Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
1332
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amerika Hakkında bilmek istedikleriniz ? Youtube'da abartılanlar vs. 8-9 Aylık Tecrube.
K
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Amerika'da yaklaşık bir seneye yakındır yaşamaktayım. Sorularınız, merak ettikleriniz, youtube'da, twitter'da aklınıza gelebilecek sosyal mecralardaki abartıla abartıla anlatılan olaylar ki gelene kadar ben de öyle sanıyordum gerçekliği ile anlatmak isterim. Can sıkıntısı bir şeyler yazası geliyor insanın.. Hem buradaki koşturmadan biraz olsun uzaklaşmak bana da iyi gelecektir. :) Sorularınızı sorabilirsiniz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 21 Kasım 2022; 12:47:9 >

Soruyu düzeltmek isterim. Her eyalette Ev fiyatları

Suç oranına
İklim
Eyalet vergisi
İş Potansiyeline
Okul eğitim seviyesine üniversitelere uzaklığı veya öenmli bir ün...
Yoruma Git
Yorumun Devamı KURSAD. - geçen yıl +4
F
geçen yıl
Yarbay

Amerika’dan burda olduğu gibi apartmanda yasama var mi filmlerde herkes müstakil evde kalıyor. Ve apartmandan da Türkiye’de olduğu gibi komşular arasında ses yaptın söyle yaptın gibi şikayetler oluyor mu :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bizim bildiğimiz apartman tarzı olanlar New york gibi yerlerde genelde her eyalette vardır en merkezi konumlarda Apartman vardır ama herhalde Türkiye'den 12 katı büyüklükte olan amerikada bu çok ama çok azdır. Şehrin merkezidir. Şöyle açıklamak isterim

Şehir merkezleri : Apartmanlar
Şehir merkezine yakın olan yerler :
Müstakil (House diye geçer, bahçeli özel)
Condo : 2 veya 3 katlı yatay apartmanlar (Condo ) Diye geçer bunlar da apartman gibidir ama apartman değildir. site içerisinde kalır. dışarıda kumandalı park alanı vardır sana özeldir park yerin gibi. Misal ben de condo'da ev tuttum. 500 dolar civarı fark verseydim house tutardım. Apartman ise iyi ki tutmadık az kalsın tutuyorduk.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 21 Kasım 2022; 13:4:9 >


Bu mesajda bahsedilenler: @fotoburak
Y
geçen yıl
Teğmen

Bazı eyaletlerde bırak yaşamayı girmek bile can güvenliği açısından tehlikeli olduğundan ev fiyatları kira fiyatları uygun diye biliyorum doğru mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Soruyu düzeltmek isterim. Her eyalette Ev fiyatları

Suç oranına
İklim
Eyalet vergisi
İş Potansiyeline
Okul eğitim seviyesine üniversitelere uzaklığı veya öenmli bir üniversiteyse ona olan uzaklığına yakınlığına
yakınında arazinin devlet tarafından belli bir yol çalışması veya bir çalışma gürültü olacağından dolayı (Örnek 1 sene boyunca x yapı kuralacaktır gibi.)
Şehre uzaklığı
Eğer yeni bir yerleşim yeriyse ve sürekli bir gelişim gösteriyorsa vergilerden ötürü doğabilecek giderer yüzünden fiyatta inmes durumu

gibi bir çok sebepten ötürü Ev fiyatları inmekte veya çıkmaktadır.

Yorumuma gelirsek eğer, Örnek veriyorum size California'da düşük bütçeli bir ev kiralayıp Condo veya apartman tarzı bir binaya 1.750 - 2.000 dolar aylık ödeme yaparken Bu paraya Texas'da House Bahçeli 2 katlı bir müstakil kiralayabilirsiniz. Hata iyi bir çocuk olursanız göl kenarında dahi bunu bulabilirsiniz.

New York - New Jersey bölgesinden California bölgesine kadar bir çok eyalette kaldım ya da transit geçtim. Tüm güneyini dolaraşarak doğusundan batısına kadar florida miami dahil. Texas'da 1.5 ay kadar kaldım Florida da 1 hafta New Jersey'de 3 ay Şuan son nokta olan California'da 3. ayım olacak sanırım.


Ayrıca filmlerdeki gibi burası belalı bölge buraya polis bile giremiyor durumu yok. Amerika'da şikayet ettiğinizde anında polis gerekeni yapar. bazı yerlerde bu şikayetler çok olur orası ayrı tabi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 21 Kasım 2022; 13:53:38 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yaylalı.
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Raflar boş mu? İnsanlar açından öluyor mu? Amerika bitik bir durumda mı?
XD



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba bu olay yalnız gerçekten Türkiye'de doğru sanılıyor. Tüketim ile alakalı ülke genelinde hiç bir sorun eksik veya tedariğinde problem yaşanmamaktadır.

Rafflar ne zaman boştur ? Sorusuna gelirsek eğer Florida gibi Doğal afet merkezi hatta new Jersey Texas'ta bile Doğal afet ihtimali yüzünden geçiçi raflar boşalmıştır. ertesi gün gene dolmuştur.

Örnek olarak Florida da Kasırga gelecek dendiği zaman insanlar marketlere gider bu arada buradaki marketler genelde Carefour gibi büyüktür oradaki rafflardaki ürünleri bitirirler. Biz new Jersey'de ve aynı anda Houston'da hem sams club marketinde hem Costco marketinde ucuz su bulamadık pahalıları kalmıştı su mu bitti dedik .. Aslında olan şey adet geliyor evden çıkamayacağız paniği ile rafflarda ne kadar stok malzemesi var düşünmeden alırlar Truck'lara pickuplara Suvleri onlarla doldururlar ama ertesi gün gene raflar dolar.

Baktığımızda biz de yavaş yavaş Amerikanın bu tüketim çılgınlığına ortak oluyoruz. Bugün 3 paket 40'lı su aldık bir daha gidip de almayalım diye. geçen ay 30x 12'li kutu kola gazoz falan adık.

Buradaki Rafların günlük olarak boşalmış olmasının sebebi tüketim çılgınlığının bir göstergesi alım gücünün ne kadar zirvede olduğunun kanıtıdır. Yoksa Amerika bitmiş amerika ölmüş falan.. İnsanların garajlarındaki gıda stokları 6 ay markete gitmese hiç bir ürünün eksikliğini hissetmeyecek kadar depolu şekilde durmaktadır.

Bu tarz söylemleri görünce gülüp geçiniz.

Ayırca burada genelde küçük afetlerde bile tüm telefonlara car car bağırtılı bildirimler gelir.. örnek vereyim Houstondayken yarın Çok fena bir flash yağmur gelecektir (Ani olan bir anda bastıran yağmurlardır tehlikelidir evet ! ) Orada film kopar bi anda herkes pijamasıyla market basar. New Jersey'de de kar yüzünden 2-3 günlük afet bildirimi gelmişti Rafları o gün boş gördük ertesi gün doluydu sabahına öğleninde gene boşalmıştı falan. Amerikalılar çok büyütüyor bu tarz şeyleri ama bir nebze bildirinin ciddiyeti haklı bir sebebi olduğunu öğrendim çünkü gerçekten flash yağmurlarda boğulanlar olmuş Hatta New Jersey'de sadece 2 dakikada tüm arabalar sular altında kalmış bazı kapısı açılmayanlar boğulmuş falan.. Bu birbirini tetikleme zinciri tüketime yansıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 22 Kasım 2022; 12:37:41 >


Bu mesajda bahsedilenler: @SPAWN-TheUndead
M
geçen yıl
Teğmen

Merhaba hocam, konu başlığından biraz bağımsız olacak ama ben de yaklaşık 4 aydır Los Angeles'ta yüksek lisans yapıyorum. Sosyal açıdan alışmaya çalışıyorum fakat bu durum biraz zorlu geçiyor. Türkiye'deki sosyal çevremi özlüyorum. Siz nasıl geldiniz, bu süreci deneyimlediniz mi, ne tavsiye edersiniz?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yüzbaşı

hocam farklı bir ülke farklı insanlar ve farklı sistem. durumu insanları sistemi olduğu gibi kabul edin. avantajlarını görmeye çalışın. anı yaşamayı tercih edin. oradayken yarı orda yarı burada olmayı tercih etmeyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @Minnesotalı Henry
C
geçen yıl
Binbaşı

alım gücü olarak bakarsak olaya orada yasamayı tercih ederdim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
geçen yıl
Er

Hocam ben 11 senedir Amerika'da yasiyorum, Turkiye'deki sosyal yasami hala ozlerim. Buradaki arkadasliklar genellikle transactional. Yani hersey cikar iliskisine dayali. Bizim gibi arkadasliklar, ya da gel seninle cay icmeye gidelim dediginde gidebilecigin bir mekan bulamazsin. Kafaniza en yakin insanlari bulup, onlarla takilmak en iyisi. Amerika'lilar gunluk yasar, sizde kafaniza fazla takmayin, kendinizi ortamlara sokmaya calisin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Minnesotalı Henry
Z
geçen yıl
Yarbay

gerçekten uber veya amazon driverlık yaparak 4-5 ayda araba almak mümkün mü?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
geçen yıl
Yarbay

imkanım olmasına rağmen gitmedim. gitmem de.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Yani giden bir 4 tekerlekli araç alabilirsin ama pek bir faydası olmayacaktır. Arabayı almakla masrafın bitmiyor çünkü. Zaten o dediğin meslekleri yapmak için de arabanız olması lazım. Gittiğim zamanki şartlar ile şimdiki şartlar değişti. Fazla american dream herkesi üzecektir. 4 gün önce Türkiye ye geldim bir an önce abdye gitmek için can atıyorum. Saygılar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zibidi Gonzales
C
7 ay
Yüzbaşı

Neden hocam vatan aşkı flnmı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
P
7 ay
Yarbay

pislik ülke. ülkemi 60 yıldır sömürüyor. ilginç şekilde o ülkeye , benim ülkemde acayip bir bağlılık, taparlık var.

37 yaşındayım! bildiğim her bok bu amerika yüzünden başımıza geldi. 78 darbesi sonrası özal'ı bu adamlar başımıza dikti. erbakan'ı gizliden desteklediler. Ecevit'e darbe yaptılar. tayyibi desteklediler ve başımıza diktiler.

ben hala bu ülkeye tapanları anlamıyorum. damarlarında kan yok herhalde.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Catcheee
C
7 ay
Yüzbaşı

Evet farklı açıdan bakmışsın ama çok haklısın şu var gidenler için iş imkanı, parası değerli karı kız olayı çok rahat bu faktörler için gidiliyo ama gidip yaşamayıp dönen çok duydum buna doktorlarda dahil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
P
7 ay
Yarbay

okumuş adamınki gelecek kaygısıdır.

ama okumamış adam oraya gidip karı kız çekip, işte ucuza et alıp foto çekip, sanki Türkiye'de yaşayanları aşağlar gibi ; "alın açlar bakın ben amerikan etini yiyorum hem de ucuza çünkü sizi ve dünya'yı sömürüyor; bende kaçak köçek yollardan kıç öpe öpe gelebildim ama işte geldim. siz de açlıktan geberin" der gibi takılıyorlar.

bir tane vardı. rodop kekosu. hani steroid basan. onun akrabasını tanıyor benim bir göçmen arkadaşım. bildiğin düşük iqlu bir tipmiş. ama işte bizim ülkede kendine küfrettirmeyi seven, kendini aşağılatmayı seven bir kitle olduğundan, onu bile idol yapmışlar :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Catcheee
T
7 ay
Yüzbaşı

Aklıma bu adam geldi


https://www.youtube.com/shorts/pB4JPgEuMhQ?si=tLqX9174cY2x7p0Y



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
P
7 ay
Yarbay

davulun sesi uzaktan hoş gelir. savaş denilen tipi de gördük. audi mercedes sürmek için nelere katlanmış :D her önüne gelenin videosuna balıklama atlamayın.




Bu mesajda bahsedilenler: @Tarafsiz Goz