Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
39429
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Uzun Yol Yapabilecek Başlangıç Motoru
A
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Günaydınlar. Hikayeyi okumak istemeyenler ikinci paragraftan devam edebilir. Ben işime gidip gelirken minibüs kullanıyordum ama bu aralar alıştım artık otostopla alan oluyor. Dolayısıyla bulabilirsem otostopa başvuruyorum ilk olarak. Bu akşam şansa bir tane motorcu durdu. Ben daha önce motora binmemiştim. Zamanında az bisiklete binmedim ama ikisi çok farklı şeyler. Hep motorun devrilmesine neden olurum diye korkup binmiyordum. Bu akşam farkettim ki motorla seyahat etmek çok farklı birşeymiş ciddi ciddi özgür hissettim kendimi motorda. Sabaha kadar motor vlogları izledim. Yarın işe uykusuz gitme pahasına.

Benim cebimde 10 bin civarı para var ve 20 bine kadar çıkabilirim fiyat olarak. Hafta sonları başka şehire gidip geliyorum bazı nedenlerden ötürü. Bana şehirler arası yol yapabilecek 2-3 saatlik. Max fiyat 20 bin başlangıç için ideal bir motor önerebilir misiniz? Benim bi tanıdıkta R25 vardı tip olarak çok hoşuma giderdi. Sizce bu motor uygun mu dediğime yoksa başka motor mu önerirsiniz? Sağolun şimdiden önerileriniz için. Bu arada boy kilo 175-70 yaş 23 o yüzden şimdilik A sınıfı ehliyet alamıyorum.

Bu arada Yen'i bir motor alınırken neler yapılmalı nelere dikkat edilmeli az çok okuya okuya öğrendim. Fakat tam bana göre olanını bulamadım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
7 yıl
Yüzbaşı

A2 ehliyet alsan da olur 600ccden yukarı motor sürmenin alemi olmayacağından a ehliyeti de gereksiz olacaktır. Nelere dikkat edeceğine gelirsek kullanış amacına göre motor almak her zaman en iyisi olacaktır.

Kuba Superlight 200 bu gibi chopper model motor almak her zaman işini görecektir bu motorla tatile çıkabilirsin :) Başka model olarak mondial buccaneer 250i olabilir dediğim gibi 200 300cc arasında motor almak her zaman iyi olacaktır senin için :) Güçlü chopper modeller var tabi 600ccden yukarı onları almak bilmiyorum. Başka bilgili arkadaşlar yazması iyi olacaktır :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sağolun hocam peki super sport tarzı ne önerebilirsiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JusTiMe
A
7 yıl
Onbaşı

Biraz rahat sürüş istiyorsan mt25...
süper sport diyorsan r25...
bütçenle bunları sıfır alabilirsin.



C
7 yıl
Yarbay

amaç güvenle seyahat etmek ve ulaşım ise supersport önermiyorum. Ha görünüşü hoşuna gidiyorsa ve senin için zevkse olur. Dezavantajları: rahat değildir, başlangıç için uygun değildir, sürtme ve kırılma ile hasar görebilecek grenajlar pahalıdır. Artçı alsan sıkıntı olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @Andrew Crysanthe
B
7 yıl
Yarbay

uzun yoldan kasıt nedir bilmiyorum ama racingde oturuş pozisyonu rahat değil uzun yolda çok rahat edebileceğini sanmıyorum, gidonda çok dönmez şehiriçi manevra kabiliyeti daha kısıtlıdır. Süspansiyonları genellikle daha sert olur.

naked motordada çok rüzgar yersin. ön cam takarsan belki rüzgar kısmını çözersin. Hani şöyle söyleyeyim 100 km den sonra rüzgardan dayak yemiş gibi oluyorsun öyle 2-3 saat yüksek süratte uzun yol falan perişan eder. Dediğim gibi ön camla belki çözülüyordur bilmiyorum. Ben MT25 kullanıyorum cam takmadım. Çok fena rüzgar yiyorsun karşıdan.

vitesli motosiklet şartın yoksa güzel bir scooter alabilirsin yamaha xmax falan gibi. Topcase çantada taktınmı her yere gider gelirsin. Vitesli istiyorsan supersport yerine naked alıp duruma göre ön cam taktırabilirsin. MT25, Suzuki inazuma, KTM Duke 250 vs. olabilir. Inazuma'nın grenajlı bir modelide var inazuma-f di galiba ismi. Touring tarzı uzun yol modelleri genelde yüksek hacimli oluyorlar ama düşük hacimlisi varsa en iyi tercih o olur heralde.

