Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
625
Cevap
53045
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: TTNET, Fiber internet paketlerini 81 ilde kullanıma sunacak (12. sayfa)
C
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

Eyüp te oturuyorum burada fiber miber yok
Alt yapı çalışması vs yok
Fiber kutular kablolar hiçbirşey yok..



Bu fiber 7-8 senede anca gelir herhalde

Heryere tabiki aynı anda gelmez, ama ben istanbulda birçok yerde gördüm.Ama asıl fiber önce sitelere falan yerleşir.Nasıl superonline fiber heryerde yok buda öyle olur.Talep ederseniz de şartlar isterler, geçtim ttneti fiberi, altı üstü kablotv için turksatla görüştük apartmanın yarısı başvurması gerek dediler.Yani bu tip firmalar çoğunluğa göre çalışır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay

az önce aradım ttnet pingim olduğumu söyledim bi faydası olmadı yetkimiz yok o konuda yetkisi olan kişiler var ancak onlar düzeltir dediler sonra 81 ilde fiber olayını sordum doğru dedi adam tarih sorudm ne zaman hangi ilde fiber internet olucak dedim şuan il il yapılıyor ancak ayni anda tüm ilere yampılamaz sırayla gidiyoruz dedi ne kadarı doğru bilemem tabi



2
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: enja

Videoyu izlemek için tıklayınız




.
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Biri fiber mi dedi ? Buyrun TTnet alt yapısı

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Tam 5 aydır böyle, her ay her hafta mutlaka sinyal sesinde kesilme mevcut. Büyük reklamlarla fiber döşenecek, alt yapı çalışmaları HIZLA ilerliyor dediler iki kablo çektiler içi boş çektikleriyle kaldılar ses seda yok. Apartmanlara CAT6 kablo döşediler ama mahalleye gelip fizibilite çalışması bile yapılmadı, saha dolabı için temel bile atılmadı.

İşte fiber internet. Aylardır çektiğim çileden artık çıldırmak üzereyim. Bigün çıkıp tüm mahallebin kablosunu kesicem o olacak artık. Yarın gidip bu fotoğraflarla birlikte dilekçe vereceğim. Aynı anda nekadar şikayet sitesi varsa şikayet sitelerine de başvuracağım.

Yani böyle uygulamalar sadece ülkemize özgü herhalde. Önce sök sonra öylece bırak ve aylarca da hiç dokunma.

Türk işi buna denir ,elin gavuru bunu görse adamın yüzüne tükürür.. zuhaa





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 26 Şubat 2012; 16:55:13 >

G
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: S

Mbps'ye kadar olayı işi bozuyor.

Bu tüm dünyada böyle. Yani anormal olan bir şey yok. Dünyadaki tüm sitelerden tam olarak 100 megabit ile indiremezsin tabii ki. Karşı taraftan kaynaklanan kısıtlamalar da hızını etkileyecektir.



A
12 yıl
Teğmen

TTNet denemelerini yapmaya başlamış bunun galiba bazı kişilerde. Arkadaşın şuan 24Mbit lik bir interneti var torrentten 2,2yle indiriyor özeniyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yüzbaşı

o arkadaş çok şanslıymış. 24 mbps yani adsl2+ nin max sınırı o zaten. bazı yerlerde ulaşılabilir hız 26 gibi bişilerde yazıyor modemlerde ama. genel olarak adsl2+ modemler max indirmesi 24 mbps. ama annex_A ada max gönderme 1.2 mbps hız eğer santral ANNEX_m kullanırsa buda türkiyede çok zor adsl ile 3.5 mbps gönderir. ama saolsun ttnet bırak 1.2 mbps hızı onu bile 200 kbps çalış 800 veriyor. hey maşallah hey. uploaddanda çalalım deniliyorç



B
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

aparmanlarına fiber kutu konan arkadaşlar binanıza hat döşendi mi peki ve döşenen hat fiber mi CAT6 kablo mu. Yani binaya kadar mı fiber yoksa daireye kadar mı? Biz hala bekliyoruz işte fotolar koymuştum ya alt yapı yer altına alınacak dediler , alt ana caddeye kalın kalın içi boş turuncu kablolar döşediler yazın bıraktılar öyle ucu dışarda.

Başvuru yapan apartmanlarında hatlarını içeri alıyorlarmış özle taşeron bir firma. Tüm binaya baştan aşşağı kalın cat6 kablosuyla hat çektiler bodruma kadar ama 5 aydır ses seda yok. Hızım sürekli dalgalanıyor zaten kutu aşşağılarda kezindiği için. Bigün 12 alıyorum bigün 10 alıyorum.

