Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1592
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Acil Yardım Asus N550JV UEFI Silindi
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben bilgisayara farklı bir işletim sistemi kurmuştum ancak Windows'a geri dönmek istedim. Windows kurulumunda GPT Tabanlı HDD desteklenmiyor uyarısı falan aldım ve Linux tabanlı bir Disk Yöneticisiyle Komple HDD'yi sildim. Şimdi EFI ayarlarım da gitmiş oldu. Windows aktifleştirme kodum, driverlarım vs. efi dosyasını nerden bulabilirim nasıl yükleyebilirim lütfen yardım edin çok acil! Teşekkürler..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkaius -- 26 Ocak 2014; 17:03:42 >

B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Lutfen yardim edin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
10 yıl
Yüzbaşı

aldığınız hata '' windows bu diske yüklenemez. seçilen disk gpt bölümü stilinde '' şeklindemi




Bu mesajda bahsedilenler: @PulserWP
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet onu aldiktan sonra partition wizard ile boot edip komple hdd'yi sildim. Ben bu ayarlar biosa gomulu saniyordum. Hddye degil. Cahilligime geldi yani. Benim bu gpt dosyasini Hdd'ye yeniden boot etmem gerek galiba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
10 yıl
Yüzbaşı

yüklemeye çalıştığınız windows 8 mi? eğer windows 8 ise biosa gömülü anahtardan dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. elinizde windows 8 core single language cd si mevcut değilse bu sorunu yaşarsınız (dikkat windows 8 core veya windows 8 pro değil) Bunun için 'biosa gömülü lisans anahtarı sorunu ' diye google da aratın. çözümünü bulacağınızı umuyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @PulserWP
B
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam yardımlar çok teşekkürler. Kendime bir Windows 8 Single Language Boot DVD hazırladım ve temiz bir format çektim. Üstüne sizin bahsettiklerinizi araştırarak makineye gömülü Activation Code'u buldum. Şuan tek eksiğim driverlar onları da asus'un sitesinden mümkün olduğunca toparlamaya çalışıcam. Şimdi Bilgisayarın defaultunu bozduk acaba bu gpt'yi simem ilerde sorun yaratırmı ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkaius -- 26 Ocak 2014; 22:32:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @gokan90
G
10 yıl
Yüzbaşı

sorun hakkında tam bilemediğim için kesin konuşamam ama birşey olacağını zannetmiyorum. Fakat windows 8 i kurarken o windows 8 i nereye yüklemek istiyorsun sayfası geldiğinde orada bulunan bütün sürücüleri sil tek bir sürücü kaldığında
1)shift (caps lockun altındaki tuş) + f10 yapın (iki tuşada birlikte basın)
2) karşına çıkan komut istemi sayfasında ilk olarak ''diskpart'' yazın
3) ''list disk'' yazın
4) '' select disk 0 veya başka bir sayı (burada dikkat etmen gereken 0 rakamının yerine kendi sürücün hangisinde gözüküyorsa o rakamı yazman, sürücüm hangisi diyorsan eğer harddiski değiştirmediysen 900 kusür gb lik diskin numarası)
5) ''clean'' yazın
6) ''convert gpt'' yazın
7) ''exit'' yazın
8) ''exit'' yazın
bu işlemlerden sonra disk gpt ye çevrilmiş olacak daha sonra format atma işlemini yapabilirsin. Sürücülerin hepsi asusun kendi sitesinde bulunmaktadır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokan90 -- 26 Ocak 2014; 22:50:46 >


Bu mesajda bahsedilenler: @PulserWP
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.