Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1903
Cevap
128279
Tıklama
63
Öne Çıkarma
STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Maalesef bazı problemlerden dolayı Steak Yapımı konumuzu silmek zorunda kaldım. Topic et-steak vb. konuların tartışmasına açıktır. Sevgiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnnRose -- 16 Mayıs 2016; 2:17:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lava döküm tava ucuz olduğu için lava döküm tava alın yazdık, 2 kişi de beni viral aldım sanıp burada laf yetiştirip moderatöre şikayet etmişler. Moderatör arkadaş d...
Yoruma Git
Yorumun Devamı CnnRose - 8 yıl +21
-Köfte için ben %80 dana döş ve %20 kaburgadan orta yağlı tek çekim kıyma alıyorum. Kıymayı kesinlikle yoğurmuyorum içine hiçbir şey koymuyorum. Kıymayı 1 gün dolapt...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Kerasuslu - 4 yıl +9
D
8 yıl
Binbaşı

C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Lava döküm tava ucuz olduğu için lava döküm tava alın yazdık, 2 kişi de beni viral aldım sanıp burada laf yetiştirip moderatöre şikayet etmişler. Moderatör arkadaş da aklıevvel biri olduğu için konuyu farklı yere taşıdı falan filan. Özeti budur.

Kurban bayramı yaklaştığı için 1-2 münasebetsizin yaptıklarını unutarak steak tarifi konusundaki ilk mesajı isteyenlere pm/mail aracılığıyla yollayacağım. Ayrıca kurbanlarınızı (toklu/kuzu/dana vs.) nasıl ayırttırmanız ve işlettirmeniz gerektiği hakkında detayları vereceğim.


Bu mesaja 5 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ledie
K
4 yıl
Yarbay

-Köfte için ben %80 dana döş ve %20 kaburgadan orta yağlı tek çekim kıyma alıyorum. Kıymayı kesinlikle yoğurmuyorum içine hiçbir şey koymuyorum. Kıymayı 1 gün dolapta bekletiyorum. Güvendiğiniz bir kasaptan alın en önemli kısmı et sonuçta kaliteli et lezzet düzeyini çok yukarı çekiyor. Şekillendirip dolaba koyun daha kolay olur. 1.5-2 parmak kalınlığında yapıyorum ben. Şekillendirmeyi elinizle de yapabilirsiniz çember, pres vs de kullanabilirsiniz.

-Ekmek hamburger için çok önemli. Hatta et kadar önemli. Yumuşacık, yerken baymayacak, köfte ile büyüklüğü uyumlu olmalı.

Ben şu videodaki ekmeği yapıyorum;
https://www.youtube.com/watch?v=gTGSUYMu6Ns&list=FLx1jz5B1j-pZg5fV_O62v_w&index=6&t=0s

Ekmekte Thangzoung (waterroux) tekniği kullanıyor. Ekmek yumuşacık oluyor. Eğer ingilizce istemezseniz;

Danilonun tarifi var aynı teknik;https://www.youtube.com/watch?v=HWju16fXpzA&t=75s
Veya Burger haritası kanalında da teknik var;https://www.youtube.com/watch?v=ykTKA4nwRlk

Brioche ekmek kullananlar da var hiç denemedim ama teknik gereği yumuşak oluyor o da.

-Et üzerine kaliteli bir peynir koymalısınız. Marketlerde paketlerdeki peynirler aslında sevmiyorum ama alternatif fazla yok. Ben köyden getirdiğim acı-küflü köy peyniri kullanıyorum çok hoş bir tat oluyor. Kaliteli kaşar da olur. Mesela gerçek kars kaşarı güzel gider.

-Hamburgerde bence karamelize soğan kesinlikle olmalı. Hamburger hazırlamadan 3-4 saat önce 5-6 soğanı yeterli zeytinyağı ile tencereye koyup kısık ateşte karamelize olana kadar kavuruyorum. Yağını iyi ayarlamak, yapışmaz bir tencerede yapmak lazım. Ara sıra karıştırılmalı. Soğan miktarı ve ateşin kuvvetine göre değişir pişme süresi. Tadına bakarak karar verin. İçine şeker koymayın. Soğan zaten şekerlidir.Balzamik deneyebilirsiniz çok az.

-Hamburger sosu olarak basit şekilde mayo-ketçap-hardal karıştırabilirsiniz. Ben bu üçüyle beraber çok küçük küp doğranmış turşu, yine küçük doğranmış iceberg, çok az tatlı toz biber koyuyorum. Ekmeğin altına üstüne sürüyorum. Bence çok hoş oluyor. Hatta birazcık turşu suyu koyabilirsiniz. Az ama.


Hazırlanışı;

-Köfteyi dolaptan alıp soğuk şekilde üstüne tuz karabiber yapıp, kızgın döküm tavaya atıyorum. Soğuk atınca hem dağılmıyor hem de iç tarafı benim istediğim gibi az pişmiş olarak kalıyor. Pişme isteğinize göre çevirebilirsiniz. tersini çevirince üzerine peynirini koyuyorum.

-O sırada ekmeklerin iki yüzüne de tereyağ sürüp başka bir tavada iç taraflarını kızartıyorum. Sonra sos sürüyorum.

Sırayla ekmeğin alt parçasına sos, üstüne köfte+peynir, üstüne karamelize soğan, üstüne ekmek. Hamburger olabildiğince sade olmalı. Ben domates, marul vs. hiç sevmiyorum içinde. Lezzeti tırmandırmak için tavada dana bacon, kuzu pancetta vs. kızartıp köftenin üzerine koyabilirsiniz. Hığmmm canım çekti :D

Sonuç yukarıdaki fotoğraf.

Afiyet olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mavi_des
D
8 yıl
Yarbay

Daha önce kuzu külbaslı ile yaptıgım fajitayı bu haftasonu tavuk göğüs ile yaptım,fajitayı çok severim,çok da yemişimdir dışarda ancak siteme de yazdım buraya da yazayım aynısını;

Et ile pişirdiğimde yaparken video çekememiştim,sonrasında fajitayı tavuk ile yaptım,bakın çok net söylüyorum,alfabenin ilk harfinin "A" olduğu kadar net,hayatımda bu kadar;

-Sulu

-Yumuşak

-Lezzetli

-Evde pişen ama mangal tadı olan bir tavuk göğüs yemedim,üstelik netteki bir çok tarifin aksine,marinesiz direkt ızgara üzerinde pişirme ile.
Tavukla pişirme için uzun bir video çektim,siteye/kanala girip uğraşmak istemeyenler için videoyu buraya ekliyorum,arzu edenler fajita detaylı tarif, döküm tava ve toplumsal sağlık hakkında(kendi yorumlarım,katılmayabilirsiniz) bilgilendirme yazısı için buraya tıklayarak ilgili web sayfasına göz atabilir.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 15 Ağustos 2016; 12:08:54 >

D
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: hasoci


quote:

Orijinalden alıntı: mcse2k3


quote:

Orijinalden alıntı: akabey_55

< Resime gitmek için tıklayın >



Bu konuya yazmama karari almistim ama dayanamadim.

Soyle pozlarimi koymayin yahu,rezil olucam forum ahalisine.



Webde ve instada biraz daha soyut oluyorum forumdan o yuzden rahatim



dökümcübaba, instagramdan da takipçinim, web sitenden de başarı hikayeni imrenerek ve destekleyerek takip ediyorum, sabırsızlıkla tavalarını bekliyoruz, benim de tek kafamı kurcalayan şu "yenileme bakımı" yada sizin tabir ile seas... aşaması, kendim yapabilir miyim kısmını çok tartıyorum.

Sevgili Hasoci,

Bu forumdan tanışıp en baştan beri takipçim ve destekçim olduğun için bu mesajı sana teşekkür etmek için yazıyorum.
Yoksa hala konunun malum sebeplerden dolayı yazıcısı değil,sadece okuyucusuyum.Çoğu yazımda ve videomda olduğu gibi bilgilendirme amaçlı yine yazabildiğim kadar uzun yazacağım.
Sonuçta Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Ayrıca yazının sonunda ham döküm demir ürünlerle alakalı bir haber de vereceğim.

Seasoning:Okunuşu Sizıning

1-Kelime anlamı ve asıl kullanışı gastronomi dünyasında yemekleri,yada eti vs. terbiye etme,çeşni ekleme,baharatlama yada tuz/biber ekleme demektir.
Yabancı birçok tarifte anlatımlarda yemeği,eti season edin vs. diye belirtilir.Ülkemizde satılan bir sürü seasoning baharatı mevcuttur.
Çoğu lokantanın özellikle et yemeklerine (çoğunlukla fajita) bu karışımlar eklenir.Evde belki de asla yapamam,ya da evde biz niye yakalayamıyoruz bu tadı dediğiniz de,aklınıza baharat faktörü gelsin.

Yoğun olarak Endüstiriyel mutfaklarda kullanıldıgı için belki her markette göremeyebilirsiniz.Ben en son metro gross'ta baya bi yerli/ithal karışım görmüştüm.Ama dev boyutlarda oldugundan almadım.Benim için içinde MSG ve koruyucu(preservative) olmadığı sürece,gayet güzel alınır,ete basılır.

Bu seasoning denen baharat karışımlarını ,ya da çeşnileri mısır çarşısında da bulabilirsiniz.
Et,tavuk,balık için vs. bir ton seçenek var.Güvenilir yerden almakta fayda var,içine MSG basanlar da olabilir,Garam masala kıvamında yapanlar da olabilir,iyi araştırmak lazım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Nette ufak tefek denemelik boyları mevcut,önüme ilk gelen linki koyuyorum,VİRAL-MiRAL DİYE ATLAMASIN bazı arkadaşlar lütfen;
http://magaza.hammaddeler.com/Dunya-Mutfaklari-Baharat-Karisimlari,LA_6976-2.html#labels=6976-2

< Resime gitmek için tıklayın >


Bunlar da benim evdeki hazineler.Ortadoğu ve Asya mutfağını,daha doğrusu baharat karışımları beni benden aldıgı için kutu kutu getirtmiştim.Bunlar kalanlar.
Uzak doğudan getirtmiştim bunları ama menşei,Asya,Pakistan,Hindistan..

< Resime gitmek için tıklayın >

2-Genel kullanım olan "seasoning" açıklamasından sonra spesifik olarak dökme demir tavalar için kullanılan versiyonuna geçelim.
belirli bir sıcaklığa getirilmiş Ham dökme demir tavaların üzerinde polimerleşme yapabilmek için yağlama yapılmasıdır.Çok basit.
Isıt,yağla,soğut x1,2,3,5,10 artık kaç kere istiyorsanız yaparsınız.Ne kadar çok işlem o kadar sağlam yüzey kaplaması + yapışmazlık oranı.(ama asla bir teflon değerine ulaşamaz)

Mesela pre-seasoned,yani yağlanmış,kullanıma hazır bir ürün aldınız.Al kullan,yıka,kurula vs.Bunu defalarca yaptınız ettiniz,yeri geldi telle kazıdınız vs. baktınız tavanızın bazı kısımlarında renk atması yaşanıyor,elinizde olan en basit yağ,zeytinyağı ile iç dış çok çok ince birşekilde yağlayıp,atın 250derecedeki fırına 1,5 saat kadar pişirin.Yağ yanıp,polimerleşecek ve yağ olma özelliğini kaybedecektir.Ürününüzün üzerine bir kat cila çekmiş oldunuz.(Bu esnada yağ yanacağından,kesinlikle cam/havalandırma açılmalıdır,çıkan koku/duman uzun süre solunmamalıdır)

Seasoning her yemekten sonra lazımmı?Tabiki hayır,ben 1 sene de 2 kere mi ne yaptım.Çünkü yaptıgınız her yağlı yemekle zaten ürününüzün içine yağ işliyor,ürününüzü koruyor.
MEsela antrikot yaptınız,yıkadınız,sabun kullanmadıgınız için tavanız yağlı kalacak.Silin o yağı bez ya da kagıt havluyla,yine de ince bir katman yağ kalacak.Ocak üzerinde 5dk,gözeneklerdeki suyun kuruması için ısıtın,o arada yağ dumanlanmaya başlayacak.Dumanlanma aşamasında ocağı kapatıp sogumaya bırakın.

Ben yaptıgım 10 yemekten 9 unda yıkayıp,ocakta ısıtıyorum,sonra dolaba.Başka bir işlem de yapmadım,tavamın yüzeyinin yarısı siyah,yarısı gri,yarısı kahverengi önemsemiyorum.
Bir zararı yokki renk farklılıgının ya da çiziklerin,sadece görsel.

Dolasıyla ayda,yılda kaç kere yapıcam bunu diye birşey yok.Kendi kendine zaten yağlanıyor ürün ve yıllar geçtikçe daha da sağlamlaşacak yüzey.Bu yüzden ABD'de 100-150 yıllık antik ham dökme demirler ürünleri alıp,temizleyip evlerinde kullanırlar.Yenisinden çok daha kıymetlidir,hem yıllanmış şarap gibi daha kaliteli olmuştur,bir de makinelenmiş yüzey hikayesi vs.