superonline binalarda dahi kullanıcıya ait dairenin kapısına kadar hatta istenirse içerideki herhangi bir noktaya kadarda fiber hat çekiyor fiber hattı dönüştürücü kutuya girip 0.5 mt lik cat-6 kablo ile modeme aktarıp veriyor. ama telekomun mantığı taaa neredeyse ilk xp işletim sistemi çıktığında adsl bağlantısınlan ilgili açıklamaları duyduğumuzda nasıl ki telefon hattındaki bakır teller ile çok mükemmeli başarıyoruz diye aldattı ise aynı şekilde şimdide biraz daha farklı mantık ile sözde cat-6 ile işi hallettiklerini söylüyorlar ama merak etmeyin külliyen yalan hatta cat-5 kullandıkları diğer bağlantı tipleride külliyen yalan. 100 mb bir kere kullandıkları cat-6 kablolar ile bile çok zor olacak bir değer. ne teori ile nede ters mühendislik mantığı ile mümkün değil.

sebebine gelince hem telekom hemde superonli ve ya x bir firma asla gerçek bakır bileşen kullanmıyor network kablolarında 3. hatta 4. sınıf malzeme kullanıyor aynı şekilde kullandıkları fiber data kabloların bile kaçıncı sınıf olduğu meçhul.
piyasada cat-5 de ganimet gibi cat-6 da fakat gerçek bir cat-5 kablonun topu 267 ila 375 tl arasında değişmektedirmarkasına göre ve bu cat 5 mimari ile gerçek gigabit bağlantı sağlanabiliyor cat-6 şartı kalkıyor ama buda bir yere kadar. cat-6 uzak mesafelerdeki sinyalin zayıflamasını engellemek istiyorsak şart ama onunda gerçek cat-6 olanları dediğim cat-5 kablolardan 1.5 kat daha pahalı sebebine gelince bu kablolar saf 1. sınıf bakır kullanılarak elde edilmiş durumda zaten saf bakır gerçekte yumuşaktır ama piyasadaki cat-5 ve cat-6 kablolar hem sert hemde demir oranı yüksek.

örnek olarak kullandığım kablolarıda göstereyim

http://www.frisby.com.tr/scripts/prodView.asp?idproduct=391

bu ürünü hastane altyapısını hazırlarken kullandım ve kalitesini geçtim bilgisyarlar resmen ağdaki bir pc üzerinden işlem yaparken kendi içinden çalıştırıyor gibi işlem yapıyor.


http://www.frisby.com.tr/scripts/prodView.asp?idproduct=306

buda acemilikmi denir artık başka birşeymi bilemiyorum tüm piyasada bulunabilen ve ayrıca tüm internet sağlayıcılarını kullandığı ve hatta dahada düşük kalitedeki bir cat-6 kablo tipi.

aynı şekilde cat-5 olayındaki en büyük hatam ise dikkatsizce standart ürün kullanıp gigabit ağ yapısı yapmış olmamdır.


http://www.frisby.com.tr/scripts/prodView.asp?idproduct=223

bu ürün ile 3 mt lik mesafede gigabit bağlantı sağlanabiliyor ama 3.2 mt dediği anda olay kopuyor switch sinyal kaybı veriyor pc ise ağ kablosu takılı değil hatası anca 10/100 ayarına düşürünce ağ kartını çalışabiliyor sistem.

Frisby FNW-CAT5E15 CAT5E UTP LSZH&FLUKE PASS Kablo

bu ürün ise baya bir pahalı ama gerçekten cat-6' yı aratmıyor 150 mt' reye kadar tek parça halinde.


yani telekom olmuş super online olmuş farkı yok malzemeler 3. sınıf yada 4. sınıf zaten bu tip malzeme kullanıldıktan sonra altın kaplamalı kablo ile switch'e ya modeme bağlantı yapsalar ne olacak kök bozuk zaten.

fiber superonline evet hızlı ama ne kadar hızlı mantıken 1 mbit internet ile bizim 1024 kb ile downloadı görmemiz lazım gerçekten 1 mbit ise. 20 mbit yada 50 yada 100 mbit ile bizim 4gb dosyayı rekor bir hız ile edinebilmemiz lazım ve bunu derken bir indir. comdan inen dosya yada bir paylaşım sitesi üzerindeki dosyayı düşünerek demiyorum çünkü o noktada tam 5 farklı faktör var direk 1-1 aynı hızda fiber bağlantısına sahip 2 pc arasında 4 gb lık bir dosyanın aktarımından bahsediyorum aynı binada ve bağımsız 2 farklı fiber hat kullanarak.

telekom internet işini bıraksın telefon hizmeti işinide bıraksın bankacılık oynasın daha fazla kazanacaktır kesinliklen telefon hiçmetini bile aldı gitti diğer firmalar ev telefonu kullanma ihtiyacı duyan insan kalmadı resmen.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
12 yıl
Yarbay

black_flood , gerçekten en iyi ve kaliteli bilgiyi vermişin. Bize döşedikleri kabloda işte cat6 yı andırıyor ama değil gibi çünkü normal tek damarlı teleofn kablosu kalınlığında bakır kabloları. Benim bildiğim cat6 biraz daha kalın olur ve deidğin gibi bakır yoğunluğu daha yüksektir. Bakırında altın ve gümüşten sonra en değerli maden olduğunu düşünürsek kimse durduk yere birde bedavaya bu kaliteli cat6 cat5 kabloları bizim binalarımıza döşeyeceğini sanmıyorum, ki zatne bizdekinde marka bile yazmıyor bulamadım hiç üstünde yazı falan no name bişey.

