Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
1390
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ANONYMOUS SONY 'DEN SONRA TÜRK HÜKÜMETİNE SAVAŞ AÇTI
M
14 yıl (6071 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Anonymous'tan Türkiye'ye uyarı
İnternet sansürüyle Türkiye'nin temel hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini söyleyen Anonymous (Anonim) "Sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz" dedi.

Video: Anonymous'tan hükümete tehdit


İnternet sansürüyle temel hakkı ihlal ettiğini söyleyen, anonim (anonymous) sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğini söyledi.

Sony veri hırsızlığında Anonymous'u suçladı
Hackerlar dalga geçti!

İSTANBUL - Tüm dünyadan isimsiz üyelerden oluşan siber protesto ekibi Anonymous, 22 Ağustos'ta Türkiye'de uygulanmaya başlayacak olan 'filtre' ile ilgili olarak hükümeti uyardı.

Filtenin kullanıcıların tüm aktivitelerini kayıt altına alacağını söyleyen grup, bunun sansürü üst seviyeye çıkaracağını öne sürerek bu duruma karşı tepkisiz kalmayacağını ve sansürü uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğini duyurdu.

Haber gruba ait anonnews.org sitesinde de yer aldı ve doğrulandı. Eylem şu anda Twitter'da da #operationturkey hashtagi (etiketi) altında konuşuluyor.
Haberin devamı ↓reklam

Grup internette yayınladığı "Merhaba Türkiye" diye başlayan ve İngilizce devam eden uyarısında şunları söylüyor:

"Merhaba Türkiye,

Son yıllarda, Türkiye hükümetinin internet üzerindeki kontrolunun ne denli arttığına tanık olduk. binlerce websitesi ve blog engellenirken, aynı zamanda internet gazetecilerine karşı başlatılan yasal kovuşturmalar devam etmekte... Hükümet şimdi de 22 Ağustos’ta, internet kullanıcılarının tüm aktivitelerinin kayıt altına alınmasını mümkün haline getirecek olan yeni bir filtreleme sistemi uygulamaya koymak istiyor. Böylesi bir sistemin ne zaman ve nasıl uygulamaya konulacağı hâlâ muğlak olsa da, kesin olan şey hükümetin internet sansürünü bir üst seviyeye çıkardığıdır.

Bu sansür uygulamaları mazur görülemez. Serbest bilgi akışına erişim ve katılım temel bir insan hakkıdır. Türkiye hükümeti bu temel hakkı ihlal ederken, Anonymous eylemsiz kalmayacaktır. sansürü engellemek için desteğimizi verecek, sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz.

Türkiye’de yüz binlerce insan internet sansürüne yönelik kararları protesto etti ancak AKP hükümeti insanların seslerini duymazlıktan geldi ve protestocuları polis şiddetiyle bastırdı.

Bizler tüm internet vatandaşlarını, Türkiye hükümetini bu absürd politikalardan vazgeçmeye iterek konuşma özgürlüğünü desteklemeye çağırıyoruz. Serbest bilgi akışı engellenemez. Bilgi paylaşımı durdurulamaz. Korku eşiklerini aşarak bu temel haklarımızı savunmanın zamanıdır.

Bizler ‘anonim’iz.

Bizler çoğunluğuz.

Bağışlamayız.

Unutmayız.

Bizi bekleyin."

Grup yüzlerini ve kimliklerini gizliyor.


ANONYMOUS KİMDİR?
Anonymous 2003 yılında 4chan'de yayılmaya başlayan bir internet oluşumu ve kimliğini gizleyen birçok internet kullanıcısından oluşan anarşik bir küresel beyin...

Hareket ilk başta bir hedefe yönelik eğlence olarak başlasa da 2008'den sonra internet özgürlüklerine karşı protesto ve duruşlarıyla uluslararası ortak hackerlıkla bağdaştırılmaya başlandı. Oluşum, WikiLeaks'in de 3 ana başarı kaynağından biri olarak gösteriliyor.

Dünyanın pek çok yerinden demokrat hackerların katıldığı ağda belirgin bir hiyerarşi bulunmuyor. Gruba destek vermek isteyenler, ücretsiz bir botnet yazılımını indirerek bilgisayarlarını Anonymous saldırılarında birer nefer haline getirebiliyor. Şu anda Anonyomus botnetinde 50 bine yakın bilgisayar olduğu tahmin ediliyor.

Grup, ilk büyük eylemlerini WikiLeaks’i zor durumda bırakmaya çalışan PayPal, Visa ve MasterCard gibi ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı yürütmüştü. Aynı gerekçeyle Amazon ve bakanlıklar gibi pek çok siteye de saldıran grup, Tom Cruise ve Jon Travolta’nın üye olduğu Scientology tarikatına da uzun süredir saldırılar düzenliyor.

Grup, internette dosya paylaşımını kısıtlayan ve pornografiyi engelleyen kişi ve kurumların internetteki tüm varlıklarını da sürekli bombalıyor.

Grup manifestosunda, internetin serbest ve açık bir platform olması için çalıştıklarını ancak son yıllarda hükümetlerin internetteki özgürlükleri kısıtlamak için yoğun kampanya başlattıklarını belirtiliyor.

Yüzlerini ve kimliklerini gizleyen Anonymous, son olarak Sony'nin uğradığı saldırıyla gündeme gelmişti. Ancak iddialar doğrulanmadı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25220700

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



D
14 yıl (11412 mesaj)
Yarbay

Oha ciddi mi bu? Sonuna kadar arkasındayım. Her ne kadar PSN hackleyip 1 ay boyunca bizi madur etseler de sonuna kadar arkasındayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl (82 mesaj)
Er

İyi gibi gözüküyor ama bence kendi işlerimize kendimiz müdahale etmeliyiz.



İ
14 yıl (5763 mesaj)
Yarbay

B
14 yıl (23859 mesaj)
Yarbay

haha helal olsun :)



D
14 yıl (44788 mesaj)
Yarbay

Oylar anonime hazır hedef metro 2033


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
14 yıl (12490 mesaj)
Yarbay

Konusu zaten vardı, sabah açılmıştı.



G
14 yıl (20472 mesaj)
Yarbay

C
14 yıl (5557 mesaj)
Yarbay

Eğer bu haber doğru ise sonuna kadar destekliyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl (2626 mesaj)
Binbaşı

Şimdi sıra devletin sitelerini hack'lemekte . İlk olarak hazır karne olayları da varken E - Okul'dan başlayabilirler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
14 yıl (12490 mesaj)
Yarbay

L
14 yıl (17941 mesaj)
Yarbay

A
14 yıl (2626 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aykut1993

< Resime gitmek için tıklayın >

Heykır Okan Reyiz



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.