Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
351
Cevap
46017
Tıklama
38
Öne Çıkarma
TELEFON ALIRKEN UZAK DURULMASI GEREKEN FİRMA! N11-> Newport-GG->Cepport-HB->MYS İLETİŞİM-İNTELLİCELL
M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar paramı aldım sonunda :)



Arkadaşlar paramı aldım sonunda :)
Yoruma Git
mstfasngl - 8 yıl +63
Klasik doğubank çamuru adamlar, ben de telefon aldım bunlardan ama Allahtan pek arıza veren bi model değil, g4 gibi kronik rahatsızlığı olan modeller insanı süründürür.
Be...
Yoruma Git
Yorumun Devamı artemisbd - 8 yıl +41
sirkecideki yerlerine gideseniz bir tane o telefonun kapalı jelatini dediğiniz vakumun ince naylon hali makinesi var içini açıyorlar içine kafalarına göre istediklerini koyuyorlar ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mstfasngl - 8 yıl +10
A
8 yıl
Yüzbaşı

Klasik doğubank çamuru adamlar, ben de telefon aldım bunlardan ama Allahtan pek arıza veren bi model değil, g4 gibi kronik rahatsızlığı olan modeller insanı süründürür.
Ben telefonu alırken yurtdışı garantisizmiş niyetine aldım ama adamlar tam 1 haftada yalan dolan söyleyip yolladılar.Bu satıcıdan uzak durmak gerektiği kesindir.

Polise şikayetçi olsaydınız üzerinize yürüyen olduysa, adamın bi poh yiyeceği yoktur gözdağı vermiş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Teğmen

Arkadaşa neden yükleniyorsunuz ki?
Bu konuda kızacağınız biri varsa, bu şirketlere ithalat iznini veren ve sonrasında denetlemeyenlerdir, kanun yapıcılardır. Vatandaş ses çıkarmadıkça böyle uyanıklar yolunu bulmaya devam ediyor.
Arkadaş alıcı olarak, tabi ki uygun ve ucuz olan yerden alacak. (Birebir aynı ürün zaten)
Bizim asıl sorunumuz hakkımızı aramayı bilmiyoruz ve masraflardan korkuyoruz, masraflar da gerçekten çok fazla. (1 sayfa kağıt sırf tebligat diye 11 TL'den taşınır mı? Bu en küçük bedel üstelik)

Her ne kadar kullanmasam da sevmesem de, Türkiye'de gerçek garanti veren tek firma Apple'dır. (Yiğidi öldür hakkını yeme demişler, aldıkları para TR şartlarında vergiler sebebiyle çok fazla ama karşılığını alıyorsunuz.)

Konumuza dönersek, paralelci uyanığın GG'de ki kayıtları eski (Kayıt Tarihi:25/11/2013 Mersis Numarası:0626038270000015 KEP Adresi:mys.iletisim@hs01.kep.tr) Mersis nosu değişmiş (terkin)
GG'de demek ki çalışıyor ancak denetlemiyor. Kep adresi muhtemelen aynıdır ama işinize yaramayacak. (bu bilgiler kapanan Fatih Şb.'ne ait.)

Oralardaki bilgiler yanlış olsa da Firma adres değiştirip tek ortaklı Ltd.Şti olarak faaliyetine devam ediyor. Avukatınız birazcık zaman ayırırsa paranızı alırsınız.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mstfasngl
M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

EDİT: 10 AY ZAMANDAN SONRA PARAMI İCRA YOLUYLA ZORLA ALDIM ARKADAŞLAR HABERİNİZ OLSUN.

1 yıl önce lg g4 almıştım telefon arızalandı 2 kere anakartı değişti 4 ay serviste bekledi en son 6 ay önce servise vermiştim arızası düzelmedi telefon hala arızalı kullanamıyorum 1 yıldır sadece 1 ay falan kullanabildim.

Tüketici hakem heyeti kararı çıktı, ben bunu saymıyorum istediğini yap diyor kabul etmiyor. İcraya verdim hala alamadım.

İstanbul Sirkecideki yerlerine gittim iri yarı bir adam üstüme yürüdü bağırdı çağırdı.

