Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 1 mobil kullanıcı
25344
Cevap
1209208
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (66. sayfa)
I
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Magrathea42

Fanboylar, partizan insanlardan sonra en laf anlatılmaz, cahil, nato mermer kafa kişilerdir.

Körü körüne bağlandıkları şey popülarite yitirince önce direnç gösterirler. İnkar, kızgınlık, kabulleniş ve depresyon evrelerine girerler. En sonunda da yeni bir fanboyluk yapacağı bir bok bulunca geri kafaları tekrar ondan başka bir şey görmez. Ve böyle sürüp gider. İçindeki aşağılık kompleksini bastırmak için bin bir türlü taklaya girip bu dünyadan göçüp giderler.

Oyunun çıktığı gün yazıldı çizildi. Reddit’te, Twitter’da oyunu yerden yere vurdular. Bizler burada günlerce anlattık ama hâlâ “göster bana göster bana neden oyun kötü” deyip trollük yapıyorsun.

Oyunu eleştiren forumdaki arkadaşlardan ricam bunun gibi fanboyları kâle almamaları. Çünkü fanboy beyni sadece o konuyu korumaya odaklanmış oluyor, mantıklı düşünemiyor. Böyle insanlardan kaçarak uzaklaşınız.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Persona_6


P
4 yıl
Yarbay

Bu nasıl bir düşünce la?

Oyuna gömmeye çalışmak, sevenlerini de aşağılamak için bu kadar saçmalama.

"1 yıl önce çıkmış oyunu övmek" nasıl bir cümledir?

Ne yazdığının farkında mısın ki sen? her güzel oyun övülebilir, zaman aşımı gibi bir sınırı yoktur, Half Life efsanesi bugün övülebilir, 16 yıl önce çıkmış Gta San Andreas övülebilir, 7 yıl önce çıkmış Last of Us övülebilir.

Burada hâla oyunu gömmeye devam eden kitleler olsaydı, eminim ki elin klavyede saçmalamak için hareket etmezdi.

Burası Part II üzerine kurulmuş bir konu, dileyen över, dileyen eleştirir, gereksiz ve mantıksız b*k atanları ise umursamam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 1 Ocak 2021; 14:33:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kingofbet
P
4 yıl
Yarbay

Henüz Part II'yi oynayamayanlar varsa dikkat etsin, video spoiler içeriyor. Umarım seversiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=f4zq-P6KA8I&feature=youtu.be


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Yarbay



Eleştirdiğim tek husus, Joel'in ölüm sahnelerinin hızlı yaşanması, sadece bu içime sinmedi. Hani Joel'i öldürdüklerinde bize de vurup bayıltıyorlar ve tekrar gözümüzü açıyoruz ya, o sahnenin devamını göstereceklerdi işte, Ellie'nin gördüklerine inanamayıp hemen Joel'in yanına vardığını ve ağlayarak öfkeli bir şekilde, "Joel hadi kalk" demesini ve orada ayrı bir duygu seli yaşanmasını isterdim, ölü bedenine sarılıp hıçkırıklara boğulması.. bilemiyorum çok etkileyici bir sahne oluşturulabilirdi.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 7 Ocak 2021; 20:34:5 >

A
4 yıl
Yarbay

Sanırım Yeni Remastered ve Kutu Tasarımın üstünde bu ibareyi göreceğiz gibi. :)

< Resime gitmek için tıklayın >



O
4 yıl
Yüzbaşı

''Oyun satış olarak çok başarısız oldu, oyuncular tepkisini koydu, Druckmann'ı tez zamanda gönderirler'' vs gibi altı boş lafları bozuk kaset gibi tekrar etmekten vazgeçer belki haterlar:

https://venturebeat.com/2021/01/15/npd-reveals-the-best-selling-games-of-2020-in-the-u-s//


“The Last of Us: Part II finished 2020 as the year’s best-selling PlayStation exclusive, while also ranking as the sixth best-selling title overall,” said Piscatella. “The Last of Us: Part II now ranks as the third best-selling Sony-published game in U.S. history in dollar sales, trailing only Marvel’s Spider-Man, and 2018’s God of War.”

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Yarbay

A
4 yıl
Binbaşı

Nihayet bende bitirdim oyunu : ))
YouTube da bir yorumda this is not a game this is experience yazmış birisi. Nokta yorum gerçekten.
Böyle hikaye böyle müzikler kelimelerle tarif edemiyorum resmen ilk oyundan aldığım tadın aynısı aldım hatta bir adım öteye geçti. Çünkü bu oyunda abby nin hikayesi de beni öyle hüzünlere gark etti ki neye üzüleceğime şaşırdım. Ah ulan Joel bitirdin sen beni
Neil Druckmann oğlum seni gözlerinden öpüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

Youtube'daki yorumlardan birinde oyunun sonuyla ilgili çok güzel bir analiz okudum, anlamlandıramayan ve bu yüzden kötüleyen insanların kafasındaki bazı soru işaretlerini giderecektir diye düşünüyorum. O yüzden kendimce tercüme ederek paylaşmak istedim.


Birçok kişi Ellie neden oyun boyunca intikam peşinde koştu da son dakika neden Abby'yi öldürmedi diye eleştiriyor. Bildiğiniz gibi Ellie ilk oyunun sonunda olan gerçeği öğrendikten sonra Joel ile arası bozuldu. Belki ilaç bulunacaktı, hayatının bir anlamı olacaktı, bunu elinden aldı vs. Bunu onu sevdiği için yaptığını bilse de onu bir türlü affetmedi. Oyunun sonunda gösterdikleri geçmişe dönük ara sahnede, Ellie Joel'u son gördüğünde, seni affedebileceğimi sanmıyorum ama hiç değilse denemek istiyorum diyor, affetmek istiyor yani içten içe. İşte Abby de affetme fırsatını onun elinden almıştı bu yüzden de Ellie ondan nefret ediyordu. Joel'u ölmeden önce affetmediği için duyduğu suçluluk duygusunu Abby'ye yansıtarak ve ondan intikam alarak bu duygudan kurtulacağını sanıyordu. Oyun boyunca intikam yolunda gitgide vahşileştiğine, gözünün karardığına, merhamet duygusunu kaybettiğine tanık oluyoruz. İlk oyundaki masum tatlı kız gidiyor yerine böyle biri geliyor. Oysa Joel onu böyle olduğu için değil öyle olduğu için sevmişti. Kendisi de kızının ölümüyle birlikte kaybettiği anlamı tekrar onunla bulmuştu. Joel'un Ellie'ye ilk gitar öğretirken söylediği "Seni kaybedersem kendimi de kaybederim" sözleri de bunlarla anlam buluyor. Joel o gün hastanede onu bırakıp kaybetseydi kendini de kaybedecekti, tıpkı Ellie'nin onu affedemeden kaybettikten sonra o özündeki iyi kızı kaybetmesi gibi. İşte en sonunda bu öfkenin aslen Joel ile çözülmemiş meselesinden kaynaklandığının farkına varıyor. Onu hayattayken kendisinden ittirdiği için, zamanında affetmediği için bu suçluluk bu kadar peşini bırakmadı. Nihayetinde Abby'yi öldürerek bu duygudan kurtulamayacağını fark etti, bunu ancak kendiyle barışarak ve Joel'u affederek yapabilirdi ve öyle de yaptı. Abby'nin canını bağışlaması, yol boyunca kaybettiği o insanlığa karşın Ellie'nin ilk oyunda Joel'un içinde yeşerttiği o sevgi ve merhamet duygusuna tutunmasını temsil ediyor. Çiftliğe gidip gitarla son bir kez Joel'un şarkısını çalması bunu temsil ediyor. O müzik Ellie ile Joel arasındaki bu bağı temsil ediyor; parmaklarını kaybetmesinden kaynaklı detone olmuş müzik sesiyse Joel'un ölümünün burukluğunu ama bunu nihayet kabullenmesini temsil ediyor. Ellie kendisini kan ve intikam yoluyla değil bağışlama yoluyla buldu. Tıpkı Joel'un kendisini onda uyandırdığı insani duygular sayesinde tekrar bulması gibi, Ellie de o duygulara tutunmayı seçti. Ellie'ye benzer şekilde Abby de babasını kurtaramadığı için kendini affedemiyordu ve intikam peşine düşmüştü, bu da onda zincirleme etkiler şeklinde daha fazla travmaya sebep oldu. Nihayetinde o da babasını kurtaramadığı konusunda kendisiyle barışarak ve bunun yerine Yara ile Lev'i kurtararak kendini buldu. Çoğunluğa bu konu ağır gelmiş olacak ki oyundaki bu derin mesajı ve duyguları anlamayıp "intikam kötüdür"e indirgiyorlar, yazık. Değerini bilenler içinse sanat eseri.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 11 Mart 2021; 2:59:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Bakışlar
Güzel resimlermiş hocam ama aşağıdaki daha güzel bence. Zaten sadece 60fps yaması etmişler aklım almıyor bu SONY'yi. Ne hale geldi söylenecek söz bulamıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
Ahh o bakışlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 23 Mayıs 2021; 18:19:47 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 yıl
Binbaşı

Rdr 2 ile last of us ı kıyas etmek oyundan anlamıyorum demenin farklı bir yolu bana kalırsa. Bu kıyaslamayı yapmaya çalışan arkadaşlar birazcık fanboyluk yapıyorlar maalesef.



P
4 yıl
Yarbay

PC oyuncularının kendilerini teselli etme çabası bunlar :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @matea3535
P
4 yıl
Yarbay

Part II'nin müziklerini zamanında çok dinlediğim için artık sürekli önerilenlerde çıkıyor, bazen açıp dinlemeye başlıyorum, 10. saniyesinde geri kapatıyorum.

Depresif bir hale sokuyor beni, sahneleri vs. aklıma geldikçe içimde bir burukluk oluşuyor,

Aradan 1 yıl geçti ve Part II'de yaşadığım duyguları kelimeler ile ifade edebilmem hâla mümkün değil. Oyunun ilk incelemeleri yayınlandığında birçok mecra, "Çok fazla duygudan duyguya giriyorsunuz, oyun sizi ruhen yıkıyor" tarzı yorumlar yapıyordu, cidden de öyle.

Başta oyundaki karakterler evrene muazzam bir şekilde yedirilmiş, ilk o Abby sahnelerini hatırlayın, o karakterlerin ciddiyeti, zombilerin daha korkunç tasvir edilmesi vs. dünyasının aşırı tekinsiz olduğunu iliklerine kadar hissediyorsun.

Bir oyunun kalitesi, sınırı belirleyip belirlemediği daha ilk dakikasından belli oluyor, saatlerce oynamama rağmen "hâla önümdeki şeyin nasıl mümkün olduğunu" sorgulatan oyunlar sadece RDR2 ve Part II oldu.

Joel ile kasabaya doğru yol alırız, yavaşça etrafa bakarak ilerleriz, az daha ilerleriz ve gün ışığı ağaçlar arasından süzülür, Joel eliyle gözünü korur, bir müzik girer, akıntılar arasından geçer, Tommy eşliğinde kasabaya gelir, "Directed Neil Druckmann" yazar ve oyun başlar, Ellie ile konuşursun, bu sefer esas kısım başlar ve gitarın son sesi yankı yaparak "zaten sanki bir şeylerin çok ters" gideceğini hissedersiniz.

Part II'de fena kasmışlar, 1 saatte 3 karakter ile oynuyorsun. Hikayeyi ilk başta çok merak ediyorsun, boğuk, gergin bir hava mevcut, amacını bilmediğin bir grup bir işler çeviriyor falan, yani o kısımları hiçbir zaman unutamam, her saniyesiyle Şaheser.


19 Haziran geldi geçti, 1 yıl olmak üzere, tam 1 yıl önce şu zamanlarda oyunda bizi nelerin beklediğini konuşurduk. Vay be diyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 4 Haziran 2021; 1:47:39 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

Ne alaka yani oynama daha iyi diye yorum yapıyorsun. Basitçe bir soru sorduk. Cevap vermek istemiyorsan geç git.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @M0meNtS
O
4 yıl
Yarbay

Muharrem İnce mevzusunda, Tlou atın demesi sıkıntı değil tamamen ezbere samimiyetsiz şekilde Z kuşağına yaranma hareketleri bunlar, bunu bütün partiler yapıyor. Twitch yayınlarına katılmalar, oyunlar ve Z kuşağının ilgisi olan konular üzerinden ezbere konuşmalar...

Gençlerin derdi bu tarz şirinlikler değil, interneti, oyunu, donanımı makul fiyatlardan ulaşmak daha doğrusu hayat pahalılığının normale dönmesi, o normale dönerse yok oyunlar yok yayınlara katılmalara gerek yok, insanların derdi belli çözümlerde belli, o çözümler gerçekleşmedikten sonra isterse sabah akşam gamer taklidi yapsınlar bir önemi yok...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

Oyunu bitirdim Muhteşem... başka ne diyebilirim ki böyle bir hikaye ve işleyişi olamaz. Abby karakterine başta soguk olsam da öyle bir bağladı ki kendine.. Sonunu merak ede ede oynadım ve çok güzel aynı zamanda dramatik bitti. Oynadığım en iyi oyun diyebilirim rahatlıkla, şimdi başka oyunları nasıl oynayacağım bu oyunu gördükten sonra bilmiyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 18 Temmuz 2021; 22:31:32 >

B
4 yıl
Yarbay

Çıktıgında arkadaştan alıp bitirmiştim aceleyle149a düşünce koleksiyon için aldım gene 2 kez daha bitiririm :)
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

Oğlum 2 ekmek 1 last of us al gelirken 😃



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BèRuTTì
P
4 yıl
Yarbay

Oyun sektörü ilerleyebilmesi için firmaların Last of Us: Part II ve Red Dead Redemption 2 üzerine çıkacağı günü beklemektedir. Gerisi lafügüzaf.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Yarbay

Hikayeyi beğenmeyebilirsin, onu anlarımda, teknik açıdan gelmiş geçmiş en iyi oyuna, sıradan gözüyle değerlendiren birini asla anlayamam. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.