Arkadaşlar uzun bir süre ( yaklaşık 6 yıl kadar ) kullandığım emekter laptop'um artık gerek eski oyunlarda olsun gerek güncel software kullanımlarında olsun beni yormaya başladı . hala aslında office vb uygulamalar için ideal ama ki aldığım zaman çok iyiydi , ( Intel Core Duo T2300 2Mb L2 cache , 2 gig DDR2 ram , o.b olmayan ATI x1400 vga vs.. )
Herneyse bu laptopu gene proje vs şeyleri için tutucam .
Herneyse bu laptopu gene proje vs şeyleri için tutucam .
Yeni aldığım sistemin özellikleri ise soyle :
- Intel i5 2.8 - 3.1 LGA 1155 c.p.u
- Asus P8H67 - M Evo B3 board
- MSI R6850 PM2D1GD5 / O.C 1 Gb 256 Bit GDDR 5 v.g.a
- Kingston 4 GB 1600 Mhz CL9 Hyperx ( 2x2 Dual kit ) Ram
- HD WD 320 Gb sata 3 caviar blue h.d.d
- CoolMaster 620W p.s
sormak istediğim bişey var , donanım işlerini amd 2500 lerin aşırı o.c olabildiği döneme bıraktım .
bu yukardaki sistemim ne kadar decent ? overclock potansiyelim nedir ( 100 lira civarında geniş thermaltake kasa var ).
sanırım board 1600 ram frekansını desteklemiyo , dual kitin 1333 Mhz de çalışması performansta %2-3 ten fazla düşüse sebep olur mu ?
Ekran kartı + cpu o.c olunca power supply kaldırır mı ?
board hakkındaki fikirleriniz ? bana sağlıyabiliceği artılar ( oyun artı autocad ve benzerı ıslerde ) cunku cok para bayıldım :)
ileride bu board'u değiştirmeden ne gibi upgrade ler yapabilirm ?
aldığım i5 işlemcinin o.c potansiyeli ne kadar olur ?
şimdilik sorularım bu kadar . cevaplayan herkeze teşekkür ederim şimdiden
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.