Bu döşeme olayında da bir çok kayırma olacaktır. Pahalı sitelere, rezidanslara kaliteli kablo çekerken bizim gibi normal bir mahalledeki evlere noname ürünler kullanırlar. Benim ümidim yok kalmadı yani.

He şu da var mevcut dandik altyapı ile 13 mbit falan alıyorken bu kablolarla 20 25 alırım sanırım birde ping de düşük olursa tamamdır yeter ev kullanıcısına ama 100mbit falan inanasım gelmiyor.

Ayrıca bazı evlere döşenmeye kullanılmaya bile başlandı fiber binaya kadar geliyor bina içinde cat5 cat6 ağ var ve modemlerde yazan ulaşılabilir hız 19 - 20mbps gözüküyor snr marjinin de hız ile doğru orantılı şekilde düştüğünü göz önünde bulundurursak 15 alırken 20 gözüken adamın hızı 20 oldu mu malesef kopmalara başlıyor.

Bilgisayar sistemlerinde daha doğrusu bu teknolojide her donanım parçasının ulaşılmak istenen hıza göre ayarlanmasını herkes bilir. Hedef 100mbit ise sen ya switch 'i ya da kabloyu kalitesiz kullanırsan istersen ana santralden 1gigabit ver bu hızı alamazsın hız hep en düşük bileşene göre çalışır. Ama neden ülkemizdeki bir çok alt yapıda karayollarımız gibi döşeniyor ve üzerine sürekli yama yapılıyor anlamak güç. Ya bundan birileri para yiyiyor sürkeli iş almak istiyor habire yenileme adı altında ya da hakkaten sadist bir düşünce ile bir kere yapalım tam olsun yerine elimizdekilerle idare edelimde sonra değiştiririz ne olacak mantığı ile haraket ediliyor.

Yani memnun olduğum yerlerde var olmadığım yerlerde. Şu şu 5 senede hattım 3 4 defa kopmuştur alabildiğim hız 13 mbit upload hariç (768) memnunum fakat yeni yapılan bişeylerin bukadar reklamı yapılıp normalde ise %100 olarak bu reklamlara uyulmaması canımızı sıkan kısım oluyor. 768kpbs upload nedir yani, hiç vermeyin daha iyi 56k olsun bari. Sanırısn 2mbit faan verseler herkes evine server kuracak. Okadar fiber reklamı yap sonra 768kbps upload ver. İşte ters giden bişeyler olduğu buradan belli. Eğer gerçekten adma gibi işleyen fiber altyapısı olsa upload bukadar düşük olmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yüzbaşı

arkadaş ne işmiş. bir fibere geçecekelr ortalık karıştı. anlamadığım alttaki kutudan eve cat6 çekip onu routere sokmuyolarmı. burdada birisi direk fiberi daire ye sokup orda dönüştürücü ile cat6 çıkışı yapıp öylemi routere sokuyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Teğmen

vala benımde ilk başında aklıma yatmıstı fiber net olayı sonrada kutu cat6 kablo +adil kullanım kotası denen sey en onemlısı de budur benım ıcın tum saglayıcıları karsılastırdım ama pek mantık goremedım 32 mb vdsl2 kullanıorm 4 /mb hızı goruorm torrentlerde ortalama 2-3 mb arası ındırıyor tabı degısıyor bu olay eskıden 8 mbıt sınırsız kullanıyordum ve onlıne oyunlarda olan pıngım 30 40 arası ıken vdsl2 e gectıkten sonra 60 70 80 lere kadar cıktı tek eksı yanı bu oldu olayın cactım yetkılılerle gorustum baglantının bakır kablolar uzerınden verılmıs olmasından dolayı boyle bır pıng artısının olabılecegını soyledı bana zaten vdsl2 kullanan pek cok net cafede aynı sıkınntıda ımıs ve hep sıkayet alıorlarmıs ttnet fıbernet olayını duzgun bı hal aldırana dek 32 mbıt dewam


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat89

vala benımde ilk başında aklıma yatmıstı fiber net olayı sonrada kutu cat6 kablo +adil kullanım kotası denen sey en onemlısı de budur benım ıcın tum saglayıcıları karsılastırdım ama pek mantık goremedım 32 mb vdsl2 kullanıorm 4 /mb hızı goruorm torrentlerde ortalama 2-3 mb arası ındırıyor tabı degısıyor bu olay eskıden 8 mbıt sınırsız kullanıyordum ve onlıne oyunlarda olan pıngım 30 40 arası ıken vdsl2 e gectıkten sonra 60 70 80 lere kadar cıktı tek eksı yanı bu oldu olayın cactım yetkılılerle gorustum baglantının bakır kablolar uzerınden verılmıs olmasından dolayı boyle bır pıng artısının olabılecegını soyledı bana zaten vdsl2 kullanan pek cok net cafede aynı sıkınntıda ımıs ve hep sıkayet alıorlarmıs ttnet fıbernet olayını duzgun bı hal aldırana dek 32 mbıt dewam

VDSL2, adsl2+ ile aynı alt yapıyı kullanan bir teknoloji olduğu için benzeri problemler yaşamanız normaldir.
Ping'in artması VDLS2'nin hızı arttırmak için kullandığı ek hata düzeltme yöntemleri ve değişen sinyal karakteristiklerinden kaynaklanıyordur.
3-4 mb/sec'lik hız değerleri,32mbit hızdan yeterli oranda faydalandığınızı gösteriyor.

