Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
717
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nzxt S340 Elite Sıcaklık Sorunu
E
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Başlıkta belirtiğim kasaya sahibim sistemin geri kalanı da imzamda mevcut fakat ısı sorunu yaşıyorum kasa da normal birlikte gelen fanlar mevcut ama oyun oynarken sol tarafta ki temperli cam yeri dışardan ellediğim de ekran kartı tarafı sıcak oluyor bunu nasıl çöze bilirim, olmadı kendi fanlarını noctua fanlar ile değiştirmeyi düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

Hocam kasanın bulunduğu ortamdaki hava sıcaklığı, konulduğu yerdeki hava akışı, fanların sayısı ve konumu ile işlemci soğutucu tipi gibi bir çok etken var. Ek olarak ben kendi kasamda traktör gibi ses yapan Noctua fanlar yerine fiyat performans olarak daha başarılı olan Akasa ViperR fanlar kullanıyorum.

Bir de problemin doğru teşhisi için şunu sormak istiyorum. Sıcak oluyordan kastın çok sıcak olması mı yoksa kasanın kalanına göre sıcak olması mı? Kasa içerisinde en çok enerjiyi tüketen ve dolayısıyla en fazla ısı yayan parça GTX1070Ti olacaktır. S340 çok büyük olmadığı için ekran kartı ile cam arasında fazla mesafe olmayabilir. Kasa içi sıcaklığını ve ekran kartı sıcaklığını ölçme imkanın var mı?



D
6 yıl
Yarbay

Önce ısı değerlerine bakılması gerek. Öyle cama elini tutarak ölçülmez.



T
6 yıl
Binbaşı

Ben P400S kullanıyorum kasa olarak; senin yine ekran kartına yakın olan kısım ısınıyor, benim 980TI kasanın ve camın her santimetresine alev attırıyor.



E
6 yıl
Yarbay

Kasadaki fanları Noctua fanlar ile değiştirince ne olacak ki? Noctua fanlar mucize mi yaratacak? Fotoğraflara baktım da kasanızın ön paneli mesh değil. Alttan-üstten boşluk bırakılmış sanırım ama yeteri kadar hava alamıyor olabilir. Ön paneli mesh olan bir kasa kullanmak daha iyi olurdu kanımca...
Bu kasa ile ne yapılabilir? Üst tarafta fan yoksa oraya fan takılabilir. Hem arkada hem üstte fan varsa, fanları değiştirme seçeneği de düşünülebilir ama dediğim gibi Noctua fanların mucize yaratmasını beklemeyin. Noctua'lar kalitelidir, uzun ömürlüdür, rulmandan tıkırtı sesi gelmez vs ama mucizevi bir performans beklemeyin. S12A ve S12B modellerini test ettim ve performans/ses oranı bakımından şahsen pek başarılı bulmadım. Ancak yukarıda birinin iddia ettiği gibi "traktör gibi" çalıştığı da yalandır. Ağzı olan konuşuyor, klavyesi olan yazıyor işte... Sonuçta dünya çapında tanınan, kendini kabul ettirmiş bir marka. Bence en sessiz değil ama birçok kullanıcıya göre oldukça sessiz kabul ediliyor.

Ses konusunu dert etmezseniz Noctua'nın IPPC serisi 2000/3000 devirli fanlarından alabilirsiniz ama alternatif olarak yüksek devirli herhangi bir fan da alabilirsiniz. 1900 devire çıkabilen Viper var mesela... Viper için de şöyle sessiz böyle sessiz diyenler var ama ses konusunda onu da hiç beğenmedim (Viper'ı da bizzat test ettim).
Not: Yüksek devirlerde hiç bir fan sessiz kalamıyor zaten o ayrı bir konu ama ben testleri 700-1200 devir bandında yaptım.



E
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Herkese teşekkürler ilk önce cevaplardan ötürü, noctua fandan kastım daha kaliteli iyi hava akışı sağlar belki diye kasayı bugün yan cam panel takılı ve takılı değil olarak denedim ekran kartı panel kapalı olarak 69 72 derece en fazla gördü açık olarak ise 68 dereceyi gördü ayrıca kasada üst te ve arkada olarak kendi 12 cm fanları mevcut ön tarafta da zaten radyatör takılı oda sıcaklığı olarak klimasız 29 30 derece en kötü dediğim gibi üst te 14cm arkaya da 12cm farklı fanlar ile hava akışını sağlaya bilir miyim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @massacrer , @ehhalil
E
6 yıl
Yarbay

Dediğim gibi, farklı fanlar yarar sağlayabilir ama mevcut fanlardan daha performanslı fan alırsanız...
Kasanın üstünde gelen fanlar kaç devirde çalışıyor, kaç CFM hava akımı sağlıyor?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 4 Temmuz 2018; 0:26:44 >


Bu mesajda bahsedilenler: @earfunn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.