Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
480
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bisiklet sürmeyi bilmeden elektrikli bisiklet?
M
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar otomobil kullanıcısıyım, akşam yemeklerinden sonra semtte elektrikli bisiklet sürmek istiyorum ama bisiklet sürmeyi bilmiyorum, motor da sürmedim daha önce.

Denge olayında sorun yaşayacağımı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemeli? Bisikletin elektrikli olması herhalde denge ile alakasız bir konu.

Bilenler aydınlatır ise sevinirim.



M
10 ay
Yarbay

4 Teker bisiklet alabilirsin

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
10 ay
Yarbay

sorun yok.

normal bisiklet alan herhangi birisi gibi kadrosu kendi boyuna uygun bir bisiklet satın al. bisikletlerde S M L gibi kadro boyları var. alacağın mağazaya sakın sorma, mağaza sana uygun bisikleti yoksa bile "bu %100 uygun" deyip başka bisiklet satmak için uğraşır. mağazaların tek amaçları içeri giren kişiden para almadan onu çıkartmamaktır.

kadro boyunun uygun olup olmadığını anlamanın temel yolu, bisiklete otur (kullanmana gerek yok) gidon sana fazla uzak kalıyorsa, yani belin öne eğilip öne doğru kaykılman gerekiyorsa, o kadro sana büyüktür.

bisikleti aldın diyelim. tek yapacağın bisiklet kullanmayı öğrenen bi çocuk ile aynı şeyi yapmak. yani, seleyi düşük seviyeye indir, böylece iki ayağın aynı anda yere dokunabilir olsun ama çok dokunmalarına gerek yok, ikisinin aynı anda parmak ucuyla dokunabiliyor olmaları yeterli. sonra kaykay kullanır gibi ayağınla kendini ileri iteceksin. normalde bunu yaparken pedalların sökülmüş olması makbuldür ama pedallı da yapabilirsin. kendini ileri ittikçe zamanla hep daha uzun mesafe dengede durmaya başlayacaksın. bi süre sonra dümdüz pedalı çevirip dengede durabiliyor olduğunu göreceksin ve bu kadar.

her ne yaparsan yap sakın ola sakın kadro boyu sana büyük gelecek bir bisikleti satın alayım demek. kadro boyu biraz küçük gelirse ilerde buna çözüm üretiliyor, gidon boğazını uzatıyorsun, seleyi geri çekiyorsun. ama kadro boyu büyük olursa çözüm çok zor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Temmuz 2023; 10:40:18 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Bu güzel yanıtınız için çok sağolun. Boy 1,78-79 kilo 88
Buna uygun bir şeyler bakmaya başlayayım.




Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
M
10 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Ek olarak önereceğiniz modellere de açığım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
10 ay
Yarbay

hocam kademeler şu şekilde
bisiklet>motorlu bisiklet>motosiklet
eğer olur da atlayacağınız basamak olursa bir sonraki basamakta kesinlikle ufak veya büyük çaplı kaza yaşarsınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.