son olarak ekipmanada para ayırmayı unutma. 20000 bütçen varsa 20 bin liralık motor bakma. Kask, mont, pantalon, eldiven, bot bunların parasını çıkar bütçeden. Bunlarda çok ucuza kaçma, mümkün mertebe bütçen dahilinde koruma seviyesi yüksek ürünleri seç. 800-900 liraya yakında plaka işlemleri ve trafik sigortası tutuyor. Kendin yaparsan işlemleri biraz daha az tutar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
7 yıl
Binbaşı

Yakın zamanda mt25 aldım. naked olması nedeniyle, rüzgar alıyor. gücü kuvveti yerinde. tavsiye ederim. vitesli, görüntüsü yerinde

Daha da kullanışlı olsun dersen, xmax 250 abs. vites, rüzgar derdi yok. kocaman bir selesi, altında sanırım 2 kask alacak kadar bagajı var. fiyatı da 18binden biraz fazla. yakıt konusunda cimri bir makine. bazen bundan mı alsaydım demiyor değilim.

Kask, mont ve pantolonda, alabileceğinin en iyisini almaya özen göstermen gerektiğini de belirteyim. Tüm paranı motora yatırırsan, bir de ekipmanlar, maddi olarak sıkıntıya sokabilir.



İ
7 yıl
Yarbay

Kesinlikle Scooter

Ama ufak el arabası gibi tekerlekli değil (10-12 hatta 13 jant olmasın)

6.000 TL den 16.000 TL ye kadar çeşit var

✓Su soğutmalı

✓Maxi scooter (ayak koyma yeri ve bagajı geniş)

✓200-250 hatta 300-350cc alabilirsiniz..

Neden Scooter;

✓Ani yavaşlama fren

✓Daha rahat koltuklar

✓enjeksiyonlu çoğu model 100km de 2.5lt 12 kurus çok iyi

✓Çoğu modelde ABS veya kombine fren (ön ve arka belli oranla sıkıyor)

✓Çoğu modelde USB/12v girişi var Telefon/navigasyon bağlanabilir daha ne olsun

#vitesli motorun var diyelim,3 vites 60-70km ile gidiyorsun lamba yandı-Önüne geniş bir çukur çıktı-sinyal vermeyen araba fırladı veya aracı senin önüne kırdı!!

*Sen yavaşca gazı kesip hızlıca debriyaj sıkıp 3 ten 2 ye

Aynı şekilde 2 den boşa gececeksin buda zaman stres

*Scooter da sol elin frende olsun ,Sağ elinle gazı yavasca bırak..hepsi bu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Binbaşı

yani 20 bin butce az degil :) ama tarzinizi bulmak lazim... Uzun yolsa china motorda gider japonda...

benim suan butcem sebebiyle motorum falcon freedom 250 chopper tarzi motor... 1.5 senede 35000 km yaptim ve italyaya gittim geldim(macera iste) ve hala debriyaj balatasi ve zincir disinda her parcasi orjinal...hic tik demedi... ve fiyati suan 8-9 bin tl... ama sizde parada var, 13 bin tl ye RKS blackster var... ama 20 bin butceli biri china motor bakmasin mumkunse :) cunku china motorlar sizi yolda birakmaz ulkeyide turlarsiniz uzun yolda sorun olmaz ama 3 senede dokulur :)

benim 20 bin butcem olsa, 2003 model honda shadow 750 lere bakarim, yada tarz enduro isteniyorsa bmw lere bakardim... ama uzun yol diyorsaniz oyle r25 yada mt serileri felan olmaz... kiz arkaadsimda yamaha mt07 vardi izmirden antalyaya gidelim dedik, ben falconla nonstop yorulmadan 2-3 saat gidebiliyorum, yamahada ise her saat bel agrisindan mola sart oluyor...

scooter alacaksaniz yamaha xmax yuksek tavsiyemdir :)

diger scooter motorlar
1- Piaggio XEVO 250
2- Suzuki Burgman 200
3- Yamaha Xmax250
4- SYM Joymax 250
5- Daelim S3 Advance 250
6- SYM GTS EVO 250
7- Kymco xciting 250

sonuc: eger butceyi 10 bin tl lerde tutmak istiyorsaniz ve yeni oldugunuzdan dusurme yatirmada riski oldugundan, bi falcon freedom 250 alin 6500-7000 arasi temizleri bol...min 500tl guzel bi kask alin, 1000tl monta ayirin korumali, dizlik, celik korumali bot vs setinizi dizin...birde 500tl harcayip iyi lastik taktirdinizmi bu motorla 2 sene cizigine kirigina uzulmeden pisersiniz... ama aldimi ben omurluk kullanayim gibi bi dusunceniz varsa eski japonlardan bakin( ama dusururseniz uzulursunuz)...

scooter lar ise size kolay kolay kaza yaptirmayacaktir ...

dedigim gibi once tarzinizi bulun :) sonra butceyi netlestirin ( ekipmana min 2000tl ve lastigede 500tl ayiracaksiniz) sonrasinda size herturlu yardim yapilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 28 Temmuz 2017; 11:18:4 >

H
7 yıl
Binbaşı

250lik temiz kullanılmış bir scooter al keyfine bak. Önerilerim sym joymax, kymco xciting, xmax, dealim s3 advance bunların hepsi iyi.



