N

Yüzbaşı
10 Ekim 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
72 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
2 yıl
Nodemcu ile uzaktan kapı otomatiği
Merhabalar,

Evin en dış kapısına kapı otomatiği takmayı planlıyorum fakat bu otomatiği hem anahtarla hem de nodemcu gibi uzaktan kontrolle aynı anda kullanabilmek istiyorum. Zayıf elektronik bilgimle aşağıdaki gibi bir plan oluşturdum hatta denediğimde çalışıyor gibi görünüyor. Merak ettiğim konu bu devre uzun süre sorunsuz çalışır mı yoksa olmazsa olmaz eklemem gereken bir şeyler var mı öğrenmek istiyorum. İşin ustaları bir kaç tüyo verirse sevinirim. Teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
N
2 yıl
Bağımsız anahtarlı priz şeması
Merhabalar,

Her biri birbirinden bağımsız anahtarlarla kontrol edilen 6 tane priz yapmak istiyorum. Elektrikle alakalı uzman olmadığım için bir bilene danışmak için buraya yazıyorum. Şema aşağıdadır. Herhangi bir sorun olup olmadığını varsa düzeltmemde yardımcı olursanız sevinirim.

Anahtarlar 4 bacaklı ışıklı anahtarlar 16 amper.


< Resime gitmek için tıklayın >
N
9 yıl
Toshiba Encore WT8 Wimboot yapımı (Windows 10 güncellemesi de var)(Harici link içerir)
Merhaba arkadaşlar,
Wimboot anlatımına uzun süre önce niyetlenmiştim ama bazı özel nedenlerden dolayı bugüne kadar ertelemek zorunda kaldım. Forumda uzun uzun tekrar anlatmaya vaktim olmadığı için kendi websitemin linkini paylaşabiliyorum. Amacım reklam değil, zaten yasaksa konu silinebilir. Tüm günümü harcadığım konunun linki aşağıdadır. İsteyen kaynak göstermek şartıyla forumda paylaşabilir benim vaktim pek yok.

http://www.omerfarukbodur.com/toshiba-encore-wt8-wimboot-yapimi.html


Güncelleme : 02.08.2015

Windows 10'a yükselttim ve sanırım wimbootlu olarak yükseltildi, çünkü yükseltmeden önce 7 gb civarı boşluk vardı yükseltme sonrası windows geçici yükleme ve eski kurulum dosyalarını kaldırınca 8 gb küsür boşluk kaldı. Performansta şimdilik olumsuz bir durum görmedim. Sürücülerin tamamı kurulu ve etkinleştirme kendiliğinden yapılmış.

aşağıdaki linkten 32 bit sürümü yükseltme aracını indirip çalıştırın windows 10 home 32 bit Türkçe olarak iso dosyasını indirin. Flaş belleğiniz veya encore tabletinizdeki micro sd karta winrar arşiviyle çıkarıp setup'ı çalıştırıp yükseltmeyi başlatabilirsiniz. Yüseltmeden önce iso dosyasını başka bir cihazınızda yedeklemeyi unutmayın. Eğer tabletinizde isoyu indirecekseniz isoyu tabletten aldıktan sonra $Windows.~BT ve $Windows.~WS klasörlerini C: de yer açmak için silin.

http://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10



Ekleme : Mağazadan Candy crush saga oyununu indirdim tıpkı androiddeki gibi akıcı çalışıyor. İnşallah yakın zamanda diğer popüler oyun ve uygulamaları da mağazada görebiliriz.
N
10 yıl
GM Discovery alırken ekrana mutlaka dikkat edin !
Arkadaşlar başımdan geçen olayı şöyle kısaca özletleyeyim. n11.com üzerinden önce kendime ve sonra arkadaşlarıma farklı zamanlarda toplamda 4 tane gmd siparişi verdim. en son aldığım 4gblık modelin ekranı lcd ekran çıktı. benim discoveryle yan yana getirdiğimde aradaki fark gözardı edilemeyecek kadar fazlaydı. kutusu hiç açılmamış telpa etiketiyle geldi ve dediğim gibi lcd ekran çıktı. bu telefon aynı satıcıdan aldığım ikinci telefondu ve ilk telefonda herhangi bir problem olmamasına rağmen ikincide böyle bir sıkıntı yaşadım. değişim istedim ama mağaza salladı da salladı. telefonu kargoyla gönderdim ücreti alıcı olduğundan dolayı almadı (istanbul içi) kargo şirketi aradı söyledi, bende ücretini bana yansıtın ben öderim dedim yine teslim almadı. 2 defa n11 çağrı merkezini aradım yine mağaza onayı olmadan değişim olmuyor dedi. ikinci aradığımda sesimi yükseltince iade istedim 2 gün sonra kabul edildi ve mağaza telefonu teslim aldı. n'olur n'olmaz diye benim discovery ile lcd ekranlı discoveryi yanyana getirip video çektim. müsait bir zamanda yüklediğimde farkı göreceksiniz.


