Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
30161
Cevap
1819662
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1264. sayfa)
S
5 yıl
Yarbay

Yok hocam, malum ırktan Türkiye'ye gelenler Suriye'den bir güzel mal çekiyor, ve bunların önünde pişmiş kelle gibi sırıtarak haberlere çıkıyor. Tüm sıkıntı Türk vatandaşlarına.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cervinff
R
5 yıl
Yüzbaşı

Beyler DHL Express ile gelen siparişim 19 euro değerinde olmasına rağmen gümrüğe sokulmuş 2 gündür gümrükte. Yapmam gereken birşey var mı ne DHL tarafından arandım ne de mail atıldı.

"
Durum
Gönderi gümrüğe tabidir
Aralık, 31 2018 11:36 Local Time
Ek Ayrıntı
Göndericiden veya ithalatçıdan gönderinin gümrükten çekimini sağlamak için özel bir sertifika beklenmektedir.
Sonraki Adım
Bir DHL yetkilisi ithalatçı ile iletişime geçecektir veya daha fazla bilgi için lütfen DHL Müşteri Hizmetleri ile temasa geçiniz. DHL tarafından bir bildirim yapılmadıysa, müşteri DHL Müşteri Hizmetleri ile temasa geçmelidir.
"


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

Paralel ithalat sandığınız gibi gümrüksüz mal geçirmek değil. Bu ülkeye vergisiz çöp bile giremez. İthalatta öyle katı kurallar var ki, ithalatçıyı bezdirir çoğu ithalatçı battı kapadı zaten. Kurumsallar toptan aldıklarından senden benden elbette çok daha ucuza alıyor aynı malı, ancak gümrüğe geldiğinde aynı vergileri kat kat ödemek durumundalar ticari kapsamda çok daha fazla masraflar çıkıyor. Ardiye, Navlun, KDV, ÖTV, TSE, Gümrük komisyonu vs bir sürü masraf var. Bunlar tabi maliyete etki ediyor. O yüzden 3-5 tane malzeme getiremiyorlar. Örneğin senin 20 dolara aldığın bir malı ticari olarak ithalat yapmak istersen gümrük komisyonu dahil ödemen gereken tutar 1500TL yi buluyor. Bilmem anlatabildim mi.
hocam hiç sanmıyorum adamlar kazanmasa neden ticaret yapsınlar ben ilk sipariş verdiğimde ürün türkiyede olmadığı için sipariş vermiştim. şimdi baktım türkiyede 397 tl ye satıyorlar 2 yıl türkiye garantili. ben bu vergiyi ödediğimde bana maliyeti 519 tl civarı oluyor. istediği kadar ucuza alsın ürünü toptancı bu kadar ucuza alamaz. gariban vatandaşa hep bu yükler para bitti devlette böyle böyle toplayacaklarını sanıyorlar. ama kabul etmeden iade edeceğim ürünü. arıyorsun ulaşamıyorsun dilekçe yazıyorsun 50 tane yer gezdiriyorlar civisi çıktı ülkenin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozii41 -- 1 Ocak 2019; 18:11:32 >


Bu mesajda bahsedilenler: @daytripper25
O
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: complete_

haklısın hocam ama bedduayla kimseye birşey olduğu yok,herkes misler gibi,kuruların yanında yaşlar da yanıyor..

Alıntıları Göster
oluyor hocam çok defa bunu tecrübe ettim. ama olan kişi sorunu başka yerde aradığı için anlayamıyor. Yüce Rabbim Büyük İlahi adalet tecelli eder er yada geç sonsuz inanıyorum buna.



D
5 yıl
Yüzbaşı

benim bildiğim TRT bandrolü ödemeden ithal ettikleri şeklindeydi. yanlış olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cervinff
C
5 yıl
Yarbay

DHL de senin telefon ve email bilgilerin olmayabilir. Müşteri hizmetleri ve gümrük departmanı ile görüşmen gerekiyor. Sonra bir dizi mail trafiği olacak. Senden evrak isteyecekler vs vs.




Bu mesajda bahsedilenler: @revoltx
C
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: daytripper25

benim bildiğim TRT bandrolü ödemeden ithal ettikleri şeklindeydi. yanlış olabilir.
medya player ve android tv boxlarda trt bandrolü yok zaten. TRT bandrol ücreti kesilmesi için Radyo FM veya TV tuneri olması lazım. Eğer bunun için fazladan ücret kesildiyse bu gümrük memurunun hatasıdır ama nasıl düzeltilir bilemem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Yarbay

Aralık ayı sonunda açıklanarak yürürlüğe giren yasaya göre ;
bandrol ücretleri radyo ve radyo alıcıları için 1-2 avro, videolar için 18 avro, set üstü medya kutuları (set top box) için 7 avro olarak belirlendi.

Gümrüktekiler ürünleri kafalarına göre katagorize ediyorlar. Tv box lar video kategorisine sokulup 18 avro bandrol bindiriliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cervinff
D
5 yıl
Yüzbaşı

limanyakan hocam bu doğruysa direk şikayet ediyorum. sizinkisi tahmin mi yoksa o yönde bir haber mı aldınız?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Limanyakan
L
5 yıl
Yarbay

Resmi Gazetede yayınlandı. Gümrükçüler kategori seçimi konusunda hata yapıyor. Ayrıca video oynatıcılar için o bandrol çok yüksek.