İ
7 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

işinize yarayacak scooter rehberi fiyat-güç-soğutmaya göre



V
7 yıl
Binbaşı

Bence tecrüben yoksa 100lük ucuz birşeyle başla öğrenip tecrübe ettikçe iyi birşeyler al.
Ben cup ile başladım 5 aydır kullanıyorum ancak hakim olduğumu hissediyorum. Acemilikte güçlü ve büyük bir motor çok tehlikeli olur.



J
7 yıl
Yüzbaşı

kardeşim pimpirikli birine benziyorsun tecrüben yok pcx ya da nmax 155 likle başlayabilirisin senin için daha rahat konforlu olur.. r25 alırsın uzun yolda rahat edemezsin, ayruca düşürdün diyelim kol gibi yedek parça fiyatları var.



O
7 yıl
Teğmen

uzun yolda süpersport modellerle 3-4 yolculuktan sonra basur kalça kemiği bozukluğu eklemlerde aşınma ve bulanık zıcma gibi durumlar yaşaman muhtemeldir :) biraz mübalağa yaparak söyledim ama bende cbr250r ile 2 saatlik yola sık sık git gel yaptım ve küstüm o çok sevdiğim motora :) senin için ideal önerim pcx150 yda nmax 155 olabilir. suzuki fiyatları gereksiz yüksek. ayrıca motorsiklet kadar ekipmanıda göz önüne almalısın. madem bütçen var iyi ekipman edinmelisin. hayat kurtarıyor.



T
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

uzun yoldan kasıt nedir bilmiyorum ama racingde oturuş pozisyonu rahat değil uzun yolda çok rahat edebileceğini sanmıyorum, gidonda çok dönmez şehiriçi manevra kabiliyeti daha kısıtlıdır. Süspansiyonları genellikle daha sert olur.

naked motordada çok rüzgar yersin. ön cam takarsan belki rüzgar kısmını çözersin. Hani şöyle söyleyeyim 100 km den sonra rüzgardan dayak yemiş gibi oluyorsun öyle 2-3 saat yüksek süratte uzun yol falan perişan eder. Dediğim gibi ön camla belki çözülüyordur bilmiyorum. Ben MT25 kullanıyorum cam takmadım. Çok fena rüzgar yiyorsun karşıdan.

vitesli motosiklet şartın yoksa güzel bir scooter alabilirsin yamaha xmax falan gibi. Topcase çantada taktınmı her yere gider gelirsin. Vitesli istiyorsan supersport yerine naked alıp duruma göre ön cam taktırabilirsin. MT25, Suzuki inazuma, KTM Duke 250 vs. olabilir. Inazuma'nın grenajlı bir modelide var inazuma-f di galiba ismi. Touring tarzı uzun yol modelleri genelde yüksek hacimli oluyorlar ama düşük hacimlisi varsa en iyi tercih o olur heralde.

son olarak ekipmanada para ayırmayı unutma. 20000 bütçen varsa 20 bin liralık motor bakma. Kask, mont, pantalon, eldiven, bot bunların parasını çıkar bütçeden. Bunlarda çok ucuza kaçma, mümkün mertebe bütçen dahilinde koruma seviyesi yüksek ürünleri seç. 800-900 liraya yakında plaka işlemleri ve trafik sigortası tutuyor. Kendin yaparsan işlemleri biraz daha az tutar.

Bende CBR 250 ile MT 25 arasında kaldım bir arkadaş ısrarla crf öneriyor



Fakat bunların hepsine uzun yola gitmez diyorlar. Sürekli uzun yol yapmayacağım ama 2 3 ayda bir kez yaparım yani. CBR alırsan sırtın ağrır mt alırsan dayak yersin rruzgardan e ne yapalım gidip Africa Twin mi alalım ilk motor



MT ye cam takınca tipi kayıyor çıplakken çok hoş oysa ki . CBR az yakıyor diyorlar mt içiyor benzini diyorlar ne etsem bilemedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yarbay

uzun yol yapılmaz diye bir şey yok vespa ile dünyayı gezen var. uzun yol yaparsın ama konforlu olmaz.



cbr25 hiç üstüne oturmadım ama r25 gibidir muhtemelen. r25 tam racing gibi değil yani öyle çok yatman gerekmiyor üzerine oturup bak benim için konforlu diyosan neden olmasın. yanlız uzun yol yapacaksan eşya durumunuda düşün spor motora çanta çok komik duruyor sırt çantası sosis çanta falan idare etmen lazım. cbr25 ile mt25 arasında kaldıysan r25 e de bak motor mt25 ile aynı zaten.



bi diğer sıkıntıda ufak hacimli bu motorlarda uzun yola giderken sabit hızda örneğin 120 130 da giderken bile motor çok devir çevirir bu da ses ve titreşim demek yani konforu etkileyen bi diğer unsurda bu.



bayilerde mt25 r25 cbr250 crf hepsini bulursun üzerlerine otur oturuş pozisyonuna gidon dönme açısına falan bak hatta bulabilirsen en güzeli test et.

yakıt tüketimü olarak mt25 şehiriçi 4-4.5 litre civarı yakar ama gidişiyle sesiylede gönlünğ alır 14 bin devirir çevirir

crf hakkında hiç bir bilgim yok sadece bayide görmüşlüğüm var o kadar. şahsen bana hiç hitap etmiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 1 Mart 2018; 12:22:9 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @They Killed Kenny
T
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

uzun yol yapılmaz diye bir şey yok vespa ile dünyayı gezen var. uzun yol yaparsın ama konforlu olmaz.



cbr25 hiç üstüne oturmadım ama r25 gibidir muhtemelen. r25 tam racing gibi değil yani öyle çok yatman gerekmiyor üzerine oturup bak benim için konforlu diyosan neden olmasın. yanlız uzun yol yapacaksan eşya durumunuda düşün spor motora çanta çok komik duruyor sırt çantası sosis çanta falan idare etmen lazım. cbr25 ile mt25 arasında kaldıysan r25 e de bak motor mt25 ile aynı zaten.



bi diğer sıkıntıda ufak hacimli bu motorlarda uzun yola giderken sabit hızda örneğin 120 130 da giderken bile motor çok devir çevirir bu da ses ve titreşim demek yani konforu etkileyen bi diğer unsurda bu.



bayilerde mt25 r25 cbr250 crf hepsini bulursun üzerlerine otur oturuş pozisyonuna gidon dönme açısına falan bak hatta bulabilirsen en güzeli test et.

yakıt tüketimü olarak mt25 şehiriçi 4-4.5 litre civarı yakar ama gidişiyle sesiylede gönlünğ alır 14 bin devirir çevirir

crf hakkında hiç bir bilgim yok sadece bayide görmüşlüğüm var o kadar. şahsen bana hiç hitap etmiyor.

Bulunduğum coğrafya kötü ya en yakın Honda bayi 300km ötede Yamaha 250 km ötede çevremde motor sürenlerin hepsine küba var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Binbaşı

pcx 150



G
6 yıl
Binbaşı

Slm kardesim. Oncelikle trafikde motosiklet nasil kullanilir onu ogrenmen icin ucuz yollu elinde kalmayacak 1 sene sana tecrube ettirecek bir scooter ile baslamani tavsiye ederim. Motosiklet gruplarina da uye oldunmu orada vitesli motor kullanicilari her daim yardimci olurlar sana vitesli motor kullanmayi da vani gonul ile anlatrlar. Ama kesinlikle scooter ile basla trafik akisini yolda seni nasil adamdan saymadiklarini nerde ne yapman gerektigini ogren. Yeni motor kullanacak birisin parcasi pahalli olmayan bir motor alman gerek. Gidipde hic bilmeden sym joymax alirsan (onerim joymaxdir) bir yan aynasi 650 tl eksoz desen2500 tl diyecgm kaza yaptin haksizsn cebincen cikacak para da fazla olur parca pahalli. Ne zamanki trafige hazir hissedersin kedini acelee etmeden kesinlikle ben maxiscooter oneriyorum. Xmax da kullandim joymaxda konfor olarak joymax cok iyi . Bir motor alacaksan 2bin tlik de aksesuar aalcaksin ona gore hesaplayip parani harca kask dizlik mont eldiven . Bunlari testlerden gecmis adam gibi markalar almani oneriyrm. o zaman a gelince tktar pm lesirz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yüzbaşı

R25 kesinlikle aradığın motor. Vibrasyon min düzeyde, konfor max. Mt 25 alırsan rüzgarda çok dayak yersin ki ikinci el piyasası çok dalgalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Andrew Crysanthe