Hayatımda gördüğüm en adi, pislik, saygısız, cahil, medeniyet yoksunu insanlardan biri de taksicilerdir. Ha istisnalar vardır kimse alınmasın yakını vs varsa. Bana öyle denk geldi ya da bilmiyorum da öğrencilik yıllarımda çok kullanmam gerekti neler nelerle karşılaştım.
5 milyon lira taksi plakası bedeli vardır.O zamanın döviz kuru ile (1 usd=670tl) 7000dolardır plaka.
15.000 adet satılan taksi plakasından 1 adet almayı başarırsın.
Sene 2018 (Kasıtlı olarak 2018 yazıyorum.)
Taksi amacıyla satın alınan arabaya ötv ödenmez.
2018 yılında 1 adet gündüz şoförü gün içinde sana 1000tl net para getirir. gececi de 500tl. Bunlar en ölü en düşük gelirlerdir.
Sene 2018 , Basit usulde vergilendirme üst sınırı 43bin tl'dir. Senede 43 bin TL kazanıyorum dediğinde basit usulde vergilendirilirsin , bunun da miktarı 6000TL'dir.
Bu yüzden plaka sahipleri ekseriyetle ben senede 40bin tl kazanıyorum diye beyan ederler. 6 bin TL vergi öde o kadar , kdv yok ötv yok muhtasar yok ,makbuz yok makbuz (makbuz aslında resmi olarak düzenleyebilirsiniz fakat siz hiç gördünüz mü düzenleyenini)
Sene 2018 , İstanbul'daki taksi plaka sayısı 17.000 Sene 1986 ,İstanbul'daki taksi plaka sayısı 15.000 ,
10 ve üzeri taksi plakası sahibi olan kişi sayısı 600 , geriye kalan taksi tek bir şahsa ait .
Çalıştırdıkları şoför için sgk ödemez,yemeğine benzinine karışmaz ,kendin hallet der. Araç olağan bakımları plaka sahiplerine aittir ,ağır hasarda çalışan şoför sorumludur.
Plaka sahipleri kazanamıyorlar mı ?
Eski komşum plaka sahibi 2018 yılında ayda eline net 45bin tl geçiyordu.2018 yılında taşındı bir yere.Bu yüzden 2018 yılını örnek verdim ,canlı canlı gördüğüm için.
Bu aracın bakımı, lastiği, sigortası, kaskosu, mtv, kazası, cezası,vergisi, muhasebesi, soförler odası aidatı ve 5 yılda bir yenilemesi (210 bin tl.) yok dimi.
O kadar çok biliyorsan, bir kişinin iki taksi plakası alamayacağını bildiğin halde nasıl yalan söyleyebiliyorsun. Yazıklar olsun.
pm atmıs sonra cevap almamak ıcın blok lamıs cok umrumdaymıs gibi block lu kalsın
bilgisizce cahilce konusuyorsun benım akrabamın ustune 4 tane taksı plakası var 2 sinde sofor calıstırıyor 2 si galeride oda akp li bilgin olsun cahili cüheyla arkadasım
Tüm paragraftan tek bir cümleyi çekip cevaplayanın da niyeti bellidir :) Dürüst olun kabul edin diyorum siz hala ülkede bak bu kötü diye cevap veriyorsunuz. Bir Almanya değiliz ama 200’ü aşkın ülkeden 180’inden çok daha iyi konumdayız. Madem teknoloji gelişti neden hala 2 milyar insanın internete erişimi yok? Neden hala 4 milyar insanın bu ‘eşyalara’ erişimi yok? Lütfen açın biraz insan hayatını konu alan farklı ülkelerin belgesellerini izleyin. Dediğim gibi, bizden daha iyi konumda olan 7-8 ülke var. Tamamen onlara odaklanmışsınız. Adamın altında 2015 model araba var neden Almanlar gibi son model alamıyorum deyip isyan ediyor. Adamın 1080’i var neden 2080 yok diye isyan ediyor. iPhoneX’i var neden 12 yok diye isyan ediyor. Ben öğrenciyim hiçbir gelirim yok ara sıra orada burada çalışmamla ve bursumla her istediğimi yapabiliyorum. Bilgisayar da dizdim, kamera, motor, fotoğraf makinesi gibi teknolojik cihazlarımı da aldım, her sene tatilime de çıkarım. Babam basit bir işçi ama altında arabası da var, evimiz de var. Hayatımda hiçbir eksiğim yok, sadece en iyisi değiller. Benim farkım ben neden en iyisini alamıyorum diye sizin gibi isyan etmiyorum, Almanya ya da Japonya olmadığımızın farkındayım ama 7.6 milyar insanın 7 milyarından daha iyi koşullarda yaşadığımın da farkındayım :) siz bunun farkında değilsiniz sorsak dünyanın en kötü yeri biziz dersiniz. Bir açın gözünüzü de etrafınızda bakın. Ermenistan Gürcistan fakirlikten kırılıyor. Orta doğuya hiç değinme, ‘AB’ üyesi olan bulgaristan, romanya suçtan geçilmiyor fakirlikten yaşanmıyor. Balkanlar ayrı bir çukur hepsini gezdim gördüm bir tanesi bizden daha iyi konumda değil. Ukraynaymış dünya devi Rusyaymış hepsini gezdim gördüm durumları rezalet. Bir almanya var takmışsınız Almanyada araba alıyorlar hay Almanyada arabanıza…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 20 Ağustos 2021; 7:47:51 >
Bilmiyorsunuz belli, sizin örnekten anlatayım. Türkiye Cumhuriyeti devleti İstanbul'da bir yer belirliyor, basın yayın yoluyla burada yapacağı dükkanları İHALE yoluyla satacağını, buradaki dükkanlar dışında bölgeye başka dükkan yapılmayacağını, zaman geçipte dükkan ihtiyacı olursa arttırılan dükkanlar için eski dükkan sahiplerine pay vereceğini yanı hak kaybı olmayacağını, bunun içinde bu dükkanların bedellerinin çok yüksekten açılacağını yani BELEŞ verilmeyeceğini söylüyor. İnsanlarda devletine güvenip malını, mülkünü satıp buradan dükkan alıyor.
Sonra birileri geliyor, biz bu dükkanların üstüne, beleşten kat atıp bunları yandaşlarıma vereceğim diyor. Sen şimdi o dükkan sahibisin, sen ne düşünür, ne yaparsın.
Ha burada vatandaş madur oluyor diyorsan, kanunda onunda yolu, yöntemi belirlenmiş. Bu rakam sabit kalacak diye şart koşmamış.
Alıntıları Göster
Çok merak ediyorum. istanbula 17 küsür bin taksi yeter. yani yaklaşık olarak 1 milyon kişiye 1 adet taksi yeter diyen organizmaları mı savunuyorsun?
eskiden taksiciler çok daha nitelikli ve düzgün insanlardan oluşuyordu. sağolsun malum zihniyet nedeniyle bu hale geldi meslek.
Cunku eskiden arac sahipleri taksiye cikiyordu. Esnaf mal sahibi kendisiydi. Ama simdi hapisten cikan adama, ipsiz sapsiz bir baktaya sap olamamis insanlara 2 milyonluk araba emanet ediliyor. Ben belediyenin yerinde olsam tum taksileri kiralar, kendi calisanlarimi calistiririm. Hem standartim olur hem de kalitem.
Bilmiyorsunuz belli, sizin örnekten anlatayım. Türkiye Cumhuriyeti devleti İstanbul'da bir yer belirliyor, basın yayın yoluyla burada yapacağı dükkanları İHALE yoluyla satacağını, buradaki dükkanlar dışında bölgeye başka dükkan yapılmayacağını, zaman geçipte dükkan ihtiyacı olursa arttırılan dükkanlar için eski dükkan sahiplerine pay vereceğini yanı hak kaybı olmayacağını, bunun içinde bu dükkanların bedellerinin çok yüksekten açılacağını yani BELEŞ verilmeyeceğini söylüyor. İnsanlarda devletine güvenip malını, mülkünü satıp buradan dükkan alıyor.
Sonra birileri geliyor, biz bu dükkanların üstüne, beleşten kat atıp bunları yandaşlarıma vereceğim diyor. Sen şimdi o dükkan sahibisin, sen ne düşünür, ne yaparsın.
Ha burada vatandaş madur oluyor diyorsan, kanunda onunda yolu, yöntemi belirlenmiş. Bu rakam sabit kalacak diye şart koşmamış.
Alıntıları Göster
Dükkana yada eve kat çıkacaksa arsa payı oranında ilk sahiplere pay verilmesi normal ayrıca arsa sahibinin olduğu yerde inşaat firması böyle tahahhüt verebilir fakat ne belediye ne de devlet bir yere bölgeye sınırlı ev-işyeri tahahhüdü veremez vermişse bile bu hukuka aykırıdır. Düşün Turkcell ilk GSM firmasıydı gelecek GSM firmalarından bedel alma hakkı olabilir mi devlet Turkcele tüm GSM hakları verebilir mi? İlk özel TV çıktı devlet sadece Star TV'ye TV kurma hakkı verebilir mi? Sonra kurulacak tüm TV kanalları star TV'ye hakkından pay almak için anlaşmak zorunda bırakılabilir mi? ... 84 milyonun hakkını belediye, devlet görevlisi dahil kimse kimseye hak devri yapamaz
Hukuka aykırıdır derken neye dayanıyorsunuz. Açın bakanlar kurulunun 10553 sayılı kanunu okuyun, çok değil 2 3 sayfalık bir şey. Orada taksi verilmesiyle ilgili herşey yazıyor ayrıca konuyla ilgili daha önce danıştaya açılan davalar reddedildi gibi anayasa mahkemesi ticari plakaları mülkiyet hakkı kapsamında değerlendirmiştir.
Alıntıları Göster
Bakanlar kurulu kanun yapamaz. Kararname olmasın o? Bu arada kararnameler kanunun üstünde olamaz.
Geçen gün eminönünde yabancı yolcu bile almayan taksici gördü bu gözler. Bakıyor tipine ona göre seçiyor. Poliste arada işte denetim yapıyor. Bak denetliyoruz hesabı. Cezalar ağır olacak. Sürekli denetim olacak. 1 uyarı, 2 uyarı 3ncüye alacaksın lisansını kullanamayacak taksi. Aracıda yatıracaksın 1 ay.
Özel halk otobüslerinde muavinleri kaldırdılar. Sırf kendilerine çalışmasınlar diye. Düzen olsun diye. Bu taksileri de düzene sokmaları lazım.
İst havalimanında taksim yolcusu arayan taksici de duydu bu kulaklar. Uzun mesafe iyi yolarız.
Bunlar böyle yaparsa korsan taksiler daha çok iş yapar. Ondan sonra ağlasınlar dursunlar.
Eminönünden sultanahmete arabayı almaya taksiler beni kabul etmez diye martıyla gittim. Düşün yani öğrenilmiş çaresizlik el bile edemedim. Gittim martı aradım :)
Size herşey çok kolay geliyor dimi klavyenin başında taksiciye beddua okumak, hakaret etmek. Biz her sabah işe çıkarken acaba bugün kaza yaparmıyım, gaspa uğrarmıyım, dengesiz biri tarafından tacize uğrarmıyım, bir trafik magandası tarafından kurşunlanırmıyım vs. düşünerek ailemizle sözlü olmasada gözlerimizle helalleşip işe çıkıyoruz. Sizler ise siyasi güdülerle bizim dediğimiz niye olmadı inadıyla hakaretler savuruyorsunuz. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun çünkü şehrin başka derdi kalmamış, herkes püripakmış gibi.
Olay bu zaten. Diğerleri de konuda olduğu gibi büyük nefretle dolu olduğu için insanlar laf ediyor ama onu bile anlamayıp ağır hakaretle karşılık veriyorlar. Şimdi bu ve bunun gibilerin nasıl taksicilik yaptığını herkes tahmin edebiliyordur.
Akşam saat 7 8 den sonra Eminönü sahilin oraya gıdın 20 tane taksi boş duruyor.Hiç biri yolcu almıyor bilerek Taksim'e gitmek ısteyen turiste 100tl çekıyorlar. Kabul eden olursa gitmekteler.Türk gelirse moladayız diyip almıyorlar.Taksicilerın %80 para göz sehtakar olarak bakıyorum.İmamoğlunun taksi projesini destekliyorum
Adam akıllı denetim olacak sivil memur birisi diyecek boş musun taksici mola verdim diyecek. Başka biri de 20 dk sonra gelecek boş musun mola verdim derse öyle mi bak şimdi mola nasıl oluyor yapıştıracak cezayı kol gibi bir daha molayı görürler.
Umarım hükümet değişince Uber tarzı firmalara tekrar izin verilir de yine 1. sınıf hizmet alırız.
Uber'in sarı taksi mantığından farklı işlemediği çok açık aslında.
Taksicilerin kısa mesafe almaması veya yoğun talep olduğunda hizmete taksimetreden bağımsız fiyat biçmeleri Uber'de de görülür. Uber talebin yüksek olduğu saatlerde taksimetre tarifesinden kat kat fazla fiyat çıkartır. Üstelik Uber'in plaka gibi yüksek bir maliyet kalemi de yoktur.
"Fiyatlar yükselir Talebin çok yüksek olduğu durumlarda, ihtiyacı olan kişilerin araç bulmasına yardımcı olmak için ücretlerde artış olabilir. Bu sistem katlı fiyatlandırma olarak adlandırılır ve Uber uygulamasının güvenilir bir tercih olmaya devam etmesini sağlar."
Yukarıdaki iş modelinin mesai çıkışı yüksek ücret talep eden sarı taksiden hiçbir farkı yok.
"2013 yılının Aralık ayında, New York'taki bir kar fırtınası sırasında Uber fiyatları normal tarifenin sekiz katına çıktı; " Dan Ariely'nin Tamamen Duygusal isimli kitabından.
Kısacası İmamoğlu'nun getirdiği model Uber ve sarı taksinin çok çok ilerisinde konumlanarak hem çalışan koşullarını iyi hale getiriyor hem de toplumun taksiye ulaşabilmesini kolaylaştırıyor.
Taksi plakası sahipleri aynı cosa nostra gibi.Ali kıran baş kesen.O kadar yıl geçmiş nüfus artmış dünya değişmiş,siyasiler oy uğruna belkide bu platformda çıkarları yatırımları var statükonun korunup halka zulm edilmesine izin veriyor bir nevi zevk alıyorlar ap açık olan durumdan."Karşıya gitmem, karısının taksisiyim,aracı teslim edeceğim,eve gidiyorum,turiste kazık atar,fazla para ister, taksimetre de değişiklik yapıp ayarları ile oynar,uyuşturucu kullanır,kötü kokar,sigara içer araçta,yolcuya kaba davranır vb."her türlü melanet var bu guruhta.
%90i böyle %10u da makul kişiler.İste o 90 lik kesim iccin herşeyin kötüsünü dilemekteyim.
Tüm taksilerin, dolmuşların, otobüslerin devlete bağlı olmasını, memur statüsünde olmalarını ve sabit ücret ve sabit maaş almalarını destekliyorum. Başka türlü düzelmez bu sorun. İt kopuk kim varsa taksici, dolmuşcu oluyor.
%100000000 destekliyorum. Yıllardan beri ben de aynı şeyi söylüyorum. Tüm ticari taşımacılıkları devlet satın almalı ve tek tip düzende çalıştırmalı. Şoförler maaşlı olmalılar ki üç beş kuruş daha fazla almak için insanlara alçakça davranışlar yapmasınlar. Hem de şoför seçerken magandaları değil belirli bir test ve kişisel analizden geçen düzgün insanları seçmeliler. Artık yeter ya! 10 defa taksiye bindiysem 9'unda sorun yaşamışımdır. Tek çözüm taksilerin tamamen devletin olup maaşlı şoförlerle işletilmesidir. Bunun için imza kampanyaları açılmalı.
AKP yine zalim zenginlerin hizmetkarı olduğunu gösterdi. Ukome de 9. Kez taksi teklifi reddedildi.
1990 da 7 milyondan, 2021 de 20 milyona çıkan nüfusuyla. O kadar ulaşım ihtiyacı artmışken. Hala 17 bin plaka, hemde kişi sahipli. Rezilliğin, insan düşmanlığının zirveleri.
Mübeet alacaksınız, Cehenneme gideceksiniz. Bu millete çektirdiğiniz eziyetin bedelini ödeyeceksiniz.
Gram vicdanı olan İstanbul da 40 binden fazla taksiye yanında 10 bin uber xl a ihtiyaç olduğunu biliyor. Taksi şoförlerinin eğitimli, taksi hakkının sadece ehil olanların alması, taksi araçlarının taksiye uygun araçlarla yenilenmesi gerektiğini Bİ Lİ YOR.
Devlet İstanbul'da taksi plakası satar ,
5 milyon lira taksi plakası bedeli vardır.O zamanın döviz kuru ile (1 usd=670tl) 7000dolardır plaka.
15.000 adet satılan taksi plakasından 1 adet almayı başarırsın.
Sene 2018 (Kasıtlı olarak 2018 yazıyorum.)
Taksi amacıyla satın alınan arabaya ötv ödenmez.
2018 yılında 1 adet gündüz şoförü gün içinde sana 1000tl net para getirir.
gececi de 500tl.
Bunlar en ölü en düşük gelirlerdir.
Sene 2018 ,
Basit usulde vergilendirme üst sınırı 43bin tl'dir.
Senede 43 bin TL kazanıyorum dediğinde basit usulde vergilendirilirsin , bunun da miktarı 6000TL'dir.
Bu yüzden plaka sahipleri ekseriyetle ben senede 40bin tl kazanıyorum diye beyan ederler.
6 bin TL vergi öde o kadar , kdv yok ötv yok muhtasar yok ,makbuz yok makbuz (makbuz aslında resmi olarak düzenleyebilirsiniz fakat siz hiç gördünüz mü düzenleyenini)
Sene 2018 , İstanbul'daki taksi plaka sayısı 17.000
Sene 1986 ,İstanbul'daki taksi plaka sayısı 15.000 ,
10 ve üzeri taksi plakası sahibi olan kişi sayısı 600 , geriye kalan taksi tek bir şahsa ait .
Çalıştırdıkları şoför için sgk ödemez,yemeğine benzinine karışmaz ,kendin hallet der.
Araç olağan bakımları plaka sahiplerine aittir ,ağır hasarda çalışan şoför sorumludur.
Plaka sahipleri kazanamıyorlar mı ?
Eski komşum plaka sahibi 2018 yılında ayda eline net 45bin tl geçiyordu.2018 yılında taşındı bir yere.Bu yüzden 2018 yılını örnek verdim ,canlı canlı gördüğüm için.
Bu aracın bakımı, lastiği, sigortası, kaskosu, mtv, kazası, cezası,vergisi, muhasebesi, soförler odası aidatı ve 5 yılda bir yenilemesi (210 bin tl.) yok dimi.
O kadar çok biliyorsan, bir kişinin iki taksi plakası alamayacağını bildiğin halde nasıl yalan söyleyebiliyorsun. Yazıklar olsun.
pm atmıs sonra cevap almamak ıcın blok lamıs cok umrumdaymıs gibi block lu kalsın
bilgisizce cahilce konusuyorsun benım akrabamın ustune 4 tane taksı plakası var 2 sinde sofor calıstırıyor 2 si galeride oda akp li bilgin olsun cahili cüheyla arkadasım
Dürüst olun kabul edin diyorum siz hala ülkede bak bu kötü diye cevap veriyorsunuz. Bir Almanya değiliz ama 200’ü aşkın ülkeden 180’inden çok daha iyi konumdayız.
Madem teknoloji gelişti neden hala 2 milyar insanın internete erişimi yok? Neden hala 4 milyar insanın bu ‘eşyalara’ erişimi yok?
Lütfen açın biraz insan hayatını konu alan farklı ülkelerin belgesellerini izleyin. Dediğim gibi, bizden daha iyi konumda olan 7-8 ülke var. Tamamen onlara odaklanmışsınız. Adamın altında 2015 model araba var neden Almanlar gibi son model alamıyorum deyip isyan ediyor. Adamın 1080’i var neden 2080 yok diye isyan ediyor. iPhoneX’i var neden 12 yok diye isyan ediyor.
Ben öğrenciyim hiçbir gelirim yok ara sıra orada burada çalışmamla ve bursumla her istediğimi yapabiliyorum. Bilgisayar da dizdim, kamera, motor, fotoğraf makinesi gibi teknolojik cihazlarımı da aldım, her sene tatilime de çıkarım. Babam basit bir işçi ama altında arabası da var, evimiz de var. Hayatımda hiçbir eksiğim yok, sadece en iyisi değiller. Benim farkım ben neden en iyisini alamıyorum diye sizin gibi isyan etmiyorum, Almanya ya da Japonya olmadığımızın farkındayım ama 7.6 milyar insanın 7 milyarından daha iyi koşullarda yaşadığımın da farkındayım :) siz bunun farkında değilsiniz sorsak dünyanın en kötü yeri biziz dersiniz. Bir açın gözünüzü de etrafınızda bakın. Ermenistan Gürcistan fakirlikten kırılıyor. Orta doğuya hiç değinme, ‘AB’ üyesi olan bulgaristan, romanya suçtan geçilmiyor fakirlikten yaşanmıyor. Balkanlar ayrı bir çukur hepsini gezdim gördüm bir tanesi bizden daha iyi konumda değil. Ukraynaymış dünya devi Rusyaymış hepsini gezdim gördüm durumları rezalet. Bir almanya var takmışsınız Almanyada araba alıyorlar hay Almanyada arabanıza…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 20 Ağustos 2021; 7:47:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @djoz
istanbula 17 küsür bin taksi yeter. yani yaklaşık olarak 1 milyon kişiye 1 adet taksi yeter diyen organizmaları mı savunuyorsun?
Ben belediyenin yerinde olsam tum taksileri kiralar, kendi calisanlarimi calistiririm. Hem standartim olur hem de kalitem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Özel halk otobüslerinde muavinleri kaldırdılar. Sırf kendilerine çalışmasınlar diye. Düzen olsun diye. Bu taksileri de düzene sokmaları lazım.
İst havalimanında taksim yolcusu arayan taksici de duydu bu kulaklar. Uzun mesafe iyi yolarız.
Bunlar böyle yaparsa korsan taksiler daha çok iş yapar. Ondan sonra ağlasınlar dursunlar.
Eminönünden sultanahmete arabayı almaya taksiler beni kabul etmez diye martıyla gittim. Düşün yani öğrenilmiş çaresizlik el bile edemedim. Gittim martı aradım :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @captain_turkiye
ekşisözlük'de taksicilerle ilgili meşhur bir başlık var. bildin mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @WILDBOYS
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Taksicilerin kısa mesafe almaması veya yoğun talep olduğunda hizmete taksimetreden bağımsız fiyat biçmeleri Uber'de de görülür. Uber talebin yüksek olduğu saatlerde taksimetre tarifesinden kat kat fazla fiyat çıkartır. Üstelik Uber'in plaka gibi yüksek bir maliyet kalemi de yoktur.
"Fiyatlar yükselir
Talebin çok yüksek olduğu durumlarda, ihtiyacı olan kişilerin araç bulmasına yardımcı olmak için ücretlerde artış olabilir. Bu sistem katlı fiyatlandırma olarak adlandırılır ve Uber uygulamasının güvenilir bir tercih olmaya devam etmesini sağlar."
Yukarıdaki iş modelinin mesai çıkışı yüksek ücret talep eden sarı taksiden hiçbir farkı yok.
"2013 yılının Aralık ayında, New York'taki bir kar fırtınası sırasında Uber fiyatları normal tarifenin sekiz katına çıktı; " Dan Ariely'nin Tamamen Duygusal isimli kitabından.
Kaynak:
https://www.uber.com/tr/tr/drive/driver-app/how-surge-works
Kısacası İmamoğlu'nun getirdiği model Uber ve sarı taksinin çok çok ilerisinde konumlanarak hem çalışan koşullarını iyi hale getiriyor hem de toplumun taksiye ulaşabilmesini kolaylaştırıyor.
%90i böyle %10u da makul kişiler.İste o 90 lik kesim iccin herşeyin kötüsünü dilemekteyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Tüm ticari taşımacılıkları devlet satın almalı ve tek tip düzende çalıştırmalı. Şoförler maaşlı olmalılar ki üç beş kuruş daha fazla almak için insanlara alçakça davranışlar yapmasınlar. Hem de şoför seçerken magandaları değil belirli bir test ve kişisel analizden geçen düzgün insanları seçmeliler.
Artık yeter ya! 10 defa taksiye bindiysem 9'unda sorun yaşamışımdır.
Tek çözüm taksilerin tamamen devletin olup maaşlı şoförlerle işletilmesidir. Bunun için imza kampanyaları açılmalı.
1990 da 7 milyondan, 2021 de 20 milyona çıkan nüfusuyla. O kadar ulaşım ihtiyacı artmışken. Hala 17 bin plaka, hemde kişi sahipli. Rezilliğin, insan düşmanlığının zirveleri.
Mübeet alacaksınız, Cehenneme gideceksiniz. Bu millete çektirdiğiniz eziyetin bedelini ödeyeceksiniz.
Gram vicdanı olan İstanbul da 40 binden fazla taksiye yanında 10 bin uber xl a ihtiyaç olduğunu biliyor. Taksi şoförlerinin eğitimli, taksi hakkının sadece ehil olanların alması, taksi araçlarının taksiye uygun araçlarla yenilenmesi gerektiğini Bİ Lİ YOR.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
bunu paylaştığımda baya bir artı almıştı ve sonra biri sildirmişti
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle