Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
1909
Cevap
131191
Tıklama
64
Öne Çıkarma
Cevap: STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (2. sayfa)
S
9 yıl
Teğmen

Yayla çok usta Kozpinar, armutlu, kocayayla, kocatarla, yusufça, böğrüdelik, değirmenbaşı, dirmil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @false6
G
9 yıl
Yüzbaşı

Hem konu açıp hem de konunun içeriğini silmekte ayri bisey



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
9 yıl
Teğmen

buraya da bırakayım yorumu

korkmaz a495 plus indiksüyon ocak aldım. ürünle ilgili yorum bırakayım da alacak arkadaşlara yardımcı olur belki

ürün şık görünüyor, dokunmatik tuşlar sağlıklı bir şekilde çalışıyor.dakika ayarı kullanışlı. hızlı ayar tuşları var mesela 2 ayrı kademede sıcak tutma , kızartma, kaynatma ve turbo tuşu var onun haricinde güç çubuğuna dokunup kaydırarak da ayarlayabilirsiniz. 2000 watt gücü var ve direkt tencere tabanını ısıttığı için gayet hızlı pişiriyor. ama gel gelelim pişirme alanına, balkonda steak ve balık gibi pişince çok dumanı olan ve kokan ürünleri yaparım diye almıştım fakat pişirme alanı elimdeki 30 cm çaplı lava döküm için küçük geldi. orta kısmı ısınıyor fakat kenarlar ısınmıyor.ısınmıyor derken yanlış anlaşılmasın çabuk ısınmıyor demek istiyorum yoksa orta kısım 2 dakika içinde pişirmek için hazır ama tavanın kenarları fazla ısınmadığından pişiremiyor. ya küçük tava koyup tek kişi için pişireceksiniz ya da büyük tava koysanız bile orta kısmında pişireceksiniz. tabi söylediklerim sadece büyük döküm tavalar için geçerli. çelik ürünler çok kolay kullanılıyor mesela dışarıda kızartma yapıyorum süper. dakikayı ayarlayıp başında beklemek zorunda kalmıyorum ve içinde su yada yağ gibi sıvı olunca çok hızlı pişiriyor. kettle dan hızlı su kaynatıyor. eğer yağda kızartma seviyorsanız kokusu ve etrafı kirlettiği için dışarıda yapmak istiyorsanız mükemmel bir ürün. ya da ortalama 50 liraya satılan plate ocaklarla cebelleşen, çay ya da yemek pişirmeye çalışan bekarlar için yine mükemmel bir ürün. ama benim gibi balkonda 3-4 kişilik steak ya da balık pişirmek isteyen arkadaşlara önermiyorum çünkü kullanılacak tencere tava 28-30 cm olacağı için ve içinde su ve ya yağ olmayacağı için biraz pişirme işi sıkıntılı olacaktır. alacak arkadaşlara duyurulur...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
9 yıl
Yüzbaşı

10 dk döküm tavada mühürledikten sonra 40 dk 200 derece fırında pişirdim, ve şu ana kadarki en sulu en lezzetli etimi yapmış bulunmaktayım, sizce nasıl görünüyor?< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CnnRose
D
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: akabey_55

< Resime gitmek için tıklayın >



Bu konuya yazmama karari almistim ama dayanamadim.

Soyle pozlarimi koymayin yahu,rezil olucam forum ahalisine.



Webde ve instada biraz daha soyut oluyorum forumdan o yuzden rahatim


Bu mesaja 4 cevap geldi.
H
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: dr.katil

Mümkün olduğunca az yağ kullanın,

Kaplamasız tavalar deterjanla yıkanmayacağı için yüzeydeki yağ tabakası dumanlanmayı arttırabilir.

Gene duman altı oluyorsa piknik tüpüyle balkonda pişirebilirsiniz

Balkonda yapinca da millete kokusu gidecek. Alabilen var alamayan var :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
8 yıl
Binbaşı

Et antrikot, yandaki sosu da kendim hazırladım. (Kori, pul biber, karabiber, kimyon, nane, kekik koyup dövdüm):
< Resime gitmek için tıklayın >

Döküm tavada eti pişirdikten sonra hazırladığım sosu tereyağına döküp biraz daha pişirdim:
< Resime gitmek için tıklayın >

Sonuç bu oldu:
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanTospa -- 19 Mart 2017; 20:57:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Yarbay

Hb dan siparis ettiğim lava tava bugün geldi annem ve babama et pisirecegim o kadar konustum ovdum bakin dedim tava aliyorum hayatinizin etini yiyeceksiniz dedim muazzam olacak ne iyi bir evlat diyeceksiniz dedim

Kisacasi en azından ilk etimi iyi yapmak istiyorum kendimi kanitlamam gerek fantaziye girip de heba etmek istemiyorum

Nasil bir et almaliyim (et biraz kalin büyük olsun yagli bir et olmasın yani yag olsun elbette ama yag hissiyatı ve tadi olmasin ama yumusak sulu olabilsin)

Nasil bir metod ile pişirmeliyim

Yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmesne -- 18 Nisan 2017; 20:18:28 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı

epeydir istiyordum döküm tavayı. Sonunda aldım. Bu kadar dumanaltı olacağını tahmin edemezdim. Birde mutfakta duman sensörü var. Bantta bulamadım kapatayım üstünü. Kestim pet şişeyi ama yok olmuyor. Vantilatörü açtım, aspiratör açık, cam açık. Göz gözü görmüyor. Sensör ötecek diye 3.5

Garabel usta gibi hop ordayım, hop burdayım. Etleri çevirip hooop duman sensörünü kapatmaya. Zaman dolunca hoooop etleri çevirmeye.

Tamam iyi güzel oldu da arkadaş, ben böyle yemeğin ızdırabına yani durum

Alın tüpünüzü tavanızı dooooğru sahile, çayıra çimene. Evde olacak iş değil vallahi. Neyse etler süper olduda yerken herkesin bana sinir ve lezzetle bakması arasında gidip geldik


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
8 yıl
Yarbay

selamlar ,

arkadaşlar max 100 tl ye döküm tava aramaktayım .

özellikle yeni alanlar ve memnun olanlar paylaşımda bulunabilirler mi.

neyi nereden aldınız ??



D
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: zafermahmut86

https://urun.n11.com/diger/anova-sous-vide-hassas-pisirici-P203639516

sous vide hassas pişiricilerle yapılan steaklar çok lezzetli oluyormuş. sous vide tekniğiyle ilgili bilgisi olan varmı linkteki ürünü almayı düşünüyorum

bunlar daha çok endüstriyel ya da üst kesim ensesi kalınların mutfakları için.Paranız ve devamlı et yiyebiliyorsanız tabi ki alın.
Tek tük et yapanlar için bence fantaziden ibaret,ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: max0007

2 hafta önce Lava marka Metal Saplı düz yüzeyli bir döküm tava aldım.

et, köfte ve tavuk yaptım. sonuç inanılmaz. sanırım biraz büyük bir tava ve 2 adet döküm tencere daha alcağım.

sonra da evdeki bütün teflon, granit zart zurt ne kadar tava varsa atacağım.

yalnız merak ettiğim bir konu var.

yardımcı olursunuz diye düşünüyorum.

belki konusu daha önce de geçmiştir. bilemiyorum.

bu lava döküm tavaların bir kısmı 1 kat emaye, 1 kat fırınlama, bir kısmı da (renkli olanlar) 3 kat emaye, 2 kat fırınlama. ve tabii fiyat olarak da daha pahalı.

bu çok önemli bir konumudur sağlık açısından, yoksa sadece görsel anlamda renklendirme yapabilmek için en az 3 kat emaye kaplanmış ve 2 kat da fırınlama yapılmıştır.

açıkçası bu konuda bir fikrim yok.

bundan sonra alacağım döküm tava ve tencerelerde hangisini tercih edeyiö ?

1 kat emaye mi, 3 katemaye mi ? ve 1 kat fırınlama mı, 2 kat fırınlama mı ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hiç kat emaye olması hem sağlık hem lezzet açısından öneriliyor. Ben de henüz bu başlık altına öğrendim. Saolasınlar Lodge marka da sipariş ettim. Doğrudan döküm üzerinde değil, bir kaplama üzerinde pişirmiş oluyorsunuz. Türkiye'de emayesiz ham döküm, sadece Dökümcübaba'da bulunur. Onun dışında yurtdışından temin edecekseniz Lodge marka var, başka var mı bilemiyorum.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

berghoff markası hakkında bilgisi olan var mı?

bir mağaza da inceleme şansım oldu ama markayı hiç duymadığım için almadım.

