G

Teğmen
11 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
15 yıl
Ram düşük frekanslı çalışıyor
OCZ Reaper 2x2 gb 1066 mhz ddr2 kitim var. Bunu imzamdaki anakartta çalıştırdığım zaman AMD overdrive bana ramlerin 530 mhz civarında çalıştığını söylüyor. Sistemimde nedenini bulamadığım genel bir yavaşlık, görüntü ve seslerde sık sık takılma ve stabilizasyon sorunu var, sebebi bu durum olabilir mi?

Ramleri bios'tan 1066 mhz çarpanıyla unganged olarak çalıştırıyorum.
G
15 yıl
izmir\u0027de profesyonel bilgisayarcı aranıyor
2 milyar kadar para vererek topladığım sistemim kağnı gibi çalışıyor. ne yaptıysam sorunu çözemedim çünkü hiç kimsenin karşılaşmadığı sorunlarım var, belli ki bir donanım arızası mevcut. izmir'de bu donanım arızasını tespit edip bana tedavi yolunu önerebilecek 'profesyonel' bir şirket yahut kişi arıyorum. eğer tanıdığınız biri varsa yahut bu özelliklere uyuyorsanız arayınız:

sistem şöyle (imzamda da yazıyor zaten):

işlemci: AMD Phenom II x3 720 BE
anakart: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
ram: OCZ Reaper 2x2gb ddr2 1066mhz kit
gpu: HIS Radeon HD 4850 IceQ4 512MB
hdd: Samsung 1TB + 400GB HDD
psu: High Power 500W

cep tel.: 0506 923 29 49
msn & e-mail: gork.slash@gmail.com
G
15 yıl
Yepyeni sistemdeki aşırı yavaşlık
İmzamdaki sistemi fiziksel olarak biraraya getireli 2 ay kadar oluyor ancak sistemdeki bitmeyen sorunlar yüzünden bir türlü kullanmaya başlayamadım. Önce anakart bios değişimi sırasında bozuldu, garantiden gelen yeni anakartla kurduğum sistem ise aşırı ama çok aşırı yavaş. Öyle bir yavaşlık ki, windows xp yüklemesini bitirene kadar 3-4 kere baştan başlamak zorunda kalabiliyorum. Windows xp yüklemesi tamamlandığında ise sistem daha ilk açıldığında boştayken%30-40 civarı işlemci kullanımı görünüyor ve aşırı bir kasılma oluyor.

Sıfırdan windows 7 kurmayı ne kadar denesem de başarılı olamadım, sadece 1 kere windows xp üzerinden kurunca başarabildim. Windows 7 gayet sorunsuz çalışıyordu. Ram, Hard Disk ve İşlemci testleri uyguladım ve hiçbirinde en ufak bir sorun dahi çıkmadı. Sizce sorunum anakart kaynaklı mıdır? Ona göre servise tekrar yollayıp başka bir marka veya model isteyeceğim çünkü. =/
G
15 yıl
Win7 süper, Xp sorunlu?
İmzamdaki sistemde aynı anda windows xp ve windows 7 rc kurulu. Windows xp'nin daha ilk açılışında bile işlemci hiçbirşey yapmıyorken işlemci kullanımı %35'lerde geziniyor, windows 7'de ise hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak klavyemin midi klavye bölümü sadece xp'de çalışabildiği için xp'yi de tam performansla kullanmam gerekiyor. Donanımsal bir hata olduğunu düşünerek yapabildiğim tüm donanım testlerini yaptım (hdd, ram ve cpu) Ve hiçbirinde bir sorun çıkmadı. Anakartımdan şüpheleniyorum bu yavaşlık konusunda ancak windows 7'de böyle stabil çalışınca o konuda da bir belirsizlik oluştu.

Ha bu arada windows xp'de 1440 x 900 full detay gta 4 kasılmadan oynanıyor, yani sanırım pc'nin xp altında "çalışma" değil de "boşta bekleme" ile ilgili bir problemi var. Çözüm önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
G
15 yıl
dual bios lütfen yardım
Bugün sistemimi bilgisayarcımla beraber topladık. Anakartım dualbios özelliğine sahip olan bi gigabyte ga-ma790gp-ds4h model anakart. Herşey sorunsuz halloldu, sistemi sorunsuzca yükleyip anakart driverlarını kurduk. Daha sonra sistemin olması gerektiği kadar hızlı çalışmadığını fark ettik. Sistem özelliklerine bakınca phenom ii x3 işlemcisi olan pc'nin hızı 2.10 ghz, 4 gb ram da 3 gb gözüküyordu. Bios'u update etmeye karar verdik. q-flash ile floppy disktenhttp://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ma790gp-ds4h_10.html adresindeki f4 kodlu bios'u yükledik. Update sorunsuz bir şekilde gerçekleşti ve bize bios başarıyla güncellendi diye bilgi verdi. Sisteme restart atınca ise sürekli yanıp sönen bir cd-rom ışığı ve simsiyah bir ekrana bakakaldık. Şimdi anakartımın herşeyini kutuya koydum ve garantiye göndermek için hazırda tutuyorum. Ancak sorularım var:

1-) Dualbios böyle bir durumda jumper'la devreye sokmaya çalışmamıza rağmen neden devreye girmedi?
2-) Yedek bios'u devreye manuel olarak sokmanın bir yolu var mıdır? Servisle uğraşmayı hiç istemiyorum çünkü.
3-) Bios güncellemesi başarılı olduğu halde bios güncellemesi sonucu çöktüğünü söylememeyi düşünüyorum servise. Acaba update sonrası bozukluk oluştuğu serviste anlaşılabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
G
15 yıl
Sisteme güç gitmiyor? (Çözüldü)
Merhaba arkadaşlar. Sistemimin tüm parçaları geldi ve montajı kendim yapayım dedim. Sistemim şöyle:

High Power 500w güç kaynağı
Amd phenom ii x3 720 be
gigabyte ga-ma790gp-ds4h anakart
ocz reaper 2x2gb kit
samsung 1 gb 32 mb önbellek hdd
his radeon hd 4850

Şimdi sistemin herşeyini yerli yerine oturttum, anakarta ait iki adet farklı güç girişi vardı ikisini de taktım. Ön panelin power bağlantılarını kurdum vs vs herşey yerli yerinde. Ancak power tuşuna basıyorum ve sistemde hiçbir tepki olmuyor. Ekran kartını arkadaşımda denemiştim ve tıkır tıkır çalışıyordu ama ekran kartı olmadan çalıştırmayı denedim yine aynı şey oldu. Sonra 250w'lık başka bir güç kaynağı vardı, sadece büyük güç girişine onu takarak çalıştırmayı denedim ve yine tepki olmadı. Sorun anakartta mıdır yoksa ön panel bağlantılarında mı? Gerçi ben saatlerce başında uğraştım bulamadım siz buradan ne kadar tespit edebilirsiniz hatayı bilemiyorum ancak kafayı yedim resmen. Ya sizin yardımınızla sistemi toplayacağım ya da bilgisayarcı tanıdığım abinin pazar gününe gelmesini bekleyeceğim.

Ya ön panel bağlantıları hatalı, ya güç kaynağı arızalı, ya da anakart arızalı benim görüşüme göre. İşlemci de çok güzel oturdu yerine. :(
G
15 yıl
Güç kaynağım yeterli midir?
amd phenom ii x3 720
his radeon hd 4850 iceq4 512 mb
4 gb ocz reaper kit
3 adet sata hdd
1 dvd writer/reader
3 adet 120 mm fan

bu sisteme high power 500w yeterli olur mu arkadaşlar? zamanında indirimde diye almıştım, yeterli olacağını düşünerek. ancak bir testte tavsiye edilen güç kaynağı 555w çıktı. tırstım şimdi böyle olunca. =/
G
15 yıl
DDR3 şu anda gerçekten gerekli mi?
Evet arkadaşlar sorum başlıkta görüldüğü gibi. Önümüzdeki ay sistemimin son parçaları olan RAM, Anakart ve İşlemci'sini alacağım. Çıkarttığım fiyat listelerine göre şu anda 2 gb'lık bir ddr3 sistem ve 4 gb'lık bir ddr2 sistem aynı fiyata denk geliyor aşağı yukarı. İşlemcim Amd Phenom ii x3 720 olacağından ya ddr3 tercih edeceğim ya da ddr2. (Hibrid bir anakart henüz ülkemizde yok bildiğim kadarıyla am3 soket için) Sizce ileriye dönük 790fx çipsetli bir anakartla ddr3 bir sistem mi toplamalıyım yoksa ileriye dönük olmasa da şu an performans olarak daha iyi olacak olan 4 gb'lık ddr2 sistemi mi tercih etmeliyim? Yorumlarınız sistemimi belirleyecek o nedenle bilgisi olan herkesin yorum yapmasını önemle rica ediyorum. Saygılar.

Edit: Bir de şimdi donanımhaber'deki bir haberi okudum. AMD açıklama yapmış ddr3 belleklerle phenom ii'ler arasında sorun var diye. Sanırım ddr2 alacağım.
G
15 yıl
ram kitleriyle ilgili bir soru
2 adet 2x1gb ddr3 kit aynı anda kullanılırsa ramler kit özelliğini kaybeder mi, yoksa kitler kendi aralarında çalışmaya devam eder mi acaba? teşekkürler.
G
15 yıl
790x ve dragon platormu
Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak. Yeni bir sistem topluyorum ve toplamışken Dragon platformunu oluşturmak istiyorum. hd 4850 ekran kartım var ve phenom ii x3 720 alacağım işlemci olarak ancak 790gx çipsetli ve ddr3 destekli bir anakart bulamadım. sadece 790fx çipsetli bir gigabyte anakart buldum ve 790x olan modelle arasında 100 lira oynuyor. Bu parayı sadece çipset değişikliğine vermek biraz ağır kaçıyor benim gözümde o yüzden sorum şu: Acaba 790x çipsetinde fusion uygulamasını çalıştırabilir miyim? Çünkühttp://www.tomshardware.com/news/AMD-Fusion-Game-Utility-Intel,6883.html#xtor=RSS-1814 linkinde görüldüğü gibi intel platformlarında bile çalışıyor bu program hacklemeler sayesinde.

umarım oluyordur ve 100 lira kar ederim. Şimdiden teşekkürler. =)


Düzenleme:http://game.amd.com/US-en/drivers_fusion.aspx?p=3&s=2 adresinde 790x'in fusion için desteklendiği söylenmiş. O halde 790gx ile oluşturulan dragon platformunun farkı nedir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.