Bu kadar yeter çok yoruldum.

En başta söylediğim habere gelince;
Yaklaşık 1 yıldır kendimce ham dökme demir üretme işiyle uğraşıyordum,bilenler biliyor.Bugün ögrendim ki piyasada ki bir üretici de aynı şekilde kaplamalı olan ürünlerinin yanında seasoningli ürün satışına da başlamış.Bu firma ya da şahıs benim yorum yazdıgım yerlere,instagramıma ,youtube vs. yorumlar yazıyordu,biz de üretiyoruz,yok bizim kaplama daha sağlıklı vs. diye.
Yani takipte oldugumu biliyordum.İlanda yayınladıklarına göre "gelen taleplere!" istinaden böyle bir ürün üretimine başlamışlar,e tebrik ettim ne diyim ben de.

Bir işe yaramış bu kadar uğraşım,zamanım,emeklerim.

Demek istediğim benim uğraşlar,insanlara bu kadar anlatmam,etmem,makaleleri tercüme edip paylaşmam,instagramda ürün talep eden yüzlerce insan,piyasadaki başka bir üreticiyi de tetiklemiş,hemen sürmüşler ürünlerini piyasaya:)
Yani koskoca firmanın,benim gibi maaşlı bir insanın hobi olarak başladığı toz zerresi kadar küçük bir iş için,kendi instagram,youtube hesaplarıma reklam amaçlı yorumlar yazması açıkçası beni çok şaşırttı.
Altı üstü kendimce binbir zahmetle 50-100 tane ürettiğim tavalar için bu kadar karşı atak gelmesi ilginç,sanırsın piyasayı sallayacak üretim kapasitem ve fabrikam var.
Ben ne yatlara,ne de mercedeslere sahibim,maaşlı elemanım ben be,bu ne hiddet patron Kaldı ki tüm ürünlerimi satsam masraflarım bile çıkmıyor ki,külliyyen içerdeyim şu an.

Fiyat bile neredeyse aynı verilmiş.Yani koskoca üretici,o kadar ekipman,işgücü vs. benimle birebir aynı fiyatı mı veriyor yaniiii?O zaman benim emek ve masraflarıma göre fiyatımın onun en az 2 katı olması lazım.Ben bunda başka birşey arardım ama neyse,fazla konuşmayayım.Hayat enteresan,insanlar da öyle.

Serbest piyasa ,İllaki görüp de yapanlar çıkacak.Allah utandırmasın ne diyelim.


@akabey_55
Yorum yapacağım gönderine,unutmadım,aklımdasın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 6 Ocak 2017; 23:41:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @akabey_55
D
8 yıl
Yarbay

Mevzuat mevzusu çözülmesine müteakiben,üretim çalışmalarına hız verdim.
İlk prototip ürün hızlıca dökülüp kum kalıpta yapıldı,yani ürüne ait üretim yapılacak olan nihai alüminyum kalıp olmadan,sadece silisle kalıp alındı ve sonuç beklediğimden çok daha iyi çıktı.Bu fotolar kalıptan çıkarıldıktan sonra temizlenmeden daha sıcakken çekildi,yani son hali değil
Ürün hurda değil,demir külçelerinden üretildi,bundan sonra laboratuvarda yapılacak inceleme var.Sağlığa zararlı herhangi bir madde olmadıgının anlaşılmasından sonra yerli marka ve emayesiz tava üretimi için bir engel kalmıyor :)

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 19 Ağustos 2016; 21:53:28 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
5 yıl
Yarbay

İlk döküm tava deneyimim inanılmaz güzel oldu. Bir çok yerde duman vs oluyor diye yazmışlar ama aspiratörü en düşük kademede çalıştırmak yeterli oluyor.

Bu yaptığım eti hiç bir yerde yemedim. İzninizle aşama aşama resim paylaşacağım.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu aşamalardan sonra mühürlenen eti birer parmak kalınlığında enine kesip her 2 tarafını birer dakika daha döküm tavada pişirdim. Pişerken üzerine bir çay şekeri kadar tereyağ ilave ettim. Yalnız dikkat edin, tabağa aldığınız eti hemen yemeyin. Tabak sıcak olsun ve 2 dakika bekledikten sonra afiyetle yiyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Metro'daki steakler marketlerden alabileceğin en iyi steak. Hem dry aged var hem wet aged var. Dry aged 99₺/kg, wet aged ise türüne göre 62-65₺/kg arasında değişiyor. Etlerin kalitesi çok iyi, hacıoğlu mu neydi üreten çiftliğin adı. Üzerinde de hangi sığır cinsinden olduğu dahi yazıyor. Ben mümkün olduğunda ordan alıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @msb_bjk
C
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Migros'ta Dana Pirzola(dallas Steak dediğimiz) 53.90₺. Aynı zamanda T Bone vb. de var fiyatı o civarlarda. 20/10 money kampanyası var. Yaklaşık 450-550gr arası oluyor bir pakette. Kilosu 33.90₺'a gelir, gayet ideal. İmkanı olan alabildiği kadar alsın derin dondurucuya atsın. Etlerin kalitesi gayet yerinde, fakat görmeden de almamanız iyi olur. Afiyet olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

Steakhouse'larda bi burgere 40TL para verilir mi diyen arkadaşlar,döküm tavanız varsa,en kral hamburger sizin evinizde.
Mc/Burger'de zaten hayatım boyunca yemedim,yemeyeceğimde.Bana göre oradakiler et falan değil,önündeki kuyrukları gördükçe için sızlıyor..

Bugün 3 hamburger yaptım.2 si bana biri eşime.Ancak eşim yine içi iyi pişmemiş diye yemedi kendisininkini,

Hatta şöyle oldu,beni oyalamak için dursun ben sonra yicem dedi,peki dedim.Sonra köftenin ucundan 3mm ısırmış bırakmış,dolaba saklamış bütün hamburgeri.
Israrlı sorularım sonucu yiyemediğini itiraf etti Yemek yedikten yaklaşık 3 saat sonra dolaptan çıkardığım gibi yedim hamburgeri soğuk soğuk,sos içinde beklediği için daha lezzetli olmuş

Yani eğer artarsa,atın dolaba birkaç saat sonra bile ısıtmadan direk mideye indirebilirsiniz.
Videoda 8 ve 9.dakikalarda et suyu şelalesini izleyebilirsiniz,fajita dan sonra bu köfte ile çıtayı bir kademe daha yükselttim kendimce :)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 8 Ekim 2016; 23:11:12 >

D
7 yıl
Yarbay

Döküm tavasını doğada,piknikte,kampta kullanan hiç yokmu yahu?

Eşimle pazar kahvaltısına İstanbul'un çıkışında Karadeniz yakınlarına gittik,turbo fanlı mini ocak almıştım,ilk defa piknik ateşinde kullandım tavamı,gayet başarılı.
Fotodaki küçücük ocakta 1 demlik çay,1 tava dolusu menemen pişirdim,normal alüminyum ya da çelik tava olsaydı o kadar suyu ısıtıp bir de üzerine bol domatesli menemen yapmak imkansızdı bence.Ocağın linkini isteyene özelden atarım,burda yanlış anlaşılıyor sonra.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 9 Kasım 2016; 10:56:57 >

D
7 yıl
Yarbay

@dr.katil

Fikir belirtmek,bilgi paylasmak camur atmak ise kimse forumlarda bilgi paylasamayacak demektir ki ben sitemde ve bu konuda, yarim sayfa hangi kaplamasiz markalari nereden nasil bulabileceklerini detaylica yazdim.Onu kotuleme ,bunu goklere cikarma mantiginda olsaydim oyle bir yazi kaleme almaz,sadece kendi adimdan bahsederdim.

Ayrica ben bu urunlerle tanistiktan beri (yaklasik 10 ay)herkese tavsiye ediyor ve iyi yanlarindan bahsediyorum,ama yerli uretim fikri
Sadece 2 aylik bir mevzu ve hobi olarak yaptigim bir is,fabrika falan da kurmadim,piyasaya yeni bir oyuncu olarak girip rekabet falan da etmeyecegim,neyse ya.

Konuyu acan ve daha sonra kendisine yapilan haksizliklar(sucu:kullandigi tavanin ismini yazmasi) sonrasinda yaziyi kaldiran arkadasi simdi daha iyi anliyorum.

Bu saatten sonra ham dokum urunler vs.ilgili tek bir yazi yazmayacagim bu konuya,isteyenler ozelden istedigi soruyu sorabilir,tesekkurler.

@K4TL14M

Dediginiz zaten yillardir yapiliyor.

http://www.luckyironfish.com/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @K4TL14M , @dr.katil
D
7 yıl
Yarbay

Bu arada düz ham döküm tavada ilk pilav denemesini yaptım arkadaşlar,gerçekten efsane ötesi oldu.
1 pirinç tanesi yapışmadı(basmati etkisi de olabilir),döküm tavalarınızı et mühürleme dışında herbişeyle kullanma konusunda çekinmeyin deneyin,pişirin gömülün.

< Resime gitmek için tıklayın >


@akabey_55

Eline sağlık hocam.Öncelikle benim tavuk daki yöntemim et gibi kızdırıp atmak değil,en başta tava orta ateşte ısınırken ağır ateşte ısıtıp pişirmek.Üzerine de mutlaka bir kapak koymak hem yağ sıçramasın hem de ısı içerde kalsın ve tavugun içlerini pişirsin,özellikle kemikli tavukta pişirmek biraz zorlu oluyor.

Bence 13 dk çok fazla ısıtmışsın,hem de marineli bir tavuk için yağ yanığı çok fazla olacaktır.Kebapçılar gibi düşün,kor ateşte değil köz ateşte agır agır pişirirler tavuğu,steak ya da köfte gibi değil yani.

Ya da tavada mühüleyip,fırında içini pişirmek de tercih edilebilir.Hem duman altı olmuyor hem de homojen bir pişirme elde ediliyor.

Yukarıda söylediklerim kemikli tavuk içindir,göğüste böyle bir sorun yok.Ben göğsü ortadan 2 ye bölüp inceltiyorum,tavada 2 çeviriyorum,içi sulu mis gibi çok daha iyi olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 7 Ocak 2017; 21:8:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @akabey_55
A
7 yıl
Binbaşı

ALLAH razı olsun aynen kardeşim,
ben de haya ediyorum,
balkonda/dışarıda ızgara yapmaya,
üç kuruşluk tavuk alıyorsun öyle bir kokuyor ki namussuz inanılacak gibi değil !
artık mutfağa devam !

belki "hadi ordan" dersiniz ama
İNSANLAR içinde ne var diye bakmasın canı çekmesin diye SİYAH POŞET tercih ederim, bazen de yanımda poşet taşıyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akabey -- 13 Şubat 2017; 23:50:51 >


Bu mesajda bahsedilenler: @harunresitz
D
6 yıl
Yarbay

Seasoning videosundan sonra tam 34.dk'lık çok bilgilendirici ve eğitici, kaplamasız ürünlerin temizliği videosunu çektim. Herkesin beğenisine :)

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 27 Ağustos 2018; 10:24:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yarbay

19/07 edit:
Ekşi hukuk dept. şikayetimiz üzerine bizi haklı bularak,yorumu silmiştir.

-

Dün ekşi'ye yazmış biri,acaba aynı şeyi yabancı markalar için yazar mıydı?Ya da yabancı uyruklu insanlar da kendi üreticilerine böyle mesajlar yazıyor mudur?

Ülkede olmayan bir kültürü yarat,senelerce uğraş daha önce üretilmemiş bir kaliteyi üret,bu konuda fabrikalara,insanlara sayfalar dolusu know-how öğret ama gel gör ki daha ne aldığını bilmeyen,okumayan bir de üstüne böyle acayip bir dilde mesaj yazanlar türesin :)

Kaplamasız ürünler doğası gereği paslanır arkadaşım,ekşi hesabım olmadığı için cevap yazamadım sana,İsviçre'den 200€ luk ürün de alsan paslanır,yapman gereken - tüm dünyanın yaptığı gibi- ıslak bırakmamak,paslandıysa da yağlamak.Maalesef hiç bilmediğin bir ürün alıp,nasıl kullanıldığını yazan minnacık kitapçığı bile okumadan bu mesajı yazmışsın,cidden şaşırıyorum sizin gibilere :)

< Resime gitmek için tıklayın >

Hakikaten şirketlerin müşt. hizm. çalışan arkadaşları tebrik etmek lazım,çok sabır edilmesi gereken bir konumdalar,insanlarla uğraşmak gerçekten zor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 19 Temmuz 2019; 10:22:33 >

Z
4 yıl
Yarbay

Mermer gibi antrikot yaptım döküm tavada cos sesi hala kulağımda. Orta iyi pişmiş diyerek, yaklaşık 120 saniye baz alarak mühürledim.