Döküm tava ama iç kaplaması seramik galiba.

tam olarak şuydu baktığım
https://berghoffworldwide.com/bgh_en_int/outlet/stock-sale-pots-pans-and-kettles/dark-frying-pan-30cm-virgo-line

iyi ki almamışsınız,zaten bir ürün için yapışmaz yüzey deniyorsa anlayın ki o yüksek ihtimal alüminyum üzeri teflon yani boya kaplıdır;bir de iç yüzeyleri şimdilerde moda olan benekli ya da beyaz/krem renkli olur ki,alıştığımız teflon demesinler de seramik,granit desinler.
Ayriyetten etiketlerinde kocaman "DÖKÜM TAVA" yazıp,aşağılarda minnacık" dökme alüminyum gövde" demeleri de en popüler manşetlerden :)


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 6 Kasım 2017; 8:47:41 >

D
8 yıl
Yarbay

Websiteme gelen bazı sorular çok güzel oluyor,tam nokta atışı,zorlayıcı ve detaylı açıklama yapmadan anlatılamayacak şeyler.

Öyle olanları burada da paylaşıyorum ki herkes faydalansın.

Soru;

merhaba;
seasoning tavada yağın zamanla polimer bir yapıya sahip oldugunu ve bu sekılde koruma katmanı olusturdugunu söylediniz.. polimerin gıda ile teması sakıncalı değilmi , bir nevi plastık gibi.. teflondan farkı yok ozman.. emaye kaplamanın cam bazlı oldugunu duydum.. bana daha saglıklı ve uzun ömürlü gibi geliyor..

Cevap;

xx Bey Merhabalar,

Güzel ve teknik sorunuz için teşekkür ederiz.Bu bağlamda "POLİMER" sözcüğünü biraz açalım;Polimerin anlamı monomerlerin zincir olarak bir araya gelerek oluşturduğu yapıdır.DNA'mız buna en önemli örnek olarak verilebilir.Protein de bir polimerdir mesela,Dolayısıyla her polimer plastiktir diyemeyiz.Polimeri burada kullanma amacım oluşan bu katmanın polimerler gibi birkaç yapıtaşının tepkime ile bir araya gelerek yeni bir madde oluşturması sebebiyleydi.Burada ısı ile tepkimeye giren yağ,yanarak yağ halini kaybetmekte,yağ içerisinde bulunan serbest radikalleri salmakta ve zincir halde yeni bir madde oluşturmaktadır.Oluşan bu polimer benzeri katman,atmosfer koşullarına dirençli yani nem/su’ya karşıyı koruyucu bir katmandır.Bu kimyasal değişimi açıklamak adına polimer kelimesini kullandım.Kullanılan yağın iyot değeri ne kadar yüksek ise bu katman o kadar sıkı olur.Bu sebeple ham dökme demir ürünleri yağ ile kaplarken yani “seasoning” yaparken çoğunlukla iyot değeri yüksek olan keten tohumu yağı ya da soya yağı kullanılmaktadır.Dolayısıyla doğal yağlar/maddeler kullanılmaktadır.

Yani ne kadar fazla iyot o kadar molekül,ne kadar molekül ,o kadar yoğun ve sağlam bir zincir katman diyebiliriz.

Ham dökme demir ürünlerin kullanımı ülkemizde giderek artmakta,ben de bu işin öncülerinden olarak ısrarla anlatmaya ,bilgilendirmeye devam edeceğim.Bu ürünlerle ilgili youtube kalanımda da paylaştığım Canan Karatay ve ağır metal zehirlenmesi videolarını izleyebilirsiniz.

Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız


Teflon ise bir markadır,ürün adı değildir.Kağıt mendile herkesin Selpak demesi gibi oturmuş bir kavram olmuştur.Teflonun ticari adı “Floropolimer”dir.En sık kullanılan çeşidi de herkesin bildiği “P.T.F.E (Polytetrafloretilen)” türüdür.Tamamen sentetiktir yani doğal olmayan,insan yapımı kimyasal bir bileşen.Flor gazı ve karbon atomlarının birleşimiyle oluşan bir polimerdir.Kolay anlaşılması açısından Teflon kelimesi üzerinden konuyu anlatmak gerekir ise,yapımında kullanılan PFOA(Perflorooktanoik Asit) insan sağlığına zararlıdır.Şu sıralar bu tehlikeden dolayı PFOA-Free ürünler çıkmaya başladı ancak teflonun uygulandığı alüminyum da sağlığımıza zararlı,iş sadece teflon kaplama ile bitmiyor.