Aynen şöyle diyor istersen tüketici hakem heyetine git istersen icrya ver bende 10 tane firma var yalandan bir adres gösteriririm ofis su arkada bir yer 2 tane mobilya var neyi haciz edecekler, firmayıda suriyeli birinin üstüne yaptım.
Sana o parayı vermicem hiçbirşey alamayacaksın diyor.
1500 liraya aldıgım faturası 1500 lira olan telefonu 500 lira sayıp üstüne baska telefon satmaya calısıyor misal samsung s7 onunda fiyatını piyasadan yukarda sayıp 500 tl telefonun değeri olarak sayıp normal fiyata bir daha telefon verelim diye kakalamaya çalışıyor. Birde bunların agrantisi altında telefon.
Telefonu zaten tek basına alsam onun lg g4 üstüne vereceği paradan daha uyguna bile alabiliyorum adamın ne kanundan ne allahtan korkuyor.

Tam bir pislik yuvası 2 kere gittim 2sindede dövecekti nerdeyse bağırmaları saymıyorum bile 2 ay oldu karar çıkalı telefonu alalı 1 yıl oldu 9 aydır arızalı.
Ülkede 1300 lira asgari ücret, 1500 liraya telefon aldık zor bela onuda kullanamadık 150 tl ucuza gelicek diye aldık bide gidip bu firmadan.

Ben hata ettim gittim gittigidiyordan bu firmadan aldım bildiğim satış yerlerindeki dükkanlarını sizinle paylaştım asla bulaşmayın ömrümde çok pislik ticaretci, satıcı, emlakcı vb kişi gördüm böylesini ilk defa gördüm.

Alttaki firmaların hepsi aynı yer. 3-4 tane daha farklı magaza adı vs varda aklıma gelmedi şimdi.

Konuyu

hepsiburada.com -->http://www.hepsiburada.com/magaza/mys --> MYS İLETİŞİM
n11.com -->http://www.n11.com/magaza/newport --> newport
gittigidiyor.com -->http://profil.gittigidiyor.com/cepport --> cepport

MYS İLETİŞİM
İNTEL GARANTİ
intellicel

http://www.intellicel.com.tr/ ---> teknik servis dediği kendi firması aynı yerde firmayla.

https://www.sikayetvar.com/intellicel-iletisim --> şikayetvar.com şikayetleri

Konuyu ekşi'ye taşıyabilcek varsa çok güzel olurdu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Avukatımla telefonda konustum bir kaç saat önce tebligat bekleniyormus, daha sonra icra işlemleri devam edecekmiş.
Avukatımın aynı firmadan icra dosyası varmış 6 ay önce baslayan icra takipleri yeni sonuçlanmış ve müvekkili parasını almış benim daha çok beklemem gerekiyor galiba.
Üstüme yürüyen MYS de ki adam sanıyorum şirket sahibi yada ortağı aynı zamanda orda işleri yürüten en üst başları firmanın bir harfini değiştiricem suriyeliye devredeceğim gibi şeylerden bahsedip parayı vermemek için herşeyi yapacağını söylemiş, benim gibi 1000 den fazla kişi varmış hepinize parayı versem 1-2 milyon para mı vericem bende o göt yok vermicem kimseye para diyordu birde. Bu mersis numarası değişmiş olması bu firmayı devretmesiyle ilgili olabilir mi acaba?


EDİT : Arkadaşlar avukata kararı verdim vekaleti verdim 10-15 gün oldu e devletten bakıyorumda hiçbir gelişme yok ne kadar sürer bu icra olayı ?

Bir başka ilginç konu ise 1 telefon satışından güya 10-20 tl kazanıyormuş sizce bir telefon satışından 1500 liralık bir telefon için düşünürsek ne kadar kazanıyordur?

10-20 tl için 1500 liralık telefon satıp garanti veriyor olacak iş değil yeminler ediyor bide çok komediydi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfasngl -- 9 Aralık 2016; 9:10:14 >

O
7 yıl
Çavuş

Geçen sene telefonuma Sandisk 16GB micro sd kart almıştım 23-TL'ye. Bir ay sonra arızalandı.

