Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
36
Cevap
5828
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Clio 5 vs VW Polo
Q
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.
Ötv indirimli araç alacağım. Bütçem 110k.
Piyasa durumu nedeniyle bu iki araba arasında kaldım.
Clio 5 Icon 1.0 benzinli otomatik ile Polo Comfortline 1.0 benzinli otomatik hemen hemen aynı fiyata geliyor. Ama ben kararsız kaldım. Sizlerin de olumlu olumsuz fikirlerini bekliyorum.

Not: Aslında hevesim yeni 2008. Benzinli 1.2 active paketi 113k, allure paketi 126k’ya geliyor ama bütçeyi zorlayınca arabayı yatırmak zorunda kalırım diye gözümü karartamıyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

clio alırsanız 1 hafta sonra trim sesleri başlayacak. polo alırsanız yıllarca tıkırtı duymayacaksınız.
Yoruma Git
Gramatik - 4 yıl +11
Clio 5 i inceledim geçenlerde aracı kullanmadım ama konfor ergonomi malzeme kalitesi seviyesi artmış polo ile aynı fiyatsa eğer polo daha mantıklı tercih olabilir fakat clio da yabana atılacak ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Polestar191 - 4 yıl +6
Dis dizayn olarak ben Clio'yu daha cok begendim. Ozellikle standart gelen LED isiklar gayet guzel. Arabaya ayri hava katmis. Polo'da bu opsiyonel ama zaten normal araba bulunmuyor ve aradigim ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı freeyourmindtr - 4 yıl +6
P
4 yıl
Yarbay

Clio 5 i inceledim geçenlerde aracı kullanmadım ama konfor ergonomi malzeme kalitesi seviyesi artmış polo ile aynı fiyatsa eğer polo daha mantıklı tercih olabilir fakat clio da yabana atılacak bir araç değil güvenlik donanımları ve konfor donanımları daha iyi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
4 yıl
Yüzbaşı

Clio Icon ve Polo Comfortline arasında kaldıysanız, Clio öneririm. Polo alınacaksa highline alınırsa daha iyi ve donanım karşılaştırması olarak daha doğru olur. Kendim polo kullanıcısı olduğum için, otomatik klima, büyük ekran, carplay/android auto, 16 jant led stop ve sis farları aradaki farka değecek eklentiler poloda. Tabi tercih sizin. Clio eskisine göre çağ atlamış vaziyette. Polonun iç hacmi de büyük hissettiriyor. Ben kullandığım araçtan çok memnunum şuan alıyor olsaydım kafam karışırdı :)



Q
4 yıl
Yüzbaşı

Tavsiyem Yeni 2008 Benzinli 1.2 active paketi almanız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 1 Mart 2020; 23:8:5 >

P
4 yıl
Teğmen

Polo comfortline 1.0 dsg kullanıcısıyım. Digital klima, carplay büyük ekran ve oto. klima ve 6 hava yastığı comfortline için 2019 dan itibaren standart . Yakıt tüketimi şehir içi dışı karışık 6-6.5 arası değişiyor. Eski poloya göre fersah fersah üstün. Yalıtım 110 km ye kadar iyi. İç mekan ve ses kalitesi çok iyi. Yeni Clio hiç görmedim yorum yapamam.

Tavsiyem araçları test etmeniz Yeni Polo,Corsa ve Clio . Clio da baya iyi olmuş gibi duruyor .

Ben ÖTV indirimim olsa 2008,3008,5008 vb kovalardım biraz para biriktirip.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yüzbaşı

clio alırsanız 1 hafta sonra trim sesleri başlayacak. polo alırsanız yıllarca tıkırtı duymayacaksınız.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
Q
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Comfortta manuel klima yazıyor sitede. Açıkçası iç tasarım olarak Polo, dış taşarım için Clio. İllaki bayilere gidip deneyeceğim.

Araçlar çok geç geliyor. Herkes gibi yaza arabayla girmek niyetim var. Boş 2008 parasına opsiyonların tamamıyla fullenmiş clio icon alınıyor. Bu devirde insan biraz oyuncak teknoloji istiyor arabada. 2008’de bu var ama active’inde değil. Allure’daki standart donanım çok iyi. Herhangi bir opsiyon eklemeye gerek yok. 120-125 arasına gelirse baya heyecanlandırır. Onda da araç problemi var. Yazın ortasına sıra veriyorlarmış yazılanlara göre



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @perfectstranger09
P
4 yıl
Teğmen

Benim 2019 model bende oto klima var . Bayiden teyid edin donanımı. Bende araç yok denilen bir zamanda bütün Türkiyedeki bayileri arayarak ve haber bırakarak aradım. Hocam kısmetiniz ve hayırlısıysa olur zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @qeep
U
4 yıl
Binbaşı

Polo kesinlikle.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yüzbaşı

Dis dizayn olarak ben Clio'yu daha cok begendim. Ozellikle standart gelen LED isiklar gayet guzel. Arabaya ayri hava katmis. Polo'da bu opsiyonel ama zaten normal araba bulunmuyor ve aradigim bayiler bana su anda arac siparisi ile calismadiklarini soylediler.

Ic dizayn konusunda genel dizayn olarak Polo'yu daha cok begeniyorum. Clio'nun Icon modelinde kucuk ve nispeten fonksiyonsuz da olsa dijital gosterge var. Polo'da bu 2500 TL opsiyon. Aslinda iyi fiyat ama realitede alamiyorsunuz. Polo'nun 10"'lik dijital gostergesi alinabilse cok iyi. Polo'nun kapilar ve multimedya ekraninin altinda kalan plastik bolumu sert plastik. Clio'da her yer neredeyse yumusak plastik ama kalitesi bana iyi gelmedi. Icine oturup siz karar verin.

Icon'a surus paketini eklerseniz guzel guvenlik opsiyonlari ekleniyor. Tavsiye ederim.

Clio 4 Icon vs Polo olsa hic karsilastirmaya degmez. Ama Clio 5 gayet guzel arac olmus.

Asil problem sunlar:
1. Renault markasi UK'de yapilan arastirmada kullanici memnuniyeti konusunda sondan ikinci sirada gelmis. VW de iyi degildir ama sondan ikinci olmak cok kotu. Bir onceki sene 19. siradaymis (toplam 30 marka arasinda).
2. Renault araclari icin cogu kisi bir iki senede arac cabuk eskimeye basliyor, sesler cikartmaya basliyor diyor. O beni rahatsiz ederdi. Yumusak materyal kullanilmasi bu konuda belki yardimci olur. Yine de buyuk soru isareti.
3. Polo alacaksaniz DSG tam bir soru isareti. Fiyatini 5 bin TL fazla dusunun ve tamire hazir olun.

Ben Clio Icon 135-140 civarina satilirken, Polo almayi tercih ederim. Sahsi gorusum. Carwow sitesine de bakarsaniz ve diger yorum sitelerine Polo daha komple, daha iyi araba deniliyor.

Son not: Corolla HB'e baktiniz mi? Acikcasi test surusu yapmanizi tavsiye ederim.



A
4 yıl
Binbaşı

Polo comfortlınelarda 2019 sonrasında hernekadar manuel klima yazsa da neredeyse tüm araclarda digital klima var, ben de2020 1.0 comfortlıne aldım, aynı sekılde dıgıtal klima opsiyonu ile teslim almıs oldum.(bunun ıcın 1000 lira kadar fark ödüuyorsunuz, tüm araclar boyle gelıyor). Yıne arkadasın dediği gibi 8inch ekran ve carplay standart, hava yastıgı 6 adet.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Binbaşı

icon paketin malzeme kalitesi çok iyi.
polonun tasarımı çok sıkıcı fakat clio çok canlı olmuş. özellikle de turuncu ve mavi renk seçenekleri arabanın kaderini değiştiriyor. kokpit tasarımı da polo'nun fersah fersah önünde. ötv indirimli 110k ya bütün opsiyonel donanımları da ekleyebilirsiniz ki bu da uzun vadede sürüş keyfini arttıracaktır.



Q
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Piyasada bulamıyoruzki. Yeni liste fiyatları açıklandı. Clio geçen aya göre 10k, Polo 5k zam koymuş. Clionun bu kadar artırılması sinirlendirmedi değil. İcon pakete 150k yazmışlar. Bugün bi bayi görüşmeye gelecek.
Bunun haricinde tek tek bayileri arayıp ellerinde var mı sormak lazım. Olanı gidip alıp geleceğim bu stres beni bitirecek



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı

Hız sabitleme standart mı peki 2019-2020 Polo’larda?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alperdgal
M
4 yıl
Yarbay

Geçtiğimiz pazar günü Ankara'da pek çok bayi gezdim. Cliosundan, Duster ve Symbole, Corsasından, corollasına kadar pek çok araca baktım. Clionun arka koltuklar çok dar, aile ile binilecekse arka koltuklar yine olmamış. Sedan düşünürseniz Corolla Vision MDS bakabilirsiniz, ille HB olacaksa Egea ya mutlaka bakın, Corolla HB yine hem bagaj hem arka koltuklar dar. Ama ille de clio veya polo olacaksa kesinlikle polo.



A
4 yıl
Binbaşı

Yok hocam, highlineda var mi bilmiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @evlbleef
Q
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Polo 1.0 benzin DSG Comfortline’a 105.000₺ fiyat verdiler. Sitedeki liste fiyatına göre ben hesapladığımda 95.000₺ çıkıyor.
Clio 1.0 Tce Xtronic Icon + Full opsiyon 115.000₺ yazmışlar. Ben almadım bu fiyatı.
Bugün başka bi firmayla görüştüm işim vasıtasıyla denk geldi. Clio için şimdiden ödeme yaparsanız fiyatı sabitleyip mayıs gibi teslim ederiz dedi. İllaki clio değilse peugeot, citroen, renault, ford markaları da var. Hazır araçlar da var onlara bakalım isterseniz dedi. Olur dedim. Haberlerini bekliyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.