Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
415
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bağımsız anahtarlı priz şeması
N
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Her biri birbirinden bağımsız anahtarlarla kontrol edilen 6 tane priz yapmak istiyorum. Elektrikle alakalı uzman olmadığım için bir bilene danışmak için buraya yazıyorum. Şema aşağıdadır. Herhangi bir sorun olup olmadığını varsa düzeltmemde yardımcı olursanız sevinirim.

Anahtarlar 4 bacaklı ışıklı anahtarlar 16 amper.


< Resime gitmek için tıklayın >



S
2 yıl
Yüzbaşı

Çizim doğru ama ifadeler yanlış
piriz diyorsanız alternatif voltaj demek yani 220v o zaman (+) (-) olmaz (F) (N) olur siz fazı ve nötürü anahtalamışsınız doğru bu şekilde yaparsanız sorun olmaz ama 6 pirizi aynı anda kallanacaksanız bir şartla anahtarlara gelen faz ve nötür kalblusu 6 tane pirizi destekleyecek şekilde kalın olmalı ayrıca bağlantılar kesinlikle çok sağlam yapılmalı gevşeklik olmamalı.Ayrıca bunu bir tek pirizden alıp yaparsanız sorun çıkar bağlantıyı direk buhattan yapmalısınız
Hayırlı geceler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 24 Kasım 2021; 22:52:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Binbaşı

N
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yanıt için teşekkürler. Tek prizden epey kalın bir kabloyla beslenecek fakat 6sı aynı anda kullanılmayacak. Hatta en fazla aynı anda 2 tane kullanılacak şekilde planladım.




Bu mesajda bahsedilenler: @savsat2000
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.