Marine işlemini şöyle yaptım;

2 saat kadar önce dolaptan çıkartıp, etin oda sıcaklığına gelmesini bekledim. Et bir dinlendi, kendine geldi. Dokunduğumda parmağım üşümeyecek seviyeye geldi.

Pişirmeden yaklaşık yarım saat önce önce deniz tuzu ile bir güzel cilaladım. Ardından çekme kara biber ile devam ettim.

Bu arada döküm tava cehennem gibi oldu, ortalık yanıyor 😁
Eti tavaya atmadan önce Fırça ile posasını alarak bu karışımı uyguladım;

Etin bir yüzü için hemen hemen 2 çay kaşığı kadar zeytin yağı, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı kadar da biberiye kullandım.

COSSSSSSSS

Aspiratörü mutlaka açın, yoksa Counter’da sis bombası atılmış tünel gibi olur mutfak benden söylemesi.

15-20 saniye kadar da et tahtasını ısıtıyorum ters düz yaparak. Tavanın buharı yetiyor. Malum soğuk yere konulmaz güzelim antrikot.

Yaklaşık 7-8 dakikada antrikot hazır. Bazen 5-10 saniye erken aldığımda oluyor. Et kendini bırakınca gerisi sizde, ona iyi davranın. Tavaya yapıştı düşüncesine kapılıp hunharca maşa ile girişmeyin.

Afiyetle..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

hep istediğim ama yapamadığım fajita yaptım bugün,allahım yok böyle birşey...
Cafelerde yediğinizle birebir aynı,bol etli bol malzemeli,kuyruk yağlı off of...

1-Önce kuyruk yağını düz taban tavamda erittim.
2-O yağda sebzeleri soteledim
3-sebze sotelenirken ızgara tavada kuzu külbastıları mühürledim (1 yüz 1,5 max 2 dk,bu şekilde gayet sulu oldu)
4-Etleri 2 parti yaptıgımdan,düz tavadaki sebzeleri bi tabaga alıp beklettim fazla yanmasınlar diye.
5- İkinci parti etler olunca jülyen kestim ve düz taban tavayı iyice kızdırıp hepsini içine boca ettim
6- Dört kaşık soya sosunda bir güzel çevirdim.
7-Lavaş arasında,miss gibi barbekü aromasıyla,kekik ve acı sos koyup bir güzel silip süpürdük..
8-Videoyu izleyin

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



http://dokumcubaba.com/tarifler/fajita-yapimi-dokum-tavada-kuzu-kulbasti-ile/

@Tonyukuk

Hocam hayırlı olsun şimdiden,kararını vermişsin.
Artık sana düşen barbekü üstünde döküm tavan ile bu fajitadan yapman.Seninkinin kapagını da kapattın mı varya offf,o duman ne aroma verir sebzelere,benimki bu halde bile resmen mangalda pişmiş gibi oldu,eşim bile şaşırdı nasıl yaptın bunu resmen barbekü tadı var diye senin barbeküde düşünemiyorum,hayırlı olsun şimdiden





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 4 Ağustos 2016; 15:05:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tonyukuk
S
8 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: mcse2k3

quote:

Orijinalden alıntı: stradivarius

Ben antrikotu güvendiğim kendi kasabımdan alıyorum. 40 tl kilosu.1 hafta dinlendiriyorlar onlarda alıştı :) lokum şeklinde yiyoruz. Çocuklar steak gününü

iple çekiyor. İyi et olursa 5 kiloya kadar tamamını alıyorum. 1 ay yetiyor bana.

İstanbulda o paraya anca yarısını alıyoruz,hem et de et olsa bari..Arkadaş ne günahı var büyük şehirlerde yaşayanların ya.

Hocam bu da bizim şansımız küçük bir yerdeyiz çevremizde 5 tane yayla var yerlileri çıkıp oralarda kalıyorlar. Karavan çeken bile var. Suyu mis havası mis :) Kuzu, oğlak çevirme, tandır vs et kültürü ileri seviyede. Daha 2 hafta önce bir oğlak tandır yaptırdık herşey içinde 500 TL ye 5 aile yedik ve daha arttı. Biz 6 da geleceğiz diyoruz çoban hazırlıyor o saate.

Kışın evde güzel et arayışında bu konuya rastlayınca baya bi uğraştım geliştirdim. Bu steak yüzünden bu yaz pikniğe daha az gittik.


Bu mesaja 2 cevap geldi.