Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
2266
Tıklama
0
Öne Çıkarma
pioneer a50 vs magnat ma 400 yada tavsiyeleriniz.
R
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaslar iki amfi arasinda kararsiz kaldim aklima takilan bir kac soru var yardimci olursaniz sevinirim. Su anda vsx-1122 avr kullaniyorum ve genelde muzik dinledigim icin stereo amfiye gecmek istiyorum. Bu iki amfi arasinda hangisini tercih etmeliyim sizce, daha cok akustik muzikler dinliyorum ve magnat 802 lerle kullanacagim 202 raf tipi hoparlorlerimde var a50 ikinci el temiz bir cihaz, magnat ise sifir ve en cok merak ettigim avr den sonra gercekten vay anasini dedirten bir ses farki olurmu bilgisayardan flac muzik dinlemekteyim asus xonar d2pm ses kartiyla ve gerekirse dac da alabilirim, ve bu secenekler disinda onerebileceginiz stereo cihazlar varmi butce 1500tl civari.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
10 yıl
Yarbay

merhaba hocam şimdi a-50 entegre amfi magnat lambalı bana göre magnat daha sıcak çalacaktır ayrıca öyle vay anası ses çıkacağını sanmıyorum fark tabiki var ama öyle birden ses çok fark edeceğini sanmıyorum bana göre amfi bir yükselteç işin büyük kısmını hoparlör kaynak ve kablolar yapıyor gene üstadlar daha detaylı bilgi verecektir




Bu mesajda bahsedilenler: @R1Tech
K
10 yıl
Yarbay

Merhaba

Magnat markası hakkında nerede ise hiç bilgim yok.
Magnat MA 400'ü inceleyince, esasında transistörlü, daha doğrusu operasyonel amplifikatör entegre devreli bir amplifikatör olduğunu gördüm. Sadece bir adet ECC88 lambayı preamplifikatör katına koymuşlar, onu da mostralık mal gibi ön panelde vitrine koymuşlar. Amplifikatörün güç kısmı ise münferit transistörlerden değil, National LM4780 (*) entegresinden oluşuyor. Tasarım felsefesini çok sevdiğimi söyleyemem.
(*)http://www.ti.com.cn/cn/lit/ds/symlink/lm4780.pdf

Pioneer her zaman kaliteli üretim yapan bir firma, ancak elinizdeki AV receiver’a göre fark yaratacak modeli hangisidir bilmiyorum.

Yalnız yıllar önce dinlediğim bir Fransız firması aklıma geliyor. Advance Acoustic amplifikatör ile Vincent marka hoparlör dinlemiştim. Gerçekten çok etkileyici bir sesi vardı. Bu markayı bir araştırın, bulursanız bir dinleyin derim. Aradığınız farkı yaratabilir. Türkiye’de temsilcileri var.
http://www.advance-acoustic.com/en/produits/index/index/id/1
http://www.advance-acoustic.com/en/find/index/searchretail





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 6 Mart 2014; 11:39:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @R1Tech
R
10 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

cevaplar için teşekkür ederim anladığım kadarıyla stereo amfi çok harika bir fark yaratmayacak tabii a70 gibi bir şey olmadıktan sonra bunun yerine asus xonar ses kartımı kullanmak yerine sanırım dac alırsam istediğim sese biraz daha yaklaşmış olurum. Dün vsx-1122 pure direct modda usb den flac parçalar çaldım ve bilgisayarlarla aralarında çok fark oldu ki 1122 içindeki dac sinema için dizayn edilmiş diye düşünüyorum bu yüzden stereo dac önerisi yapabilirmisiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay

iki ampliyide önermiyorum. sesleri kötü diye mi? hayır böyle bir anlama gelmesin.
şöyle bir bakınca bu sıklette ki amplilerin magnat ve pioneer ın gereksiz olduğu düşüncesine kapıldım.
raf tipi hop.den ses dinlemeye yönelik bir düşünce varsa bilmem.
AVR 'den sesi iyileştirip daha iyi ses sonuçları almak için gayret gösterilmeli. ''multi chnannel in'' girişinden
analog bağlantı yapılmalı, sinyal kaynağı, AVR stereo mod vb. gibi.

Magnat MA400 çok güzel bir hibrit ampli. E88CC/69222li bir ampli.
uzakdoğu menşeli üretim yaptıran(MA400-?) Magnat (S.Korea) lambasına ne marka lamba taktırmış merakımı cezbeder. amplinin fiyatına bir şey diyemem.
halihazırda bjt tr., mosfet amplilerde bulduğum torku (güç), kontrolü entegre (op.amp.) pek bulmam. bu yüzden entegre çipli AB sınıfı amplilere pek meyillenmem.
bu hakikata rağmen LM3875'i sever sayarım ve peşinden LM4780 gelir. ek olsun tercihim her zaman yapısı ss pre ampli, tube buffer, mosfet çıkışlı olan ampliler oldu nedense.
bu yüzden arkadaşın isteğine baktığımızda basit bir Pioneer A50 olmasındansa, zayıf bir op-amp. olmaktansa daha iyi bir stereo ampli
önerimizdir. önerim Pioneer A-A9 Integrated Amp. Pio. A-A9 tıkla

LM4780



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.