Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
122
Cevap
12330
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Superonline Altyapısından Vodafone Fiber Kullanmak ( FİBERLENDİM) (6. sayfa)
C
2 yıl
Çavuş

Yıllardır superonline kullanıyorum. Vodafone.net 'e geçen bir akrabam önerdi. Oturduğum yerde altyapı superonline 100 mb. düşünüyorum ancak tv 'den iptv izlerken sorun yaşar mıyım diye bir türlü karar veremedim. Birde gelecek modem 110 m' evde her yerden çeker mi acaba?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinomoreno -- 5 Ağustos 2022; 11:9:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
2 yıl
Yüzbaşı

İptv de sorun olmaz,modem evin heryerinden çekermi denemek lazım,evin orta yerine konumlamak faydalı olur,kesin çözüm Deco Mesh sistemi kurmak,modemi devreden çikarir,evin heryerinden kayıpsız hız alısınız,ben kullanıyorum.Vodafon fiber 100 mb ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cinomoreno
C
2 yıl
Çavuş

Cevap için teşekkür ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @hal33
Ç
2 yıl
Yüzbaşı

Ben vodafone fiber kullanıyorum fakat modemden çok şikayetçiyim.Wifi çekim gücü inanılmaz düşük.Başka bir modem alsam kullanabilirmiyim? Kullanıcı adı ve şifreyi vodafone paylaşıyor mu? İnternette okuduğum kadarıyla tüm firmalarda fiber müşterilerine kullanıcı adı ve paralo verilmiyor.Özelliklede süperonlinenın vermediği söylenmiş.Peki nasıl olucak bu iş? El mahkum Huawei modememe mi kaldım? Sokağımızdan vodafonenun kendi fiber alt yapısıda geçiyor yani maksimum hız alabilirim.Bu yüzden başka internet sağlayıcısına geçmek saçma olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiğküfte -- 8 Ağustos 2022; 12:4:25 >

Ç
2 yıl
Yüzbaşı

Bende aynı sorundan müzdaripim.Başka bir modem ile kullanılabiliyormuyuz acaba?




Bu mesajda bahsedilenler: @Arnold Schwarzenegger
H
2 yıl
Yüzbaşı

Kullanıcı adı ve şifre vodafon veriyor istediğin modem router kullanabilirsiniz.Technopat
Tp link deco x50 youtube aratın detaylı anlatım var



I
2 yıl
Yüzbaşı

Vdf Türkiyeden cekilme planı yapıyor 5 yil içinde İnternet isinden



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Yarbay

Superonline altyapısı üzerinden vodafone 200 mbps tarifesi almak istiyorum, tavsiye eder misiniz? Online oyun vs gibi şeylerle pek işim yok, daha çok facetime vb görüntülü görüşme uygulamaları ve dizi-film işleri için kullanıyoruz bir de xbox'da düz oyunları indirmek ve oynamak için kullanıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

@kege hocam merhaba. mevcutta bende vodafone kullanıyorum. superonline daire kadar fiber getirecekmiş. sizin süreç nasıl işledi? daha çalışmalar başlamadı ama kapının dibinde 10 yıldır fiber var. en son turkcell ceosuna linkedin üzerinden yazınca harekete geçtiler @tuqoo




Bu mesajda bahsedilenler: @kege , @tuqoo
T
geçen yıl
Binbaşı

Hocam ne yaptın? Ben de sizin gibi 200 mbit bağlantıya başvurmayı düşünüyorum superonline altyapısında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gravaze
G
geçen yıl
Yarbay

Ben yakın zamanda sol ile taahhüt yeniledim hocam. 100/20 hız ile ilk 12 ay 189 tl ikinci 12 ay 209 tl şeklinde yenileme yaptım. 129 ödüyordum aynı pakete hatta upload 10 mbps idi. Enflasyon oranıyla çarpsan bile uygun oldu geçen senekinden.

Bu kararı almamda vodafone’un 200 mbps hızı kaldırması da etkili oldu. Alacağım diyorsun ama şu anda bu hızı sunmuyorlar. Bir ihtimal telefondan görüşürsen sunabilirler, onun da fiyatı ne olur bilemiyorum. İkinci faktör çevremde sol altyapısından Vodafone kullananların deneyimleri oldu. Şöyle ki bu kişiler genel olarak düz kullanıcılar, telefondan izlediğim video donmasın, tv’de Netflix’i rahat izleyim, görüntülü görüşme yapayım sıkıntı çıkmasın tipi düz kullanıcılar. Bu kişilerden bile pik saatlerde sorun yaşadıklarına dair birkaç dönüş aldım. Ping yüksekliği ve bu hız dalgalanması can sıkıcı.

Şu anda Vodafone 100 mbps download 10 mbps için ilk 6 ay 94 sonraki 18 ay 184 tl fiyat biçmiş. Ekstra da 20 tl Router parası kesiyor. Aylık ortalaması 181 tl ediyor. Bence değecek bir durum değil. Sol’den genel manada memnunum ben, bu zamana kadar sorun da yaşamadım Wi-Fi 6 Router sağlamışlardı o cihazdan da memnunum açıkçası. Fazla macera aramak istemedim. Şahsen bu fiyatlara almak istiyorsanız 209 tl’ye 12 ay 200/20 de sunuyorlar, ona bakmanı tavsiye ederim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @theory of a dead man
T
geçen yıl
Binbaşı

200 mbit teklif etti zaten telefonda dediğiniz fiyattan ama bana 200mbit olsun olmuşken dışında bir artısı yok. 100mbit yetiyor zaten. sizin fiyatlar güzelmiş sanırım yenilerken verilen fiyatlar. Ben 100/20 mbit 24 ay ort 250 tl den anlaşıcam sanırım. Dediğiniz gibi maceraya gerek yok sonuçta taahhüt 24 ay olacak. Peki nokia mı iyidir huawei mi modemde ne seçilir wifi6 için?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gravaze
G
geçen yıl
Yarbay

100 bana da yetiyor açıkçası. 20 mbps upload çok daha cazip bir teklifti. Vodafone sunuyorsa 200 aynı paraya denenebilir zira dediğiniz şekliyle sol ile arada epey bir fark oluyor maddi olarak. Ancak 24 ay taahhüt tam bir kumar bence. Çevrenizde aynı altyapı üzerinden kullanan varsa bir konuşun ona göre karar verin derim.

Ben sol’e ilk abone olduğumda 2019 yılıydı ve huawei hg8310m ont cihazı ve huawei hg253s Router vermişlerdi. Router rezaletti ve bir şekilde internet kullanıcı adı ve şifremi öğrenip Mi Router 4c ile kullanmaya başladım ve çok memnundum. Ancak 100 mbps’e geçince Wi-Fi 6 Router kampanyasından bahsettiler ve beni buna yönlendirdiler. Ancak bu sefer ont ile bütünleşik Huawei HG8245x6 Router taktılar. cihazdan genel olarak memnun kaldım, iki cihaz yerine tek bir cihaz oldu ancak Router aşırı kısıtlı sunuluyor, bridge moduna bile alamıyorsunuz. İkinci el bir ont alıp ont ve mi router ile tekrar denedim ancak sinyal alamadım. Huawei Wi-Fi 6 routerdan genel olarak memnunum dediğim gibi, hız sorunu yok, kapsama sorunu yok ancak uğraşmak istiyorum, kendi cihazımı kullanmak istiyorum derseniz buna çok müsade etmiyor. Kablosuz repeater veya powerline kullanabilirsiniz sadece, bridge olmuyor dediğim gibi. Ancak Nokia modemi de pek beğenmiyorlar, kapsama alanının kötü olduğundan bahsediliyor. Arkadaşımda da zte zxhn h267a+ont şeklinde kullanıyor ve memnun ama forumdaki konuya bakarak söylüyorum şu anda direkt kendi router’larını kullanacaksanız en iyi yöntem huawei Wi-Fi 6 router, yok ben kendi cihazımı kullanırım diyorsanız ont ve zte şeklinde almanız olur. Nokia almayın.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @theory of a dead man
T
geçen yıl
Binbaşı

Huawei wifi 6 router da ont cihazı olmuyor mu?

Ben de 100/20 mbit için 250 tl ort ile 24 ay anlaşacağım, ya da +15 tl ile yine 24 ay TV+ Extra da alabiliyorum. İkisinden birini seçeceğim artık. 24 ay taahhüt fiyatı sabitlemek için iyi ama ilk aylarda sorun yaşanırsa eziyete dönebilir. O riske giremem dediğiniz gibi kumar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gravaze
G
geçen yıl
Yarbay

Huawei HG8245X6 router'da ayrıca ont cihazı yok, ont ile kombinde geliyor ve fiber direkt router'da sonlanıyor. Zte H3600 için ise ont ile sonlandırılıyor. TV+ ihtiyaç varsa o da bence uygun ancak ben

Cihazın sağ üstüne doğru açık duran kapak fiberin geldiği ve bağlandığı yer. Şu anda cihazdan uzağım, internetten buldum görseli.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @theory of a dead man
A
geçen yıl
Yüzbaşı

Vodafone fiber ile Kablonet arasında kararsız kaldım.Vodafone fiberi tavsiye ediyırmusunuz.



Y
geçen yıl
Yüzbaşı

kuşkusuz superonlinein verdiği en iyi wifi 6 modem budur. (bence)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 28 Ocak 2023; 14:59:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gravaze
L
3 ay
Binbaşı

Sol altyapısında upload hızı 100 mbps için kaçtır ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.