Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1072
Tıklama
0
Öne Çıkarma
izmir'de profesyonel bilgisayarcı aranıyor
G
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

2 milyar kadar para vererek topladığım sistemim kağnı gibi çalışıyor. ne yaptıysam sorunu çözemedim çünkü hiç kimsenin karşılaşmadığı sorunlarım var, belli ki bir donanım arızası mevcut. izmir'de bu donanım arızasını tespit edip bana tedavi yolunu önerebilecek 'profesyonel' bir şirket yahut kişi arıyorum. eğer tanıdığınız biri varsa yahut bu özelliklere uyuyorsanız arayınız:

sistem şöyle (imzamda da yazıyor zaten):

işlemci: AMD Phenom II x3 720 BE
anakart: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
ram: OCZ Reaper 2x2gb ddr2 1066mhz kit
gpu: HIS Radeon HD 4850 IceQ4 512MB
hdd: Samsung 1TB + 400GB HDD
psu: High Power 500W

cep tel.: 0506 923 29 49
msn & e-mail: gork.slash@gmail.com



İ
15 yıl
Binbaşı

S
15 yıl
Binbaşı

GorkemG, arkadaşım sorunuz nedir yazmadınız yazarsanız yardımcı olabiliriz?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: Kasap1988

GorkemG, arkadaşım sorunuz nedir yazmadınız yazarsanız yardımcı olabiliriz?



sorunu sistemin yavaş çalışması ve nedenenini bulamıyormuş işte


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı

1-öncelikle bios güncellmesi varmı yokmu bak varsa vakit kaybetmeden güncelle.
2-xp yi filan hiç düşünme bile 4gb ramden ötürü vista 64 bit os. kur. win 7 için kararsızlık yaşama birçok kişi etrafta atıp tutsada halen beta olan ve sürücü sıkıntısı yada program uyum sorunları yaşanabilen bir os'dur
3-hdd üzerinde en az 100gb gibi bir alana vista kurulumunu yap ve cd ile gelen değil yayınlanmış güncel sürücüleri kullan.
4-ve son olarak tüm os. güncellemelerini yap alacağın performans makinanın limitlerini oluşturur.

bu işlemler için pro. yardıma ihtiyaç yoktur...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Binbaşı

Takao, arkadaşım Pc'yi formaladınız mı?



İ
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: activ
2-xp yi filan hiç düşünme bile 4gb ramden ötürü vista 64 bit os. kur. win 7 için kararsızlık yaşama birçok kişi etrafta atıp tutsada halen beta olan ve sürücü sıkıntısı yada program uyum sorunları yaşanabilen bir os'dur


Win 7 sorunları muhakkak olacaktır ama bir çok konuda şu anda vistadan iyi Sürücüler buna dahil
bir sürü test yaptım. bazıprogramların uyum sorunları var
yayınlayaınca okursunuz inşallah
tüm sürücüleri win 7 kendisi yüklüyor. Webcamlar dahil (cd kaybettiğinizde yüklemediklerinizi düşünün)
sistem kurulduktan sonra ilk güncellemelerde yine sürücüler
Unutmadan Win 7 ücretsiz
diğerleri 150 $+KDV

Ama sen sorun gidermek için Win 7 yerine stabil bir şeyler dene
FULL kuruluan cd lerden uzak dur.
Temiz bir Windows kur dene


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı

@ioz yazdıklarınızı okudum.

Ancak win 7 ile ilgili düşüncelerinize katılmıyorum özelliklede sürücü konusundaki savınıza.
Win7 sürücü konusunda makina slotları ekran kartından ibaret kullanıcılar için sıkıntı yaratmıyabilir ancak misalen benim ss2 için ortada win7 sürücüleri yok kullanamıyorum win7 altında sapıtıyorlar yada robotics wifi stick için. Ancak hepsi vista altında sorunsuz çalışıyor gayet memnunum.
Bu durumda win7 sürücü desteği konusunda yadıklarınız benim için anlamını yitiriyor.
Eminimki tv kartları yada pro amaçlı kartlar içinde farklı bir durum söz konusu değildir.

