Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
2700
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SPİDERMAN 3060 LI SİSTEMDE FPS DROP
A
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

FPS DLSS açıkken high ayarlarda sokağa indiğimde 30'lara hatta 27'ye drop oluyor fakat ortalaması 60FPS. YouTube'da aynı ya da benzer sistemle ultrada DLSS offken 50-55 de sabit takılıyor millet. Sorun neden kaynaklanıyor? Fikri olan var mı?
Özellikle işlemciye binen yük çok fazla bu da GPU kullanımını sınırlıyor nasıl önüne geçebilirim donanımda değişiklik yapmadan?
Sistem:
Pu: NVIDIA GeForce RTX 3060.
CPU: AMD Ryzen 5 5500.
Bellek: 16 GB RAM (15.8 GB RAM kullanılabilir durumda)
Şu anki çözünürlük: 2560 X 1440, 75Hz.
CPU ve GPU kullanımı.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avardenk -- 15 Ağustos 2022; 16:22:27 >

E
3 yıl
Yarbay

75 hz de olsa 2k çözünürlükte işlemcinin o kadar sıkşmaması, yüzde kullanımı olarak o kadar yukarda olmaması lazım.
İşletim sistemi ve sistem de sorun yoksa, muhtemelen oyunun kendisinden kaynaklanıyor olabilir diyebilirdim ama bu video da bayağı bir denenmiş , full hd de kart kullanımı olması gerektiği

gibi yükseklerde işlemci kullanımı ise bayağı bir düşük sizdekinin tersine. Bir inceleyin videoyu . Sistemde cpuyu çok kullanabilecek bir şeyleri kapatın birde grafik ayarlarnda cpuyu çok zorlayacak şeyleri de ayarları da kapatın öyle deneyin.


https://www.youtube.com/watch?v=bUk1ysPn5Ic



C
3 yıl
Yüzbaşı

Bende az önce indirip denedim, bende Ray tracing seçeneği sönük, yeni güncellemeside gelmiş onu'da yükledim yine sönük, hatta bu yeni sürümünde bu hatanın varolduğunu ve 1 sonraki sürümde bunn için çalıştıklarını fln belirtmişler.

Şöyle'de bir optimizasyon videosu yapılmış, hangi ayar neyi etkiliyor fln gösterilmiş.


https://www.youtube.com/watch?v=3QzaLPI86VY&feature=youtu.be


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GuvenDMRK
G
3 yıl
Yarbay

Videoda dakika 3:35 te spiderman var, 1440p çözünürlük, i5 12600k da 3070, r5 5600x te ise 3070TI var.



Bu işlemci durumu, cyberpunk2077 gibi bir skandala dönüşürmü diye düşünmedim değil.



https://www.youtube.com/watch?v=44L6PoIDFmI&feature=youtu.be


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Conar-XP
C
3 yıl
Yüzbaşı

M
3 yıl
Yarbay

Hocam windowsdan hpeti kapatın. Bunları yapmadıysanız bir yapın tekrar deneyin. SSD yoksa sysmain'i kapatmayın.
https://forum.donanimhaber.com/windows-10-oyun-optimizesi--153698125



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.