliş tarihinin baz alınmasıdır. Haklı olarak gümrük ne zaman sipariş verdiğinizi bilemez diyebilirsiniz ama nasıl vergiyi peşin aldırıyorlarsa sipariş tarihini de bi zahmet kargo üzerine yazdırsınlar.

Eğer durum böyle olmasa idi sanıyorum ki benim kargoya da el koyarlardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @watercolours
C
4 ay
Yarbay

faturada tarih yazıyor. gümrük işlemleri sırasında fatura da ibraz ediliyor. gümrüğe geliş tarihi yerine fatura tarihini esas almaları lazım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sasuta
S
4 ay
Binbaşı

Bu adamlar inat, gümrüğe giriş tarihini hep dikkate alırlar, gel de laf anlat, memurun umurunda değil..



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coolman7
S
4 ay
Yüzbaşı

WeChat platformundan kredi kartıyla ödeme yapabilen var mı?Çinli toptancıdan sipariş vereceğim.Aliexpress’e göre fiyat çok uygun ama wechatten ödeme istiyorlar.Bu sistemi bilen ve ödeme yapabilen var mı?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

G
3 ay
Er

Merhaba,

3D yazıcım için Micros Swiss markasının hotend'ini aldım. Ürün bedeli 64.99USD 13.75$ da kargo, toplamda 78.74$ maliyeti var. 24 Ocak'ta USPS ile yola çıkan kargo, 2 Şubat'ta İstanbul'a ulaştı. Fakat USPS'in sayfasından hareketleri kontrol ettiğimde, 19 Şubat'ta tekrar Amerika'ya döndüğünü gördüm. Amerika'da bir süre gezdikten sonra 27 Şubat'ta tekrar Türkiye'ye yola çıkmış ve 2 Mart'ta İstanbul'a tekrar gelmiş görünüyor.

Ürünü resmi satıcının sitesinden aldım ve sadece kargo ödedim. Gümrük bedelini paketi bana getiren son kargo firmasına ödeyeceğimi tahmin ediyorum. Bir defasında Ali Express'ten aldığım bir ürün için PTT Kargo'ya ürünü teslim alırken gümrük bedelini ödemiştim. Kargo neden geri dönmüş olabilir? Ödeme için benim mi girişimde bulunmam gerekiyor? Konuya hakim arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim, paket ikinci defa Amerika'ya dönmeden ne yapılması gerekiyorsa yapmak istiyorum. Teşekkürler..

Not: Forum'da gördüğüm gümrük işlemleri sıkça sorulan sorular sayfasındaki 17. madde şu şekilde;

17.Soru: Değeri 150 Avroya kadar yurtdışından gelen gönderimin vergisini ödemek için gümrük idaresine gelmem gerekiyor mu? 
Cevap: Gelen gönderinin kıymetinin 0-150 Avro arasında olması halinde tahsil edilecek tek ve maktu vergiye ilişkin olarak posta idaresi ve hızlı kargo firmaları alıcıya bilgi vermekte olup vergilerin ödeneceğinin alıcı tarafından kabul edilmesi halinde gönderi alıcının kapısında teslim edilirken vergi tahsil edilmektedir.

Beni bu konuda ne posta idaresi ne de hızlı kargo firmaları aramadı. Muhtemelen ödeme teyidi alınmadığı için de geri döndü diye tahmin ediyorum. Bu durumda ben kime ulaşabilirim, ne yapmalıyım?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F4827C559 -- 3 Mart 2024; 14:24:9 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 ay
Binbaşı

Ilgili Ptt gümrük müdürlüğüne



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sinantenekeci
M
3 ay
Onbaşı

Merhaba. Maili ETGB'ye mi attınız? Acaba ben de bir sonraki ay mail atsam ürünleri getirirler mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sasuta
S
3 ay
Yarbay

Merhaba, bana sinotranstan siparişimin gümrüğe takıldığı ile ilgili kısa mesaj gelmişti ve orada mail adresleri vardı ve ben de mesajdaki adrese mail attım.

Durumunuzu paylaşmadan ürünlerinizi getirirler mi getirmezler mi nereden bileyim. En iyisi ürünlerinize kim el koyduysa ve haksız olduklarını düşünüyorsanız onlara mail atın.




Bu mesajda bahsedilenler: @mm123
S
3 ay
Yarbay

Streacom İnternet sitesinden 10000tl ye kasa ve güç kaynağı sipariş ettim. Fedex ile geldim medtria gümrük müşavirliği 12.000 TL vergi, 3000 TL ardiye, 1700 TL küşat 3500 TL hizmet bedeli 1000 TL dts 2000 TL tareks hizmet bedeli çıkardı arkadaşlar doğru mudur bu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 ay
Binbaşı

150 euro üstü siparişlerde 2 ila 2,5 kat arasında vergi çıkar, doğru görünüyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @S.T.A.L.K.E.R.