Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
6253
Cevap
210644
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (180. sayfa)
E
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

quote:

Orijinalden alıntı: byabancı

cumartesi istinye park imax 3d 18.00 j 12-13-14

15 16'da da biz varız hocam.Tekyüzük.com'la bir ilginiz var mı?

Yok neden sordun ?

17:30'muş benim seansım 18:00 olan imax değil.12 13 14'te o internet sitelerinin kurucuları geliyorda sizi onlarla karıştırmışım o zaman.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Altair Ibn-La'Ahad

Burda altyazılı yokmuş mecburen dublaj izlemeliyim.Dublajlı izleyenler varsa Gandalf'ı güzel seslendirmişler mi ?

Turkce dublajdan yeni ciktim LOTR serisindeki seslendirme daha basariliydi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
13 yıl
Yarbay

Yarın sabah gidiyorum, hadi bakalım.



D
13 yıl
Binbaşı

filmi izleyen yok mu başka haftaya gitmeyi düşünüyorum


Bu mesaja 6 cevap geldi.
C
13 yıl
Yarbay

ben de türkçe dublaj izleyeceğim çok mu kötü ki seslendirme


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ReoxTR


quote:

Orijinalden alıntı: Altair Ibn-La'Ahad

Burda altyazılı yokmuş mecburen dublaj izlemeliyim.Dublajlı izleyenler varsa Gandalf'ı güzel seslendirmişler mi ?

Turkce dublajdan yeni ciktim LOTR serisindeki seslendirme daha basariliydi

Teşekkürler bilgi için.



M
13 yıl
Yüzbaşı

Arkadaslar savaş sahneleri nasil eskisi gibi guzel mı ???



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
13 yıl
Binbaşı

ne filmmiş arkadaş ya net e düşünce 360p online izlersin işte .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
13 yıl
Binbaşı

10.45 İstinye Imax'de izledim filmi.Şunu söyleyebilirim.Film beklentilerimi karşıladı.Uzun olmasına rağmen zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.Efektlerde bir sıkıntı yok.Onuda belirteyim.

Ayrıca ilk defa Imax'e gittim.Ben daha önce sinemaya gitmemişim.Diğer 3D'ler hikaye.Benden tavsiye ne yapıp edin Imax'de izleyin.

Bundan sonrasına filmi izlemeyen bakmasın.Yada baksın kendi bilir.Beni bilen bilir.Büyük bir Orta Dünya fanıyımdır.Birde benim gözümle filmin incelemesine bir bakın.


Filmde çok beğendiğim ve beğenmediğim yerler var.

Başı müthiş başladı.Böyle birşey beklemiyordum.Yüzük kardeşliğinin başlangıcı gibi geçmiş olaylar anlatılmış.Çok etkileyici ve hızlı bir girişti.Özellikle cücelerin zırhlarına bayıldım.Beş ordular savaşını merakla bekliyorum.

Daha sonra Shire ile devam ettik.Çoğunlukla kitaba uygun gidilmiş.Bazı yerler kısaltılmış.

Bir ara bir savaş hikayesi araya girdi.Bahsedilen savaş Azunulbizar Muharebesi'dir.O savaşa Thorin'i koymuşlar.Azog'u yendiği görülüyor.Tabiki böyle birşey yok.Azog o savaşta Fundin ve Nain'i öldürür.Thrain ise bir okla gözünü kaybeder.Daha sonra Nain oğlu Dain gelir ve Azog'u öldürür.Burdaki amaç sanırım Thorin'i ön plana çıkarmak.

Trollere gelmeden önce Gandalf ile Thorin ufak bir kavga ediyor ve Gandalf ayrılıyor.Kitapta böyle birşey yok.Ama önemsiz birşey.

Trol sahnesinde nedense Gandalf'ın oyalama sahnesi, Bilbo'ya verilmiş.Keşke Gandalf yapsaymış bunu.Çünkü kitapta çok komik bir olaydı.

Radagast ile erken tanıştık.Radagast'ın tipi, hareketleri, evi çok güzel olmuş.Tam doğasına uygun.Ama Dol Guldur'a Gandalf'ın girmesi gerekirdi önce.Buradan Dol Guldur olayını bağlayacaklar sanırım.

Sonraki sahnede Warg'ların saldırısını görüyoruz.Bence çok erken bir sahne olmuş.Shire ile Rivendell arasında Warg olma ihtimali çok düşük.Ne Goblin'lere ne Mordor'a nede Dol Guldur'a yakın bir yer.

Elflerin gelişinde kullanılan borazan ve müzik, İki Kule'de Miğferdibi'ne gelirlerkenle aynı müzik.Bu çok hoşuma gitti.

