Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
381
Cevap
105793
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (3. sayfa)
T
14 yıl
Yüzbaşı

aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ignorius

Arkadaşlar yorumlara bakıyorum da ne hale gelmişiz anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim memlekette herkes her işten anladığını sanır ya ya aynısını burada görüyorum.

Ben birkaç yıllık elektrik elektronik mühendisiyim ve başta gelen üniversitelerden birinden mezun oldum. (Onun öncesinde de fenlisesi okudum onun öncesinde de anadolu lisesi ortaokul bölümü okudum). Tabiri yerindeyse yıllarca anamızı ağlattılar, bunun yanında yaz dönemlerinde zorunlu stajlar labaratuvar dersleri vs vs. Güzel bir üniversitede mühendislik kazanmanın ne kadar zor olduğunu (sayısal sıralamada ilk 5000) veya okumanın ne kadar zor olduğunu (akışkanlar mekaniği, elektromanyetik teori, diferansiyel denklemler, ileri fizik, statik, vs vs vs) sadeçe bunu çeken bilir. Bilmeyenleri de saygıya davet ediyorum.

Bu teknoloji fakültelerinden mezun olacaklara mühendisik ünvanı verilecek olması ne kadar çok kişinin ağzını sulandırmış görüyorsunuz. Demek ki mühendislik önemli. Güzel ve zor elde edilen her şeyin değeri yüksek olduğu gibi mühendislik te böyledir. Doktorluk da böyledir. Hukuk da böyledir. Pilotluk da böyledir. Emek ve tabiki de sayısal zeka gerektirir.

Şimdi gelelim esasa.

Aslında kapatılan teknik eğitim fakültesi mezunlarından çok 1998 yılından sonra melsek liselerine gidip kayıt olan ve okuyan arkadaşlara sormak istiyorum. Sizler mezun olduğunuzda mühendislik yazamayacağınızı bilerek hatta meslek yüksekokulu veya teknik eğitim fakültesi hariç başka hiç bir bölüme gidemeyeceğinizi bilerek o liselere kayıt yaptırmadınız mı? Meslek lisesinden mezun olup teknikerlik okumak için oraya kayıt yaptırmadınız mı? Aileleriniz sizden "bir baltaya sap olmayacak bari meslek lisesine gitsin de eli iş tutsun" dediği için o liselere kayıt olmadınız mı? Zeki ve kaliteli bir öğrenci olsaydınız ve sizdeki ışığı gören olsaydı zaten sizi ya nomal liseye gönderirdi, ya anadolu lisesi kazanırdınız ya da fen lisesini kazanırdınız giderdiniz. Kusura bakmayın meslek lisesine kayıt olan öğrenci nin şikayet etmeye hakkı yok. Şimdi teknoloji fakültesine gidecem ben de muhendis olacam diyerek ağzınızı boş yere sulandırmayınız çünkü danıştay kararı sonrası bu fakültelerin şekli ve mezunlarının mühendis ünvanı alması maddeleri iptal edilecektir.

Gelelim diğer bir konuya. "Bizler uygulamayı biliyoruz, meslek lisesinde uygulama gördük, mühendisler bir b.k bilmiyor, bizleri rakip olarak görüyorlar o yüzden karşı çıkıyorlar, bırakın rekabet olsun iyi olan kazansın vs vs vs" gibi cümleler görüyorum. Bunlara cevaben:

1-meslek lisesinde gösterilen uygulamalar, oradan çıkan gitsin tekniker olsun, proje üreten mühendisin planladığı projeleri uygulasın diye öğretiliyor arkadaşlar. Mühendis eline yankeski, pense alıp kablo mu bağlayacak, lehim makinesi alıp lehim mi yapacak, cnc nin başına geçip parça mı yapacak, tornanın başına geçip işçilik mi yapacak? Hayır! (mühendislik fakültelerinde de labaratuvar var ve tahmin ettiğinizden çok daha fazla uygulama var merak etmeyiniz mühendisler de uygulama biliyor!)

*Mühendis senin cnc tezgahında yapacağın parçayı tasarlayacak, cnc tezgahını modernize edecek, tornada yapacağın parçayı dizayn edecek, lehim yapacağın elektronik kartı tasarlayacak, kabloyu nereye bağlayacağını planlayacak, inşaatın yapı statiğini hesaplayacak ne yapman gerektiğini sana söyleyecek. Bunları da mühendislik fakültesinde aldığı teorik eğitim, iş hayatında öğrendiği pratik bilgi ve zekasını harmanlayarak yapacak. Sizler de bu direktifler doğrultusunda uygulamayı yapacaksınız.

