Halbard tezi bence yanlış yemeleme, kolyeyi alış sinsice bir alış değildi,yalnızdı inançlı bir alıştı. Halbard tip oalrakda Aragorn iyi bir karakter. Arwen Aragorn ilişkisi gibi Galadriellede aşk yaşarlarsa şaşırmayın. meteor adamda gandalf şahsi düşüncem
İyi bari gatekeeping bitti, savunulacak bir tarafı kalmamıştı. Artık kimse bekleyin 2. sezon bekleyin final falan yazmıyor :D
Ben düşüncemi değiştirdim sabah yazdığım gibi. Halbrand'ı , Galadriel'in kalbini kıran bad boy Sauron yapacaklar. Kayık sahnesini açın izleyin, önce kolye yok. Galadriel adını söyleyince hafif mimikle gülümsüyor Halbrand, sonraki sahnelerde kolye takılı.
Adar ile miniboss savaşı yapıp, ünvan verecekler. Sonra ya Sauron'a hizmet eden bir general ya da Sauron'un kendisi çıkacak.
Ben de bu diziyi seven azınlıktanım sanırım. Çok iyi bir dizi değil ama ortalama üstü atmosferi oldukça iyi hazırlanmış güzel bir fantastik dizi. Lotr ve orta dünyanın da çok hayranı değilim ondan kaynaklı da olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 24 Eylül 2022; 22:18:14 >
Kitapları okumadım. Lore bilmem. Filmleri biliyorum sadece. Dizinin bana gösterdikleri içinde bi sürü saçmalık var, lore'a gelene kadar daha kendi içerisinde tutarlı bi iş yok ki ortada. Hatta daha komik bişey söyliim, ben bu diziyi sırf Murat Sönmez'in videolarını izleyip gülmek için takip ediyorum. Adamın diziyi gömmesini izlemek diziyi izlemekten daha keyifli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 24 Eylül 2022; 22:45:7 >
Mesajım spesifik olarak sana değil hocam. Burada severek takip ettiğim Murat Sönmez'in alıntısıyla devam edeceğim.
Önüne iki tane portakal suyu koydular. Bir tanesi hayatında gördüğün en canlı en güzel,yaşam fışkıran portakalları gözünün önünde sıkarak veriyor sana. Diğeri ise ilkine renk olarak benzeyen bir sıvı getiriyorlar bu da portakal özütünden yapıldı içine biraz su koyduk tadı da güzel diyorlar,hangisini tercih edersin.
Kitabı okuyanların tüm sitemi aslında bu. Haklar alınmadı, o yapılmadı bu yapılmadı değil,zenci mor kırmızı mavi değil. 1 ve 3.çağ baz alınarak kurgu-hikaye anlatımı benzer gidebilirdi.
Eserin aslını okursanız alacağınız tat çok farklı olacaktır.
Ya son bölümden bir saçmalık daha, hani Durin yemek sofrasında bu yemek masası bizim ölülerimiz için mezar taşı olarak kullandığımız taş dedikten sonra taşı adama veriyolar ya, ulan koskoca taş masayı üç beş tane elf eliyle taşıyarak götürüyo. Kilometrelerce yolu o taşı ellerinde taşıyarak gidecekler bunlar. Dizide daha hala at, at arabası filan göremedik farkında mısınız? Sadece Galadriel'in sahilde manken gibi ata binmesi haricinde dizide at yok ata binen yok. Ulan bu nasıl bi fantastik dizi ya. At yok ya, herkes her yere yürüyerek gidiyo lan. 1 milyar bütçeye at yok ya.
Doğrudur kitapları okuyan farklı düşünebilir. Ama ben sadece tolkien okuyan değil okumayan bilmeyen de sevmedi gibi gördüm sanki. Tolkienden bağımsız dizi beğenilmedi yani. Bunda bence lotr üçlemesinin çok farklı bir yapım olması büyük etken.
Paha biçilemez bir külliyatın iki kuruşluk bir uyarlaması hakkında daha fazla konuşmaya değmez. Burdan da diziyi kimse toparlayamaz. Mantık ve tutarlılık aramadan, beklentiyide akasya durağı seviyesinde tutarak izlemek lazım.
Ben yazıyorum. Dizinin ana çerçevesini düşündüğümüzde (Yüzükler ve Sauron) bu konular ağırlıklı olarak ileriki sezonlarda işleneceği için dizinin gitgide iyiye gideceğini düşünüyorum.