Bir diğer konu win 7 sürücüleri kendi yüklüyor demişsiniz win7 generic sürücüleri ilemi makinanızı çalıştıracaksınız yoksa üretici destek sayfasından güncel sürücüleri ilemi varsa tabii.
Burdan yola çıkarak vga,ses kartı yada chipset gibi hiçbir donanımın sürücülerini elle yüklemek gerekmez nasıl olsa win7 bunları tanıyıp veritabanındaki eski sürücülerle çalıştırıyor.
Webcam örneğide garip olmuş sürücü cd si kimin umrunda ki bu aletin bir adı kodu yokmudur nette destek sayfasında sürücüleri çekilemezmi.Vistanın çıktığı bunca zamandan sonra halen sürücü sıkıntısı yaşıyan webcam varmıdır sence belki markası cabbar yada hacı gaffur olanlarda sıkıntı yaşanabilr bakmak lazım.
Netice itibariyle win7 asla sürücü desteği konusunda vista ile yarışamaz kimi firmalar 7 yi ciddiye alıp sürücü bile yayınlamadılar henüz nasıl vistadan iyi olduğunu yazabilirsiniz!

Ben 64 bit örneğini mevcut rami aktif olarak kullanması açısından verdim yoksa 32 bit os'larında bellek adresleme dışında pekde bir geri kalır tarafları yoktur abileri gibi yeterince performanslı çalışır.
Win7 şimdilik ücretli değil kabul ancak kullancının lisans bedeli ödediğini de hiç sanmıyorum bu noktada sıkıntı yaşayacağını sanmam.Ha yanılıyorumdur os'a para vermiştir o noktada tekrar lisans alıncaya kadar 32 bit sistemiyle yoluna devam eder.
Hala ama win7 bedava dersen bu sürenin kısıtlı olduğunu ve süre sonunda sağlıklı kullanılamayacağını hatırlatmak isterim.

win7 iyi bir hava yakaladı ben dahil forumlardaki win7 mesajlarını okudukça ulen diyorum tekrar kurayım şunu belki bana denk gelmiştir düzelmiştir ancak sürücü sıkıntılarını hatırladıkça ve yaşadığım sorunları kendimi frenliyorum.Hele bi çıksın piyasaya mevcut donanıma uygun sürücüler yayılansın tekrar bakarız.

Win7 yi kurun deneyin zaten bu nedenli sürekli yeni versiyonları çıkıyor ancak tek os olarak kullanmak heleki sistemini oyun yada film izlemek dışında kullananlar için geri getirilemez sonuçlar doğurabilir veri kayıpları gibi sonuç itibariyle win 7 halen ''BETA'' olan bir os'dur.

Yazdığınız şu satır ''Ama sen sorun gidermek için Win 7 yerine stabil bir şeyler dene'' konuyu özetlemeye yetiyor sanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 9 Haziran 2009; 2:19:22 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
15 yıl
Binbaşı

win 7 nin sürücülerinin eski olduğu nereden çıktı?

sistemi kurduktan sonra doğrudan tanıdı ve ilk güncellemede yenilenen sürücüleri yükledi.

Bunu hemde farklı farklı makinalarda yaptı.

Sorun tespit etmek için doğal olarak stabil bir işletim sistemi gerek ki kimi yazılımsal sorunlar sizi yanıltmasın.

Sisteminizi formatlamadan da Win 7 kurabilirsin. O kadar sistemin varsa eminiim Virtual PC ile yükleyebilirsin. en basitinden

Ücretsiliğine gelince

şimdi 1 yıl boyunca ücretsiz ama Vista lisansın varsa/aldıysan Microsoft Windows 7 ye ücetsiz geçiş hakkı verecek eşdeğer ürün için

Win 7 için hergün gücellemeler çıkıyor
ben yaptığım testlerde bunu gördüm.

Sorunsuz demem Vista nispeten di ama Vistanın aynı eşdeğer zamanlarına göre idi.
Bu gün Vista SP1 yaması ile bir çok diğüer yamaları ile üreticilerin çıkardıkları sürücüleri ile tabiki win7 ye göre stabil olacaktır.
Sen bugünün Vistası ile Win7 yi karşılaştırırsan olmaz tabi

daha bir çok güvenlik yazılımı çalışmyor bile doğru dürüst win7 de (BETA OLMAYANLAR)
Radmin çalışmıyor
vs.
yazmiyim yakında testleri yayınlarım okursun.

problem senin donanımına spesifik olabilir. Bunun içinde en iyi çözüm sen sürücüleri beklemektir. Buınuda üreticinin sitesinden kontrol edebilirsin.

neyse uzadı konu
Son olarak ben Vista kullanmam Win7 kullanırım ama


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
15 yıl
Yarbay

msne ekle detaylı konuşalım, madem izmirdesin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Binbaşı

GorkemG, arkadaşım keşke İzmir'de olsaydım bizat görüşürdük makineni labaratuvarıma götürürdüm orda birlikte bakardık. Benim labaratuvarımda yok yok her türlü cihaz var. Neyse kolay gelsin umarım İzmirli arkadaşlarımız çıkar seninle ilgilenir.



A
15 yıl
Yüzbaşı

Söyleki kurulum sonrası tanınan ekran kartınızın sürücü versiyonuna yada chipset sürücü versiyonuna bak ne demek istediğimi anlayacaksın sürücüler dijital imzalı ancak güncel değildir.Durum ses kartları içinde geçerli içindeki generic sürücü karttan sadece ses çıkmasını sağlar doğru düzgün hiçbir yeteneğine erişemezsin bu durumda hesapta tanınan kartın ne anlamı kalıyor.Kendi kurulumumda bunu gördüm aksini iddaa etmek komik olur.
Bu durum vista içinde geçerli tabiiki benim anlatmak istediğim os'un donanım tanıma yeteneğinin tek başına çok da anlamlı olmadığı güncel sürücüler zaten birkaç tık uzaklıkta ha ben sürücü ile vs. uğraşamam direk çalışsın ben böyle iyiyim diyene diyecek sözüm yok tabii.

win7 lisans alımına dair yazdığın satırda yanlış her vista lisans sahibinin ücretsiz 7 lisansına terfisi diye bir durum söz konusu değil konu 7 nin piyasaya çıkmasından 2 yada 3 ay öncesi kadar vista lisansı alan kullanıcıları kapsıyor diğer kullanıcılar için yükseltme paketleri olacak ve durum ücrete tabiidir .Sırf bu nedenli vista lisansıyla aldığım laptobumu 7 ye ücretsiz yükseltemiyorum.Yazmadan önce biraz araştıralım yanlış bilgi vermemek adına.

Sürekli güncelleme çıkıyor yazmışsın da hiç kendine sordunmu şimdiye kadar kaç tane 7 revizyonu çıktı isolar halinde neden başından beri tek bir iso yayınlayıp düzeltmeleri güncellemeler ile vermediler ve yine bu güncellemeler ile şuanki güncel sürüme ulaşılamadı.Benim kendi düşüncem her sürümde sistem çekirdeğindeki sorunları elden geçirdikleri yönünde belki bu update üzerinden yapılamıyor şuan kullandığın sürümdeki hatalar da update üzerinden değil bir sonraki sürüm ile fixlenecek.Tamamiyle kendi varsayımım daha mantıklı bir düşüncen varsa duymak isterim.


Şuan ortamda sp1 gerçeği var birkaç haftaya sp2(türkçesi tabii ingilizce olarak zaten indirilebilir durumda)de düşecek bu ortamda 7 yi vistanın çıktığı günlerle karşılaştırmak ta anlamsız elimin altında vista sp2 varken neden vistanın ilk hali üzerine karşılaştırma yapayım üzerine tartışayım tamamiyle zaman kaybı stabil yönünü zaten kabul etmişsin üstüne yazmaya gerek görmüyorum.

Sorun bana özel filan değil sorun aynı kartlara yada ekipmana sahip kullanıcıları etkiliyor bu noktada üreticilerin 7 yi ciddiye alıp sürücü yazmasını beklemekten başka çare kalmıyor o tarihte piyasaya çıkış tarihi olarak öngörüyorum.

