Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
25
Cevap
606
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sizce Hangisi?
B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese merhaba. 2024 Skoda Kamiq Elite1.0 Tsi Dsg kullanıcısıyım. Aracımız iki çocuk ile bize küçük geliyor. Bir donanım haber klasiği olarak ben de 1.90 boyundayım kendim de daha rahat bir araç istiyorum.

Aracım güncel 1m 600bin civarı ediyor. 350 civarı nakitim var 2m 100 bandında kadar çıkabilirim.

Antalya'da ikamet ediyorum. yılda 2 kez Antalya-Bolu ve bir kez Fethiye-Antalya uzun yol, Günde 45 km de şehir içi yol yapıyorum. Aylık ortalama 1800 km yol yapıyorum. Yıllık da 23-25 bin km yapıyorum.

Sert sürmem konfor odaklıyım. kullandığım araçlar da genel olarak bu nedenden az yakar. Bagaj ve iç mekan genişliği istiyorum.

Suv veya yerden yüksek bir model istiyorum. Düşük km ve temiz bir arac olsun istiyorum sıfıra yakın. Şimdiye kadar hep boş arabalar kullandım. Artık donanımlı bir araç istiyorum.

Elimdeki paraya göre ne alabilirim diye inceliyorum ve elde ettiğim bilgiler sonucu yolun sonu C5 aircross 1.5 bluehdi Eat8 e çıkıyor.

Ancak dizel tercihim insanlar tarafından eleştiriliyor. Mazotun geleceği sorgulanıyor. Ancak ben aynı fikirde değilim.

Seçeneklerim:

2024 model civarı C5 aircross 1.5 bluehdi Eat8 shine donanım 5-15 bin km bandında (Motor kendini ıspatlamış şanzıman sorunsuz)

2024 eski kasa Model Y SR 20-25 bin km bandında (Geniş bagaj/ iç mekan, az yakıt, konfor ve performans,

2024-2025 KGM Torres EVX 8-12 bin bandında araçlara ulaşabiliyorum. C sedan, B suv/crossover gibi seçenekler istemiyorum.

Son olarak çevremde 1.2 puretech allure veya gt 408 öneriyorlar.

Evde şarj imkanım yok. Ancak merak da ediyorum EV araçları. Petrolde şar edebilir miyim sürekli emin olamıyorum biraz da cesaret edemiyorum.

2 yıl sonra başka araca geçerim. 2. el de önemli.

Sizce bunlardan hangisi? veya boşver bunları şu dediğiniz var mı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



P
2 ay (24897 mesaj)
Yarbay

Günlük 45-50km için en az haftada bir şarj lazım(araca ve aracın tükettiği kWh ye göre belki daha az).

Çok yakında bir DC/AC yok ve arada sırada evden şarj etme imkanı yok ise ben çok iyi hesap yapılmasını tavsiye ederim.

Antalya ve bu kullanım için 1.2 araçlar daha uygun, duruyor(gibi?).


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hergün oğlumu bekliyorum benden 1 saat sonra çıkıyor onu alıyorum. İşyerim civarında var dc şarjlar. İş çıkıışı şarj ederim diye düşünmüştüm. HAfta 1 veya 2 şarj olarak hesaplıyorum ben de.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Panthér
P
2 ay (24897 mesaj)
Yarbay

DC/AC ye erişim kolay ve bekleme ile ilgili genel bir sorun yaşanmıyor ise, düşünülebilir.

Ben çok km yapmıyorum, 15-20 günde bir DC den şarj edip geçiyorum -ki evden şarj etme imkanım olmasına rağmen, şarj etme aralığım uzun olduğu için onunla uğraşmıyorum.

O yüzden beklenti ve ihtiyaca göre sonuca bakmak daha önemli.

Şarj benim gibi kullanıcılar için sorun edilecek bir durum değil, o yüzden Antalya için EV tercih ettim.
2. el kaygım pek yoktur, hedeflediğim kullanım dönemi içindeki faydasına bakarım.

Yanlız pil kapasitesine bakıp km hesabı yapmak yerine, seçilecek aracın kullanıcılarından genel bir tüüketim hesabı almak lazım.

Örneğin ben 13kWh yakıyorum aynı yerde olmamıza rağmen bir başkası 15-16kWh, iatanbul'da aynı araçla birisi 17-18kWh gibi?


Alırken F20 118i aracımın benim şartlarıma göre kabaca hesap etmiştim 15kWh olur diye, yaz dönemi harcadığım en yüksek değer anca o oldu.

İyi düşünmek lazım. Gerçi 2-3 seneye ne olacağı yada bu dünyada olup olmayacağımız belli değil ama 2. el mevcut zamana göre önemli ise, daha iyi hesap gerekir.


Karar vermeden önce, EV araçları test edin kullanıcı yorumlarını okuyun. Gerçi kısacık test güzergahları ne derece fikir verir bilemedim?




Bu mesajda bahsedilenler: @bozak07
P
2 ay (15776 mesaj)
Yarbay

8 aydır ioniq 6 kullanıyorum son 5 aydır evden şarj imkanım yok, zaten kmden belli 18k neredeyse. şarjda 2 kere harici sorun yaşamadım ( ondada insan hataları) ancak bu kadar geniş bir araç tam sizlik olur muhtelemen + suv istediğiniz için ioniq 5 önerebilirim bu paralara olması lazım. Hatta io6 düsünürseniz sıfır geliyor +100kya, menzil olarak 95 şarjla sıcak klima açıktı yanlış hatırlamıyorsam 372km, 80-90km kalınca sarj ediyorum ben. yeterliyse önerebilirim.
Tek eksi yanı, telefonla kontrol yok. io6 bagaj ihtiyacınızı tam karsılamayabilir ama 4 kisilik yetiskin aile olarak bir sorun yaşamadık bu biraz eşyasal durum. + yeni kasası haziran diye biliyorum.