Sandisk müşteri hizmetlerini aradım, yarım yamalak türkçe konuşan bir bayan çıktı, internet sitesi üzerinden nasıl değişim başvurusu yapacağımı anlattı. Ürün resimlerini ekleyerek başvurumu yaptım.

Ertesi gün mail ile değişim formu ve ups kargo kodu gönderdiler, formu doldurup bu kodla arızalı ürünü kargoya teslim edin, hiçbir ücret ödemeyin dediler.

Şimdi sıkı durun, kodu kargo görevlisine verince o da şaşırdı; ürünün değişime gideceği yer Çek Cumhuriyeti! Kargo masrafı ne yapar yaklaşık dedim, görevli 20 dolar civarı dedi! Yani aldığım ürünün yaklaşık 3 katı!

Neyse, teslim ettik; dedim heralde 3-5 ay bekleriz artık gelmesini. 11 gün sonra Çek Cumhuriyetinden kargom geldi, tabi yeni bir micro sd kart ile

Demem o ki, bizim tacirlerimizin adam olması için daha bir değil, on bin fırın ekmek yemesi lazım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
8 yıl
Yüzbaşı

polise şikayet edin hocam ne adamın hesaplarına falan bloke koysun savcılağa dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunun en son yöntem tasvip etmesemde yapmışlığım var adamı çekin bi köşeye dinsizin hakkından imansız gelir. (bazı insanlar hakediyor 2 gramlık aklıyla benim 1 aylık paramı hiç bişey yapmadan indiriyor ve bunu marifetmiş gibi anlatıyor övünüyor böyleleri bunu hakediyor)


Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
8 yıl
Yüzbaşı

Benzer durum benimde başıma geldi geçen sene ağustos ayında gittidigiyor "cepport" isimli mağazadan LG G4 aldım.. Her şey iyi güzeldi yaklaşık 10 ay kullandım 11.ay gelmeden telefon 30.06.2016 tarihinde bootloop oldu servise yolladım malum intellicel'e. 20 iş günü geçmesine rağmen ne bilgi verildi ne de yapacağız yapıyoruz uğraşıyoruz denildi. Tabi bu iş günü süresince en az 100 kez aramışımdır genelde telefonları açmıyorlar açarsa bile yardımcı olmuyorlar mağdur edebiyatı yapıyorlar bizde mağdur olduk LG bize parça getirmedi parçalar yurt dışından geliyor da bilmem ne! Benim gözümde hepsi yalan-dolan! 20 iş günü geçince hakem heyetine şikayette bulundum ücret iadesi için. yaklaşık 75 günde heyet tarafından lehime karar çıktı. Bu arada tarih 25 ekim oldu ortalama 4 ay oldu. Neyse ben heyetin verdiği karara istinaden ödeme beklerken adamlar sanki kendileri haklıymış veya mağdurmuş gibi falan karara itiraz edeceklerini parayı ödemeyeceklerini söylediler. İyi peki dedim gittim bende icra takibi başlattım 2 hafta önce, şuanda beklemeye geçtim bakalım neler olacak...

İnsanları bu kadar mağdur eden kanun tanımaz üç kağıtçı bir firmadan kesinlikle ama kesinlikle alışveriş yapmayın ve hiç kimseye de yaptırmayın!!!!

MYS-İntellicel-newport-cepport vs. hepsi aynı firma bunu bilesiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

sirkecideki yerlerine gideseniz bir tane o telefonun kapalı jelatini dediğiniz vakumun ince naylon hali makinesi var içini açıyorlar içine kafalarına göre istediklerini koyuyorlar cıkartıyorlar kutuyu kapatıp makineya koyuyorlar makine sıfırmıs gibi jelatini basıyor :D siz aldınız açtınız kutuyu begenmediniz iade ettiniz kullanmadan. Telefonu tekrar alıp makineye sokuyorlar satıyorlar zaten içine avrupa yada baska ülkelerden nereden ithal ettilerse ona göre içindekini çıkartıp bize uygun sarj cihazı koyuyorlar insanlar bide sıfır kutu jelatini açılmamış falan diyorlar 3 sn kadar sürüyor üstüne sıfır jelatini koyması makinanın.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Okan_mersin
H
8 yıl
Yüzbaşı

