Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
6399
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Şofben kablosu yanıyor! Napcam!
B
8 yıl (189 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar Arzum AR 010 tipi şofben kullanıyorum banyoda. Geçenlerde elektrik çekiyor diye cihazın rezistantını değiştirdim. Bir süre sonra su ısıtmaya geçmiyordu, daldırma termostatın kablosu erimiş ve termostatta ayrılmış. Şimdi de daldırma termostatını değiştirdim fakat bu sefer de değiştirdiğim daldırma termostata gelen mavi kabloyu yaktı. Nedeni ne olabilir. Kabloyu yenileyince sorun düzelir mi? Değiştirdiğim parça bu, su haznesinin sağındaki termostat. < Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



B
8 yıl (189 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Bilgisi olan var mı acaba?



D
8 yıl (6037 mesaj)
Yarbay

büyük ihtimale standart dışı malzeme kullanmışsın. yaptığın her değişiklik, başka bir parçanın bozulmasına neden olmuş. kendi başına iş yapacak olsan bile, malzemeyi teknik servisten edinmen en iyisi olurdu. garanti kapsamın olsa bile, bir bardak soğuk su iç.

amatör elektrikçiliğe devam edeceksen, elektrik devresindeki her elemanın, birbiriyle bağlantılı olduğunu unutma. yapacağın her değişiklik, olumlu veya olumsuz şekilde, diğer elemanları da etkileyecektir. senin durumunda ise, elektrik faturasında tasarruf edeyim derken, şofbenden oldun.



K
8 yıl (6388 mesaj)
Yarbay

elektrik çekiyordan kastı herhalde suya elektrik veriyor olmalı. Çünkü sıcaklığı termostat ayarlayacağından küçük güçlü rezistansın durmadan çalışması ile zaten büyük güçlü ile aynı güç harcanır. Termostatın hiç devreye giremediği sistemler hariç.

Eğer sudaki elektrikten çekiniyorsan topraklaman lazım.

Bir kısadevre bunlara sebep olabilir. Rezistansın çoklu bağlantısı varsa yanlış uç bağlaman ortalığı karıştırablir.



M
8 yıl (3986 mesaj)
Yarbay

Yüksek akım ileten kabloların çok iyi sabitlenmesi lazım, montaj gevşek olduysa oluşan ark ile kablo aşırı ısınıp yanıyor olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl (56 mesaj)
Çavuş

http://static.arzum.com.tr/Common/UserManuals/8693184961193.pdf
Bu link de şeması var. bahsettiğin mavi kablo koparsa çarpılma tehlikesi oluşur.
servisine götürüp tamir ettirmeyi dene istersen.
Elektrik çekiyor diye rezistansı değiştirdim demişsin.doğrusu ben anlayamadım elektrik çekiyor ne demek.
Ayrıca bu tür bir cihazı tamir etmeye kalkışmak cesaret doğrusu,



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.