Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
538
Cevap
69126
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Tenda V1200 Broadcom işlemcili VDSL modem ( inceleme , test , olumlu ve olumsuz taraflar ) (2. sayfa)
Z
7 ay
Yüzbaşı

Sorunu çözdüm, iptv yi kullandığınız cihaz modem üzerinde hangi porta giriyorsa onu açmanız gerekiyor..modem arayüzünden yapılıyor..


https://www.youtube.com/watch?v=VsDKOs7A1kI&t=92s



Z
7 ay
Yüzbaşı

linkteki videodan izleyerek yapbilirsiniz..

https://www.youtube.com/watch?v=VsDKOs7A1kI&t=92s




Bu mesajda bahsedilenler: @gizemgsm
S
5 ay
Binbaşı

İşyerinde atıl duran tendav12 modemi eve bağladım. Bufferbloat-ping sorunu için qos ayarlarından bant genişliği sınırını internet hızının altına ayarlamak gerekiyormuş. Modemin kendi yazılımında bu yok maalesef. Harici yazılım da yüklenemediğini okudum birkaç yerde fakat youtube'da tenda v12 bandwith control araması yazınca şu videoyu buldum. Altına yazılımın linkini koymuş. Yükledim ve çalışıyor. İleri seçenekler sekmesine bantgenişliği kontrolü sekmesi ekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=r1LZplEBHdU&t=233s

Benim hızım download 70 mbps upload 9 mbps civarı. Speedtestte download pingi 17'lerdeyken upload pingi 1000'lere çıkıyordu bu modemle. Sınırlamayı yapınca download 7'ye upload 50'lere, bazen de 10'lara düştü. Dengesiz ama şu an yoğun saatler, yoğun olmayan saatlerde testler daha iyi olabilir. Bir de internet sağlayıcım millenicom, ne kadar iyidir bilmiyorum.
Bu bufferbloat sitesinde çok daha yüksek çıkıyor pinglerim. Fakat bant genişliğini kısmadan önce F olan derecelendirme şu an C'ye yükseldi hiç yoktan iyidir.


https://www.waveform.com/tools/bufferbloat


Ayarlarım şu şekilde. Mesela 60 mbps download sınırı için sonuna 000 ekleyin. 6 mbps upload için de sonuna 000 ekleyin. (Fotodaki ip adresi aralığı modeme bağlanan tüm cihazlara bu limiti uygular. Eğer farklı cihazlara göre ayar yapılacaksa onların ip'ierini sabitleyip hepsi için ayrı kural eklenebilir.)
Ayarları girip sol altta dene tuşuna basıyorsunuz. Arkasından turuncu yazan uygula/kaydete basınca aktif oluyor. Kaydettiğiniz ayarda değişiklik yapmak için düzenleye basın. Sonra sol altta dene tuşu tamam olarak değişecek ona basın. Aktif olması için tekrar turuncu aktif et tuşuna basın. Modemi kapatıp açmaya gerek yok anlık yapıyor aktif et deyince. En iyi pingi bulana kadar internet hızınızın altındaki hızları deneyin.
Bu modem yüzünden hiç anlamadığım bir konuyu öğrendim durduk yere :D umarım işinize yarar kolay gelsin.
< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.