Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
1192
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Siz olsanız n'apardınız?
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Durumumu anlatmak gerekirse şu an evde 2 aracımız var. Bir Volvo V40, bir de 2002 Renault Clio 1.4 RXT. Clio'yu aldığımız 2004 yılından beri annem kullanıyordu, ama artık düz vites onu yormaya başladığı için (Her gün Kadıköy-Kartal-Kadıköy yapıyor) otomatik bir araç istiyordu ve geçtiğimiz yılın Kasım ayında Volvo'yu satın aldık. Annem araçtan her yönüyle memnun ama Clio'ya göre büyük bir araç olduğu park yeri bulmakta zorluk çekiyor.

Ben de hafta içleri Sarıyer'de yaşıyorum ve benim evimde kapalı otopark var. Haftasonları Kadıköy'e geliyorum, eğer işim varsa da gelmiyorum. Şu an için de arabam yok.

Clio'yu aslında uzun bir süredir satmaya çalışıyoruz ama annem-babam zaman ayırabilecek durumda değiller. Ben de hem araçtan uzak olduğum için hem de usta-sanayi-galerici çevrem olmadığı için pek ilgilenemiyorum. Malum site üzerinde 229830205 ilan numaralı araç. Arabayı 3-4 yıldır değiştirme düşüncemiz var, dolayısıyla yaşının getirdiği kaporta bakımlarını sürekli erteledik. Şimdi de açıkcası maruz kaldığım insanlar tabiri caizse hödük. Ve ben yapı gereği çabuk sinirleniyorum ve böyle olunca da bir mutabakata varamadım bir türlü.

Şimdi gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan sonra sorumu sormak istiyorum. Clio yerine bir araç alma düşüncemiz var. Aldığımız araba ufak ve otomatik vites olursa ben Volvo'yu, annem de onu alacak. Araba benzer boyutlarda ve/veya düz vites olursa da ben alacağım. Bütçe Clio'nun satışı+25 bin TL civarı. Takasa da açığız aslında.

Doğuş grubu araçlarının hepsini eliyorum. Yıllardır da hep mantığa hitap eden araçlarımız oldu. Aslında bir de 2001 Renault Scenic vardı ve geçen yaz sattık yani 13-14 yıldır aynı araçları elimizde tutuyoruz. Bu 13-14 yılda her iki araba da 100.000 km yapmadı. Araç kullanım alışkanlığımız da bu Artık biraz kalbe de hitap eden araçlar kullanmak istiyorum.

Malum siteye baktığımda 2008 Mini Cooper S ya da 2012 civarı Alfa Romeo Mito'lar dikkatimi çekiyor. Cooper olursa manuel ve kendime, Mito olursa da anneme olacak gibi düşünebilirsiniz. Siz böyle bir durumda olsanız n'apardınız? Ya da bunun gibi sizin kalbinize hitap edebilecek bu durumdaki araçlar nelerdir?

Ekleme: Bu arada önümüzdeki hafta yurtdışına gidiyorum ve Şubat ayının başında geleceğim. Şubat ayında artık bu işlemleri bitirmek istiyorum çünkü artık kafanın bir tarafında sürekli böyle bir dert olması can sıkıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcn[KAL] -- 17 Ocak 2016; 11:21:12 >

A
8 yıl
Binbaşı

Volvo sende kalsin annenizede otomatik Clio alin tamamdir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Yarbay

Micrayı annene alın. Sende v40ı al.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
8 yıl
Yarbay

125.000 km yapmış 10 küsür yıllık mala sen olsan 21 verirmisin ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Fiyatlandırmayı arz-talep belirliyor, ben piyasası nedir ne değildir bilmiyorum. Baktığım zaman da ilan fiyat ortalamalarının ortalamasında bulunan bir fiyatta araç.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
8 yıl
Yarbay

Ben olsam az olmuş clioya 50 yazardım ordan gelecek parayla da mercedes alırdım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

Fiyatlandırmayı arz-talep belirliyor, ben piyasası nedir ne değildir bilmiyorum. Baktığım zaman da ilan fiyat ortalamalarının ortalamasında bulunan bir fiyatta araç.

