Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
22
Cevap
2352
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Suriye Hükümeti : Erdoğan gerçeklerden kopuk
W
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümet güçlerini 'her yerde' vurma uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gerçeklerden kopuk' olduğunu söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin İdlib vilayetindeki krizle ilgili son açıklamalarına Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın şu yanıtı verdiğini duyurdu:

"Türk rejiminin başının yaptığı içi boş açıklamalar ancak cahil olduğu kadar gerçeklikten kopuk bir kişiden gelebilir"

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı'ndan resmi bir kaynağın SANA'ya yaptığı açıklamalar şöyle aktarıldı:

"Suriye Arap Ordusu'nun saldırıları altında desteklediği, silahlandırdığı ve eğittiği terör örgütlerinin çöküşünün ve kendisinin uluslararası terörizmin aracı olarak komutan rolünün ve Amerikalı efendilerinin elinde kukla olduğunun açığa çıkmasının ardından, ordusu ve teröristleri ağır yenilgiye uğramış Türk rejiminin başı, bize, ancak gerçeklikten uzak bir kişi tarafından yapılabilecek içi boş, tutar yanı olmayan açıklamalar yöneltmektedir."

'Olaylar ve gidişat bakımından akıl almaz'

"Suriye Arap Ordusu askerlerini vurma tehdidi, olaylar ve gidişat bakımından akıl almazdır ve sadece kendi cehaletini göstermeye yaramaktadır."

'Tüm Suriye coğrafyasında' vurgusu

"Suriye Arap Cumhuriyeti, tüm Suriye coğrafyasında terör örgütleriyle savaşarak ve halkımızı onların boyunduruğundan kurtararak ulusal ve anayasal görevlerini yerine getirmeyi sürdürme kararlılığını teyit eder."

"Türk rejiminin başı tarafından desteklenen terörist grupların insan kalkanı olarak kullanmak için çıkışlarını engellediği sivillere güvenli insani geçişleri açmak da buna dahildir."

'Türk gücü mevcudiyetine yönelik misillemelerden tümüyle Türk rejimi sorumludur'


"Suriye Arap Cumhuriyeti, topraklarındaki her Türk gücünün uluslararası hukukun ağır ihlali şeklinde yasadığı mevcudiyet olduğunu, buna yönelik misillemelerden ve sonuçlarından tümüyle Türk rejiminin sorumlu bulunduğunu teyit eder."

Suriye'nin İdlib vilayetinde Suriye hükümet güçleriyle karşı karşıya gelen Türkiye Silahlı Kuvvetleri 2 haftada 13 cankaybı verirken, Erdoğan bugünkü ilk açıklaması olan AK Parti grup toplantısına hitabında şu ifadelere yer vermişti:

Erdoğan'dan mühlet: Şubat ayı sonuna kadar


"Şubat ayı sonuna kadar rejimi Soçi Muhtırası sınırları dışına, yani gözlem noktalarımızın gerisine çıkartmakta kararlıyız. Bunun için karada ve havada her ne gerekiyorsa çekinmeden, tereddüt etmeden, hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız."

'İdlib’le ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan her yerde vuracağız'

"Gözlem noktalarındaki veya diğer yerlerdeki askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde, bugünden itibaren, İdlib’le ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan, rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum."
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/202002121041388020-sam-erdogan-gerceklerden-kopuk/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WuLKaS -- 12 Şubat 2020; 19:11:14 >

esadı cimer bimer egm şikayet ettim.
Yoruma Git
Guest-E41A5AE05 - 5 yıl +57
Twitter'da temmuz1919 diye bir hesap var ona bakıyordur.

Oraya girdik, buraya ateş açtık, NATO köpeğimiz oldu, Putin diz çökecek. Yarın Şam 3 gün sonra deniz.

Gidin yazanlarıı ve yorumları okuyun. Bir yığın ergen, akkurt ve reisçi birbirine gaz veriyor.
Yoruma Git
Yorumun Devamı amadeus99 - 5 yıl +25
Bence savasalim ama Suriyeliler onden gitsin. O zaman ok.
Yoruma Git
CSB yazmayan adam - 5 yıl +9
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.