Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
25955
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Soğuk pres yapılmış yayı açtırma
R
10 yıl (492 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim. bende 2006 model honda accord var. benden önceki sahibi helezon yaylara soğuk pres yaptırmış ve altını alçaltmış. bu nedenle arabanın altını birkaç kez sürttüm. arabayı orjinal yüksekliğine çevirtmek istiyorum. amortisör işiyle uğraşan bir ustayla konuştum. soğuk pres yapılmış yayları geri açarız dedi. fakat ne kadar sağlıklı olur karar veremedim. sanki pres yapılmış yay özelliğini zaten kaybetmiş, geri açınca hepten bozulacak gibi bir hissim var. siz bu konuda ne dersiniz? sizce pres yapılmış yayları mı açtırmalıyım, yoksa başka yay mı satın almalıyım? yorumlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O yaydan daha hayır gelmez
Yoruma Git
EmreGLC - 10 yıl +3
A
10 yıl (1553 mesaj)
Binbaşı

accord emin ellerde görünüyor ☺
ironi değil orjinaline sadik kalmanizi destekliyorum 😁



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl (9933 mesaj)
Yarbay

nam amortisöre gidin muhtemelen orda yapılmıştır soğuk press onlar gereken şekilde düzeltir yine.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Ş
10 yıl (8939 mesaj)
Yarbay

Hocam yapılır da sağlıklı olmaz kanısındayım, zaten soğuk press ile yayın özellikleri bozuluyor. Birdaha geri açarsanız esneklik özelliği biraz daha aza inebilir ve yay bir tümsekte kırılabilir. Yeni yay takılabilirse daha sağlıklı olur kanısındayım.



C
10 yıl (114 mesaj)
Teğmen

Soğuk pres,pres,yay kesme zaten araç için çok sağlıksız işlemler..Siz üstüne çektirme ile geri açtırmak istiyorsunuz.

Ankaradaysanız Ayanlar yapar mı bir sorun derim ama bence direk eibach,vogtland,h&r takıp geçin yada çıkma yay arayın..Şuanda f30'umda eibach yay kullanıyorum..Kesinlikle tavsiye ederim.Konfor olarak çok absürt farklarda olmuyor..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 yıl (6135 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

nam amortisöre gidin muhtemelen orda yapılmıştır soğuk press onlar gereken şekilde düzeltir yine.

Sen ankaradamisin?

Valla bulup ozenle inceleyecem seni



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 yıl (2798 mesaj)
Binbaşı

işin içine vakıf değilim ama presslenen bir yayın tekrar açılmasının çok sağlıklı olmayacağı kanısındayım ben olsam sıfır yay bakardım



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl (492 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben de sizlerle aynı fikirdeyim. Sizin de görüşünüzü almak istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Preslenmiş yayı açtırma işlemi, hem konfor açısından hem de tehlikesi bakımından bana pek doğru gelmiyor. En iyisi çıkma veya yeni yay alıp taktırmak. Spor yay düşünmüyorum. Aracı orjinal yüksekliğine çevirteceğim.



O
10 yıl (6307 mesaj)
Yarbay

Soğuk olarak preslenmiş ve zaten fazla gergin bir hal almış ve sertleşmiştir, tekrardan ısıtılarak açılabilir yada yada soğuk olarak çektirilir ama bunda kırılgan bir yapıya bürünür.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
10 yıl (6385 mesaj)
Yarbay

Ticari aracin arka tarafi cok sert. Zaten boşken arkasi yuksek duruyor one gore. Sizce ağırlık koymali miyiz arkaya ? Agirlik varken daha yumusak oluyor zip zip gezmiyoruz ama bosken cok zip zip bi araba oluyor :) baska bisey onerir misiniz ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
10 yıl (8916 mesaj)
Yarbay

O yaydan daha hayır gelmez



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl (2821 mesaj)
Yarbay

zaten preslenen yay özelliğini kaybeder bide onu açtırarak iyicene tuz biber limon sıkma olur siz en iyisi yeni yay takımı alın



E
8 yıl (2171 mesaj)
Binbaşı

O yayları atın ve varsa sıfır yoksa çıkma ama orijinal yay alın. Yaylarla lastik gibi oynanmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl (444 mesaj)
Yüzbaşı

Sopuk pres yapılmış yayın amortisörünüdr değiştirmek zorunda mıyız ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.