güncelleme : videodan resimler eklendi. video yükleme uzun sürdüğü için şimdilik videodan yakaladığım resimleri ekledim video daha müsait bir zamanda eklenecektir.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
N
11 yıl
c# linq report ?
C# linq kullanarak bir öğrenci otomasyonu yazıyorum ve öğrenci belgesi için rapor oluşturmam gerekiyor. Rapora istediğim öğrencinin bilgilerini göndermenin bir yolu var mıdır ? çok araştırdım bir sonuca ulaşamadım. crystal report değil visual studionun kendi raporunu kullanıyorum.
N
11 yıl
Q9550 3ghz ?
Bu işlemciyi 3 veya 3.2 ghz de voltaj vermeden stabil kullanmam mümkün müdür ? anakartım ve ramlarime olumsuz bir etkisi olma ihtimali var mıdır ?


anakart p5q se2
işlemci q9550 e0
ramlar 2x2 dual ocz platinum ddr2 1066


konuda uzman arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
not : hiçbir overclock denemesi yapmamış bilmeyen biriyim.


güncelleme : ramlar değişti :)
N
12 yıl
X5 u8800 - 2. Defa garantiye verdim (mikrofon sorunu) - Sonuçlandı
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu konu gereksiz olabilir diye açmak istemedim ama diğer konuların altına yazdığım mesaj çok az kişiye ulaşır diye bir başlık açmayı uygun gördüm.

Telefonumu alalı 1 ay olduğunda da garantiye kvkya sorunu mikrofondan ses karşıya az gidiyor diye vermiştim yazılım atıp geri vermişlerdi. bende durumu sikayetvar.com üzerine yazdım arkasında kvk beni tekrar arayarak cihazı göndermemi bu defa yapacaklarını söylediler ben kızıp bağırıp çağırıp göndermeyeceğimi söyledim aradan 1 seneye yakın zaman geçti kvk yine sikayetvar.com üzerindeki sorunum çözülmüş olarak görünmediğinden bu defa e-posta gönderdi bende kvk beşiktaş şubesine telefonu dün (02.07.2012) tarihinde elden teslim ettim. Bu defa sorun halledilecek mi diye bekliyorum ve olacakları mikrofon sorunu yaşayan u8800 camiasıyla paylaşmak istiyorum.

Bu ana kadar tespit edilen kvk problemleri :
- Servis kağıdında "panelde çizikler var " yazıyor halbuki tek bir çizik bile yok aradım yine kvkyı adresim de yanlış yazılmış onu düzelttirirken bu çizik meselesini sert bir dille bildirdim, kadın not düştüğünü dikkate alınacağını söyledi.




Sonuç : Telefon sökülmüş ama arıza bulunamamış. servisin verdiği kağıtta "Cihazın tüm sesleri Ideos X5 standartlarındadır".

bana tüketici mahkemesi yolu göründü.
N
12 yıl
hitachi garanti ?
internet üzerinden aldığım hitachi harddiski nereye garantiye gönderebilirim servisi neresidir ?
N
12 yıl
533mhz yerine 667mhz taksam ?
merhaba arkadaşlar, bu konuda iyi bilgiye sahip arkadaşlardan kesin bi cevap bekliyorum acer aspire 5500z notebook bilgisayarım 533mhz ddr2 ram destekli görünüyor ve 2 gb ta kadar destekli 2 ram slotu var. bu notebooka 2x1gb ddr2 667 mhz ram taksam düzgün çalışır mı yoksa sıkıntı olur mu. deneme yapma şansım yok ramları netten alacağım için geri verme sıkıntı oluyor. ayrıca nette 533mhz ddr notebook ram bulmak ta sıkıntı nerdeyse hiç yok olanlarda pahalı. 667mhz ddr2 ramlar daha uygun ve yaygın olduğu için bu yola başvurmak istiyorum.
N
13 yıl
Nvidia 8600gt çift monitör ?
asus nvdia 8600Gt ekran kartının çift DVI çıkışının birine LCD tv diğerine monitörü bağlamak ve bilgisayara bağlı olan güvenlik kamerasını daima tvde göstermek istiyorum. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.