Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
14
Cevap
633
Tıklama
13
Öne Çıkarma
SİPER Ürün-1 hava savunma sistemi TSK envanterine girdi: Çelik Kubbe'de kullanılacak!
T
8 ay
Moderatör
Konu Sahibi

SİPER Ürün-1 hava savunma sistemi TSK envanterine girdi: Çelik Kubbe'de kullanılacak!
Türkiye’yi uzun menzilli hava savunma füzesi SİPER Ürün-1’in entegrasyon çalışmaları tamamlandı ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil oldu. SİPER Ürün-1, Çelik Kubbe sisteminin kritik bileşenlerinden biri olacak.



Türkiye’yi hava tehditlerinden korumak için Çelik Kubbe isimli güvenlik çemberi hayata geçirilecek. SİPER Ürün-1, 100 KM’nin üzerinde menzili ile savaş uçağı, İHA, helikopter, seyir füzesi ve havadan karaya mühimmatlar gibi tehditleri imha edecek.



Ayrıca Bkz.SAHA Expo'da Yerli ve Milli Güç: Kale Arge'den Türkiye'nin İlk Turbojet Motoru KTJ-3200!



SİPER Ürün-1 sistemi ROKETSAN, ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE ortaklığında geliştirildi. Ürün-1’in 150 km menzil sunan versiyonu olan SİPER Ürün-2’nin geliştirme çalışmaları ise devam ediyor. Siper Ürün-1, HİSAR O+ RF füzesi referans alınarak geliştirildi. SİPER Ürün-2 ise sıfırdan yeni bir sistem olarak tasarlandı.



https://x.com/halukgorgun/status/1850899860779622602



SİPER Ürün-1 Özellikleri




  • Menzil: 100+ KM

  • Uzunluk: 5,4 m

  • Çap: 370 mm

  • Kanister: 6450 x 850 x 800 mm

  • Güdüm: Veri bağı ile küresel konumlama sistemi destekli ataletsel arafaz güdüm, aktif radar, arayıcı başlık.

  • Harp Başlığı: Yüksek infilaklı parçacık tesirli harp başlığı

  • Platformlar: Semi treyler

  • Hedef Tipi: Muharip uçak, helikopter, İHA, seyir füzesi, havadan karaya mühimmat



Çelik Kubbe çalışmaları sürüyor



Türkiye'ye havadan gelecek tehditlerin bertaraf edilmesi amacıyla hayata geçirilen Çelik Kubbe projesi, yerli ve milli sistemlerle gökyüzünde güvenlik kalkanı oluşturulmasını sağlayacak. Çok farklı nitelik ve güçteki silahları bir araya getireceği için "sistemler sistemi" olarak nitelendirilen Çelik Kubbe projesi için ASELSAN, Roketsan, TÜBİTAK SAGE ile MKE kolları sıvadı. Bu firmaların geliştirdiği yerli ve milli sistemler, yapay zekadan da yararlanılarak birbirine entegre edilecek.



İçinde birçok hava savunma silah sistemi, radar, elektro-optik sistemi, haberleşme modülleri, komuta kontrol istasyonları ve yapay zekayı barındıracak Çelik Kubbe, Türkiye'nin hava savunma alanındaki muhafızı olacak.


DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Cumhuriyet dediğin böyle kutlanır, cumhuriyetin devamı için Türkiye düşmanlarına karşı caydırıcı teknolojiler üretip envantere katarak kutlanır.

Öyle koftiden sosyal m...
Yoruma Git
Yorumun Devamı kabus2224 - 8 ay +6
Darısı Ürün-2 ve Ürün-3'e.
Yoruma Git
yc#1 - 8 ay +5
Bİr sonraki aşamada 350 ve 500 km menzilli roketler denenecek ve ardından envantere sokulacak. Takribi 2027 yılına kadar bu HSS roketlerinin testlerinin tamamlanıp envantere sokulması planlanıyor.
...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DARTH_BLACK - 8 ay +4