2- Gelelim rekabet konusuna. Az önceki cümlelerden biri de rekabet. Hemen cevap veriyorum:

*Ebelere de jinekolog ünvanı verilsin, sağlık meslek yüksekokulu mezunlarına da doktor ünvanı verilsin, adalet meslek yuksekokulu mezunlarına da avukatlık yetkisi verilsin. Nede olsa hepsinde de ortak dersler mevcut (diyorlar ki "biz de aynı dersleri görüyoruz!" - cevap: aynı dersleri görüyorsun da aynı oranda anlayabiliyor musun???). Rekabet olsun insanlar iyi avukata gider, iyi doktora gider, iyi jinekologa gider değil mi. Herkes istediği bölüme girsin güzel ülkemde üniversite sınavı da kaldırılsın zekanın ne önemi var, önemli olan aldığın dersler zaten, üniversitedeki dersleri görünce ülkedeki herkes ama herkes yetkin doktor, mühendis, avukat olabilir zaten diploma işverenin umurunda değil, önemli olan bilgi. Değil mi arkadaşlar ?????????? Tabiki değil!!!

Ben şahsen meslek liselerinden puan kırılmasına karşıyım. Kimseden puan kırılmasın. İsteyen istediği bölümü özgürce yazabilsin istiyorum. Zaten bu şekilde olsa bile mühendislik kazananların oranının da çok çok az olacağına eminim, her düz lisede olduğu gibi sadece bir kaç tane iyi olan kazanacaktır.

Ancak bir mühendis olarak benim diğer meslektaşlarım gibi yıllarca bir tarafımı yırtarak sahip olduğum mühendislik ünvanının ve yetkisinin, EK PUAN ile başkalarına kolay yoldan verilmesine göz yummamı kimse beklemesin. TMMOB zaten bu yüzden dava açmıştır. Mühendis tarlada yetişmiyor arkadaşlar. TABELA DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜHENDİS YETİŞMEZ. Bunu herkes anlamalı önce.

Sonuç olarak şu an bu fakülteler davalık, meslek lisesi mezunu olmayan arkadaşlara tavsiyem bu fakülteleri tercih etmemeleri yönünde olacaktır çünkü ilerde hayal kırıklığına uğrayabilirler. Mühendis olmak istiyorsanız mühendislik fakültesi tercih edin kafanız rahat olsun.

Ayrıca bu konu ile ilgili şu linki de okuyabilirsiniz arkadaşlar. Olumlu olumsuz bir çok görüş var. Algılamaya faydalı olabilir.

teknik eğitim fakültesi mezunlarına mühendislik ünvanı verilmesi


Elektrik-Elektronik Mühendisi
İzmir.


Güzel yazı, her sorunun cevabı var ama hala anlamayıp tartışmaya devam edenler olacaktır, tartışmayı sürdürmek gereksiz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Er

Arkadaşlar teknoloji fakültelerine açılan davalardan bu yıl için herhangi birşey çıkması mümkünmü sizce ; bu yıl hepimiz teknoloji fakültelerini yazdık artık iptal edilirse bu saatten sonra biz ne yapacağız?



G
14 yıl
Er

peki bu gazide açılan otomotiv mühendisliği gibi bir dal var. nebilim türkiyede zaten 5fakültete var. puan sıralaması olarakta hacettepe çukurova gazi karabük elazığ diye geliyor. meslek liselileri olduğu kadar anadolu lisesi ve düz liseden 25 kişilik kontjyanları var. bildiğim kadarylada gazi honda ile anlaştı. yani bitrlidği zamn mühendis olamayacak mı. sonuçta teknoloji fakültesi? şuan iptal olmadığıan göre mühendis olarak her türlü imza yetkisine sahip olucak mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gulcn

peki bu gazide açılan otomotiv mühendisliği gibi bir dal var. nebilim türkiyede zaten 5fakültete var. puan sıralaması olarakta hacettepe çukurova gazi karabük elazığ diye geliyor. meslek liselileri olduğu kadar anadolu lisesi ve düz liseden 25 kişilik kontjyanları var. bildiğim kadarylada gazi honda ile anlaştı. yani bitrlidği zamn mühendis olamayacak mı. sonuçta teknoloji fakültesi? şuan iptal olmadığıan göre mühendis olarak her türlü imza yetkisine sahip olucak mı?

herşey şu davaya bağlı..



T
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ramonypp

http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

-----
Ortak alan dersleri
-----
x Using Fundamentals of Information Technologies
x Computer Programming I
x Computer Hardware
x Chemistry
x Logic Circuits I
x Circuit Analysis I
x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
x Differential Equations
x Technical Drawing
x Physics I
x Statistics and Probability
x Work Health and Safety
x Physics II
x Mathematics II
x Introduction to Object Oriented Programming
x Introduction to Electronics Technology
x Professional Mathematics
x Logic Circuits II
x Computer Programming II
x Professional Software Applications
x Multimedia Applications
x Electronic Circuits
x Microprocessors
x Measurement and Instrumentation
x Microcontrollers

------
Bilgisayar alanı
------
xData Structures and Algorithms
xDatabase Management Systems
xWeb Design
xOperating Systems
xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
xWeb Programming
xControl Systems
xComputer Networks I
xComputer Organization
xLAN Server Management
xComputer Networks II
xComputer Architecture
xEducational Software Development
xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

------
Kontrol Alanı
------
xControl Systems I
xPneumatic Control
xElectric Machines
xControl Systems II
xProgrammable Logic Controllers
xElectric Control Technics
xPower Electronics
xDigital Control Systems I
xIntroduction to Artificial Intelligence
xControl System Software
xDigital Control Systems II
xIntroduction to Robotics
xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D

aslında kısmen haklısınız ve size katılıyorum..teknik liselerde çok iyi öğrenciler var..teknoloji fakülteleri şuanki kontenjanlarıyla kalsa bence çok iyi olur..çünkü sayıları az,başarılı meslekliler de buralara girer ve müh. olur..

ama o kontenjanlar 3-5 sene sonra öyle kalmayacak hemen hemen her üni.de bi müh.fak. bi de tekn.fak. açacaklar..zaten şuan ki haliyle bile fazla mühendis var..o zaman ne olur bilemiyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

quote:

Orijinalden alıntı: ramonypp

http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

-----
Ortak alan dersleri
-----
x Using Fundamentals of Information Technologies
x Computer Programming I
x Computer Hardware
x Chemistry
x Logic Circuits I
x Circuit Analysis I
x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
x Differential Equations
x Technical Drawing
x Physics I
x Statistics and Probability
x Work Health and Safety
x Physics II
x Mathematics II
x Introduction to Object Oriented Programming
x Introduction to Electronics Technology
x Professional Mathematics
x Logic Circuits II
x Computer Programming II
x Professional Software Applications
x Multimedia Applications
x Electronic Circuits
x Microprocessors
x Measurement and Instrumentation
x Microcontrollers

------
Bilgisayar alanı
------
xData Structures and Algorithms
xDatabase Management Systems
xWeb Design
xOperating Systems
xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
xWeb Programming
xControl Systems
xComputer Networks I
xComputer Organization
xLAN Server Management
xComputer Networks II
xComputer Architecture
xEducational Software Development
xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

------
Kontrol Alanı
------
xControl Systems I
xPneumatic Control
xElectric Machines
xControl Systems II
xProgrammable Logic Controllers
xElectric Control Technics
xPower Electronics
xDigital Control Systems I
xIntroduction to Artificial Intelligence
xControl System Software
xDigital Control Systems II
xIntroduction to Robotics
xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D

aslında kısmen haklısınız ve size katılıyorum..teknik liselerde çok iyi öğrenciler var..teknoloji fakülteleri şuanki kontenjanlarıyla kalsa bence çok iyi olur..çünkü sayıları az,başarılı meslekliler de buralara girer ve müh. olur..

ama o kontenjanlar 3-5 sene sonra öyle kalmayacak hemen hemen her üni.de bi müh.fak. bi de tekn.fak. açacaklar..zaten şuan ki haliyle bile fazla mühendis var..o zaman ne olur bilemiyorum...

muhendıslerın yuzde 25 ıssız denıyor yada baska ıslerde calısıyorlar denıyor, ama sanayı sektoru yada bılısım sektoru yetkın teknık eleman bulamıyoruz dıyorlar bılısım sektorundede yetkın elemanlar eksık bence bu ıssız kısım okula takılmak ıcın gelen kendını gelıstırmeyen sahıslar bızdede var onlardan bu acıgın var olmus olması bıze bır unvan verılmıyor olması yanlıstır ha zaten basarısızsak sıstem bızı zaten eleyecektır kımsenın korkmasına gerek yok yanı



R
14 yıl
Er

arkadas dıyorkı o zaman ebelerıde jınekolog yapalım arkadasım nıye sacmalıyorsunkı ebe ne egıtım alıyorkı ben aldıgım egıtımın unvanını ıstıyorum sadece adaletsız davranmaya gerek yok bızı bu hale sokan statukodur



Q
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ramonypp

http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=41757884&toStyle=tm
quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

aslında işin çözümü yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi mezunlara teknolog ünvanı vermektir..boşuna saçmalıyor yök..he sonuç nolur derseniz bi mucize olmazsa danıştay açılan davalara bakar ve "mühendislik" ünvanını kaldırır bölümler yine olduğu gibi durur..doğrusu da budur..


Arkadaşım seni hiçbirşey bilmekle suçluyorum, çünkü ben Teknik Lise okudum, ve normalde meslek liseleri ve düz liseler 3 yıl okurken ben 4 yıl okudum, kültür derslerinide eksiksiz olark aldım, bunun yanında teknik eğitimde aldım. Halimdende çok memnunum. Marmara Tefliyim, istersen birgün gel labaratuarlarımızı gez, senin o çok önde üniversitenden bir eksik görecekmisin? büyük ihtimallede kendi fakülteni eksik göreceksin :) bu bir ünvan meselesidir, teknoloji fakültesi dünyada nasıldır bilmem lakin, teknik eğitim fakültesi öğrencileri, 3-4 yıl lisede 4 yılda üniversite döneminde teknik eğitim alırlar, üniversite eğitiminde de mühendislik eğitimi alırlar, bunun yanında pedogojik formasyon dersleride alırlar, şimdi pedogojik formasyon derslerim haricindeki dersleri alıp buraya yazacağım ve sen benim mühendis olup olmadığıma karar vereceksin. liseye gitmeden önce katsayı matsayı haberim yoktu, olsaydıda ben yine teknik liseyi tercih ederdim, keza hem eksiksiz olarak kültür derslerini aldım, hemde mesleki eğitim aldım. öss de birinci bölümden girdik evet, bu kadar bize yapılan haksızlığın dışında bu bizlere bir kolaylıktı. evet meslek liseleri teknisyen yetiştirir, ama çok başarılı olanlar avrupada böyle, giderler lisans okurlar, teflilerde onlardır, meslek lisesi sadece teknisyen yetiştirir diye birşeyi kısıtlayamazsın, engel koyamazsın, başarılıysa istediği bölümü okur. kanuni dayanağımızda 3975 sayılı mesleki ve teknik eğitim kanunudur.

-----
Ortak alan dersleri
-----
x Using Fundamentals of Information Technologies
x Computer Programming I
x Computer Hardware
x Chemistry
x Logic Circuits I
x Circuit Analysis I
x Mathematics I ( türev, integral, limit, trigonometri, analitk geometri )
x Differential Equations
x Technical Drawing
x Physics I
x Statistics and Probability
x Work Health and Safety
x Physics II
x Mathematics II
x Introduction to Object Oriented Programming
x Introduction to Electronics Technology
x Professional Mathematics
x Logic Circuits II
x Computer Programming II
x Professional Software Applications
x Multimedia Applications
x Electronic Circuits
x Microprocessors
x Measurement and Instrumentation
x Microcontrollers

------
Bilgisayar alanı
------
xData Structures and Algorithms
xDatabase Management Systems
xWeb Design
xOperating Systems
xSoftware Engineering ( Mühendis değilsek bu ne lan :D )
xWeb Programming
xControl Systems
xComputer Networks I
xComputer Organization
xLAN Server Management
xComputer Networks II
xComputer Architecture
xEducational Software Development
xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

------
Kontrol Alanı
------
xControl Systems I
xPneumatic Control
xElectric Machines
xControl Systems II
xProgrammable Logic Controllers
xElectric Control Technics
xPower Electronics
xDigital Control Systems I
xIntroduction to Artificial Intelligence
xControl System Software
xDigital Control Systems II
xIntroduction to Robotics
xTechnical Elective - 1-2 -3 -4

Şimdi ben mühendis değilim öylemi :) bi citroen yaa :D


Forumu okuduktan sonra tam ben de böyle birşeyler yazacaktım ki senin yazını gördüm tekrar etmeye gerek yok. +1 üstelik bir de katsayı mağdurları var. Şimdi ben yaptıkları netlerle nasayı kıl payı kaçıran arkadaşlarıma bir örnek veriyorum: yıl 1999 aynı puan aldığım arkadaşım itü fizik müh. girdi. ben ise marmara 2 yıllık elektronik. haydi açıklayın lütfen o zaman benim yerime bir sürü düz liseli mühendisliğe girdi. hem de ben ATL de 5 yıl ingilizce mesleki ve fen ve kültürel dersleri alırken onun en teknik faaliyeti joystik tutmak ve basit bir elektrik devresi yapmaktı dönem ödevi niyetine.. Arkadaşlar lütfen objektif olalım. Bilim bunu gerektirir.kaldı ki bu durum kimseyi değersizleştirmez kimseye de değer katmaz ancak devletteki arkadaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Piyasa kısmen farkında neyin ne olduğunun.

2004 yılında bir iş görüşmesinde başımdan geçen olay. Şu an Türkiye de faaliyette olmayan bir İtalyan firması. Sektör elektronik-haberleşme. İtalyan müdür bana teknik eğitim mezunu olduğum için çağırıldığımı ve 6 ay boyunca müh. denediklerini ancak 2 tane başarılı müh. bulduklarını sonra tef keşfettiklerini ve aldıkları bir teflinin 2 müh. ile çok uyumlu çalıştıklarını o yüzden 1 tefli daha almak istediklerini belirtti. Adam özellikle mühendislerin teflilere sürekli birşeyler danışmasına hayret ettiğini söylüyordu. Eminim ki o tefli arkadaş da mühendislerden bir çok şey öğrenmiştir. burada görmenizi istediğim nokta birlikte çalışmaya bakın. göreceksiniz çok başarılı işler çıkacak ortaya. bu arada bu konuşmayı ingilizce yapmıştık. benden sonra özellikle ATL kökenli TEF mezunları baktılar. küresel krizde mortladılar ama. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
13 yıl
Teğmen

marmara mezunuyum sumitomo novartis gibi firmalarda stajlar yaptım. arkadaslar tutusmanıza hic gerek yok. adamlar olelerki gozunuzun icine bakınca ne halt yiyeceginizi biliyolar. is bulup tutunmak kendi kisisel basarınıza bakıyor. kendini cok iyi yetistirmis ileri yasta ama diploması olmayan teknik mudur diye ortada dolasanlara dikkat. kafanız isinize iyi basıyosa ve kısa surede kavrama yeteneginiz varsa size tas koyabilmek için elinden geleni yapıyolar. zaten iki ihtimal var ya siz sepetleyeceksiniz yada sepetleneceksiniz. durumu farkedenler elli tane bahaneyle sizi durduruyolar. ihtiyacı olan onunuze tas koymayacakları yerleri bulun.
ayrıca zimline uluslararası lojistik sektorunde calıstım. bir tanede lojistik muh. gormedim. is tamemen sizin bilgi ve becerinize kalıyor. imza yetksinide kafanıza takmayın onu kılıfına uydurmak cok kolay. tecrube konusuyor burda :)
yani butur tartısmalara gerek yok is hayatı anlatılan gibi diil girince daha iyi anlayacaksınız. tabi ben ozel sektor için konusuyorum. devlet sektoru nasıl bilmem calısmadım cunku.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Çavuş

yazılan mesajları okudum da teknoloji fakültesi öğrencileri matematikten fizikten anlamayan kişiler gibi gösterilmiş.arkadaşlar bizde puanla giriyoruz eğer matematikten anlamasaydım 450 puanla girmezdim teknoloji fakültesine ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: pasa-torunu

yazılan mesajları okudum da teknoloji fakültesi öğrencileri matematikten fizikten anlamayan kişiler gibi gösterilmiş.arkadaşlar bizde puanla giriyoruz eğer matematikten anlamasaydım 450 puanla girmezdim teknoloji fakültesine ;)


Genel durumdan bahsediliyor. Enerji sistemleri Müh. hiç baktınız mı kaç puanla almış(Barajı gecen girmiş) . Sizin kadar mat-fizik bilme olasılığı yok o adamların .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Çavuş

o zaman enerji sistemleri mühendisliği deyin genel olarak teknoloji fakültesi öğrencileri fenden matematikten anlamıyor demek bence çok yanlış ki bu en azından bilgisayar mühendisliği için böyle değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Yüzbaşı

valla ben Teknoloji Fak. okumuyorum ama yok matematik,fizik anlamıyorlar demek yanlış olur. Eğer ben yanlış bilmiyorsam teknoloji fakültesi kazananlar ilk yıl sadece alan 2 dersleri görüyor ve başarılı olursa bölüme geçiyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat53

valla ben Teknoloji Fak. okumuyorum ama yok matematik,fizik anlamıyorlar demek yanlış olur. Eğer ben yanlış bilmiyorsam teknoloji fakültesi kazananlar ilk yıl sadece alan 2 dersleri görüyor ve başarılı olursa bölüme geçiyorlar.


Evet aynen . Zaman gösterecek bu fakültenin durumunu. Tabi her zaman olduğu gibi calışan(kendini geliştiren) kazanır. Aslında Bir kaç bölüm(Bilgisayar-Yazılım-EEM-Mekatronik-Makina) ve bir kaç şehir(İst-Ankara-Sakarya) hariç bence Mat ve fizik durumları vahim . Bende TEF düşünüyorum. Gecen seneki tabloya baktığımda gördüğüm şey şu ki genel olarak MF4 den 300-400 ile alan bi bölüm-bölümler(Otomotiv-Makina-Metalurji-Enerji sistemleri-İmalat) TEf de 180-300 YGS1 den alımış. Tek temennim buraya yerleşen arkadaşların hakkını vermeleri ve Fakültenin adını kötüye cıkarmamalaırdır(Umarım öyle olur). Yanlış anlaşılmasını istemem bu sadece genel bi bakış. Yoksa saglam Ünilerde okuyan sağlam puan yapmış kişilerde var ( TEf de) Eminim alıdıkları eğitimin hakkını layikiyle gösterecekler 4-5 sene sonra


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Er

Ben şu an lise son sınıf öğrencisiyim Elazığda okuyorum.Mekatronik istiyorum Fıratta mühendislik fakültesinde mf 4 le girilen var bide teknoloji fakültesinde mf4 le girilen var ayrıca teknoloji fakültesinde ygs 1 le girilen yer var Yukarıda yazanların hepsini okudumda galiba müh. fak. mf 4 lükle teknoloji fak. ygs 1 liği kıyaslıyorsunuz, peki müh fak mf 4 le teknoloji fak mf 4 (buda 4 yıllık normal müh. gibi))'le girilen yerin farkı ne ? tmm ygs 1 le girilen yer normal müh.ten aşağıda ama aynı şeyi tekno. fak. mf 4 le girilen yer içinde söyleyebilirmiyiz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dd23 -- 10 Haziran 2011; 17:18:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
{
13 yıl
Yüzbaşı

teknoloji fakültesi olayı çok ilginç gerçekten

marmara teknoloji fakültesine 2010 da mekatronikden giren adam 505 mf4 puanıyla(1. olarak sonuncu 487 puanla) girmiş çoğu üniversitenin mühendislik fakültesine o puanla 1. likle girebilecekken neden teknoloji tercih ediyorki(yanlış tercih sanırım )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Er

yanlış tercih olduğunu sanmıyorum.Mekatroniğe gidenler genelde çok iyi araştırıp girenler, öyle mühendis olduğu için gitmiyolar, ayrıca Türkiyede sayılı mekatronik mühendisliklerinin yarısından fazlası teknoloji fakültesinde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: dd23

yanlış tercih olduğunu sanmıyorum.Mekatroniğe gidenler genelde çok iyi araştırıp girenler, öyle mühendis olduğu için gitmiyolar, ayrıca Türkiyede sayılı mekatronik mühendisliklerinin yarısından fazlası teknoloji fakültesinde

O kadar da değil Sanırım o puan ytü mekatronike kıl payı yetiyor. Yetmiyor da olabilir ama teknoloji fakültesine gelene kadar bir çok bölüm var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Er

ytü meka 500 den baslıo kocaeli oda 490 larda müh.fak ta olan diğer mekatronikler (500-470 arası) özel üniversitelerde





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dd23 -- 15 Haziran 2011; 20:03:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.