Aşağıdaki soru ve cevap her şeyi anlatıyor sanırım.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiboz -- 21 Kasım 2016; 23:48:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
@
8 yıl
Yüzbaşı

Dostum newportun N11 üzerindeki yorumlarına baktığımda yüksek çoğunluk memnun. Mağazayı yada firmayı bilmem , alışverişimde hiç olmadı. Yalnız tarafsız olarak düşünmek gerekirse... Adamın bu kadar ters tepkisi var ise sana biryerde ayar olmuş ve işi yokuşa sürüyor. Ben bu riskleri sevmediğim ve uğraşmak istemediğim için eğerki paralel ithalat bir ürün alıcaksam ''kurumsallaşmış'' (delta v.b.) firmaları fiyat biraz yüksek olsada seçiyorum.

Artık bir kere bulaşmışsın ve çözümüne bakacak olursak aslında avukat ile uğraşmana gerek yok. Bu düşüncen var isede karşı taraftaki insanı uyandırmayacaksın ve elindeki Tüketici Hakem Heyeti kararı olan ilamlı evrak ile bizzat kendin icra dairesine gidip kişinin hakkında icra takibi başlatacaksın. Başlatırkende dilekçende adamın üzerindeki taşınmaz mallara tedbir kararı isteyeceksin. Memurda t.c. kimlik numarası üzerinden bakıp sistemde görülen taşınmazlarına (alacağına eş değer) tedbiri koyacak ve adamın oynayabilecek bir alanı kalmayacak. Akabinde yapılan icra takibi tebligatı ile 7 iş günü içerisinde ya borca itiraz edecek yada ödeme yapacak. İtiraz ettiği takdirde %40 inkar tazminatı eklenir. Senin icra takibi başlattığın günden itibaren yasal faiz işler ve yaptığın masraflarda dosyaya eklenir , borçu olan kişiyeden tahsil edilir. Kişi itiraz etmez , borcuda 7 iş günü içerisinde ödemez ise senin hacize çıkma hakkın doğar. Haciz masraflarını kabul etmen ve ödemen halinde memur seninle beraber adrese gider ve borcu tekrar sözlü tebliğ ederek ödeme ister yoksa haciz işlemi yapılacağını söyler. Alacağına karşılık olan mallar haciz edilir ve ister orada kullanıma bırakabilirsin istersen yeddiemine çekilme masraflarını vermen karşılığında depoyada çektirebilirsin. Hacize çıkmak olan seçimin haricinde istersen icra mahkemesine başvurup borcun ödenmesi , ödenmemesi halinde tazyik hapsi (3 ay) isteyebilirsin. Buradaki masraflarda borçuya eklenir ve mahkeme kararında kişiye tebliğ edilir.



M
6 yıl
Yüzbaşı

Fiziksel olarak hiçbir sıkıntısı olmayan mi5 Telefonumu ekranda donma oluyur diye DELTA Servise gönderdim. Anakartı değişen(önce ekran değişecek dediler) telefon 1 ay sonra ekranı kırık kasası tam oturmamış şekilde işyerime gelmiş yerimde olmadığım için arkadaşım kontrol etmeden teslim almış telefonu geri gönderdim kullanıcı hatası diye 280 TL para istediler kabul etmedim Telefon geri geldi napalım o şekilde kullanalım dedik sim kartı taktık şebeke yok telefon hiç çekmiyor sinir oldum 2 aydır telefonsuz kaldım tekrar göndermemek için açtım telefonu baktım anteni takmamışlar, telefonda bir çok vida eksik
anteni taktık şebek geldi fiziksel olarak sağlam telefonu pert ettiler.

DELTA SERVİS PİŞMANLIKTIR.



