Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
25344
Cevap
1213473
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (368. sayfa)
D
5 yıl
Yarbay

The Last of Us Remastered'ı bir gün kala bitirip gecesi Part II'yi ateşlemek 2020'nin en güzel olayı olacak yemin ediyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
-
5 yıl
Binbaşı

aynen 26 mayıs da başlayıp 3.defa bitirmeyi düşünüyorum gerçi o zaman kutulu versiyonlar ne durumda olur bilmiyorum ama hemen ardından part 2 akarım




Bu mesajda bahsedilenler: @Dictattor
F
5 yıl
Yüzbaşı

Ulan su oyunun niye multiplayer i olmaz ya? Normalde multiplayer seven bir insan degilim ama ilk oyunun online'ini bugun bile oynuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Bende 1 seviye ilerisini düşünüyorum bunun 29 sabahından akşama kadar remasteredi bitirip akşam last of us 2 ye başlamak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Dictattor
B
5 yıl
Er

Şu oyundan başka hiçbir oyunu bu kadar hasretle beklemedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Yüzbaşı

F
5 yıl
Yüzbaşı

Nerden biliyorsunuz?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ornitorenk_Perry
B
5 yıl
Yüzbaşı

1 nisan şakası sanırım 😂



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
5 yıl
Yüzbaşı

Naughty Dog paylaşmış, linke tıklamadın mı?



@berbetmus

Spoiler olmasın millete şimdi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ornitorenk_Perry -- 1 Nisan 2020; 13:14:4 >


Bu mesajda bahsedilenler: @berbetmus , @Fenrir00
M
5 yıl
Binbaşı

sazan gibi atladım hemen



D
5 yıl
Yarbay

Youtube a direkt oyun sonunu koyuyor adam, bir şekilde denk geliyorsun, bunu yapan yayıncılarda var, veletlerde var




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Ziromen


N
5 yıl
Yarbay

Videoyu izlemek için tıklayınız

Uncharted 4 de çalışan insanların %70 i, proje bittikten sonra Naughty Dog'dan ayrılmış. TLOU P2 nin bu kadar uzun sürmesi sanırım ekibin yeni toplanmasıyla da alakalı, daha fazla detay videoda mevcut genel olarak ağır şartlardan bahsediliyor tıpkı geçenelerde Rockstar Games için çıkan haberlere benziyor.

%70 az bir oran değil, Uncharted 4 teknolojik açıdan mükemmeldi ancak tabii ki bunu o ekibin çok çalışmasına borçluyuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

Korkuttun be hocam şurada 57 gün kalmış ne gerek var ertelemeye çıksında oynayalım artık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ornitorenk_Perry
P
5 yıl
Yarbay

Hocam %70 dediğin gibi çok büyük bir oran, mümkün olamayacak kadar yüksek bir oran, %30'lar dahi bile yüksek, iddialar yanıltıcı gibi.

Mesela Last of Us: Part II'nin gelişim sürecine 2014'ün Kasım ayında başlandı, ortada zaten belli bir proje var, ne yapılması gerekenler yıllar öncesinden belirleniyor, imzalar atılıyor, Uncharted 4 gold olduktan sonra çıkan insanlar önceden daha mı rahatlardı da yıllar sonra çıkma kararı aldılar?

Çıkan elbet olmuştur ama %70 gibi uçuk bir oranda değildir, Last of Us: Part II'nin yapım sürecinin uzaması sadece çıkanlardan dolayı değil, Naughty Dog'un bugüne kadar ki en iyi projelerini geliştiriyor olmalarından dolayı da kaynaklıdır.

Last of Us evreni Part II ile çok genişledi, ek olarak ilk defa ortalama 13 saatten fazla oynanış sunan Naughty Dog oyunu deneyimleyeceğiz, hatta alışılmışın dışında 2 katı oynanış sunulacak, tam 25 - 26 saat.

İnce eleyip sık dokudukları aşikar, stüdyodan çıkan çalışanlardan dolayı süreç elbette uzamıştır, ama Last of Us: Part II'nin tüm ertelenme ve uzama sebeplerini çıkan kişilere bağlamak pek mantıklı olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 1 Nisan 2020; 16:5:29 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nathan - Drake
N
5 yıl
Yarbay

Kotakuda yazılan bir haber bu, kotaku oturup hangi oyunu/firmayı nasıl övsem veya tam tersine nasıl gömsem diye oturup düşününen bir yer değil. Sağlam kaynaklı haberleri paylaşmakla biliniyorlar.
https://kotaku.com/as-naughty-dog-crunches-on-the-last-of-us-ii-developer-1842289962

%70 ayrılık gayet olası bir durum, neden olmasın ki? Daha yeni duyduk birkaç çalışanın uzun saatler çalışması sonucu sağlık sorunu nedeniyle tedavi gördüğünü, bu olaylar diğer çalışanlar tarafından duyulmuyor veya etkilenmiyor demek saçma olur.

Ayrıca her Naughty Dog oyununda çalışan kişiler aynı kişiler değil bunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Naughty Dog'un oyun geliştirirken mükemmeliyetçi yaklaşımından geliştiriciler zorlanıyor(bkz. Rockstar Games) her ne kadar sözleşmelerde bunlar yazsa da, uzun saatler çalışmaktan bunalıp, videodaki elemanın söylediği gibi oyun çıktıktan sonra bonuslarını alıp firmadan ayrılıyorlar.

Uncharted 4 de benzer durumlar yaşandı, yönetmeni değişti, senaryosu değişti ayrılıp katılanlar oldu ve oyun 5 yılın sonunda çıktı. Bu tarz şeyler oluyor ve olmaya devam edecek ileride de. TLOU P2 nin 6 yıllık gibi uzun bir geliştirme sürecinden sonra çıkmasının büyük bir nedeni de kadro değişikliği.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Can't Be For Nothing
-
5 yıl
Binbaşı

neil druckmann'a acayip uyuz oldum bu haberlerden sonra insanları bunaltıp baskı ve zorla iş yapatırırsan kaliteyi dahada düşürebilirsin hiç mi aklına gelmiyor insanlar şirkette huzur ve güven içerisinde çalışsalar daha verimli olurdu oyunda daha da iyi olurdu

geçenlerde ayrılan elamanın dedigi gibi şirkketden çok iyi animasyoncular ayrıldı bu baskı ve sıkıntılar olmasaydı oyun cok daha erken zamanda bitmiş olacaktı dedi

yani eğer druckman adam olsaydı 2 aydır last of us 2 oynuyor olacaktık !


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
5 yıl
Yüzbaşı

Büyük firmalarda yazılı olmayan kanun gibi birşey bu "crunch". Kaliteli oyunlar bu şekilde ortaya çıkıyor. Ben de isterim insanlar çok yorulmadan yüksek kalitede oyunlar yapılabilsin ama olmuyor işte. Bu olay olmasa oyunlar 10 senede çıkar artık. Jason Schreier çalışanların çoğunun bunu kendi istekleriyle yaptığını ve işlerinden memnun olduklarını söylüyor. Yani %70'inin işinden ayrılmasının gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hem çok yüksek maaş alıyorlar hem de dünyanın en iyi oyun geliştiricilerinden biri olmalarıyla gurur duyuyorlar. İş alımlarında özellikle tutkulu insanlara yer veriyorlar bu yüzden.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deckartes
T
5 yıl
Yarbay

Rdr 2 de de konuşuldu bu olaylar çok çalışıyorlar ama 1.kendi isteği 2.çok para alıyor bunun karşılığında yani görende askeri ücretle istemeyerek zorunlu 10-11 saat çalışıyor üstüne bu fazla çalışmanın parasınıda alamıyor sanar bu olayları



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
5 yıl
Yarbay

@deckartes
Mükemmeliyetçi firmalarda bu olabiliyor hocam R* Games mesela, aksi halde ubisoft gibi her sene aynı oyunu görürüz. Ama GOTY seçilmesine ve mükemmel bir oyun olmasına rağmen God of War ve geliştirici stüdyosu Santa Monica da bu tarz ağır zorlamalar olmuyormuş hatırladığım kadarıyla.


Oyunun çıkmasına 2 aydan az bir süre kaldı, bitirdikten sonra credits kısmında doğru mu değil mi cevabı buluruz artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 1 Nisan 2020; 18:56:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @deckartes
F
5 yıl
Yüzbaşı

God of war'da yapılmamış olabilir ama bunun sonucunda oyun içerisinden pek çok içerik çıkartılmış; düşman çeşitliği, boss dövüşleri gibi. Cory Barlog kendi demişti.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nathan - Drake