E

Yarbay
25 Aralık 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
847 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
E
dün
KAZASIZ TRAMERSİZ 2012 OPEL ASTRA J EDİTİON 1.6 / 65.200 KM DE
Araç ruhsat sahibiyim. Araçta kaza yoktur tramersizdir. , belirtilen bir kaç parça da, geneli daha önceki sahibinde çiziklerden dolayı lokal boya vardır. Km orjinaldir. Kendimde dizel araçta olduğundan bununla genelde hafta sonları yol yaptım. Linke aşağıdan ulaşabilirsiniz. Fiyatta arabanın yaşından ötürü de ufak tefek şeylerden belli bir miktar pazarlık vardır.

Lastikler yenidir Goodyear marka. Kalan bilgilere linkten ulaşabilirsiniz.

Araç 1.6 / Benzinli ve Manuel vitestir.



https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-tramer-kayitsiz-kazasiz-temiz-orjinal-65.250-km-astra-1183551123/detay


< Resime gitmek için tıklayın >





< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 ay
Msi Mpg Gungnır 300R Airflow Siyah Mini inceleme
Merhaba arkadaşlar, sistemimdeki kasayı msi ın bu modeli ile güncelledim. Kasayı satın almayı düşünen arkadaşlar için az çok fikir vermesi için kendimce basit bir inceleme yaptım.
Kasanın artıları ve eksileri için.

Sistem özellikleri :

İşlemci İ5 12600kf

İşlemci Soğutucu : Deepcool AS 500 plus

Anakart : Asrock Z790 PG Riptide

Ekran kartı : Msi trio 3070

Psu : Corsair RM 650x




Kasanın öiçüleri : 51 cm Yükseklik / 50.5 cm genişlik / 23.5 cm de ön cephe genişliğine sahiptir. Yani kasa baya geniş bir yapıda kendisi.

Kasnın boş ağırlığı 11 kg civarıdır.

Kasanın önü mesh yapıda bir panele sahip ve kasanın camı temperli camdır. Kasa önde 3 adet ve arkada 1 adet argb fanla gelmektedir.

Kasanın kutusundan dikey ekran kartı takmak için aparat çıkmaktadır. ( Ben kullanmadım aparatı) vidaların içinde olduğu kutuda mevcuttur.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kasanın içinde rgb ışıklandırmaya sahip ekran kartı tutma aparatıda var bu direk bu şekilde montajlı geliyor. Siz ekran kartınıza göre ayarlıyorsunuz. Kullanmak istemeyen tabiki sökebilir.
Çok basit şekilde koruma bandını kaldırıp kare şeklindeki ufak kapağı çıkarıp altındaki vidayla söküp alabiliyorsunuz. Aparat çok kolay sağa sola doğru gidiyor ve yuvasını da iç bölümden kolayca ayarlayabiliyorsunuz.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Kasanın yukarı on bölümdeki giriş cıkışları soldan sağa doğru: 2 adet usb 3.2 / 1 adet usb 3.2 gen 2*2 type c çıkışı / 1 adet mikrofon çıkışı / 1 adet kulaklık çıkışı / Led kontrol butonu / reset butonu / power butonu. Kasada en beğendim özelliklerden biri de ön panel bağlantı kabloları bir kabloda toplanmış ve usb 2.0 bağlantı bağlar gibi bir kere takıyorsunuz. Tek tek led , power , reset, hard disk kablosu gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Kasanın üst bölümüne 3 adet 12 cm li fan veya 14 cm li 2 adet fan takılabiliyor. Ve sıvı soğutma desteği üst ve ön bölümde 360 mm e kadar. Üst bölümde manyetik bir toz filtresi bulunmakta.
Kasanın arkasına da 1 adet 12 cm veya 1 adet 14 cm li fan takılabiliyor. Yine arka bölüme 120 mm / 140mm radyatör desteği var.