Tüm kitapları okuyan birisi olarakta gayet keyifle izliyorum diziyi. Beğenmediğim yerler tabii var. Beğenmeyenlere de saygı duyuyorum ama bazılarının yaptığı kadarda gömülecek bi dizi değil.
Seninki gatekeeping değil hocam, bahsettiğim şey 1-2 hafta öncesine kadar devam eden hem forum hem de sosyal medyadaki kör dövüşleri.
Kitapları okuyan biri olarak diziden keyif almana saygım sonsuz ancak
Gil-Galad'ı bu kadar ucuz işler peşinde koşturan,valinora giriş iznini verebilen kişi gösteren bir senaryo. Galadriel'i sürgüne gönderince sanki tüm kötülükler ortadan kalkacakmış gibi orijinal eserden karakter özelliği ve zeka olarak çok çok çok uzakta bir Gil-Galad imajı. Mithril'e yuh artık denecek kadar abartı bir anlam yüklemek. Silmarili bağladılar ya. Ağaçtaymış kimsenin haberi yokmuş. Numenorda asker kalmadı halktan gönüllü asker topluyolar. Galadrielin düz kuleye spiderman gibi tırmanıp çıkması. Numenorda gemideki fıçıdaki yanıcı madde neydi ya alkol desen alkolün ne işi var savaşa gidecek geminin, benzin desen ne alaka acayip bir "wtf moment" yaşattı. Terliklerle khazad-dum'a gitmeyi söylememe gerek var mı :D büyük meme oldu zaten :D:D
bunun dışında bir sürü olay var, şahsen ben evrenin delisi olarak çöpten de olsa izlemek mecburiyetindeyim. Ama dalgamı da geçerim sohbetimi de yaparım :)
Dizi o kadar kötüye gidiyor ki yani LOR ile alakası olmadan bile kendi başına bir dizi olarak dahi çok kötü. Sahneler arası çok kesilme olmuş geçişler zayıf o yüzden. Çok fazla kurgu hatası var senaryo rezalet ve her bölüm daha da kötüye gidiyor
Gil galad valinor olayına ve diğer bu tarz sahnlere katılıyorum. Mithril Silmaril olayına gelirsek bence o sahne ve hikaye anlatımı olarak gayet iyiydi. Bu arada kaçırdığınız nokta bunu gerçek olarak anlatmıyor Elrond. Bazılarının inandığı bir "efsane" olarak anlatıyor. Hatta ben bu hikaye ile Annatar'ın elflerin aklını çelmeye çalıştığını düşünüyorum. Yazdıklarınıza katılmadığım bi nokta; Numenor asker olayında Halkın çoğunluğu elfleri sevmediği için yine çoğunluk Kraliçenin elf ile savaşa gitmesine karşı çıktığı için bu şekilde gönüllülük esasına dayanan özellikle bu sefer için asker toplamış olabilirler ve bu hikaye Numenor'un çöküşüne gidecek olaylar için iyi bi temel atıyor. Örnek Pharazon'un oğlu ile konuşması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 25 Eylül 2022; 0:1:25 >
Halbrand aşağı halbrand yukarı. Ne halbrandmış arkadaş. Adamı ön plana çıkartmak için yapmadıkları kalmadı. Galadriel gidip elini sıkıyo filan, adam daha dün "taç takacak başka kafa bul" diyip atarlanıp gitti, bölüm sonunda bi bakmışın takım elbiseyi giymiş geminin en önünde adam. Numenor'da kalıp demirci olmak isteyen adam bir anda, sebepsiz yere fikir değiştiriyo, krallık tatlı geldi heralde. Ya bilenler bilir, bundan yıllaaaaar önce Zeyna (Xena) diye bi dizi vardı. Yemin ediyorum bundan 10 kat daha iyiydi. Zeyna var ya bu Galadrieli tek eliyle tokatlardı.
< Resime gitmek için tıklayın > Özellikle ata binen fotosunu buldum. Zeyna yaya gezmezdi beyler Ulan Amazon, senin yapacağın işin içine..............
Dizide şu karizma ve asalette bir tane elf yok. Yani çok garip, anlayamıyorum 1 milyar dolar bütçe var en çok elfe benzeyen karakter belki Gil-Galad diyebilirim.
Halbrand'ın bu kadar önplanda olmasının sebebi Sauron olmasından kaynaklı ama dizi ona Aragorn imajı çiziyor, sezon finalinde bakın siz Aragorn çakması sandınız ama o hepinizi kandırdı, Sauron çıktı diyecek senaristler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 25 Eylül 2022; 0:57:14 >
Tolkien kitaplarda mübalağa yani abartma işini çok güzel yapmış, kitapları okurkrn sanki yaşıyorsunuz. The LOTR üçlemesinde Peter Jaskson da bunu bize çok güzel aktardığı için filmler efsane oldu. Ama bu dizide malesef bunları göremiyoruz. Hiçbir karakter net değil, hepsi sönük oysa lort of the ringsin özelliği karakter mübalağasıdır. Kötüyse kötü, sindiyse sinsi, safsa saf, iyiyse iyi, burada hepsi GOT daki gibi sanki heran bir üçkağıt çıkacak havası var. Galadriel bile sönük dahası sanki o da yapmacık bana göre tek net karakter var o da siyah elfimiz dizideki en sağlam karakter o. Bu yüzden diziyi LOTR değilde sıradan bir fantastik film olarak izliyorum.
Herkes için Tolkein...
Bu mesajda bahsedilenler: @Batman
Ben düşüncemi değiştirdim sabah yazdığım gibi. Halbrand'ı , Galadriel'in kalbini kıran bad boy Sauron yapacaklar. Kayık sahnesini açın izleyin, önce kolye yok. Galadriel adını söyleyince hafif mimikle gülümsüyor Halbrand, sonraki sahnelerde kolye takılı.
Adar ile miniboss savaşı yapıp, ünvan verecekler. Sonra ya Sauron'a hizmet eden bir general ya da Sauron'un kendisi çıkacak.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Çok iyi bir dizi değil ama ortalama üstü atmosferi oldukça iyi hazırlanmış güzel bir fantastik dizi.
Lotr ve orta dünyanın da çok hayranı değilim ondan kaynaklı da olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 24 Eylül 2022; 22:18:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 24 Eylül 2022; 22:45:7 >
Bu mesajda bahsedilenler: @cllnn
Önüne iki tane portakal suyu koydular. Bir tanesi hayatında gördüğün en canlı en güzel,yaşam fışkıran portakalları gözünün önünde sıkarak veriyor sana. Diğeri ise ilkine renk olarak benzeyen bir sıvı getiriyorlar bu da portakal özütünden yapıldı içine biraz su koyduk tadı da güzel diyorlar,hangisini tercih edersin.
Kitabı okuyanların tüm sitemi aslında bu. Haklar alınmadı, o yapılmadı bu yapılmadı değil,zenci mor kırmızı mavi değil. 1 ve 3.çağ baz alınarak kurgu-hikaye anlatımı benzer gidebilirdi.
Eserin aslını okursanız alacağınız tat çok farklı olacaktır.
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @Targaryen96
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 24 Eylül 2022; 22:50:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @The VIII
Tüm kitapları okuyan birisi olarakta gayet keyifle izliyorum diziyi. Beğenmediğim yerler tabii var. Beğenmeyenlere de saygı duyuyorum ama bazılarının yaptığı kadarda gömülecek bi dizi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 24 Eylül 2022; 23:10:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @The VIII
Kitapları okuyan biri olarak diziden keyif almana saygım sonsuz ancak
bunun dışında bir sürü olay var, şahsen ben evrenin delisi olarak çöpten de olsa izlemek mecburiyetindeyim. Ama dalgamı da geçerim sohbetimi de yaparım :)
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @Nymphetaminê
Sahneler arası çok kesilme olmuş geçişler zayıf o yüzden. Çok fazla kurgu hatası var senaryo rezalet ve her bölüm daha da kötüye gidiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Mesela dediğiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 25 Eylül 2022; 0:1:25 >
Bu mesajda bahsedilenler: @The VIII
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @twilightened
< Resime gitmek için tıklayın >
Özellikle ata binen fotosunu buldum. Zeyna yaya gezmezdi beyler
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @guzmann06
Bu mesajda bahsedilenler: @twilightened
Dizide şu karizma ve asalette bir tane elf yok. Yani çok garip, anlayamıyorum 1 milyar dolar bütçe var en çok elfe benzeyen karakter belki Gil-Galad diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 25 Eylül 2022; 0:57:14 >
Bu mesajda bahsedilenler: @twilightened
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >