D

Yarbay
04 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
214 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
6 yıl
Netten Satış Yapanlar;:ETBİS\u0027e kayıt yaptırmayana ceza geliyor-
Herkesin görebilmesi için lütfen öne çıkaralım konuyu,kimsenin başı yanmasın.

Arkadaşlar,

Bu konu hakkında forumda mesaj olmaması beni şaşırttı ve sizlerin de mağdur olmaması için hemen konu açayım dedim.

İnternette kendi siteniz ya da n11,hepsiburada vs. gibi sitelerden satış yapıyor iseniz ETBİS sistemine kayıt zorunluluğu getirildi.

01 aralıkta başlayıp-31 aralık 2017 tarihinde bitecek! olan bu sistem için şahıs firmaları dahil ito/sanatkarlar odası kaydı,mersis/esbis kaydı,KEP kaydı ve en sonunda ETBİS kaydı gerekiyor.

Bu düzenlemeden benim son 4.günde haberim oldu,alel acele işlem yapıp kayıt olduk.İto ,resmi evrak noter vs bi sürü masraf ödedik

KEP:Normalde şahıs firmalarının kep alma zorunluluğu yok ancak ETBİS şahıs da olsanız bunu gerekli kılıyor,ben almadan isimsoyad olarak bir kep adresi girdim,bakanlık zorunlu tutarsa gidip KEP adresi alacağım bir de.

Herkesin bilgisine.

https://www.eticaret.gov.tr/App/Site


ETBİS’e kayıt ve bildirim işlemleri başladı.

1/12/2017 tarihi itibarıyla faaliyette olan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar yükümlülüklerini bu tarihten itibaren 30 gün içinde yerine getirecek. Ayrıca elektronik ticaret ortamında sınır ötesi elektronik ticaret gerçekleştirilmesi halinde ülke ve ödeme yöntemi bazında bu ticaretin yıllık hacmine ilişkin bildirim ise her yıl Mart ayı sonuna kadar yapılacak.


Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ kapsamında, ağ üzerinde mal veya hizmet satışına yönelik sözleşme yapılmasını veya sipariş verilmesini sağlayan elektronik ticaret işletmeleri için kayıt veya bildirim yükümlülükleri yerine getirilecek.


Kendilerine ait elektronik ticaret ortamında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar, Aracı hizmet sağlayıcılar, Yurt içinde yerleşik olup yurt içinde elektronik ticaret faaliyetinde bulunmamakla birlikte yurt dışında yerleşik bir aracı hizmet sağlayıcı üzerinden sözleşme yapan veya sipariş alan hizmet sağlayıcılar faaliyetlerine başlamadan önce ETBİS’e kayıt olacak.


Tebliğ uyarınca gerçek kişiler tarafından yapılacak kayıt ve bildirimler kendileri veya yetkili temsilcileri, tüzel kişiler tarafından yapılacak bildirimler ise yetkili temsilcileri tarafından e-Devlet kapısı üzerinden ETBİS’e yapılacak.

https://www.gtb.gov.tr/duyurular/elektronik-ticaret-bilgi-sistemine-etbis-kayit-ve-bildirim-esaslari
D
7 yıl
Power tuşu yanıp sönüyor(Pc açılmıyo,Videosu var)
Arkadaşlar,

birkaç hafta önce videodaki gibi sorun yaşamaya başladım.
PC'de win 10 yüklü,bazen günlerce sorunsuz calısırken,bazen böyle ışıklar polis sireni gibi yanıp sönüyor açılmıyor.Bazen normal çalısırken çat diye restart ediyor ve yine ışıklar yanıp açılmıyor.
Kapatıyorum böyle durumlarda,ertesi gün normal çalısıyor,sonra yine gidiyor vs.Çıldırıcam bir çözüm bulamadım,bilgisi olan?

Güç kaynağı ,ramlar,hdd sağlam,kontrol ettim.
Bir arkadaş anakarttaki usb çıkışlarının ayakları birbirine yada barşka birşeye temas ediyor,kısa devre yapıyor dedi az önce,başka fikri olan?

Videoyu izlemek için tıklayınız
D
8 yıl
Yardım:Renault 19 1.6 Europa RNE Tüplü ,Bu araç Nasıl sizce?
Arkadaşlar,aile aracı olarak 14 yıl r19 1,4 benzin kullandıktan sonra satmak zorunda kalmıştık ama ben bu arabaları çok seviyordum,hala da vazgeçemedim.

Aşağıdaki araç tam benlik,sizce fiyatı çok fazla değil mi,ederi ne kadar?

2001 model 2003 trafik çıkış
85000km
1,6cc enjeksiyonlu
tüplü ve öfkeli

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-renault-r-19-1.6-europa-rne-344387903/detay
D
9 yıl
Enfeksiyon sonucu gözleri kapanan sokak kedisinin görmesi için yardım etmek istermisiniz?
-Konu uygun değil ise kaldırılabilir-

Merhaba ,

Sokakta bulduğumuz dünya tatlısı genç erkek kedi,insana çok alışık,sevecen.Korkunca boynuma sarılıyor,tam parçalamalık,sesi bile çıkmıyor garibimin,al yastık niyetine yat beraber

O kadar tatlı ki dayanamadık önce mahallemizdeki veterinere,kendisinin yönlendirmesiyle veteriner göz merkezine götürdük.
2 gözünde de enfeksiyon sonucu kapanma varmış.Cerrahi müdahale gerekiyor.
Koşuyolu veteriner göz merkezinde Sn.Murat Şaroğlu hocamızda birkaç saat önce muayenesi yapıldı,imkan olursa gözleri açılabilecek,bugün bahçeli bir ev de bulduk kendisine çok şükür.(ilk veterinerdeki teknisyen ve eşi talip oldu sağolsunlar)
Tek göz 500 ,iki göz için 800TL müdahale ücreti var,maddi yardımlarınızla en azından tek gözünü açtırabiliriz,yardım etmek için mesaj atabilirsiniz,teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
D
13 yıl
Yeni Pc topluyorum, OYUN için ,yardım ltfn
Arkadaşlar,

Yeni pc topluyorum,oyun oynamak için , o/c falan olmayacak öle çok uçuk bi pc olmasına da gerek yok.

Yeni oyunları kasmadan çalıştırsın,sessiz olsun yeter.

Bir arkadaşım aşağıdakiler tavsiye etti,sizce bu parçalar uyumlumu? Pc ile pek alakam yok,yeni sistemleri de tanımıyorum bu yüzden. Lütfen yardımcı olun.


-Intel Core i5 760 2.80 GHz 8MB 1156p
-Kingston HyperX 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 RAM (XMP)
-Sapphire HD6870 1 GB 256Bit GDDR5 16X (gerçi bu amd ile uyumlu olabilir?)
-Bide bunlara uygun anakart lazım,lütfen tavsiye edin ucuz yollu bişey.

4 parça önemli olan kısımlar diye yazdım,bunların haricinde hdd ve kasa lazım o kadar.Bütçe monitör hariç 1000-1200 TL

Ayrıca samsung xl2370 Led monitör hazır var.
D
17 yıl
outlook açıkken diğer pencerelere basamıyorum
arkadaslar düne kadar bir sorunum yoktu ama,dün bi sorun başladı.

outlook 2002 açıkken,aşağıdaki cubukta olan diğer pencerelere tıklayıpta açamıyorum, tıkladıgım pencere 1 saniye gözüküp aşagı iniyor ve outlook ekranı önüme geliyor.

bununla ilgili i.e de bi ayar vardı sanırım, i.e yi herzaman önde tut mu vardı,herzaman görünür yap diyemi bi ayar vardı.siz naparsanız yapın i.e açık

olurdu,onu simge durumuna indirmeden diğer pencereleri açamazdınız,bu aynısının outlook versiyonu işte.

napabilrim acaba bilginiz varmı? şirkette mahvoldum yaa,işimi çok zorlaştırıo
D
17 yıl
Mescid-i Aksa ve Kubbet\u0027us Sahra Karışmasın!!!
İHH, Kubbet'us Sahra'nın Mescid-i Aksa olduğu yanılgısını bitirmek için kuşbakışı net bir fotoğrafı 2007 takvimine koydu. Karışıklık neden İsrail'in işine geliyor? İşte yanılgıyı bitirecek kare:



< Resime gitmek için tıklayın >


ALİ EYVAZ'ın haberi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bütün dünyada birbirine karıştırılan Kubbet'us Sahra ile Mescid-i Aksa'yı birlikte kuş bakışı gösteren bir fotoğrafı 2007 takvimine koyarak, özellikle Müslümanların belleklerindeki bu karışıklığın giderilmesini amaçladı. Genelde Kubbet'us Sahra'nın Mescid-i Aksa olduğu yanılgısı Türkiye'de olduğu gibi pekçok İslam ülkesinde de mevcut. Takvimde, bu karışıklığın özellikle İsrail'in işine geldiği, “etrafı çevrilmiş, altın sarısı kubbesiyle Mescid-i Aksa'nın yerli yerinde duruyor olduğu imgesinin” pek çok insanda yer ettiğine dikkat çekilerek, ancak buranın Kubbet'us Sahra olduğu, Mescid-i Aksa'nın ise 1969 yılında fanatik Yahudilerce yakıldığı için hâlâ bu izleri taşıyan ve Süleyman Tapınağı'nı ortaya çıkarmak amacıyla altı ve etrafı kazılan siyah kubbeli mescit olduğu vurgulanıyor.

İSRAİL'İN İŞİNE GELİYOR

İHH'nın hazırladığı takvimde, Kubbet'us Sahra ve Mescid-i Aksa'nın birbirine karıştırılmasını önleyecek net bir fotoğrafa yer verilirken, takvimin sağ alt köşesinde de söz konusu karışıklığın özellikle İsrail'in işine geldiğine dikkat çekilerek, şöyle deniliyor: “Kur'an-ı Kerim'de “Kendisinin ve çevresinin mübarek kılındığı' belirtilen, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa; 1969 yılında yerine Yahudilerce kutsal sayılan Süleyman Mabedini inşa etmek amacıyla yakılmaya çalışılmış, dış kısmındaki Selahattin Mimberi tamamen yanmıştır. İslam âlemine Kubbet'us Sahra'nın, Mescid-i Aksa olduğu lanse edilerek; oluşacak tepkilerin şiddetinin en aza indirilmesi planlanmaktadır.”

Yeni Şafak
D
17 yıl
msn mail buyutme bahanesi ile VIRUS
VIRUS UYARISI msn,hotmail





MSN KULLANAN ARKADASLAR MAIL KAPASITENIZI GENISLETMEK ADINA aşagıdaki MAIL GELIRSE LUTFEN MAILDEKI ONAY IKONUNA TIKLAMAYINIZ BU BIR VIRUSDUR. ZATEN MAİL ADRESİNDENDE ANLAYABİLİRSİNİZ.

< Resime gitmek için tıklayın >
D
17 yıl
NASA\u0027nın telsizine giren Türk kadını
Türkiye’nin amatör kadın telsizcisi Gülay Başak, NASA’nın milyarlarca dolara kurduğu haberleşme sistemine, Mecidiyeköy’deki evinden girmeyi başardı

< Resime gitmek için tıklayın >


Uzay istasyonu astronotu McArthur’a çağrı gönderen Başak ‘Aman Tanrım Türkiye’den bir kadın’ yanıtını aldı

Sürekli cızırtılı sesiyle birçok insan için sinir bozucudur telsizler. Ancak bu sesler PTT emeklisi Gülay Başak (48) ve eşi Mehmet Başak’ın (51) yaşamlarının temelini oluşturuyor. Onlar uluslararası telsiz ehliyetine sahip bir çift... Ve telsiz merakları ‘Brek, brek arkadaş arıyorum’ repliğini çoktan aşıp, uzaya kadar ulaştı. Mehmet Başak’ın telsiz aşkı 15 yaşında bulduğu Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti’ne ait dergiyi karıştırmasıyla başladı.

