Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
629
Cevap
21253
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (15. sayfa)
U
5 ay
Yüzbaşı

Hocam oblivion çok da hardcore rpg sayılmaz ama yine de güzeldir. :) Konuyu dağıtmamak adına;

Yarın oyuna başlayacaklar için en önemli ipucunu veriyorum. Oyunun en iyi kılıcını umbra'yı öldürerek kazanabilirsiniz. Aynı zamanda güzel bir umbra set (Ebony armor) elde edeceksiniz lakin umbra kolay lokma değildir. Hele ki oyunun başlarında neredeyse imkansız.. Zaten ilk karşılaştığınızda sizi efendice uyaracaktır. (: Bu yüzden onunla dövüşe başlamadan önce yaratıcılığınızı kullanmanız gerekiyor. Bulunduğu nokta imperial city'ye çok yakın bir yer ve arada sadece bir ırmak olduğunu hatırlıyorum. Size gerekli olan tek şey ise hızlı yüzme iksiri.. Kendisinin level olarak yüksek olduğu için sizden hızlı koşuyor olacak. Bir şekilde ırmağa ulaşıp "hızlı yüzme iksirini kullanarak" onu imperial city'ye çekerseniz tüm guard'lar kendisine saldıracak. Siz ise güvenli bir evin çatısına çıkıp ölmesini bekleyebilirsiniz. Sonra elinde kılıcı ve seti alıp oblivon diyarını daha rahat gezebilirsiniz.. Siz level atladıkça str..vb gibi dinamiklerden dolayı kılıcın hasarının da arttığını fark edeceksiniz. Özetle kılıcın base hasarı en yüksek kılıçlardan biri diye hatırlıyorum. Bunun dışında bir önemli bilgi de oyunda ölümsüzlüğe yakın bir güce ulaşabiliyorsunuz aslında. Bunun nedeni ise bazı itemler'ın damage reduce by% olayı olması. Yani hasar hiç almıyorsunuz hatta bazı itemlerla düşmanlar size vurunca kendileri hasar alıp ölmeye başlıyor. Bu gibi özel itemlerden birinin bir yüzük olduğunu diğerinin ise bir kalkan olduğunu hatırlıyorum. Bu tür itemlerın bazılarını da görevlerde bulacaksınız.

Ayrıca bazı itemler random düşüyor. Yani sürekli aynı dungeon'a girip istediğiniz bir item'ı düşürme ihtimaliniz var. Bu yönüyle diablo2'ye benziyordu. Mesela görevde bulduğum bir yüzüğün aynısını bir dungeon'da da bulabilmiştim. Yani leveliniz biraz yüksek olması da gerekiyor elbette.

Sorularınız olursa da hatırladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım elbette. Tabi bu bahsettiğim orjinal oyunla ilgili bilgiler.. Remake de ne olacak bende sizinle birlikte göreceğim. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 21 Nisan 2025; 21:33:41 >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Man in the Suit
U
5 ay
Yüzbaşı

Kaynak tahmin ama şöyle bir bilgi düştü. Oyunun sistem gereksinimleri;


https://www.pcgamebenchmark.com/oblivion-system-requirements





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 21 Nisan 2025; 23:39:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
5 ay
Yarbay

UE5 oyunları genel olarak böyle onu yazmışlar gibi. 1080p 60 içindir bunlar native olarak. Oyunun esas işi cpu ile olacaktır diye düşünüyorum. Yarın 18'de event, 19 gibi de çıkış bekliyorum.

Kafalarda şimdi fiyat var tabii. 60 olur bizde 35-40 gelir diyorum bölgesel fiyattan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @undy1ng
J
5 ay
Yarbay

70'lik Starfield 42 dolar ise bunun daha ucuz olması gerekir Bethesda oyunu olduğu için ama bakalım. Tüm cevaplar gelecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @undy1ng
T
5 ay
Yarbay

70'lik Doom: The Dark Ages de bize 50, onu unutmayın. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
U
5 ay
Yüzbaşı

Neyse gta ve mario çıkmadan çıkışını yapsında onlara özenmesinler. (:



U
5 ay
Yüzbaşı

Umarım öyle olur. İşin ilginç olan tarafı fanlar zorlasa bile neredeyse hiç sızıntı olmuyor. Bethesda herkese ultimatom verdi anlaşılan. Bir diğer nokta da bethesda'nın çok sessiz kalması. Sanki oyunun başarısına göre hareket edecekler gibi duruyor. Oyuncular beğenmezse "zaten biz yapmadık", beğenirlerse de "sizler için çalıştık" diyecekler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 22 Nisan 2025; 1:8:2 >


Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
J
5 ay
Yarbay

T
5 ay
Yarbay

Heyecanla bekliyoruz. Hızlıca bir yapay zeka çevirisi ile dalmak lazım. Bir de şöyle elden geçirilmiş havayı kesmediğimiz vuruş hissi düzgün bir oynanış sunarsa değme keyfimize



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
J
5 ay
Yarbay

Yarım saat tanıtım yarım saat sonrası da çıkış umuyorum. Çeviriye gerek kalmadan dil desteği ile gelirse büyük sürpriz olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ThomasAngelo89
C
5 ay
Yarbay

Tlou2 yi hızlıca bitirmek lazım. Bu oyun bugün gelirse ben buna başlarsam başka oyun görmez gözüm



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
5 ay
Yarbay

Keşke Türkçe gelse ama hiç sanmıyorum. Bu arada ben de halen tlou2 yi bitiremedim oynuyorum. Ancak oblivion gelirse hepsini bir kenara bırakırım 😄



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
U
5 ay
Yüzbaşı

Kcd2'yi oynamaya devam ediyorum. Bethesda'nın da açılışı şu video ile yapmasını umuyorum hala.


https://www.youtube.com/watch?v=JGhlg4JqvQw



K
5 ay
Yarbay

Ben %100 bitirmelik bir oynanış için 50-60 saat bekliyordum ama bunu sorduğumda güldüler. 50-60 saat sadece ana göreve harcarsın, %100 bitireceksen 150 saati bulur belki daha fazla denilmişti. Açıkcası 2025 grafiği, elder scrolls loreu bir oyunda bu derece content, gerçekten adamı başından kaldırmaz. Umarım bu akşam çıkar, oynayacak oyun yoktu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 22 Nisan 2025; 14:47:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
5 ay
Yarbay

Bence de tam tersi çok oyun var. Tlou var, Mandragora var, perşembe Clair Obscur var. Bir de bu gelecek muhtemelen.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kage.
K
5 ay
Yarbay

An itibari Ile yeni zelanda kullanicilari, gamepasste oblivion remasteri oynanilabilir olarak gormeye baslamis. %100 olarak geliyor yayindan sonra diyebiliriz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JePinkman
J
5 ay
Yarbay

Dün de çıktı bu haber ama fake dediler. Şu an tekrar mı çıktı aynı haberler mi acaba?




Bu mesajda bahsedilenler: @Kage.
K
5 ay
Yarbay

Dun takip etmemistim dedigin dogru olabilir yorumlarda fake diyen de vardi, inanan da. Galiba fake



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
5 ay
Yüzbaşı

Tes serisinde görevleri yapmak, oyun sonunu görmek değil zaten amaç. O dünyada yaşamak.. Skyrim de böyleydi morrowind'de böyleydi. Hatta fallout aklınıza ne gelirse.. Bu yüzden yıllar geçse bile hala oynanabiliyor bu tür oyunlar çünkü bethesda oyunlarında herkes kendisine göre bir uğraş bulabiliyor. Bu yüzden saatlerin çok bir önemi kalmıyor. Hatta şuan düşündüm Tes:Blades (mobil) bile bu amacın ufak bir kısmına hizmet ediyor. Benim oynadığım kadarıyla amaç kaleyi,şehri inşaa etmekti. (Hala da silmemişim telefonda durduğunu fark ettim.) Tes6 da böyle olacaktır yani esas amaç bir yaşam similasyonu yaratmak. O fantastik dünya da yaşamak, o nefesi aldırmak. Bethesdanın ben bu amacına her zaman saygı duydum ki obsidan ile arasında ki farklardan biri de budur. Obisidan iyi hikaye yazmaya çalışır, bethesda ise bir bütün olarak iyi dünya yaratmaya çalışır.. Oblivion bir remastered bile olsa nefes almak için bence yeterli olacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 ay
Yarbay

Sanırım Oblivion ayrıca şu ''mikro ödeme'' belasının ilk örneklerinden birini barındırıyordu.

360 dönemi parayla at zırhı satıyordu bethesda


Bu mesaja 1 cevap geldi.