Lafım doğrudan size değil ama malum sitenin genel sıkıntısı yanlış fiyatlandırma. Birileri şişirilmiş fiyatlar yazıyor sonra malı kendi gözünde nedensiz yere kıymetli olan o şişirilmiş fiyatında üzerinde rakam yazıyor. Sonra sizin gibi araç piyasasına hakim olmayan bir kullanıcı aracını satmak istediğinde mantıklı olanı yapıyor ve ilandaki araçların arasından kilometre ve kondisyon olarak kendi aracına yakın olanların fiyat ortalamasını alıyor. Ancak ortalaması alınan araçların fiyatları hep şişirilmiş olduğundan aracın fiyatı yüksek kalıyor. Böyle olunca da araç satılmıyor. Çünkü gerçek anlamda alıcı aracın gerçek değerini piyasadan ve galeriden öğreniyor ve sizin fiyatı yüksek kalan aracınızla ilgilenmiyor. Geriye de aracın üzerinde ne yazarsa yazsın, ölücü fiyatı teklif ederek, başka işte birşey beceremeyen elindeki üç beş lira parayla ayaküstü piyasada araba alıp satarak para kazanmaya çalışan hödükler kalıyor.

Satmaya çalıştığınız araç ilk aracını alacak ve acemiliğini atmak isteyecek olandan, eve ikinci yada üçüncü bir araba olarak alınacak olana tutunda öğrenci olarak bir araca sahip olmak isteyecek kullanıcılara kadar geniş bir kesime hitap eden bir araç. Ayrıca markasını Renault olması ve Türkiye'nin genelinde servis desteğinin olması düşük model arabada aracınızı bir numaralı tercih yapar.

Aracınızın ilan fiyatının yüksek olduğunu söylemiyorum kesinlikle.

İçinde bulunduğumuz ay kullanılmış yada yeni araç satışının en düşük olduğu dönemdir. Geçtiğimiz yıl sonunda kampanyalar vs derken alan aldı satan sattı. Ayrıca alıcılar alırken 3 kuruşu hesap ettiklerinden Ocak taşıt vergisinin yatırıldığı bir ay olduğundan alıcılar vergiyi ödememek için alımlarını şubat ayına erteliyor. Birkaç ay içinde piyasa yeniden hareketlenir ve daha kolay satarsınız.

Alacağınız yeni araç hakkında da bir kaç satır yazayım. Öncelikle eğer sizin için satış önemliyse Alfa Romeo'dan uzak durun. Çok fazla değer kaybediyor ve birkaç yaşından sonra çok zor satılıyor.

Otomatik araba alırken uzun süreli kullanacağınızı belirttiğinizden mutlaka tam otomatik vites sistemine sahip bir otomobil alın. Kesinlikle Easytronic, Stronic, DSG, ASM, Multimode yada başka isimler altında pazarlanan otomatikleştirilmiş düz vites sistemlerinden uzak durun çünkü uzun vadede o vites sistemleri mutlaka sorun çıkarıyor ve onarımı yüksek bedellere mal oluyor. Bundan 10 yıl önce başlayan otomatikleştirilmiş düz vites akımı üreticiler tarafından maliyetinin ucuz olması nedeniyle özellikle orta sınıf araçlarda tercih nedeni oldu. Zamanla bu vites sistemleri de gelişti, başlarda en çok tenkit sebebi olan ve otomatik kullanmaya alışanların bir türlü kabullenmediği yokuşta geri kaçış için yokuşta kalkış desteği sistemi eklendi, gelişmiş kontrol üniteleri ve sistemi kumanda eden daha hızlı çalışan elektrik motorlarıyla ve şanzuman üzerinde yapılan başka geliştirmelerle aşırı uzun olan vites geçiş süreleri kısaldı. Ancak tüm bu olumlu gelişmelere karşın, debriyaj balatası problemleri, sistemi kontrol eden solenoid arızaları, mekatronik ünitelerindeki sorunlar gibi daha birçok sıkıntı nedeniyle oluşan sarsıntılı vites geçişleri, yokuşlarda vites düşürürken yaşanan sıkıntılar, çabuk arıza vermesi (birçok araçta 50.000 km bile olmadan yaşanan sıkıntılar) gibi sebeplerle hiçbir zaman tam otomatik viteslerin yerini alamadılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 17 Ocak 2016; 12:36:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Cevabınız için teşekkür ederim. Sonuç olarak ben arabanın daha çok kullanma kısmıyla ilgileniyorum, zaten bir aracı 10 yıl boyunca kullanıyoruz dolayısıyla böyle bir araştırma durumum yok. Fiyatlandırma yaparken dediğiniz gibi bana en çok örneklemi verecek seçeneği kullandım.