Teflon 250derecelerde bozulmaya,350derecelerde ise çözünmeye başlar.Bu sebeple günümüzde “YAPIŞMAZ DÖKÜM TAVA/TENCERE” kullanılarak yapılan –özellikle mühürleme işlemleri- kesinlikle çok tehlikelidir.
Kullanıcılar etiket yazılarına ve uygun fiyat olmasına aldanarak “SERAMİK,GRANİT,TEFLON” kaplı “ALÜMİNYUM DÖKÜM” ürünleri “DÖKME DEMİR” zannetmekte ve bu tavaları ocak üzerinde aşırı derecede ısıtıp mühürleme yapmaktadır.Teflon kaplı ürünler kesinlikle boş olarak ocak üzerinde kızdırılmamalıdır,yemek pişirilmemelidir.

Emaye ise inorganik maden tozlarının,Nikel kaplı (Nickel Flashing) alüminyum,çelik,demir vs. yüzeylere püskürtülmesi ile oluştur.İnorganik ve non-toxic olduğundan insan sağlığına zararlı değildir,en azından şu ana dek kanıtlanmış bir etki görülmemiştir.Bu sebeple sağlık açısından güvenle kullanabilir.Uzun ömürlülük konusuna ise katılmayacağım çünkü bana gelen sorular ve internetteki kaynaklarda gördüğüm kadarı ile -özellikle demir ürünlerde- aşırı derecede deformasyon mevcut.Kimi ürünler yer yer paslanmış kimisinde ise emayeleri atmış.Çünkü emaye kalitesi/işçiliği önemli olduğu kadar yüzey kalitesi de önemli.Stabil olmadığı zaman bu tür problemler olabiliyor.Onlar olmasa bile kullanım aşamasında çarpma,çizilme,sürtme ile bile zarar görebiliyor,aşınabiliyor.Telle temizleyemiyorsunuz,hatta süngerin yeşil olan sert kısmı bile önerilmiyor.

Sağlık konusunda tabiki emaye kaplama için kötü konuşulmuyor,güvenle kullanın.Ancak ham dökme demir ürünlerinin artısı,pişen yemeğe az da olsa demir geçişi sağlaması.Bu bilimsel olarak kanıtlanmış ve hatta pişen yemeğin içine atılabilen demir külçeler bile satılmaktadır.Bu konuda çok uzun bir araştırma yapıp şu sayfada kaynakları ile beraber yayınlamıştım,okumanızı tavsiye ederim.

https://dokumcubaba.com/dokum-tava-nedir-nasil-kullanilir-temizlenir/ham-demir-dokumde-pisen-yemeklere-gecen-demir-miktari/

Kimya ya da maden mühendisi değilim,bu yorumlar tamamen kişisel araştırma ve çalışmalarım sonucu edindiğim bilgilerdir,hatalı bir yorum var ise lütfen müdahale edin,düzeltelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 17 Kasım 2017; 14:5:36 >

D
7 yıl
Yarbay

Arkadaşlar,bana site ve sosyal medya üzerinden, ham döküm ürünlere(emayesiz) yaptığımı seasoning konusunda çok soru geliyor.Forumda da hem yerli hem de ithal kaplamasız ürün kullanan arkadaşlar olduğundan buraya videosunu ekliyorum.

Maalesef ki ülkemizde bu konuda yeterli bilgi hatta neredeyse hiçbir bilgi yok.Olan bilgi de blogglerların kulaktan dolma bilgiler ile "şu yağı alın(zengin ya da kalburüstü bir bloggler ise kilosu 100TL olan avokado yağı,orta halli biri ise zeytinyağı ile ) tavayı yağlayın,ters çevirip ısıtın" şeklinde.

Bu işin içinde yıllardır olduğumdan ve işin kimyasının püf noktalarını bile detaylıca incelediğimden bu yanlış bilgilerin önüne geçmek,ülkede olmayan ya da çok az/yanlış olan bilgilerin önüne geçmek için tam 25 dakikalık bir video çektik.

Bu videoda ;
-seasoning nedir,
-neden ve hangi ürünlere,hangi şekilde yapılır,
-seasoning yağında seçim kriterleri ne olmadılır,
-Tekli ve çoklu doymamış yağların kimyasal yapısı nedir,iyot sayısı neden önemlidir,
-Yüksek sıcaklığa dayanıklı yağ mı yoksa düşük sıcaklıkta dumanlanan yağ mı kullanılmalı,
-her kullanımdan sonra yağlama yapılmalı mı,
-Ne kadar yağ kullanılmalı,

Gibi soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım.

Bu videodaki bilgiler,bu konuda ki 3 yıllık araştırma,yüzlerce makale(pubmed dahil) okuma,kendi ürünlerim üzerinde belki binlerce deneme,tavaları kullananlardan gelen geribildirim ve yüzlerce yağ kokusu sinmiş kıyafetin sonucudur :)

Bu arada şunu eklemeliyim,1-2 yerde yazan" ÜLKEMİZDE PASLANAN ÜRÜN SATMAK,MEVZUATA GÖRE YASAK" bu yüzden ham döküm üretilemiyor gibi bir bilgi var.Lütfen buna itibar etmeyin,itibar eden bana bu ülkede yabancı ham döküm markalarının nasıl oluyor da yıllarca en lüks marketlerde,kamp mağazalarında rahatça ve inanılmaz derecede fahiş fiyatlara satıldığını açıklasın :)

Aslında bu sektör için söylenmesi gereken çok şey var,ama maalesef herşeyi heryerde söyleyemiyorsunuz.
Sadece benim yazdıklarım,söylediklerim de dahil araştırın,karşılaştırın.Bir blogger sayfasında okuduğunuzu,gördüğünüzü hemen kabul edip uygulamaya koymayın.

Bu ülkede hala emayeli tavaya nasıl seasoning yapılır,hatta elindeki tavanın emaye kaplı olduğundan haberdar olmayan,binlerce ,milyonlarca takipçisi olan "özellikle kadın" sosyal medya fenomenleri var.Yalan yanlış paylaşımlarının altına" burada dediğiniz yanlış,şöyle olmalı,böyle yapılmalı" dedikçe,yorumlarım silindi ya da azar yedim,gerçekten yedim

Bakın yanlış söylüyorsunuz,insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz dediğimde ise "bana satıcı bu ürün kaplamasız dedi,o zaman gidin üreticisine söyleyin ,bunu böyle sattırmasınlar" diyen mi ararsınız,
emayeli ürününe "hayır fabrikasını aradım , bu tava/tencere %100 döküm dedi bana üretici" yazıp,evet ürününüz %100 döküm doğru ,zaten döküm ürünü alüminyumla,çelikla karıştırıp bir mamul ortaya çıkaramazsınız ,ama ürününüz emaye kaplı dediğim de " ama siz çok oluyorsunuz artık,üretici %100 döküm dedi işte,başka birşey yok üzerinde " diye trip atan mı ...

Bu ülkede birşeyleri düzeltmek zor,doğruyu sadece söylemek bile zor,ama o tiplere istinaden doğru bilgiyi yaymaya,her yazılanan inanııp,bağnazca savunmamamaya devam :)

Videoyu kendi kanalım için çektiğimden marka bilgileri vs. mevcuttur videoda,buraya reklam yapma amacıyla koymuyorum beni zaten burada bilen biliyor.Reklam olarak gören varsa ürünümden almasın,markayı araştırmasın,bu konuya da markayla ilgili hiçbirşey yazmasın,sadece teknik sorularını herkesin görmesi için sorsun,marka içeren herhangi bir soruyu özelden yazsın.


Sadece "seasoning nedir"o detayları dinlesin bana yeter :)



Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 20 Haziran 2018; 10:40:28 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

hocam merhaba

arkadaşlarda faydalansın diye buradan soruyorum.Temizlik için şu ürünü kullanıyorum maksimum 1 dakika içinde pırıl pırıl oluyor tava
merak ettiğim şey bu alet tavanın seasoning ine zarar verir mi?

< Resime gitmek için tıklayın >

Merhabalar bu ürünü ben de araştırmıştım,hatta sitede ürünlerin yanında satarım iyi olur diye ama pahalıya gelmişti paslanmaz çelik olduğundan,vazgeçtim.

Bizdeki mutfak tellerinin 1 üst versiyonu diyebiliriz,mutfak telleri gibi keskin kenarlı olmadığından minimum çizilme olacaktır ancak zaten kaplamasız ürünlerde çizilme de sorun olmadığından,güvenle kullanabilirsiniz.

Açıkçası ben kendi malım olduğundan hiç acımıyor,çok hor kullanıyorum dökümleri(biraz da araştırma ve gözlem için tabiki).Varsa yapışma sıcak su banyosu sonrası telle direk girişiyorum :D

Bence Türk insanı aşırı titiz,bana öyle sorular/dm geliyor ki insanın aklı tutuluyor,1 mm lik çiziği görüp sorun edenler var,nasıl dezenfekte edeceğiz diye telaş eden,ürünü aldığı gibi 1 saat kaynatıp tüm kaplamasını yok eden titizlik çılgınları da mevcut :)

Forum genelinde ,misafir kullanıcılar da görsün diye söyleyeyim:Bunlara hiç gerek yok arkadaşlar,ham döküm ürünler paslanmadığı sürece rahatça kullanın,yok rengi değişmiş yok çentik,çüntük varmış hiç sıkıntı yok.

Paslanırsa da fırında yağlayın,sonsuza kadar kullanın bitti gitti,rahat ol ey Türk halı,özellikle kadınlarımız :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 22 Ocak 2019; 12:1:48 >

D
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Aşağıdaki videoda bu ilan sahibi olan Uğur Bey'in ürettiği tavaları incelemiş Harun usta. İlgilenen varsa diye paylaşıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=G1IWdcifKMA

saatlerdir düşünüyorum bu videoda anlatılanlara cevap yazsam mı,yazarsam da ne yazsam?
Bu işin öncüsü olmasam,son kullanıcı olarak 1 sayfa yorum yazar,tüm hataları yanlışları vs iletirdim.

Maalesef işin içinde olunca bazı konularda kurumsal sebeplerden kendinizi frenlemeniz gerekiyormuş,başkaları beni alenen ve bir sürü yalanlarla kötülese de,ben yapmadım bunu,yapmayacağım da.

Yazık gerçekten ne diyim ki ,söylenecek çok şey var ama taklitler aslını yaşatır,alanlara hayırlı olsun diyebiliyorum sadece :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
5 yıl
Yarbay

Merhaba konu güzel. Bende de LAVA tava var. Et çok seviyoruz. Genelde antrikot ve bonfile tercih ediyoruz. Kuzu pirzola da yapıyoruz.
Kendi tarzımı söyleyeyim ben ete TUZ ve KARABİBER harici bir şey sürmem. Aldığım eti 2 gün kadar et bölmesinde (0-1 derece) dinlendiririm. Pişirmeden önce çıkarır oda sıcaklığına getiririm. Üzerine tuz ve karabiber yapıp masajla yediririm. Sonra aşırı kızgın döküm tavaya cosss. Orta pişmiş seviyoruz.

Et haricinde benim ustalaştığım ve çok sevdiğim yemek HAMBURGER. Yine döküm tavada sulu köftelerle ve kaliteli malzemelerde yaptığım hamburgerleri çok seviyoruz. Ekmeğini de kesinlikle kendim yaparım. Örnek;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu arada yazmışken size sorayım aşağıdaki gibi bir pres arıyorum ama firmalar saçma sapan fiyatlara satıyorlar. Bunlardan kullanan var mı? Uygun fiyatları bulabilir miyiz?

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Çavuş

Hamburger tarifi alalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kerasuslu
D
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Jakkoba

Hocam stoklar zaman için de tekrar yenilenecek mi? Ayrıca Sac tava kavurma vs. için projeniz de mevcutmu?
küçük bir girişimci oldugumdan,sermaye oldukça daha doğrusu sattıkça yeni ürün üretilebildiğinden stoklar parti parti yenileniyor :)

Şu an sadece tencereler tükendi,2 aya onları da stoğa ekleriz inşallah :)

Ürün üretirken olabildiğinde fonksiyonel bir ürün olsun ki alındıgı zaman herşey yapılabilsin fikrindeyim,bu sebeple çukur oldugu için ve sadece sac kavurma tipi pişirmeler yapılacağı için böyle bir ürün üretmeyi planlamıyorum.Döküm olarak zaten pahalıya geliyor bu tip ürünler hem yatırım maliyeti hem de satış fiyatı olarak,bence ince demir yada paslanmaz sac diyebileceğimiz ucuz olanlardan tercih edilebilir.