Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
642
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Klima boru tesisatını gizlemek
F
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Taşınacağım evde böyle bir klima tesisatı mevcut. Şu an klima kullanmayacağım fakat ileride ne olur bilinmez. O nedenle borulara ve kablolara zarar vermeden gizlemek istiyorum. Nasıl bir yol izlenmeli?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
geçen yıl
Yarbay

Merhaba.

Öncelikle borunun kırılmadan,çap daralması olmadan bükülerek sağa-sola-aşağı-yukarı yön verilmesi uygun olacaktır. Böylelikle dümdüz bir çıkıntı şeklinden kurtulursunuz.

Bunun için servislerden yardım alabilirsiniz veya elinizden gelirse boruyu kırmadan yavaş ve yumuşak hareketlerle bükebilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >
En sağlıklı yöntemlerden biri uygun çapta bükme yayı kullanarak boruyu bükmek olacaktır. El hassasiyetinize güvenmiyorsanız bükme yayı kullanarak kırıksız bir şekilde boruyu bükebilirsiniz.

Buna ek olarak üstüne bir tablo vs. asarak görüntüyü gizleyebilirsiniz. Veya önünüzdeki birkaç yıl içinde klima almaya niyetiniz yoksa borunun uzunluğu miktarında alçı levha ve profil ile borunun üstünü kapatarak o bölgede raf vb. görünüm oluşturabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken iki unsur bakır borulardır. Plastik drenaj borusu ve elektrik kablosu rahatlıkla hareket ettirilebilir.

Yani maalesef sabit ve net bir yöntemi yok. İlk iş boruyu duvara paralel hale getirmek ve sonrasında dekoratif fikirleri değerlendirmek olacaktır.

Saygılarımla...



F
geçen yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Teşekkürler



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
geçen yıl
Yüzbaşı

Ben de 10 yıl önce taşınırken aynı şeyi yaşadım, evi boya yapan arkadaşlar borunun çıktığı noktadan yatay olarak duvarı kırdılar borunun ağzını kağıt bant gibi bir şeyle kapattılar, amaç içine toz girmesin, boruyu kırık duvar içine koyup üstüne kablo kanalının kapağını koyup sıva yapıp boyadılar, geçen yıllarda klima taktırınca sıvayı kırıp kanalın kapağını çıkarıp klima bağlantısı yapildi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.