Ortalama 13-14kwh yakıyorum, aşırı spor sert modda gazlarsam 17-18 kwh.

< Resime gitmek için tıklayın >


1.2 motorlardan mümkün oldugunca uzak durulması gerektigini düsünüyorum, triger değişebilir evet ama yılda 20-30k triger masrafı da aylık yürütme masrafı gibi geliyor bana. en basit neden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 12 Mart 2026; 12:38:35 >

B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Tasarımı gerçekten çok farklı çok retro bir havası var. Hiç düşünmemiştim. Her ne kadar önceliğim suv olsa da İnceliyorum teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 ay (15776 mesaj)
Yarbay

Ioniq 5 suv oluyor hocam bu arada, o da çok şık bir araç.
Şirketten bir abimize aldırdım :D o da çok mutlu

Özellikle şu özellik çoğu araçta ya adaptörle ya da pek yok diye biliyorum. Süpürge takıyorum, elektrikli aletler şarjlar, kahve yapanlarda varmış :D
Videoyu ben çektim güvenilir yani

[DHTUBE=youtube.com/shorts/UhkNP7MSllo]


Hayırlısı olsun sizin için evden sonra daha motorlu almam diyorum ben :)
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @bozak07
R
2 ay (167 mesaj)
Teğmen

Dizel tercihi insanlar tarafından eleştirilse de güncel araçların bir çoğunun dizeli benzinlilere göre daha sorunsuz. Yaptığınız km az değil bence dizelde yakıt pahalı olsa da tüketim her zaman daha ekonomik oluyor. C5 aircross motor ve şanzımanıyla iyi bir seçenek bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

kesinlikle katılıyorum. Amortisor olarak da 2 saatını arabada geçiren birisi olarak bana iyi gelecektir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Realwest58
M
2 ay (1680 mesaj)
Binbaşı

fiyatını bilmiyorum ancak karoq da kamiq sonrasında size daha geniş ve tanıdık gelecektir. kodiaq fiyatı belki pahalıdır, aynı markada devam etme ihtimaliniz de var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay (1050 mesaj)
Yüzbaşı

Sattığım için çok mutlu olsam da sizin ilacınız C5 aircross.
Yakıt az, konfor iyi, iç hacim iyi.

Tek sıkıntınız olacak şey adblue problemi çıkabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 ay (2249 mesaj)
Yüzbaşı

2.el sw passat al geç düşük km. Psa ya o kadar israf. Paranız çok anlaşılan.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 ay (326 mesaj)
Yüzbaşı

2024-2025 KGM Torres EVX tercih edilebilir.



B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Hem pahalı hem de tipini beğenmiyorum şımarıklık gibi algılanmasın ama. Kodiaq güç yetmiyor malesef :( Ateca yı da inceledim onu da istemiyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @ma mi
B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Sattığınız için neden mutlusunuz? :) Günlük marşa bastıktan sonra sabah ve akşam en az 20 km yapıyorum kısa mesafe kullanmıyorum. O nedenle adblue sorunu çok yaşamazsın diyor kullananlar. Ya bu psa grup çok ilginç arası yok heralde. İnsanlar ya çok memnun ya illallah etmişler. Babama pejo rifter aldım uzun süre kullandık sattık. Şimdi aynı aracın sıfırını aldık tekrardan o kadar memnun kaldık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 13 Mart 2026; 9:54:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sanatairum
B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Sizinle aynı fikirdeydim uzun zaman öncesine kadar. Yalnız passat da sorunsuz değil şöyle ki yakın arkadaşıma aldırdım. 28 binde aldık 54 bin kmye geldi müthiş bir titreme başladı. Kavrama sorunu baş gösterdi. Antalya şehir içinde inanılmaz bir dur kalk trafik var artık. O nedenle çift kavrama her sıkışık trafikte beni strese sokuyor. Eat 8 isteme sebebim oydu. Ya da elektrikli alıp bu dertten tamamen kurtulmak. Yoksa parayı son derece zor kazanan hayata sıfırdan başlamış bir insanım. Allah'ın bugününe çok şükür.




Bu mesajda bahsedilenler: @Coobaydın
B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Alfa olanlar 80 kw imiş daha mantıklı duruyor



S
2 ay (1050 mesaj)
Yüzbaşı

Öncelikli memnuniyetsizliğim servis konusuydu.
Her servisin farklı fiyat vermesi. Her servisin birbirinden berbat olması. Hatta ve hatta aracı satarken ekspertizde bir farı 2022 model olup bir farı 2025 çıktı, serviste hasar vermişler haber vermeden değişiklik yapılmış gibi gibi.

Aracın da genel olarak klima, ekran, silecek, malzeme kalitesi, ara yüz saçmalamaları gibi konularından şikayetçiydim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bozak07
B
2 ay (5570 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. BAbama aldığımız sıfır araç da kaput boyalı çıktı. PSA grup bu konularda çok sabıkalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sanatairum
M
2 ay (2447 mesaj)
Yarbay

Elektrikli araç tercihi bahsettiğiniz kullanım durumu nedeniyle mantıklı gibi duruyor.

Tesla ve Hyundai oldukça iyi seçenekler.

İkinci el olarak ta Tesla'nın Hyundai'den bir adım önde olduğunu varsayabilirim.

Ama yaygın servis ağı ile Hyundai'de sürdürülebilirlik anlamında öne çıkabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bozak07