Daha sonra Rivendell'i görüyoruz.Rivendell her zamanki gibi muhteşem.Diyecek söz yok.Elrond'u zırhlar içinde görmekte çok hoştu.

Yalnız burada kaşla göz arasında divan toplandı.Bence bu olmamış.Daha görkemli birşey bekliyordum.Bu filmde beklemiyordum bunu.Ama sanırım bir divan daha olacak ve savaş kararı alınacak.

Galadriel'in görüntüsü her zamanki gibi muhteşem.Ama biraz fazla abartılmış.Neredeyse Gandalf'dan daha bilge yapılmış.Bu kadarına gerek yoktu bence.

Sauron'a ölüleri diriltiyor falan denmiş.Hiçbir büyücü kafasına göre bir ölüyü diriltemez.Bu Valar'ı bile aşar.Witch King hiç ölmedi.Son ittifaktan savaşından sonra Arnor'u işgal eder.Daha sonra Elrond Glorfindel ve Earnur önderliginde mağlup edilir.Witch King ile Eärnur'un ordusu karşılaşır.Witch King'in saldığı dehşetten Eärnur'un atı huysuzlanır ve Eärnur kötü duruma düşünce Glorfindel ordusuyla gelip ileri atılır.Ondan korkan Witch King kaçar.Eärnur arkasından koşarken Glorfindel onu durdurur ve meşhur "Onu izleme, bu diyarlara tekrar dönemeyecek.Düşüşü ise henüz ondan uzak ve ölümü ise bir erkeğin elinden olmayacak" der.Nitekim öylede olur.

Cücelerin Rivendell'den Gandalf ile birlikte çıkması gerekirdi.Ama çokta önemli değil.

Taş devleri aşırı abartılı olmuş.Ne olduğu belirsiz yaratıklar.Orta Dünya evreninde bu kadar şey okudum.Hiç bu kadar büyük bir yaratık görmedim.Ne yaptıklarıda zaten belli değil.Kitapta taş devleri lafını duyunca aklıma trol benzeri yaratıklar geldi.Ki mantıklısıda bu gibi.Yanlışlıkla Rivendell'e girseler.Dağıtılar orayı o boyutta.

Goblinlerin görünüşleri keşke Lotr'da Moria'daki gibi yapılsaymış.Pek alışamadım görüntülerine.

Goblinlerin mağaraları çok iyiydi.Çok detaylı yapılmış.

Bilbo ile Gollum'un bilmece düellosu süperdi.Gollum'un hareketleri çok iyiydi.Aynen kitaptaki gibi.

Bilbo'nun Gollum'u öldürmeyle ilgili kararı verirkenki sahnede çok iyiydi.Bir anda aklıma Lotr geldi.Öldürse belkide yüzük yok edilemeyecekti. Ufak bir karar herşeyi etkiliyor.

Wargların saldırısı ve ağaca tırmanma sahneleri güzeldi.Özellikle Gandalf'ın kartalları çağırma sahnesi Lotr'a göndermeydi.Kelebekle konuşması ve müzik Lotr ile aynıydı.Çok hoşuma gitti.

Azog bence çok gereksiz bir karakter olmuş.Onun çok önce ölmesi gerekiyordu.Onun yerine oğlu Bolg kullanılabilirdi.Bilbo kahraman yapılmak istenmiş.

Kartalların gelişi ve cüceleri kurtarışı çok iyiydi.Sonuda zaten çok iyi yerde bitti.Ejderha'nın gözüyle.

Bunların dışında espriler güzeldi.Ama bunlar filme biraz çocuksu hava katmış.İkinci ve üçüncü filmin daha epik olacağını düşünüyorum.Beş ordular savaşı, ejderha ve Dol Guldur sahneleri yüzünden.

Şimdi gelde bekle bir sene.Okuyabilen varsa bu kadar uzun yazıyı onlara teşekkür ediyorum.Yaptığım eleştirilerden film kötü gibi bir sonuç çıkmasın.Bu dünyanın fanı olduğum için çok detaylara takılıyorum.Ortada müthiş bir emek var.Kolay değil bunları yapmak.Sonuç:Herkes izlesin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 14 Aralık 2012; 20:50:32 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
13 yıl
Yarbay

kitabını bir heyecanla okudum filmine gitmeye değermi?



P
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Tenth Doctor

Öncelikle kitabını okumuş biri olarak gerçekten filmi çok beğendim. Eğer bir yerlerde kötü eleştiri okursanız bilin ki o eleştiriyi yapan kişi filmi Lord of the Rings e göre değerlendiriyordur ki bu yapılabilecek en büyük hatalardan birisi. Neden derseniz; çünkü The Hobbit kitabı J.R.R. Tolkien'in çocuklarını eğlendirmek amaçlı yazdığı bir masaldır.Yani bir çocuk kitabı olan The Hobbit, Lord of the Rings'e göre daha az kapsamlı ve daha çok eğlencelidir hatta çoğu kişi The Hobbit kitabının filmi asla çekilemeyeceğini iddia ettii fakat Peter Jackson bunu başarmış gibi görünüyor. 13 tane cüce ve hepsinin kendine özgü karakteristik özelliklerini senaryolaştırıp çekmek gerçekten çok zordur ki bunu filmi almanın ayrı zorluklarından bahsetmiyorum bile. Hele ki Gollum'un mağarası sahnesi öyle bir güzeldi ki tekrar tekrar izlenileceğine eminim hatta ilerde bir klasiğe bile dönüşebilir. Peter Jackson kitaptan ayrı olarak filme eklediği bazı şeyler her ne kadar bunun için kötü eleştiri alacak olsa da yapılan her eklemenin yerinde olduğunu düşünüyorum.

Gelelim görsel efektlere ve müziklere. Peter Jackson 10 sene önce görsel efekt konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösterdi ve An Unexpected Journey filminde ise bunu çok çok daha ileri götürdüğü aşikar. Ben filmi IMAX 3D olarak izledim, her ne kadar 3D konusunda göz doldurmasa da filmdeki görsel efektler ve aksiyon sahneleri leziz olmuş. Hele ki filmin başındaki Erabor'un düşüşünü anlatan sahneler çok çok iyi. Müzikler ise bizi LotR atmosferine götüren en büyük etken olmuş. Howard Shore LotR'de kullandığı çalgıların aynısı ve bazı melodilerin yanı sıra yeni şeyler de eklemiş ki hepsi çok başarılı.

Sonuç olarak film gerçekten çok başarılı olmuş bütün herkesin izlemesini tavsiye ederim. Shire ve Ayrık Vadiye dönmek ise ayrı bir güzeldi :)

Facebook sayfama yazdığım eleştirinin aynısını buraya kopyaladım. Ben yazdım yani bunu yanlış anlaşılmasın

LOTR'Un hikayesi çok daha geniş aslında. 3 kitap ve bir dünya 3 filme sığdırıldı LOTR'da. Ki extended versiyonları normal halinden çok daha uzun. Hobbit ise tek kitap yine 3 film. Burda bi karmaşıklık çıkıyor ortaya. Hobbit her ne kadar Tolkien'in masal kitabı tadında bir yapıtı olsa da edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip.
Hobbit'İn 3 filme genişletilmesinin nedeni (başta 2 film olarak düşünülüyordu) Silmarillion'dan ve Orta Dünya'nın geçmişinden de izler barındıracağını söylemeleriydi yapımcıların. Eğer o tadı verebildilerse 3 film olması çok yerinde bir seçim olur.

Peter Jackson'ın efektler konusunda yine harikalar yaratacağına eminim, 10 sene öncesinde LOTR'da neler yaptığını gördük hepimiz :)

Ben ilk filmin giriş tadında, pek fazla aksiyon vs içermeyen, durağan bir film olacağını düşünüyorum. Asıl çok daha iyi olacaklar bende 2 ve 3. film olacak.

Yorumu okudum heyecanlandım bak.

Haftasonuna kadar sıkacağım dişimi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: Tenth Doctor

Öncelikle kitabını okumuş biri olarak gerçekten filmi çok beğendim. Eğer bir yerlerde kötü eleştiri okursanız bilin ki o eleştiriyi yapan kişi filmi Lord of the Rings e göre değerlendiriyordur ki bu yapılabilecek en büyük hatalardan birisi. Neden derseniz; çünkü The Hobbit kitabı J.R.R. Tolkien'in çocuklarını eğlendirmek amaçlı yazdığı bir masaldır.Yani bir çocuk kitabı olan The Hobbit, Lord of the Rings'e göre daha az kapsamlı ve daha çok eğlencelidir hatta çoğu kişi The Hobbit kitabının filmi asla çekilemeyeceğini iddia ettii fakat Peter Jackson bunu başarmış gibi görünüyor. 13 tane cüce ve hepsinin kendine özgü karakteristik özelliklerini senaryolaştırıp çekmek gerçekten çok zordur ki bunu filmi almanın ayrı zorluklarından bahsetmiyorum bile. Hele ki Gollum'un mağarası sahnesi öyle bir güzeldi ki tekrar tekrar izlenileceğine eminim hatta ilerde bir klasiğe bile dönüşebilir. Peter Jackson kitaptan ayrı olarak filme eklediği bazı şeyler her ne kadar bunun için kötü eleştiri alacak olsa da yapılan her eklemenin yerinde olduğunu düşünüyorum.

Gelelim görsel efektlere ve müziklere. Peter Jackson 10 sene önce görsel efekt konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösterdi ve An Unexpected Journey filminde ise bunu çok çok daha ileri götürdüğü aşikar. Ben filmi IMAX 3D olarak izledim, her ne kadar 3D konusunda göz doldurmasa da filmdeki görsel efektler ve aksiyon sahneleri leziz olmuş. Hele ki filmin başındaki Erabor'un düşüşünü anlatan sahneler çok çok iyi. Müzikler ise bizi LotR atmosferine götüren en büyük etken olmuş. Howard Shore LotR'de kullandığı çalgıların aynısı ve bazı melodilerin yanı sıra yeni şeyler de eklemiş ki hepsi çok başarılı.

Sonuç olarak film gerçekten çok başarılı olmuş bütün herkesin izlemesini tavsiye ederim. Shire ve Ayrık Vadiye dönmek ise ayrı bir güzeldi :)

Facebook sayfama yazdığım eleştirinin aynısını buraya kopyaladım. Ben yazdım yani bunu yanlış anlaşılmasın

LOTR'Un hikayesi çok daha geniş aslında. 3 kitap ve bir dünya 3 filme sığdırıldı LOTR'da. Ki extended versiyonları normal halinden çok daha uzun. Hobbit ise tek kitap yine 3 film. Burda bi karmaşıklık çıkıyor ortaya. Hobbit her ne kadar Tolkien'in masal kitabı tadında bir yapıtı olsa da edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip.
Hobbit'İn 3 filme genişletilmesinin nedeni (başta 2 film olarak düşünülüyordu) Silmarillion'dan ve Orta Dünya'nın geçmişinden de izler barındıracağını söylemeleriydi yapımcıların. Eğer o tadı verebildilerse 3 film olması çok yerinde bir seçim olur.

Peter Jackson'ın efektler konusunda yine harikalar yaratacağına eminim, 10 sene öncesinde LOTR'da neler yaptığını gördük hepimiz :)

Ben ilk filmin giriş tadında, pek fazla aksiyon vs içermeyen, durağan bir film olacağını düşünüyorum. Asıl çok daha iyi olacaklar bende 2 ve 3. film olacak.

Yorumu okudum heyecanlandım bak.

Haftasonuna kadar sıkacağım dişimi.

Filmi izleyip yaptım ben yorumu Dediklerinin aynısını dedim ben de.



S
13 yıl
Binbaşı

film başlıyo . birazdan dnr dan da kitabini aldım eve gidince de kitabi bitiririm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
13 yıl
Binbaşı

Filmden yeni çıktım müthişti gerçekten. bu hafta zaten sinemaya gitmeyi düşünüyordum gidecek film arıyordum bu filmi gördüm bugünde ilk günüymüş sinemada ilk 3d filmimi izlemiş oldum. gözlük kiralama vs yoktu forum istanbulda. gözlüklerde bizde kaldı zaten. 10 üzerinden çok rahatlıkla 9-9.5 alabilecek bir film. herkese tavsiye ederim pişman olmayacaksınız



S
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: AXU

quote:

Orijinalden alıntı: Storm Worm

Beyler türkçe dublaj mı seçmeliyim alt yazı mı çok kararsız kaldım ?

İğrenç seslendirmelere maruz kalmak istemiyorsan orjinal sesler alt yazılı akar

saol hocam zaten yola çıktık film işi haftaiçine kaldi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
13 yıl
Yarbay

büyük bir lotr orta dünya fanı olarak film beklentilerimi karşıladı.


açıkçası denicek çok şey var ama izleyip görün en iyisi...


bu arada puanım 8.5/10





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eru ilúvatar -- 14 Aralık 2012; 18:17:16 >

H
13 yıl
Yarbay

türkçe düblaj izlemek zorunda kaldım. 3d performanı berbattı gitttiğim sinemanın. (cine vip)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 14 Aralık 2012; 18:18:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yarbay

Görsel efektler,müzikler,atmosfer harikaydı ama dublajlı izlemek zorunda kaldığım için biraz sinirimi bozdu sesler.Yüzüklerin efendisinin seslendirmesi güzeldi ama bunda batırmışlar.



R
13 yıl
Yarbay

Orta dünyaya gidiyorum, arkamdan su dökmeyi ihmal etmeyin

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.
W
13 yıl
Binbaşı

Bende biletimi aldım 3d altyazılıya pazar günü 19:45 te herkes derbi telaşındayken ben uzun süredir beklediğim bu filmde olacağım