Hiç tanımadığı birine "sen" diye hitap eden, telefon açınca bana başka arabaları anlatan insanlardan açıkcası bıktım.

Bir de ne yazık ki ya okumuyoruz ya da anlamıyoruz gerçekten sorunu çözemedim. İlk mesajımda ne otomatik Clio var ne de Micra ama bana önerilenler onlar Aynı şey ilan mesajı için de geçerli, orada da başıma çok sık geliyor bu durum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mbulur
M
8 yıl
Binbaşı

Daha önce yazdığım mesajda düzenleme yaptım. Dediklerinizde haklısınız. Telefonda o tarz saçma insanlarla karşılaşmanızın sebebi onların herhangi bir işte hiçbir şey başaramamış tipler olması. Günde en az 100 tane ilanı aradıklarından sadece yüzeysel olarak arabanın resimlerine bakar, kilometre ve fiyata bakar direk olarak düşünmeden kafadan mesaj yoluyla yada arayarak saçma tekliflerde bulunur. Sabırlı olsan telefonda izahat versen bile ya dinlemez yada dinlese bile yine başta söylediklerini tekrarlar. Onlarla hiç zaman kaybetmeyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @mrcn[KAL]
T
8 yıl
Yüzbaşı

Mito qv alın 170 beygir tadından yenmez hem sağda solda olan bir araç değil hemde performanslı, cooper daha bayan duruyo bence kendinize mito qv alın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yüzbaşı

kendinize ibiza cupra düşünmezmisiniz 1.4 tsi 180 hp olanından


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Doğuş ile ilişiği olan hiçbir aracı düşünmüyorum. Teşekkür ederim öneri için.

Mito olursa da büyük ihtimal 170'lik olacak ama V40'tan küçük olduğu için annem onu almak ister diye düşünüyorum. Cooper olursa kendime istiyorum açıkcası, gerek sürüş dinamikleri gerekse de kült oluşu benim hoşuma gidiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turbocharger41 , @mr_emn34
K
8 yıl
Yarbay

yanlış anlama ama 2002 model 1.4 benzinli düz vites clio ya 21 bin lira istersen uzun süre satamazsın tabi, arabada lpg bile yok, piyasayı internetteki ilan sitelerindeki fiyatlar belirlemiyor, bu fiyata veya yakın fiyatlarına kimse bu arabayı almaz



M
8 yıl
Yüzbaşı

siz de mi doğus la ilgili bi sıkıntı yaşadınız yoksa


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mrcn[KAL]
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Otomotiv kısmı olmasa da holding bünyesindeki bankası olsun, restoran/eğlence mekanları olsun müşteriye karşı olan tutumları hiç hoşuma gitmiyor. Benden para kazanmalarını istemiyorum diyelim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mr_emn34
M
8 yıl
Yüzbaşı

cok haklısınız
tok satıcı hepsi
şu emisyon biraz kendilerine getirir ıns onları


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mrcn[KAL]
M
8 yıl
Yarbay

o clio o fiyata satılmaz, yerine otomatik clio alırsınız olur biter


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

clio, fiesta, c3 gibi araçları pek düşünmüyoruz aslında. Biraz keyif yönü de baskın olması dileğimiz. Sanırım yazımı dikkatli okumamışsınız.

Fiyat geribildirimi için de teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @Master_Evil
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.