Dezavantajı santrale olan mesafeniz arttıkça hız aşırı düşer.Daha uzak mesafelerde adsl2+ daha avantajlıdır.Bu nedenle fiber net yaygınlaştıkça ve problemleri giderildikçe VDSL2 kullanımdan çıkacaktır.

Gerek ADSL2+ olsun gerek VDSL2 olsun bağlantı hızı ve sinyal kalitesi mesafeye bağlı olduğu için aboneler arasında homojen bir hızdan bahsetmek hatalı olur.Santrale yakın yerlerdeki kişiler yüksek hız ve sinyal kalitesi elde edebilirken uzak olan yerdeki arkadaşlar daha düşük hızlara ve kötü sinyal kalitesine sahip olabiliyorlar.
Bu durum fiber net yaygınlaştıkça azalıcaktır(Tabi altyapısı düzgün kurulursa...).


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

Birim 1024 kabul edilirse:
1 mbit ile teorik(128KB) pratikte 118KB/sec(KiloByte) hız alınabiliyor.
Birim 1000 kabul edilirse:
1 mbit ile Teorik(125KB) pratikte 115KB/sec(KiloByte) hız alınabiliyor.

Bu hızlar 16mbit için:İdeal değerler...
-------------------------------
1840KB/sec=1.84 MB/sec

Bu hız ile bir DVD'yi 40-45 dakika arasında kopyalayabilirsiniz.


100mbit hız için:İdeal değerler...
---------------------------------
11500 KB/sec=11.5 MB/sec

Bu hız ile bir DVD'yi 6-7 dakika arasında kopyalayabilirsiniz.

100 mbit hat hızı mesafe çok artmadıkça(~100mt) CAT-5 ve CAT-6 kategorisindeki kablolar ile elde etmek çok kolaydır.Tabi kablo kaliteside önemlidir,yanlız aşırı pahalı kablolar kullanmaya gerek yok.

Kutulara kadar Fiber Optik kablo döşeyip,buradan evlere CAT-6 kablo ile hat çakmek temelde güzel bir yaklaşım.Fakat buradaki resimlerde gördüğüm gibi yalap-şap ve özensiz yapılırsa sonuç hüsran olacaktır.Birde kutu ile ev arasındaki kablo uzunluğuna dikkat edilmeli hatta kullanıcı olarak bu mesafeyi ölçün eğer kablo çok uzunsa, iletişim hataları ve düşük hız alıyorsanız bu durumu rapor edin.



B
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat89

vala benımde ilk başında aklıma yatmıstı fiber net olayı sonrada kutu cat6 kablo +adil kullanım kotası denen sey en onemlısı de budur benım ıcın tum saglayıcıları karsılastırdım ama pek mantık goremedım 32 mb vdsl2 kullanıorm 4 /mb hızı goruorm torrentlerde ortalama 2-3 mb arası ındırıyor tabı degısıyor bu olay eskıden 8 mbıt sınırsız kullanıyordum ve onlıne oyunlarda olan pıngım 30 40 arası ıken vdsl2 e gectıkten sonra 60 70 80 lere kadar cıktı tek eksı yanı bu oldu olayın cactım yetkılılerle gorustum baglantının bakır kablolar uzerınden verılmıs olmasından dolayı boyle bır pıng artısının olabılecegını soyledı bana zaten vdsl2 kullanan pek cok net cafede aynı sıkınntıda ımıs ve hep sıkayet alıorlarmıs ttnet fıbernet olayını duzgun bı hal aldırana dek 32 mbıt dewam

VDSL2, adsl2+ ile aynı alt yapıyı kullanan bir teknoloji olduğu için benzeri problemler yaşamanız normaldir.
Ping'in artması VDLS2'nin hızı arttırmak için kullandığı ek hata düzeltme yöntemleri ve değişen sinyal karakteristiklerinden kaynaklanıyordur.
3-4 mb/sec'lik hız değerleri,32mbit hızdan yeterli oranda faydalandığınızı gösteriyor.

Dezavantajı santrale olan mesafeniz arttıkça hız aşırı düşer.Daha uzak mesafelerde adsl2+ daha avantajlıdır.Bu nedenle fiber net yaygınlaştıkça ve problemleri giderildikçe VDSL2 kullanımdan çıkacaktır.

Gerek ADSL2+ olsun gerek VDSL2 olsun bağlantı hızı ve sinyal kalitesi mesafeye bağlı olduğu için aboneler arasında homojen bir hızdan bahsetmek hatalı olur.Santrale yakın yerlerdeki kişiler yüksek hız ve sinyal kalitesi elde edebilirken uzak olan yerdeki arkadaşlar daha düşük hızlara ve kötü sinyal kalitesine sahip olabiliyorlar.
Bu durum fiber net yaygınlaştıkça azalıcaktır(Tabi altyapısı düzgün kurulursa...).





evet pingin artması değişen sinyal karakteristiklerinden olabılır buna net cevabı kımse veremıyor maalesef yetkılılerle gorustugumuzde ıse bu durum hakkında cok sıkayet alıorm bende bı ust mercıme yonlenırıyorum fakat sonuc gene aynı gorunuyor deniliyor sızın de dedıgınız gıbı cok sanslıyım aslında baglantım cok verımlı 4mb/sn yı gorebılıyorum buyuk sehırlerın aksıne kucuk sehrın + sıda bu olsa gerek ping sorununun duzenlenmesı konusunda ttnetnın yapacagı tek sey altyapı destegı eger altyapı destegı olmaksızın yenı baglantı cozumlerı fıbernet gıbı onerıler sunulcak olursa sonuc husran olabılır tmm belkı 100mbıt hız alcaksın ama belkıde server a optımal 50 ms pıng le :/ işin içinden çıkılmaz bi durum maalesef





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodbringer -- 27 Şubat 2012; 8:52:19 >

S
12 yıl
Binbaşı

Ah bir superonline gelse oturduğum yere hiç düşünmeden geçerim. Telefon+internet 80-90 küsur lira para vermek zoruma gidiyor.. Site yönetimi gitmiş metro netle anlaşmış o tam evlere şenlik zaten :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yüzbaşı

son aldığım bilgiye göre Ümraniye Telekom Alt Yapı Sorumlusunun Verdiği Bilgi:

Gerçek Fiber İçin; eve muhakkak cat6 kablo girmeli ve router ile kullanmalıyız. piyasadaki kablosuz routerler ile.

Ve Bazı Netlimitsiz Müşterilerine Posta ile yada maille bilgi verilmiş. paketleri 20 mbps olarak fibernete geçilecek diye. aslında bu oraya tam fiber geldiğini anlamına gelmez. bildiğimiz saha dolabını yükseltmek yani fiber kabloyu saha dolabına çekmek. ordan yine aynı kullandığımız sistemde devam etmek. ama bu gerçekten işte çakma fiber. gerçek fiber değil. bu yüzdende fiberin tam gelemediği yerlerde müşterileri fiber hıza bir nepzede olsa yaklaştırmak istememizdir. ama paketler karışmasın diye onuda Fibernet adı altında topladık demesi. Kısacası artık bütün uygun hatların sınırlarını kaldırmak istemesidir. eğerki adamın binasında fiber kutu yok. yani tam fiber tesisatı. ama adamın adsl hattı 20 yada 16 falan destekliyorsa orda gerçek fiber olmadığı için telefondan adsl yi max hıza çıkartmak. ama tabikki tam 50 mbps yada 100 mbps için gerçek fiber olması lazım.

Telekom Ümraniye Müdürlüğü Alt Yapı Sorumlusu Ve Planlama Bölümünden Aldığım Bilgidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozenir -- 27 Şubat 2012; 15:52:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
12 yıl
Yarbay

Peki döşemeler konusunda bilgi verdi mi ? Taşeron firmalara mı döşetiyorlarmış yoksa telekom kendisi mi döşöyormuş. Bizim binaya gelip cat6 ucuna rj11 telefon prizi takan taşeron firmaydı telekom tuttu bizi bizde kafamıza göre binalara hat çekiyoruz dedi. Fiber falan bilmiyoruz diyor, telekom çalışanlarına soruyorum onlarda bilmiyor. Tam bir bilinmezlik söz konusu.

İnsanların canını sıkanda bu zaten. fiber altyapıda sınır bildiğim kadarıyla 25mbit olacak en düşük ve net limitsizler buna yükselecek otomatik olarak. Hattı destekleyen desteklemeyen diye aptalca bir tabir kullanıyorlar işte ipler burda kpuyor. Desteklememesi nedemek yahu, bir şehirde adamın evine kadar fiber çeken telekom başka bir şehirde afedersiniz hiç iplemiyor milleti ucuz dandik altyapıyı yaptırıp geçiyor taşeron firmaya ama ikisindende 60 lira para alıyor, biri mis giib fiber altyapı kulalnır 60 lira verir parasının hakkını alırken diğeride 60 lira veriyor mecburen ama senin hattın desteklemiyor kuzum 25 veremiyecez sana 10 verelim biz diyip resmen Hırsızlık yapıyorlar.

Fiber mi döşeyeceksin, fiber reklamımı yapıyorsun ozaman adam gibi yaparsın bu hattı İNSAN KAYIRMADAN kaliteli bir şekilde. A mahallesindeki siteye bunlar elit tabaka diyip fiber götüreceksin ama B mahallesine yapcam etcem diyip oyalayacaksın. Saçmalık yani benim arkadaşta net limitsiz kullanıyor bende net limitsiz kulalnıyorum benim hattım 10mbit alıyor (15 alıyordu git gide düştü ne yaptılarsa hattım kesildikten sonra) fakat arkadaşım ise hattın kaldırmıyor diyip 4 mbit veriyorlar ona ikimizde aynı parayı ödüyoruz. şimdi bu kul hakkı değil midir ? TErbiyesizlik hırsızlık resmen.

Ayrıca geçen gün hattım kesilene kadar 12 13 mbit alırken hattım kesilip ertesi gün arıza kaydı verdikten sonra ve hattım geldikten sonra hızım birden 10mbit oldu ve snr marjin düştü. Şimdi ben TT yi arasam böyle böyle desem oradaki çalışan beyfendi zaten tarifeniz 8mbit net limitsiz diyor bana. Saç baş yolmamak elde değil Tt ile çalışırken . Superonline diyoruz da onda da sorun yaşayanlar çokmuş nette araştırmıştım bir ara.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
12 yıl
Yüzbaşı

lafa gelınce konuyorlar ıcraat yapın be yeter lanet olasıca paragoz firma



B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Peki döşemeler konusunda bilgi verdi mi ? Taşeron firmalara mı döşetiyorlarmış yoksa telekom kendisi mi döşöyormuş. Bizim binaya gelip cat6 ucuna rj11 telefon prizi takan taşeron firmaydı telekom tuttu bizi bizde kafamıza göre binalara hat çekiyoruz dedi. Fiber falan bilmiyoruz diyor, telekom çalışanlarına soruyorum onlarda bilmiyor. Tam bir bilinmezlik söz konusu.

İnsanların canını sıkanda bu zaten. fiber altyapıda sınır bildiğim kadarıyla 25mbit olacak en düşük ve net limitsizler buna yükselecek otomatik olarak. Hattı destekleyen desteklemeyen diye aptalca bir tabir kullanıyorlar işte ipler burda kpuyor. Desteklememesi nedemek yahu, bir şehirde adamın evine kadar fiber çeken telekom başka bir şehirde afedersiniz hiç iplemiyor milleti ucuz dandik altyapıyı yaptırıp geçiyor taşeron firmaya ama ikisindende 60 lira para alıyor, biri mis giib fiber altyapı kulalnır 60 lira verir parasının hakkını alırken diğeride 60 lira veriyor mecburen ama senin hattın desteklemiyor kuzum 25 veremiyecez sana 10 verelim biz diyip resmen Hırsızlık yapıyorlar.

Fiber mi döşeyeceksin, fiber reklamımı yapıyorsun ozaman adam gibi yaparsın bu hattı İNSAN KAYIRMADAN kaliteli bir şekilde. A mahallesindeki siteye bunlar elit tabaka diyip fiber götüreceksin ama B mahallesine yapcam etcem diyip oyalayacaksın. Saçmalık yani benim arkadaşta net limitsiz kullanıyor bende net limitsiz kulalnıyorum benim hattım 10mbit alıyor (15 alıyordu git gide düştü ne yaptılarsa hattım kesildikten sonra) fakat arkadaşım ise hattın kaldırmıyor diyip 4 mbit veriyorlar ona ikimizde aynı parayı ödüyoruz. şimdi bu kul hakkı değil midir ? TErbiyesizlik hırsızlık resmen.

Ayrıca geçen gün hattım kesilene kadar 12 13 mbit alırken hattım kesilip ertesi gün arıza kaydı verdikten sonra ve hattım geldikten sonra hızım birden 10mbit oldu ve snr marjin düştü. Şimdi ben TT yi arasam böyle böyle desem oradaki çalışan beyfendi zaten tarifeniz 8mbit net limitsiz diyor bana. Saç baş yolmamak elde değil Tt ile çalışırken . Superonline diyoruz da onda da sorun yaşayanlar çokmuş nette araştırmıştım bir ara.

@eozenir
Eğer 100mbit fiber tarife kullanacaksınız en az 150mbit wifi router hatta 300mbit kullanmak gerekir.

50mbit ve 100mbit için santrala yakın yerlerde VDSL-2 altyapısı kullanılabilir, daha uzak yerler için FİBER KABLO döşemek şart...

@Yazılımcı Online
Binalara kadar fiber çekecekler, ordan sonra evlere CAT6 kablo ile dağıtacaklar.Genelde üniversitelerde de aynı sistem uygulanıyor gayet verimli çalışan bir sistem.Bölümler arası fiber,bölüm içi standart Cat5 veya cat6 kablo.Bölüm içinde CAT-5 kablo ile bile 100 mbit alırsınız.CAT6 kablo ile hayli hayli alırsınız.Zaten beğenmezseniz Fiber kutudan kendi dairenize kendi favori markanızın CAT6 kablosunu kendinizde çekebilirsiniz buna kimse karışamaz.Burda önemli olan TTNET'in ihale verdiği kişilerin ne kadar kaliteli FİBER KABLO döşediği.

25mbit sınırı aslında hem fiberi hemde ADSL2+ hatları kapsayacak bunun sebebi bütün ülkedeki alt yapıyı sihirli değnek deymiş gibi bir anda değiştiremeyecekleri için ADSL2+ alt yapısı olan yerlerdeki tarife fiber 25 mbit tarifesi adı altına aktarılacak.(GÖZ BOYAMANIN KRALI!!!! ) Bu adamlar eski hat kapasiteleri neyse gene onu alırlar.Mesela benim hat kapasitem 19,5 mbit.Pratikte 16 mbit anca alırım.

A mahallesi B mahallesi olayı ülke gerçeğidir.A mahallesi zengin zümredir,plot seçilir herşey 4x4'lük yapılır sonrada reklamı yapılır.Şöyle iyi böyle iyi iş yaptık diye.(Göz Boyama 2!!!)
B mahallesi Aynı tas aynı hamam devam eder.Sadece adı değişir FİBER-NET 20mbit olur mesela...

Arıza için geldiklerinde benzeri durumu bende yaşadım hat 8 mbit'e kadar düştü sonra zamanla toparlandı 14 mbit oldu şimdi 19,5 mbit(nazar deymesin.).Bide şu var hat 19 mbit ama benim aldığım tarife düşük.Birde bu durum var acaba yüksek hızdan kaç kişi faydalanabilecek.Şu an en çok kullanılan internet 8 mbit'a kadar olan tarife (AKN uygulaması var.).

Son olarak standartlar ve alt yapı oturuncaya kadar problemler çok olacaktır.Sanırım bir 10 yıl alır.20 sene önce 28K modem ile BBS'lere bağlanıyordum,arkadaşla doğrudan bağlantı yapıyorduk, 10 sene önce 56k modem ile internet üzerinden bağlanıyordum,128K,256k kiralık hatlar vardı o zaman,ADSL 256kbit,512kbit yeni yeni geliyordu,pilot bölgelerde vardı.Şimdi ADSL2+ modem ile 16 mbit'e kadar bağlanabiliyorum.Sanıyorum 5-10 sene sonra 50-100 mbit hız ile bağlanacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Peki döşemeler konusunda bilgi verdi mi ? Taşeron firmalara mı döşetiyorlarmış yoksa telekom kendisi mi döşöyormuş. Bizim binaya gelip cat6 ucuna rj11 telefon prizi takan taşeron firmaydı telekom tuttu bizi bizde kafamıza göre binalara hat çekiyoruz dedi. Fiber falan bilmiyoruz diyor, telekom çalışanlarına soruyorum onlarda bilmiyor. Tam bir bilinmezlik söz konusu.

İnsanların canını sıkanda bu zaten. fiber altyapıda sınır bildiğim kadarıyla 25mbit olacak en düşük ve net limitsizler buna yükselecek otomatik olarak. Hattı destekleyen desteklemeyen diye aptalca bir tabir kullanıyorlar işte ipler burda kpuyor. Desteklememesi nedemek yahu, bir şehirde adamın evine kadar fiber çeken telekom başka bir şehirde afedersiniz hiç iplemiyor milleti ucuz dandik altyapıyı yaptırıp geçiyor taşeron firmaya ama ikisindende 60 lira para alıyor, biri mis giib fiber altyapı kulalnır 60 lira verir parasının hakkını alırken diğeride 60 lira veriyor mecburen ama senin hattın desteklemiyor kuzum 25 veremiyecez sana 10 verelim biz diyip resmen Hırsızlık yapıyorlar.

Fiber mi döşeyeceksin, fiber reklamımı yapıyorsun ozaman adam gibi yaparsın bu hattı İNSAN KAYIRMADAN kaliteli bir şekilde. A mahallesindeki siteye bunlar elit tabaka diyip fiber götüreceksin ama B mahallesine yapcam etcem diyip oyalayacaksın. Saçmalık yani benim arkadaşta net limitsiz kullanıyor bende net limitsiz kulalnıyorum benim hattım 10mbit alıyor (15 alıyordu git gide düştü ne yaptılarsa hattım kesildikten sonra) fakat arkadaşım ise hattın kaldırmıyor diyip 4 mbit veriyorlar ona ikimizde aynı parayı ödüyoruz. şimdi bu kul hakkı değil midir ? TErbiyesizlik hırsızlık resmen.

Ayrıca geçen gün hattım kesilene kadar 12 13 mbit alırken hattım kesilip ertesi gün arıza kaydı verdikten sonra ve hattım geldikten sonra hızım birden 10mbit oldu ve snr marjin düştü. Şimdi ben TT yi arasam böyle böyle desem oradaki çalışan beyfendi zaten tarifeniz 8mbit net limitsiz diyor bana. Saç baş yolmamak elde değil Tt ile çalışırken . Superonline diyoruz da onda da sorun yaşayanlar çokmuş nette araştırmıştım bir ara.

@eozenir
Eğer 100mbit fiber tarife kullanacaksınız en az 150mbit wifi router hatta 300mbit kullanmak gerekir.

50mbit ve 100mbit için santrala yakın yerlerde VDSL-2 altyapısı kullanılabilir, daha uzak yerler için FİBER KABLO döşemek şart...

@Yazılımcı Online
Binalara kadar fiber çekecekler, ordan sonra evlere CAT6 kablo ile dağıtacaklar.Genelde üniversitelerde de aynı sistem uygulanıyor gayet verimli çalışan bir sistem.Bölümler arası fiber,bölüm içi standart Cat5 veya cat6 kablo.Bölüm içinde CAT-5 kablo ile bile 100 mbit alırsınız.CAT6 kablo ile hayli hayli alırsınız.Zaten beğenmezseniz Fiber kutudan kendi dairenize kendi favori markanızın CAT6 kablosunu kendinizde çekebilirsiniz buna kimse karışamaz.Burda önemli olan TTNET'in ihale verdiği kişilerin ne kadar kaliteli FİBER KABLO döşediği.

25mbit sınırı aslında hem fiberi hemde ADSL2+ hatları kapsayacak bunun sebebi bütün ülkedeki alt yapıyı sihirli değnek deymiş gibi bir anda değiştiremeyecekleri için ADSL2+ alt yapısı olan yerlerdeki tarife fiber 25 mbit tarifesi adı altına aktarılacak.(GÖZ BOYAMANIN KRALI!!!! ) Bu adamlar eski hat kapasiteleri neyse gene onu alırlar.Mesela benim hat kapasitem 19,5 mbit.Pratikte 16 mbit anca alırım.

A mahallesi B mahallesi olayı ülke gerçeğidir.A mahallesi zengin zümredir,plot seçilir herşey 4x4'lük yapılır sonrada reklamı yapılır.Şöyle iyi böyle iyi iş yaptık diye.(Göz Boyama 2!!!)
B mahallesi Aynı tas aynı hamam devam eder.Sadece adı değişir FİBER-NET 20mbit olur mesela...

Arıza için geldiklerinde benzeri durumu bende yaşadım hat 8 mbit'e kadar düştü sonra zamanla toparlandı 14 mbit oldu şimdi 19,5 mbit(nazar deymesin.).Bide şu var hat 19 mbit ama benim aldığım tarife düşük.Birde bu durum var acaba yüksek hızdan kaç kişi faydalanabilecek.Şu an en çok kullanılan internet 8 mbit'a kadar olan tarife (AKN uygulaması var.).

Son olarak standartlar ve alt yapı oturuncaya kadar problemler çok olacaktır.Sanırım bir 10 yıl alır.20 sene önce 28K modem ile BBS'lere bağlanıyordum,arkadaşla doğrudan bağlantı yapıyorduk, 10 sene önce 56k modem ile internet üzerinden bağlanıyordum,128K,256k kiralık hatlar vardı o zaman,ADSL 256kbit,512kbit yeni yeni geliyordu,pilot bölgelerde vardı.Şimdi ADSL2+ modem ile 16 mbit'e kadar bağlanabiliyorum.Sanıyorum 5-10 sene sonra 50-100 mbit hız ile bağlanacağım.

Vallaha bekleyip görecez ama benim pekte ümidim kalmadı yani. Çoğu fiber uygulamayı araştırdım binaya kadar fiber geliyor sonra aşşağıdan evlere cat5 cat6 kablo çekilip eve özel router veriliyor ya da binaya kadar fiber geliyor evlere de dağıtılıyor evin içinde fiber bağlantı oluyor falan.

Ama bize yapılan ise markasını bile duymadığım üstünde adı sanı olmayan bir sözde cat 6 kablo döşendi binaya, evlere montaj yapıldı montajda şöyle oldu , şu alttaki prizi görüyoruz, bunun sıva üstü olanı takıldı üstünde 2 tane Dişi RJ11 var ve cat6 kablodan 2 tane kesip 4 tane bırakıp 2 - 2 ayrı ayrı RJ11 lere bağladı sanki çift telefon hattı alacakmışım gibi eve. Bir anlam veremedim niye böyle yapıldı.


< Resime gitmek için tıklayın >

Ev kendimin olsa uğraşırımda dediğim gibi stabil bir hattım olsun başka bişey istemiyorum arıtk ümidimi tamamen kesmiş bulunmaktayım TT den, yeterki staibl bi hat olsun

Eskişehirde de olacak falan diyorlardı hatta içi boş turuncu kablolarda çekildi içinden fiber geçecek diyor bazıları fakat ne saha dolabı temelleri var ne de başka bişey. Konyaya gittim kışın Hilmi Nalçacı caddesi üzerinde her 100metrede bir saha dolabı temeli vardı içinde de birsürü boru delikleri falan aklıma sadece Telekom çalışması geldi. Eskişehirde bunları görmek güç ben hiç ümit etmiyorum. Dediğin gibi ADSL ilk çıktığında reklamları yapıldığında sene 2002 falandı, 10 senede 128kb den 8mbit'e çıktıysa bir 10 sene sonra da 8 den 50 ya da 100'e anca çıkar herhalde. Pek ummuyorum ya neyse 20 sene bile olabilir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.