Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
9097
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Sıfır HDD Laptop Görmüyor !!!
B
8 yıl (255 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar arakadaşlar ,
Elimde Acer aspire bir laptop var önceki hdd arızalandı bende yeni bir hdd alıp taktım ancak bios ekranında hdd gözükmesine rağmen pc açılırken pos ekranından sonra siyah ekranda hdd yok hdd takın tarzında ingilizce bir uyarı çıkıyor pc hiçbir şekilde açılmıyor hdd masaüstü pc'ye bağladığımda ise sorun yok hatta masaüstü pc'den format attım hdd'ye ve sorunsuz kullanıyorum , sizce sorun neden olabilir ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
8 yıl (595 mesaj)
Yüzbaşı

Öncelikle biostan hdd ayarlarından ahci -ide ayarını değiştirip bir deneyin.Olmuyorsa
laptop model ve bios sürümü ile hdd modelini ve kurmak istediğiniz işletim sitemini yazarsanız daha uygun olur yardımcı olmaya çalışırım.

Kurulum yapmak için xp ise şahyet nlite programı ile xp isonun içine sata sürücüleri ekleyip öyşe sisem kurmanız gerekir.
https://forum.donanimhaber.com/nlite-programi-ile-sata-driver-eklenmis-xp-cd-si-olusturmak--8409507

Windows sevsen ve daha yenilerinde ilk kurulum ayarında sürücü yükle seçeneğini seçip ( hdd görsün diye sata sürücülerini vs ,raid ve ahci ide son sürücüleriniyüklemeniz gerekiyor.)Aksi halde kurulum bittiğinde "Windows Kur, Windows'u bu bilgisayarın donanımı üzerinde çalışacak şekilde yapılandıramadı"


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl (595 mesaj)
Yüzbaşı

O bios verisiyonu malesef çok kısıtlı.

Öncelikle windows 7 yi sp1 li kurmanız lazım.

2. Olarak intel raid sürücülerini bir fat32 biçimlenmiş usb atın ve sürücü yükle kısmında yüklemeniz lazım şayet usb içinde ki dosyaları görmezse



bu bilgisayar için uygunsuz olan sürücileri gizle seçeneğini kaldırıpta yüklemeniz lazım.



Ben bu bios türü ile çok uğraştım.Bu bilgisayar için uygun olmayan sürücüleri gizle seçeneğini kaldırmadan bir türlü yapamadım.



https://downloadcenter.intel.com/product/55005/Intel-Rapid-Storage-Technology-Intel-RST-



Zip şeklinde rar şeklinde koymayın dosyaları açıpta usb atın.



Yüklemeye başlamadan önce sürücü yükşeden tek tek seçip yükleyin zaten 7.2 magabyt.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bayramcontay
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.