TELSİZ KODU: YANKİ BRAVO

MEHMET Bey’in merakı 1979’da evlendiği Gülay Hanım’a da yansıdı. Gülay Başak’ın uluslararası telsiz kodu TA1YB, açılımı Tango Alfa One Yanki Bravo... 25 yılını telsiz başında bu anonsla geçiren Gülay Hanım evini bile telsize göre seçti. Ulus’ta baktıkları dairede frekans uymayınca Mecidiyeköy’deki bir apartmanın çatısı bacası akan dairesine yerleştiler.

DEPREMDE İLETİŞİMİ SAĞLADI

TELSİZ ve Radyo Amatörleri Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Gülay Başak, afet anlarında görevlendirilmek üzere İstanbul Valiliği’ne bağlı çalışıyor. 17 Ağustos felaketinde dönemin Başbakan’ı Bülent Ecevit ile donanma komutanlarının görüşmesini sağlayan Gülay Hanım, Endonezya’daki tsunami ve Afganistan depremi sonrası haberleşme desteğinde görev aldı.

HAZAR DENİZİ’NDE YAKALADI

GÜLAY Başak hayatının görüşmesini ise Uluslararası Uzay İstasyonu Astronotu Bill McArthur’la yaptı. Kendileri gibi amatör telsizci olan astronotu takibe alan Başak çifti, uzay istasyonunu Hazar Denizi üzerinde yakaladı. Saatler gece yarısını gösterdiğinde 350 kilometre yükseklikteki istasyona ilk mesajı yolladı. O andan sonra yaşananları Başak şöyle anlattı:

ANTENLER HAREKETLENDİ

YUKARIDAKİ adamlar dünyadan gelen çağrılara aslında pek yanıt vermiyorlar. Uzay istasyonu dünya etrafında günde 16-17 kez dönüyor. Şansımı denedim. Çatıdaki antenlerim o geçince dönmeye başladı. Avrupa’daki istasyonla görüşmeye başlayınca çağrı yolladım.

İSTANBUL’A DAVET ETTİ

ASTRONOT McArthur ‘Ooo Türkiye... Aman tanrım bir kadın telsizci’ diye cevap verdi. ‘Merhaba ben Gülay nasılsınız. Yukardasınız tanrı sizi korusun’ dedim. O da ‘Teşekkür ederim’ dedi. İstanbul’a davet ettim. Üç-dört dakika süren görüşmemiz bitti. NASA bana bir süre sonra görüşme yaptığıma dair bir kart gönderdi.

‘BU BİR HASTALIK’

GÜLAY Hanım hayatını adadığı telsiz merakını ‘Bu bir hastalık’ diye tanımlıyor ve nedenini şöyle açıklıyor: Çağrı işaretimiz değişecek diye evimizi bile taşımıyoruz. Koltuk almak yerine cihaz alıyoruz. Amatör telsizcilik artık Türkiye’de yasal. Olağanüstü hallerde resmi otoritelerle çalışıyoruz. Maddi beklentimiz yok. Afetlerde insanların yanında olmak yetiyor.

Zirveye tercüman oldu

BAŞAK Ailesi’nin kızları Neslihan annesinin Astronot McArthur ile sohbeti sırasında uyuyordu. Gürültüye uyanan 26 yaşındaki Neslihan ‘Benim niye normal bir ailem yok’ diye söylenip yeniden uyudu. Neslihan, Yıldız Teknik Üniversitesi fotoğraf-video bölümünden mezun oldu. Eğitim gördüğü Maçka Akif Tuncel Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapıyor.

NESLİHAN, NATO Zirvesi nedeniyle Türkiye’ye gelen ABD Başkanı George Bush’un eşi Laura Bush’un katıldığı Boğaz turunda görev aldı. İstanbul Valiliği Basın Müdürlüğü’nde çalışırken resmi görevli olarak katıldığı turda Emine Erdoğan, Neval Güler ve Laura Bush’a çeviri yaptı. Neslihan, Bayan Bush’u ‘Sürekli gülümseyen, politik biri’ olarak tanımladı.
(Star)
D
17 yıl
Yediyüz 67 Yetele \u0027DUMUR\u0027
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.