Şu yazacağın yazı ne yazıkki ilgimi çekmiyor 7 piyasaya çıkıncaya ve üreticilerden adam gibi destek görünceye kadar benim için anlamsız çıktığı dönem oterite kabul edilen forumlarda zaten incelemesini testlerini takip ederim yinede 7 yi kullanan denemekte olan kişilerin işine yarıyabilir.

Sonuç itibariyle win7 çıkana kadar vista sp2 64 bit ile yola devam...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 9 Haziran 2009; 15:11:03 >

C
15 yıl
Er

sorunun ne olduğunu tam olarak anlayamadım. (kağnı gibi)lafından Yavaş çalışıyor sonucu çıkıyor. sorun bellekten kaynaklanıyor. bu remden hdd'den ve ekran kartından olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kusura bakmayın biraz geç cevap yazma fırsatım oldu. Sistem !!! DOS ortamı !!! dahil her şekilde aşırı yavaş çalışıyor arkadaşlar. Yani os güncellemeleri falan bir yere kadar hızlandırsa da sıfır windows xp 3-3,5 dakika civarında açılıyor. Windows 7 kurulumu neredeyse 6-7 saat sürüyor. Anakartım daha önce bios arızasından servise gidip gelmiş bir ürün o yüzden en çok anakarttan şüpheleniyorum. Mouse'umun gücünün ara sıra gidip klavyenin tuşuna basınca geri gelmesi gibi de aptal aptal sorunları var alette, şu anda arkadaşımın bilgisayarındayım ve mouse tıkır tıkır çalışıyor. Msn'imi iki kişi eklemiş sanırım en kısa sürede onlarla konuşmaya çalışacağım. İlgilenen olursa ilanım hala geçerlidir.

Ayrıca not düşeyim; ram, işlemci ve hdd performans-stabilite testlerini birkaç farklı programla yaptım. Hiçbirinde hatalı çalışma, stabilizasyon bozukluğu gibi durumlar olmadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorkemG -- 10 Haziran 2009; 14:21:12 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
15 yıl
Binbaşı

GorkemG, anakartınız tamire gitmiş diyorsunuz şimdi parçaları tek tek denemek gibi bir şansınız var mı? Varsa deneyin öle bir şey ki sorun eğer anakartaysa diğer parçaları sağlam bir anakrta denemek lazım. Siz anakart dediniz peki arkadaşım format atma esnasında 6-7 saat çık uzun bir zaman Hdd'nin ve CD Okuyucu'nun ide-sata kablolarını değiştirerek de deneyin olmazsa konuya t,yazın başka alternatifler düşünürüz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
15 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: GorkemG

Ayrıca not düşeyim; ram, işlemci ve hdd performans-stabilite testlerini birkaç farklı programla yaptım. Hiçbirinde hatalı çalışma, stabilizasyon bozukluğu gibi durumlar olmadı.


Anakartı tek geçerim.



@
15 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşın pc deyim diyorsun ve eğer arkadaşının pc sinde senin işlemci ve diğer donanımlarını destekleyen anakart var ise onunki ile dene en fazla 1 saatini alır ... olmadı bana göre sistemle beraber anakartı aldığın yere git ve denettir (bir kere servise gitmiş gelmiş diyortsun nerden aldığını bilkmiyorum ama.)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

netsiparis.com'dan almıştım anakartı. Olayın kesinlikle hdd kablolarının gevşekliğiyle alakası yok garanti ediyorum. Arkadaşın bilgisayarı intel tabanlı olduğu için parçaları deneyemiyorum maalesef.



S
15 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: activ

ancak misalen benim ss2 için ortada win7 sürücüleri yok kullanamıyorum win7 altında sapıtıyorlar yada robotics wifi stick için. Ancak hepsi vista altında sorunsuz çalışıyor gayet memnunum.





W7 ile ss2 sorunu yaşadım ama onud hallettim bu işletim sistemi için araştırmaya yorulmaya değer dediğiniz gb bence kullanılmaya değer değil kullanılması gerekn işletim sistemi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy35 -- 9 Haziran 2009; 23:03:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Binbaşı

bornova yolu üstundeki vatan bilgisayara bir sorsana. bınanın hemen yanında teknik servisleri var. belki yardım ederler. benim sistemde de problem var. gidip bir konuşucam onlarla...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.