Bu mesajda bahsedilenler: @daytripper25
H
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ozii41

Alırlar OY un 3 ün birini bundan sonra. aynısı nı bana yapmışlar. 167 tl vergi ne demek. Malın fiyatına eşit neredeyse iade edeceğim onlara da bu vergiyi nah vereceğim.

Alıntıları Göster
Km9 a 40 lira vergi cikarmislar bana ama cizim tabletine 167 lira cikarmislar ulen 150 lira lan o cizim tableti allahsizlar buna nasil itiraz edicez arkadaslar allah askina bi yardim edin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

gunlerdir ulkeye giris yapan takipli postalarimda ilerleme yok, ptt`ye ne oldu boyle ?



O
5 yıl
Er

Merhaba CP355679064CN kodlu bir kargom var 05.12.2018te çinden çıktı. Ancak ondan sonra bir haber yok Chinapost takip sitesinde Route İtalya gözüküyor. Ama global ve benzeri sitelerde Türkiye gözüküyor. Bu olayla bilgisi olan var mı ?

Farklı satıcıdan yine CP380675055CN farklı bir kargo italya gözüküyor.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_sucu -- 2 Ocak 2019; 22:52:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar bu dispute işinden anlayan birinin yardımına ihtiyacım var.



Ben şimdi elektronik sigara sipariş ettim , malum yasaklı ürün. Zaten paket 21 aralıkta UKİM'e girdi. Hala ptt işyerinde bekliyor ibaresi var. Sırası gelince açılıp bakılıp iade edilecek.



Ben satıcı ile irtibata geçtim bu paket UKİM'e girdi , hiç uzatmayalım iade sürecine başlayalım diye. Arkadaş her seferinde paket bana geri gelsin ondan sonra deyip durdu.



Bende az önce dispute açtım , pakette elektronik sigara olduğunu ve iade edilmek üzere gümrükte beklediğini yazdım ve para iadesi istedim. Satıcı anında bana özel mesaj olarak bunu yazdı.





< Resime gitmek için tıklayın >



Şimdi bu arkadaş burada diyor ki aliexpress'in çevirisinden anladığım , sen bu tartışmayı iptal et yenisi aç , kişisel nedenleri seç ürüne ihtiyacım yok bunu seç biz iade yapacağız diyor. Birde resim atmış böyle yapacaksın diye



< Resime gitmek için tıklayın >



Şimdi ben bunun dediğini yapayım mı , yaparsam sonrasında bana sorun çıkar mı sizce ? Yoksa hiç karışmayayım dispute sonucunu mu bekleyeyim ? Ne dersiniz ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

En son mesajimda gumrukte kaldi dedigim hic bir ilerleme gorunmedigi paketim 2 ay sonunda geri aide olarak geri gitmis ve gumruk takip no ile bakildiginda pim tarbayi acti diye yaziyor bilgini olsun...



C
5 yıl
Yarbay

Dediğini yap, sen ona yardımcı ol, o da sana yardımcı olsun



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TikTakTikTakTok
C
5 yıl
Yarbay

evet dispute reason'u değiştirmeni istiyor. Senin açından çok önemi yok ama onlar açısından önemli. Dediğini yap paranı iade edecekler. Bu şekilde süreç hızlanır. Sana bir zararı olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @TikTakTikTakTok
V
5 yıl
Teğmen

Ukim'e takılan paketim (pmr telsiz) Samsun 75. yıl pim e sevk edildi. Çorum'da gümrük memuru olmadığı için buradan evrak istediler. dekont, sipariş sayfası şeklinde posta ile göndermemi istediler. tabi bana kağıt gelmedi uzun bir telefon trafiği zar zor ne istediklerini öğrendim. evrakları gönderdim 2 hafta sonra durum bu. ücretler kısmında herhangi bir fiyat yok sıfır hepsi.

< Resime gitmek için tıklayın >



M
5 yıl
Teğmen

DHL'de gümrük evrakları için istenen belgeleri mail atacak olursanız(kategori3@dhl.com). Dosyaların toplam boyutları 12 mb üstünde olunca mail ulaşmıyor. Dosyalarınız ulaşınca zaten otomatik cevap gelmesi lazım. Sabah dosyaları gönderdim. Aradan uzun zaman geçtikten sonra aksiyon alamayınca aradım. Meğer ki dosyalar ulaşmamış tekrar gönderdim. Dhl'den gönderi bekleyen arkadaşların işine yarar diye yazayım dedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matesis514 -- 3 Ocak 2019; 15:58:48 >

G
5 yıl
Onbaşı

BENİMDE $ 26.80 DVR ARAÇ KAMERAM GÜMREĞE TAKILDI KAĞIT GÖNDERMİŞLER

MAİL GÖNDERDİK ÖDEME BİLGİSİ ALİEXPRESSDEN EKRAN GÖRÜNTÜSÜ VB.

SONUÇ=31.1 TL ÜCRET


Gümrük Vergisi : 28.0 TL
Damga Vergisi : 0.6 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.5 TL
Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
TOPLAM : 33.1 TL

PARA ÖDEDİK CILKI ÇIKTI BU İŞİN