Kral her şeyi beğendim. Bence kasa olarak mb511 alabilirdin ön tarafı mesh panel olduğu için daha iyi hava akışı. Bir de SSD'yi M2 SSD alabilirdin. Ama bunlar ufak detayler. Sistemin çok güzel.
İlk defa bir bilgisayar topladım, haftasonu vatan kdv indiriminden yararlanarak uygun bir fiyata aldım. Sizlerden değerlendirmelerinizi almak istiyorum. Bilgisayar henüz elime geçmedi, stok durumu yüzünden başka bir şehirdeki akrabama aldırttım. Birkaç hafta sonra teslim almaya gideceğim. Bileşenler şu şekilde:
CPU : Ryzen 5 3600 GPU : MSI 2070 Super Ventus OC (Normalde Sapphire 5700 XT Pulse alacaktım ama o stokta yoktu, iyi soğutuculu STRIX'ten başka kart olmadığından fiyat olarak yakın 2070 Super tercih ettim) RAM : G.skill Ripjaws V (2x8GB) 3200Mhz Cl16 MB : ASUS PRIME X570-P CASE: MB520 Kırmızı Led PSU : Corsair RMx 850W Gold Sertifika (fazla oldu farkındayım ama uyguna geldi, ilerde de kullanırım diye düşünüyorum) HDD : 1TB WD Blue 7200RPm SSD : KINGSTON 480GB Hyperx Fury
Ekran kartın fabrika çıkışlı overclock edilmiş modeli,işlemcinin zaten adı yetiyor,anakarta zamanı gelince Ryzen 9 3900X takılır,Ram'lerinin frekansı yüksek,PSU seni uzun süre götürür.Tek sevmediğim tarafı kasa,onun yerine önü mesh panel olan bir kasa alsaydın hava akışı daha iyi olurdu ancak bu kasa da iyi bir kasa.Merak ettiğim bir şey var,işlemci soğutucusu olarak stok fan mı kullanıyorsun?Kişisel düşüncem o sisteme sıvı soğutmanın yakışacağıdır.
O kasa 300TL falan daha pahalıydı yoksa tercihim oydu. Çok fark eder mi? En kötü yandan kapağı açacağız ama gpu'yu köküne kadar overclock yapmak istiyorum. Fanlar gürül gürül çalışırken apartmanı titretmeyelim. Uçak geçiyor zannetmesinler zaten soğutucu pek iyi değil :)
Aynen hocam o aldıktan sonra kafama takıldı. Acaba gidince değiştirtsem mi demiyor değilim. Flame X ile Ripjaws V'nin pek bir farkı var mı? Zannedersem optimizasyon falan pek lazım olmaz ve donanım olarak da eşdeğerler. Ryzen Dram Calculator ile ramleri o.c. yapmayı düşünüyorum. Ayrıca gskill benim anakartı QVL'e de koymuşlar.
Ekran kartı konusuna gelince bir arıza çıkarsa kasayı söküp göndermek istemiyorum. O yüzden tek yerden alayım dedim. Direk kasayı bırakırım, arıza tespitini onlar yapar, gider tekrar alırım diye düşündüm. Bir parçayı başka yerden alırsam oem'e girmiyor sanırım, kasayla bırakmıyoruz. Aksi de olsa alındı artık bir kere :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkil58 -- 30 Eylül 2019; 22:55:55 >
stok soğutucu kötü değil. bios'tan fan ayarlarını yaparak yoğun kullanımda biraz sesli çalışsa dahi hızlı bir biçimde soğutup stabil tutuyor.
kasa kısmı da içinize dert olmasın. önde 3 fan var ve kasanın içine üflüyorlar zaten. yan taraflardaki açık ızgaralardan gayet rahat alabiliyorlar havayı. ben de sistemimde kullanıyorum şuan ve memnunum.
ssd olarak anakartınızın verdiği imkan doğrultusunda m2 bir ssd tercih edebilirdiniz.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle