Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
41
Cevap
7178
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sony PSP için DVD filmlerinlerin uygun medyalı versiyonları sunuluyor
G
22 yıl (24283 mesaj)
General
Konu Sahibi

Dünyanın en müthiş ve en kapsamlı el oyun cihazı olan Sony PSP için film oynatma özelliğine büyük bir destek geliyor. Disney şimdilik 5 filmini , Sony Pictures 7 filmini, Lions Gate Entertainment ise 12 filmini UMD (Universal Media Disk) formatında pazara sunmaya hazırlanıyor. Bu sayede DVD alır gibi piyasadan orjinal filmleri alabilmek mümkün olacak. Bu demek oluyor ki diğer büyük film şirketleride bu vagona atlarsa Sony PSP dünyanın en çok satan el oyun cihazı olmasının yanında en çok satan taşınabilir film gösterim platformu olacak.

UMD disklerin üretimi sadece Sony'de olduğundan dolayı şimdilik korsan tehlikeside bulunmayan sistemin film şirketleri için DVD'den bile daha fazla çekici olacağını düşünmek yanlış olmaz. Üstelik DVD'ler için oldukça sevimli bir satış planı olan koleksiyoncu paketlerinin içine bu tür mobil DVD diye düşünülebilecek UMD diskler konulmaya başlanırsa herkesin dikkatini çekeceği kesin. Korsan tehlikesi olmaması şu şekilde oluyor. DVD'den bozma ama standartlara uymayan UMD diskleri dünyada sayılı optik medya üreticileri üretebilir. Ancak bunların üretimini sadece Sony almakta ve başkalarınada hak vermediğinden diğer firmalarda üretememekte.

Şimdilik UMD disk yerine eski filmlerinizi Mpeg 4 formatına çevirip büyük kapasiteli bir Memory Stick sayesinde yolda izlemeniz mümkün. Ancak Umd formatı burda da başarılı bir filmin son kullanıcı fiyatı yaklaşık 20$ olacağı ön görülüyor. Halbuki siz zorluklar atlatarak hazırladığınız dosyayı 1 Gb'lık Memory Stick Pro Duo'ya attığınızda böyle bir hafıza kartının 200$'dan aşağı alınamadığını düşünmemek elde değil. Yinede Memory Stick'ler yakaladığınız dizileri mobil cihazınızda izlemek için birebirler. Disney'in Buena Vista Home Entertainment kısmının piyasaya süreceği filmler aşağıda ;

  • National Treasure
  • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  • Reign of Fire
  • Kill Bill Vol. 1
  • Hero

Esas bomba ise Sony Pictures'ın kendisi tarafından yapılıyor. Sony PSP'nin ABD sürümünde "Spider Man 2" bedava olarak paketa ilave edilecek. Ayrıca Sony Pictures yayın haklarına sahip olduğu filmleride satışa sunacak Bu filmlerden bazıları şunlar "XXX," "Hellboy," "Resident Evil 2" ve "Once Upon a Time in Mexico". İlginç bir gelişme ise Sony'nin PSP'yi, kendine ait online müzik satış sistemi olan Connect ile çalışacak halede sokması. Bu sayede mesela herhangi bir Wi-Fi alanında istediğiniz müziği Internet'ten sipariş verip indirebileceksiniz.

Sony PSP'sini şimdiye kadar sadece Japon'yada satışa sundu ve talep düşmediğinden dolayı hala zar zor tedarik edilebiliyor. Mart sonuna kadar ise 3 Milyon adet satmayı planlıyor (En büyük rakibi Nintendo DS ise Mart sonunda 5 Milyon adet satışa ulaşacak). Bizim için üzücü olan ise Avrupa çıkış tarihini ABD'ye yeterli ünite sağlayabilmek için en az iki ay ileri tarihe atması oldu. Bu sayede Sony 1 milyon ünite ile 24 Mart'ta cihazını resmi olarak satışa sunacak. Bu arada UMD disk 1.8 Gb kapasiteli ve 61 mm çapında Mpeg 4 şıkıştırması sayesinde tam kalitede film sunabiliyor. Geniş ekranlı 480x272 piksellik, 4,3 inch boyutundaki ekrana sahip PSP'nin ABD satış fiyatı ise 250$ olacak.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

S
22 yıl (17551 mesaj)
Yarbay

ya bu müthiş bir haber
Acaba UMD ile görüntü kalitesi nasıl olacak? Ve yolda yürürken film izleme...
bu arada mutlaka bununda korsana uydurmanın bir yolu bulunur gibi geliyor
yine de Sony'e helal olsun eğer bu fikir tutarsa Sonyiyi bir iş yapmış olacak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
22 yıl (977 mesaj)
Yüzbaşı

25 Mart'ta elimde olacaktı PSP fakat ABD'de sorduğumuz dükkan "ilk ve 2. parti tükendi." demiş. PSP'ye ilgi çok büyük, şu ilk çıkan 1.000.000 adet PSP'den bir tane kapıcam, kararlıyım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
22 yıl (19863 mesaj)
Yarbay

Müthiş bir cihaz valla, ABDdeki fiyatıda uygun gibi geldi bana, tabi Türkiye'de ne kadar olur bilmem





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 20 Mart 2005, 4:53:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
22 yıl (4181 mesaj)
Yarbay

yaw umd nin gamecube oyunlarından farkı yok galiba. tek farkı üstündeki plastik kap. öle bi yan sanayi kap yaparlarsa korsan ı çıkar bunun :) sonuçta game cube oyunlarıda minidisk ama 1gb den üstün saklama alanları var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 20 Mart 2005, 11:37:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
22 yıl (5942 mesaj)
Yarbay

4,5" ekranda film seyretmek için asla 20$ vermem, korsanı çıksın bakarız ama daha sony den başkasının üretemediği bi teknolojinin korsanı nasıl çıkıcak o da muama


Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
22 yıl (5650 mesaj)
Yarbay

korsana cihaz üreticileri her zaman göz yummuşlardır ve sonyde bu cihaz için korsan medyaların üretilmesinde elinden gelen gayreti gösterecektir tabi türkiye de 2006 dan önce böle bi şeyin olcağını zannetmiyorum ama olmaması kaçınılmaz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
22 yıl (1899 mesaj)
Binbaşı

cihaz buraya ne zaman geliyodu



T
22 yıl (3670 mesaj)
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: omermu

korsana cihaz üreticileri her zaman göz yummuşlardır ve sonyde bu cihaz için korsan medyaların üretilmesinde elinden gelen gayreti gösterecektir tabi türkiye de 2006 dan önce böle bi şeyin olcağını zannetmiyorum ama olmaması kaçınılmaz.

2006 ya kadar da kopya DVDler ilk çıktığında nasıl rusya dan getirtiliyorsa bunlar da gitirtilir ordan



S
22 yıl (8436 mesaj)
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: furkan1983

4,5" ekranda film seyretmek için asla 20$ vermem, korsanı çıksın bakarız ama daha sony den başkasının üretemediği bi teknolojinin korsanı nasıl çıkıcak o da muama

+1



T
22 yıl (3670 mesaj)
Yarbay

Bir
quote:

Orjinalden alıntı: furkan1983

4,5" ekranda film seyretmek için asla 20$ vermem, korsanı çıksın bakarız ama daha sony den başkasının üretemediği bi teknolojinin korsanı nasıl çıkıcak o da muama
Bir de bi üniversitede okuduğunu düşün, devlet yurdunda kaldığını düşün, istediğin filmi seyredemeyeceğini düşün, işte o zaman yatakta yattığın yerden film izlemenin keyfinin nasıl olduğunu düşün.
Biraz şiir gibi oldu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
22 yıl (2145 mesaj)
Binbaşı

yaw ben bu aleti sanki doğubanlta gördüm ama tam emin değilim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
22 yıl (560 mesaj)
Yüzbaşı

ya bence bu alet guzel ama bir korsan ruyasidir gidiyor. bu aleti alcaksin, birsuru para odeyeceksin, bide gidip korsan film mi arayacaksin. aklima ferrariye tup taktiran adam ornegi geliyor bu durumda. adamlar korsan olayini azaltmaya calisiyorlar, biz korsan dusunuyoruz.

alet super, fiyat olarak da iyi bence. ayrica sony kaliteli urun yapiyor. ileride alirim boyle birsey bende param olursa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
21 yıl (6 mesaj)
Er

bu aletten Ankara Karum da var sony urunleri satan bi yer xbox ta vardi ama pahaliydi bunun fiyati
xbox alirim bunu alacagima deyip ayrilmistim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
21 yıl (3840 mesaj)
Yarbay

Ankarada maltepe pazarında gördüm 550 milyon istiyodu adam.. Kutusu fln da vardı..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4GE -- 22 Mart 2005, 1:43:27 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
21 yıl (24283 mesaj)
General
Konu Sahibi

Şu an dünyada sadece Japon sürümü var. 24 Mart'tan sonra ise ABD sürümüde olacak. Tavsiyem şimdilik almamanız zira bu PSP'lerin üzerinde bölge korumaları var. Yani Japon alırsanız hep Japon'yadan gelen oyunlara muhtaçsınız yada ABD versiyonu içinde aynı şey geçerli. Üstelik bunun çipi filanda yok hem uzun süre olacağını ya da olabileceğini sanmam kısaca umut etmeyin ve yasal şeyler kullanın.

Avrupa versiyonu belki bir ay belki iki ay sonra çıkacak zaten garantili ve oyun derdi olmayacak zira her yerden alabilir olacaksınız tahminimce. Diğer bir ihtimal ise Sony'nin korsan pazarı fazla olan ülkeleri mahrum bırakması olabilir aynen PS2'de olduğu gibi zira bizim gibi ülkeler korsana teşvikte ettiriyor yani korsanlara rahat emeklerinin karşılıklarını alabilecekleri pazar sunuyor. O yüzden bir kaç yıl kaçak filan gelebilir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
21 yıl (3117 mesaj)
Yarbay

bence çok ii bi konsol film olayıda gerçekten çok iyi...doğubankta felan bi kaç dükknada war ama şimdilik alıncak gibi deil fiyatlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
21 yıl (11390 mesaj)
Yarbay

türkiye satış fiyatı nekadar olacak acaba aslında eşşek kadar adam oldum onu kullanmaya utanırım


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
21 yıl (3117 mesaj)
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

türkiye satış fiyatı nekadar olacak acaba aslında eşşek kadar adam oldum onu kullanmaya utanırım


800 milyona bi dene görüm ama spot bişisi yoq yanında....japan versiyonu



F
21 yıl (4754 mesaj)
Yarbay

yaw bu güzel bi alet hehe otobüste giderken aç dvd ye bak ne süper olur ama


Bu mesaja 1 cevap geldi.