< Resime gitmek için tıklayın >


Kasada 6 adet fanı kontrol edebileceğiniz bir fan kontrolcü bulunmakta. Kontrolcüde anakartınza bağlayabileceğiniz pwm fan kablosu ucu ve 1 adette argb fan kablosu bulunmakta.
İster sata güç bağlantısı ile kasanın butonundan veya argb bağlantı kullanarak msi ın mystic light uygulaması ile kontrol edebilirsiniz fanları.


< Resime gitmek için tıklayın >


Kasaya 6 adet disk bağlayabilirsiniz. Tabi 3.5 olan eski tip diskleri resimde görülen 2 adet yuvaya takabilirsiniz. Bu 2 yuvaya istenirse 2.5 sata diskte takılıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Kasanın desteklediği anakart yapısı : E - atx / Atx / M - atx / ITX yapıdadır. Resimde benim kullandığım anakart atx boyuttadır.



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Kasanın ekran kartı desteklediği uzunluk : 36 cm dir. Hava işlemci soğutucu desteği : 17.5 Cm dir.

Resimde görülen ekran kartı Msi trio 3070 32 cmdir. İşlemci soğutucu boyutu 16.2 cm civarıdır. Ve İşlemci soğutucu yüksek olmasına rağmen kasaya çok rahat sığdı.
Yukarı takılmış 2 adet msi fanı bnde önceden olduğundan onları ben ekledim.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Kasada çoğu kasada olduğu gibi kablo toplama bantlarıda bulunmakta.


< Resime gitmek için tıklayın >

Kasanın psu takma yeri o bölgenin uzunluğu 22 cmdir bnm taktığım corsair de 16 cm uzunluğundadır. Kalan kablo boşluğu yeterli düzeydedir.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

SONUÇ VE DEĞERLENDİRME :

ARTILARI : Kasa geniş, büyük, mesh yapıda olduğu için hava akışı güzel. 12600kf ile genelde 55 - 62 ler de idi tabi burada soğutucunun da etkisi var. Ekran kartı ısısı 63-67 lerde idi bnce iyi.

Güzel ve şık bir görünümü var. Ekran kartı , psu ve cpu soğutucu takma uzunluğu ve boşlukları çoğu kişi için yeterli. Ön ve üst taraf 360 mm e kadar sıvı soğutma radyatör desteği yine çoğu kullanıcı için yeterli.

Malzame kalitesi güzel kaliteli, boş ağırlığından bile anlıyorsunuz. Fanları doğal olarak en üst seviyede rpm hızında çalıştırmadığım için sesli değiller. Soğutma ısı değerleri gördüğünüz gibi yeterli.
İşlemciyi stress testine soktuğumda en fazla 15 dakikada 71 - 72 leri gördüm. Güzel değerler bnce.

Kasanın sağından solundan üst bölgesinden herhangi bir rahatsız edici ses gelmiyor. Eski bazı kasalarda zırıltı uğultu olurdu rahatsız ederdi çalıştıkça vınlama yaparak. Bu kasada oyle sorun şimdilik görmedim.

Ekran kartı tutma aparatının bulunması ve rgb yapıda olması , ekran kartını dikey takmak isteyenler için gerekli aparatında kutu ile birlikte gelmesi hep artı olan unsurlar.

Fanların kontrolcüsünün olması. ( tabi bu orta üstü kasalarda genelde oluyor artık )

EKSİLERİ : Aslında çok bir eksi yön görmedim. Kasanın cam kapağının açılması çoğu kasaya göre az farklı, vida gevşettikten sonra kendinize doğru çekiyorsunuz az değişik yani. Biraz dikkatli olmak lazım.

Ama çok bir eksi yön değil. Bence kasayı almamak için çok büyük bir eksi yön yok. Yine de fiyat sabit tutulup ya da çok az daha yukarı çekilip 750 - 1000 tl civarı eklenip, kasaya msi ın mpg A650gf gold psu modelleri ile birlikte satışa sunulabilirdi. Kasa ve psu kombinasyonu isteyenlere daha iyi bir seçim olurdu.


Kasa ortalama bugün fiyatı ile 5.500 TL lere satılıyor. Kasanın kendisi, kalitesi özellikleri bakımından piyasaya göre iyi bir konumda bence. Ben hafta sonu indirim yapmış bir siteden 4.600 e aldım memnunum. Hem fiyat için hem de kalite ve görsellik açısından. Daha uyduruk kasalar içine uyduruk markaların psu su ile 3000 Tl lere satılan piyasada bence güzel bir seçim.

Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim bugünün fiyatlarına göre konuşuyorum 5.500 ler kasa için bu bütçeye sahip arkadaşlara iyi bir seçenek olur.

Herhangi bir şey eksik kaldı ise affola. Almayı düşünenlere az çok fikir vermesi için hazırladım. Bir şey sormak isteyen arkadaşlar olursa konunun içinden buradan soru sorabilirler , iyi günler herkese...
E
2 yıl
Yeni sistem için M2 ssd tavsiyesi ...
Merhaba arkadaşlar, arkadaşın yeni masa üstü bilgisayarı için 250 gb / 500 gb / 1 tb m2 tavsiyelerine ihtiyaç var uygun güzel fiyatlı sata ssdlerde olur, ama ilk tercihler m2 üzerine.

Anakartta 4.0 slotta var 3.0 da - uygun fiyatlı 4.0 larda olur 250 - 500 gb modelleri. ( nvme modelleri olacak m2 ler sata değil )

Tavsiye edebilecek arkadaşlar linki ile birlikte veya satış yapıldığı siteyi de belirtirse iyi olur. Birde hikvision , intenso , hi level , mushkin ( bu genelde iyidir mushkinin bazı modelleri ) bu markalar için ne diyorsunuz , kullananlar fikir veririse herkes için aydınlatıcı olur.

1 tb lık modellere en fazla 1300 - 1700 fiyat verebilir arkadaş öneriler ona göre olursa iyi olur bütçe en fazla o. Sistem 250 veya 500 gb lık olana yüklenecek .

Fikir verebilecek arkadaşlar istedikleri marka model i belirtebilirler fakat uçuk fiyat seviyesindeki 4.0 m2 ler hariç. Tavsiyeler uygun fiyatlı 3.0 lar olursa daha iyi olur. Pc oyun ve net için günlük işler için , iş bilgisayarı değil belirteyim.
Onun için çok uçuk fiyatlı m2 lere tavsiyelere gerek yok teşekkürler.
E
2 yıl
12. Nesil İntel işlemci için hava soğutmalı soğutucu önerisi ?
Merhabalar arkadaşlar , 12400 f için 12 cmlik hava soğutuculu olan model bakıyoruz , bu işlemci tepe işlemci olmadığından dolayı sıvı soğutmaya pek ihtiyacı yok . Acaba hava soğutma olan modellerden veya kiti ayrı satılan modellerden önerebileceğiniz var mı .

Sıvı soğutma önermenize gerek yok, yardımcı olabilecek arkadaşlar a şimdiden teşekkürler.
E
2 yıl
PHANTEKS Eclıpse P 500 A için görüşleriniz...
Merhabalar arkadaşlar bu kasayı almayı düşünüyorum . 32,5 cmlik ekran kartı takacağım için biraz daha içi geniş ve ferah bir kasa alma ihtiyacı duydum. Şu andaki kasam msi mag forge 100r aslında memnunum msi ın alt sınıf ürünü ama ekran kartı derinliği biraz cm olarak az olduğundan değiştirmeyi düşünüyorum. ( 33 cm msi mag forge ) Ekran kartı tıkış tıkış olmasın diye.

Phanteks eclıpse p 500a yı kullanan veya birisine aldıran arkadaşlar varsa iyi kötü fikir söyleyecek güzel olur. Bu markanın iyi olduğunu biliyorum ve bu modelin. Bu modelin önde 3 rgb fanlı modeli de var ama bnm fanlarım olduğu için öne takacak, boşuna fanlı modele daha fazla para vermek istemiyorum. Yani bu model de karar kılarsam fansız modeli alacağım.

Msi , corsair , lianli , coolermaster gibi markalarda aynı boyutlarda ( ekran kartı derinliği 36 cm ve üstü olmalı biraz ) ve ön tarafı mesh yapıda olan bir model de tavsiye edebilirsiniz . İçinde psu olması gerekmiyor corsair rmx serisi psum var gerekli watta. Sıvı soğutma kullanmıyorum 12 cmlik hava soğutma kullanıyorum yeterli geliyor. Radyatör boşluğu falan önemli değil bnm için o kadar kasa da gerçi bu kasanın desteği iyi , kasa önerisi olursa diye dedim.

Bu phanteks modelini cpu soğutucu , ekran kartı derinliği ve kalitesi için seçmiştim. Bütçe 2200 - 2300 civarı . Ön tarafın mesh yapıda olması ilk önceliğim . Önerilerinize açığım teşekkürler.


https://www.phanteks.com/Eclipse-P500A.html



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
E
2 yıl
3070 Tİ için psu tavsiye ?? Xpg Core reactor \\ Seasonic Focus \\ Corsair rmx \\ Evga supernova gt
Merhabalar arkadaşlar , kuzenin topladığı sistem için ona bu psuları önerdim , hepsi kaliteli ve tier a psular tabi biraz kararsız kaldı. Fiyat düzeyleri ve kaliteleri birbirine baya bir yakın. Seçmemizde yardımcı olacak

arkadaşlarımızın fikirlerini bekleriz. Sistemin 850 ve daha üstüne pek ihtiyacı yok, işlemci 5800x ve 3070 ti stok haliyle kullanılacak. 850 watt tavsiye edilirse fiyatı 750 wattliklar a yakın veya indirimde olursa tercih edebiliriz.

1000 watt gibi değerlere zaten ihtiyaç yok bu sistem için. Kendim sistemimi 3070 ile 550 rmx gold corsair ile aylarca sorunsuz kullandım 3600 işlemci ile, 750 gold sertifikalı bu psular onun fazlası ile işini görecektir.

Marka fanatikliği yapmadan yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

İşlemci : Ryzen 7 5800x

Anakart : Msi x570 tomahawk

Ekran kartı : Palit gaming pro 3070 ti 8 gb lhr

Ram: 2* 8 - 16 gb Crucial 3600 mhz

Depolama: 1tb samsung 970 evo plus - 500 gb Wd black - 500 gb samsung 860 evo - 2 tb seagate hdd 5400 rpm

Kasa : Phanteks Eclipse P500a mesh kasa ( 6 adet rgb fan takılacak)

Güç kaynağı : 1: Seasonic Focus plus gold 750 watt : 2045 TL

2: Xpg core reactor gold 750 watt : 1629 TL ( Özellikle fiyat konusunda şu an çok iyi )

3: Corsair rmx gold 750 watt : 2377 TL

4: Evga Super nova gt gold 750 watt : 2161 TL


Benim ilk tavsiyelerim seasonic veya xpg oldu ama diğerleri de çok kaliteli. Fiyat olarak xpg çok güzel bir konumda.
E
2 yıl
Ryzen 7 5800x için Gigabyte b 550 Aorus pro mu yoksa Asus Prime x570-p mi
Selamlar arkadaşlar, kuzen için sahibi olduğu 5800x için bir anakart alınacak ikisi arasında . Gigabyte 1 yıl kullanılmış faturalı kutulu 2 yıl daha garantisi var 1800 TL. Asus ise sıfır 1550 civarına alınacak. Gigabytın sıfırı pahalı onun için sıfır alınmayacak.
İşlemci hız aşırtma olmadan stok hali ile kullanılacak. Bana sorduğunda normalde ikisi de iş görür , gigabyte da 2 m2 slotu soğutuculu , vrm yapısı sağlam, b 550 olması rakam olarak bir düşük çipset olması seni korkutmasın 5900 rakamlı olan işlemciler bile kullanılır dedim, kendimde o anakartı 5800x ile kullandığım için. Asusun sıfır olması x570 yongasına sahip olması, fiyatının uygun olması 2 m2 slotunun 4.0 olması ( Fakat m.2 lerde soğutucu yok tabi ) kuzeni biraz cezbediyor. B 550 de 2. m2 slotu sadece 3.0 dedim yukardaki m.2 4.0 aralarında birde gigabyte ın vrm yapısı daha iyi dedim. İlerde satarken de gigabyte doluluk açısından fiyatını daha iyi korur diye anlattım. Asus iyi marka ama almayı düşündüğün modeli kötü bir model olmamasına rağmen prime modelinin giriş seviyesi dir dedim. Yani kuzenin asıl sorduğu asıl şey şu asus u tercih ederse x 570 ona normal kullanımda bir şey kazandıracakmı ? Ben gigabyte modeli b 550 de iyi bir model olduğu için x 570 e gerek bile yok dedim . Tercih şu an bu iki model arasında olacak. Sizlerde ricamız başka anakart modelleri karıştırılmadan ( fiyatı makul daha iyi x 570 ler olabilir sadece) , marka fanlığı yapmadan tavsiyesini bizle paylaşacak olan arkadaşların fikirleri nedeniyle birlikte. Sistem 3070 ti ile kullanılacak. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
E
2 yıl
İşlemci sıcaklığında programda cpu mu yoksa cpu diyot mu önemli ??
Herkese merhabalar arkadaşlar , işlemci sıcaklığına bakarken program dan ( Aida 64 ) ısı değeri olarak cpu 66 lar deyken, cpu diyot ( çekirdek sıcaklığı ) 78 civarı. Bunlar yük altındayken olan değerler. Sadece cpu baz alınacaksa gayet güzel değerler fakat cpu diyot daha önemliyse cpu diyot en fazla kaçlarda olmalı veya kaçlar tehlikeli. Çünkü o daha sıcak oluyor her zaman. Sadece cpu dikkat edilecekse 80 ve yukarıları sakıncalı 90 sonrası vahim zaten. You tube daki testlerde videolarda çerçeveden ısılar bakılırken genelde hep cpu olarak yazıyor ısı değerleri. Cpu diyot diye bir şey oralarda pek yazılmıyor veya dikkate alınmıyor. Kısacası hangisine dikkat edilmeli veya iki taraf ta özellikle cpu diyot kaçlarda olmalı. Konuya hakim arkadaşların fikirlerini beklerim.


Ryzen 7 5800x 12 cmlik kule tipi soğutucu ile voltaj düşürülmüş hali 1.255 v kullanıyorum ( en fazla 4.625 frekans hızlarını görüyorum benim için yeterli ) , yoksa 1.400 küsürlerle geldiği için işlemci, boşta bile 70 lerde oluyor.
Bundan ötürü mecburen sıvı soğutma olmadığı için bu şekil kullanıyorum. Isı değerleri yukarda belirttim. İlerde durum olur, iyi bir en az 240 lık sıvı soğutmaya geçersem o zaman voltaj düşürmeye de gerek kalmaz farkındayım.
İlk sorduğum sorulara cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. İyi günler dilerim.
E
2 yıl
Msi Z 590 Torpedo anakart ısı değeri normal mi ?
Merhabalar arkadaşlar , arkadaşımın 11600 ile kullandığı bu msi torpedo z 590 anakart yük altında 55 derece oluyor. Boşta 35 derecelerde. Bence bu değerler normal , 70 ve üzeri olursa biraz sıkıntılı olur.. Fakat onun dediğine göre eski
8-10 sene önce açılmış forum konularında 55 için fazla demişler, o zamanlarda yorum yapan arkadaşlar. Acaba yorum yapanlar o zaman ki üretim olan anakartlar a göre mi konuştular? bilemedim. 55 derece mesela bir işlemci ve ekran kartı için yük altında olsalar bile hiç bir şey değildir. Kendim yabancı videolarda baktım karşılaştırmalarda anakart için 72 ve üzerini tehlikeli gösteriyor. Bence de öyle gibi . Bu konuya vakıf olan arkadaşlarımızın , hocalarımızın fikirlerini beklerim. İyi günler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.