M
8 yıl
Yarbay

Adı sanı belli olmayan yerlerden gg, n11 den ucuz diye alıyorsunuz sonra başınıza bunlar geliyor. Kazanın doğurduğuna inanan, öldüğüne de inanacak bu iş böyle. 100 lira kar edeceğim diye böylelerinden alıyorsunuz sonra sorun yaşadık diyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yüzbaşı

internet üzerinden satış yapan firmanın illaki hesap numarası vardır.
icralar eskisi gibi tvyi buzdolabını almakla yapılmıyor.
ister suriyeli olsun ister afrikalı.
bankacılık üzerinden hiç bir işlem yapamaz. taşınır ve taşınmazlara icra takibi, şerh konur.
icra müdürlüklerine veya bir avukata danışın yanına kalmasın hırbonun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
8 yıl
Teğmen

yönetmelik cayma hakkını vermiş hocam, bu riski göze almıyorsa internette satış yapmayacak, eski usül dükkanda satış yapacak. kaldı ki internette satış yaparak dükkan kirası vermiyor, elektrik su ücreti vermiyor, eleman çalıştırmıyor, sonra vay efendim suistimal ediyorlar. 100 müşteriden 10 - 20 si suistimal eder, o kadarcık riski de göze alsın, zahmet olacak ama. lafım size değil o üçkağıtçılara.

kaymaklı kadayıf kar olmasa gittigidiyorda, n11'de bu kadar çok satıcı olmaz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blekwolf -- 9 Kasım 2016; 15:3:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @xenofx
T
8 yıl
Yarbay

Konu yukarda kalsın.

Bunlardan mal alırken melek gibi insanlar dersin hepsine.
Ama bir sorun çıkınca içlerindeki şeytan ortaya çıkar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yüzbaşı

29.06.2016 günü başlatmış olduğum süreç 17 mart 2017 itibariyle icra yoluyla paramı alarak sonlandırmış bulunmaktayım.

Allah bu ve bunun gibi zihniyete sahip firmaların eline düşürmesin bir daha inşallah...

Diğer mağdurların da bu yolu izleyerek paralarını alacağını düşünüyorum.

Yani önce tüketici hakem heyeti daha sonra çıkan kararı firmaya iletip kararda yazan tutarı ödemeleri konusunda bildiriminiz.

Ödemediği taktirde icraya verip paranızı son kuruşuna kadar alıyorsunuz.

Faiz vs. ile birlikte 1699.00 TL olan fatura tutarını 17 Mart 1792.00 TL olarak almış bulunmaktayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
7 yıl
Teğmen

Arkadaşlar herkes sormuş firmaların puanı neden yüksek?



Ürünü alıyorsunuz kargolama hızında, kargoda, ilk iletişimde problem yok. Ürün eve geliyor açıyorsunuz çalışıyor sağlam ohh ucuza telefon aldık diyorsunuz basıyorsunuz 5 yıldızı, olumlu yorumda bulunuyorsunuz.



4-5 ay sonra telefon patlayıp işiniz servise düştüğü zaman bu satıcıların gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Siz de satın aldığınız ürün için gg, n11 gibi platformlarda ek geribildirimde bulunamayıp yaşadığınız sıkıntıları anlatamadığınızda adamların puanları düimüyor yaptıkları yanına kar kalmış oluyor. N11, gg tez zamanda aliexpress gibi ürünü alıp siparişi tamamladıktan sonra bile alıcının yorum yapabilmesini, yaşadıkları sıkıntıları dile getirebilmesini en az 3 ay içinde ek geribildirimde bulunulmasını sağlayacak bir sistem kurmalılar çünkü bu sistemleriyle böyle kalitesiz satıcaların ekmeklerine yağ sürmüş oluyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl
Binbaşı

Ben de SEMERS'den Mi4 almıştım. Telefon 1 aydır delta da bekliyor. Bırakın tamir edip yollamayı, adamlar hala arızanın ne olduğunu bulamamışlar. (Sorunu durup dururken kapandı, daha da açılmadı)

Delta ile de SEMERS ile de görüştüm fakat iki firma da iade ya da değişim yoluna yanaşmıyor. Pzrtesi günü ben de hakem heyetine gidecem artık satıcıyı şikayet edicez neticede kanunda SATICI nın iade ya da değişim yapması gerekiyor..


Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

Allah ocaklarına ateş salsın bu kansız şerefsizlerin...İnşallah hakkını alırsın arkadaşım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ş
8 yıl
Yüzbaşı

Ben sinirlendim durduk yere

Abicim hiç uğraşmıcaksın gidiceksin basacaksın dükkanı al aşağı edeceksin.
Şerefsizler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >