Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
428
Tıklama
0
Öne Çıkarma
imei kayıt konusunda kafam karıştı...
S
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

şimdi turkcell mesaj atıyo ve diyoki şu imei numaralı cihazınız kayıt dışıdır. hediyecelinizden 50 kontör karşılığı kayıt altına alınacaktır. eğer istemiyorsanız hayır yazın 2448 e yollayın die..

bazı kişilere 5-6 tane ayrı imei numaralı cihazlara ilişkin mesaj yollanmış.. sim kartın eski telefonlarımızın da imei numaralarını kaydettiğini biliyorum..sorun şurda başlıyor.

diyelimki 5 tane ayrı imei numarasına ilişkin mesaj aldık. ancak bizim şu anda kullandığımız telefonun seri numarası bu mesajlarda yok yani mevcut kullandığımız telefon kayıtlı..

1- eğer bu mesajları dikkate almassak her imei numarası için hediyecellimizden düşecek 50 kontör 5 ile mi katlanacak. 5x50=250 kontör eskiden kullandığımız telefonlar için bizden mahsup mu edilecek..

2- her mesaj için ayrı ayrı "hayır" yazıp "2448" e mi yollayacağız(şu an kullandığımız cihazın imeisi kayıtlı olduğundan dolayı hayır yazmak durumundayız sanırım).

3- 2448 hangi mesaj için hayır yazdığımızı nereden bilecek?. (yasal uyarı 2448'den gelmiyor. direk sistem yolluyor uyarıyı. yani 2448 apayrı bir numara)

4- almanyaya giden bir arkadaşıma da mesaj gelmiş ve kullandığı telefonla tutmuyor.. hayır yazıp yollaması gerek ancak almanyadan 4 haneli numaralara mesaj atılamıyormuş.. ne yapabilir..

Saygılar...



P
18 yıl
Yarbay

iyide numara tutmuyorsa bize ne? sonuçta telefonu bloke etcekler hattı değil.yani birşey yapmasanda farketmez.adamlar daha önce o sim kartın takılı olduğu bir telefonun kayıt dışı olduğunu bulmuş onu söylüyorlar.sen belki kartı bir kere takıp çıkarttın o telefona kontrol amaçlı.bunu nerden bilecek?en iyisi bunu bizden değilde yetkili bir ağızdan öğrenmen


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

iyide numara tutmuyorsa bize ne? sonuçta telefonu bloke etcekler hattı değil.yani birşey yapmasanda farketmez.


o mesajda hiç bişey yapmassan 50 kontörünü alırım diyo ama...sorunum orada.. hangi yetkiliye sorayım 444 lü numaralar sürekli meşgul...abone merkezlerinde de bu soruları sorarsam beni uzaylı falan sanarlar büyük ihtimal...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.