Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
2552
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çamaşır ve Kurutma Makinası Hk.
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar banyoda tek topraklı priz var, çamaşır makinesinin üstüne kurutma makinesi kurdum bu iki makineyi resimde ki gibi ikili priz fiş ile kullansam sorun olur mu? İkisini zaten aynı anda çalıştırmayacağım.
Servis kullanmamam gerektiğini söyledi ve akım korumalı çoklu priz satmaya çalıştı. Size danışmak istedim.
Şundan almıştım;
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

Bunlarda pirinç lması gereken kısımlar bazen demirden yapılıyor ve kullanımda ısınıp, git gide korozyon yapıp komple prizin erimesine sebep olabiliyor.

mıknatıs tutarak dıştaki uçlarını, içini açarsanız da yine mıknatısla iç kısımda demir varmı diye basit bir kontrol yapabilirsiniz.

Arkadaşlar marka da tavsiye edebilirler. Bu tip çoklayıcılar devamlı kullanılıyor. Çakmaya uygun yer varsa sıva üstü priz çakabilirsiniz duvara. Ya da tavan asma tavan ise; bir alçıpan levhayı söküp priz deliği açıp içine topraklı priz gömüp antikron tek damar bildiğiniz tesisat kablosu ile de bağlayabilirsiniz tesisata. Tavan üstünde buvata kısayol gidilebilecek bir imkan vardır.



M
3 yıl
Yarbay

Bu tarz seyyar çoklayıcılardan kullanmayın, ufak bir temassızlık ark yapmasına sebep olur ısınır erir vs Ben yakın zamanda aynı sebepten işlem yaptım, makineleri üst üste kurdurmadan önce tekli prizi söküp aynı yuvaya uyumlu çiftli priz taktım. Kaliteli bir marka tercih edin, hiçbir sorun olmaz, ben Kasım ayında yaptım bazen iki makine aynı anda da çalışıyor, hiçbir sorun yaşamadım.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tek prizin olduğu yere çift priz yapılabilir mi yani? Öyleyse o şekilde yaptırmak daha mantıklı olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustyyyyy
K
3 yıl
Yarbay

Merhaba. Gereken yorumlar yapılmış(düzenleme : ben de birkaç yorum eklemek isterim).

Fotoğrafını paylaştığınız gibi Viko vb. kaliteli markaların çoğaltıcıları kullanılabilir. Ancak şahsen anahtarsız(düğmesiz) olanlarını tercih etmenizi tavsiye ederim.

Çünkü anahtar da içerisinde ayrılabilir bağlantı,kontak içerir ve her kontağın bir akım taşıma kapasitesi ve temas noktasında bir kontak direnci vardır. Bu da ısıyı artıran birer unsurdur. Tabi ki yüksek akımları taşımaya müsait olan şalterler,anahtarlar mevcuttur ancak çoklu prizin üstündeki anahtarın taşıyabileceği akım miktarı 10 Amper'i geçmez ki bu max. değerdir.

Çamaşır makinesinin de rezistansı devrede iken rezistans + motor ile elektrik tüketimi,çektiği akım bu metrebelere yakın olacağı için anahtarın ısınmasına sebep olabilir. Bu nedenle çoğaltıcı kullanırken kaliteli markanın ürünü olan ve mümkünse aç-kapa anahtarı olmayan ürünleri tercih etmeniz daha sağlıklı olur.

Buna ek olarak Sayın karafetva forumdaşımızın dikkat çekmiş olduğu pirinç-demir materyali hususuna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Bilindik,kaliteli markalarda bu sorun olmayacaktır.

Aynı şekilde Sayın mustyyyyy forumdaşımızın bahsetmiş olduğu ikili sıva altı prizleri,tekli sıva altı priz yuvasına uyduğu için direkt takabilirsiniz. Bu, tekli priz+çoklayıcı+makinenin fişi şeklinde yapılan bağlantı yerine daha güvenli,daha sağlıklı bir bağlantı sunar.

Çünkü çoklayıcı priz taktığınızda,duvardaki prizin pinlerinden enerji almış olursunuz ve bu pinler zamanla gevşer. Üstüne makine fişini de çoklayıcı prizin pinlerinden beslemiş olursunuz ve bağlantı bir kademe daha kazanır.

Ancak ikili sıva altı priz kullanmanız halinde direkt olarak duvardaki prizi kullanarak daha sıkı bir bağlantı elde edersiniz. Bu nedenle çoklayıcı priz fikrini tamamen silmemek kaydıyla,sıva altı ikili priz kullanmanız ve makine fişlerini direkt bu prize takmanız daha iyi olacaktır. Söz konusu sıva altı ikili priz,direkt olarak tekli sıva altı priz yuvasına takılabilmektedir.

Saygılarımla...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 22 Mayıs 2021; 22:47:49 >

B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Saygılarımla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be_Yourself -- 22 Mayıs 2021; 22:57:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @klima5505 , @mustyyy , @karafetva
A
3 yıl
Binbaşı

mustyyyyy'nin dediği yöntem ile 7 yıl kadar hiçbir problem yaşamadan kullandım hem kurutucuyu hem de çamaşır makinesini. Tekli kasaya giren bu ikili prizler, tekli prizlere göre duvardan biraz daha dışarıda duruyorlar. Şimdiki evimde de yine aynı şekilde kullanıyorum. Benim anahtar ve priz gurubunda kişisel tercihim VİKO olduğundan VİKO'nun prizini kullanmıştım ve hala kullanmaktayım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Be_Yourself
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim, bende bu şekilde yapacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aeronics
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.