Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
590
Tıklama
0
Öne Çıkarma
9 Haziranda Wildstar steame geçiyor....
E
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Okumuş olduğum habere göre wildstar 9 haziranda yani yarın steame geçiyor bu oyun hakkında pek az bilgim var sadece blizzard'ın eski çalışanlarının kurmuş olduğu bir ekip tarafından yapıldığı ve oyundaki diyalogların görevlerin baya makara olduğunu biliyorum.
Bu oyunu oynamış arkadaşlar ne düşünüyor oyun hakkında önceden aylık ödeme sistemi vardı şimdi onuda kaldırmışlar F2P diyorlar ama oyun nasıl PVP nasıl PVE nasıl yorumları alalım bir belki DH ekibi olarak bir klan kurup başlarız güzelse....



D
8 yıl
Yüzbaşı

Oyun ciddi anlamda güzel ve eğlenceli bir oyun ama çok emek ve zaman isteyen bir oyun. Oyundaki pve ciddi anlamda belki enlerin arasına girebilecek bir sistem ve yapıya sahip. PvP ise güzel ama çok fazla pvp yapmaya vaktim olmadı. Sistem olarak farklı bir yapısı var ama çok tutan bir oyun olamadı maalesef. Bir bak ama DH grubu olarak çok sayıda oyuncusu olacağını sanmıyorum zaten f2p de iyice çöp oldu gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
8 yıl
Yarbay

Güzel bir oyuna benziyor ben başlayabilirim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Onbaşı

Free to play fakat.

Play WildStar
Free to Play
Play Game
Downloadable Content For This Game
WildStar: Adventure Pack 31,00 TL
WildStar: Hero Pack 75,00 TL
WildStar: Legend Pack (NA) 139,00 TL

245,00 TL
Add all DLC to Cart


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay

daha ne olduklarını bilmiyorsun yazıyorsun. 245 TL ile kurtulursak çok iyi zaten f2p oyunlarda shopta neler satılıyor neler.




Bu mesajda bahsedilenler: @DeadLove
D
8 yıl
Teğmen

@DeadLove
oyun figürleri vs. de satılıyor onları da yazsaydın keşke? 100$ a bir figür görmüştüm mesela.
Yazdıklarına gelince keşke içeriğine bir baksan, shopta neler satılıyor sorsan.. Bilmediğimiz şeyler hakkında yorum yapmayı çok seviyoruz millet olarak farkındayım ama en azından bilenlere sorabiliriz?
Piyasada bunun kadar bonkör f2p oyunları bulamazsın. Dota neyse moba da wildstar da odur mmo da (para ödeme konusunda). ikisinede istemezsen hiç birşey harcamazsın, hiç birşeyden geri kalmazsın.

Şunu da not düşeyim, oynadıkça düşen (haftalık limitli) bir eşya var. O eşya ile shoptan istediğini alabiliyorsun (mağazanın %90 ı sadece kozmetik kalan %10 u da tırt şeylerdir) bilgin olsun, öğrenmiş ol.


@TearsForFears
ne olduklarını bilmiyor ama yazmış? yani sen biliyorsun ve 245tl ile kurtulsak çok iyi diyorsun bu oyun için? Yazdığın cümle, sonraki cümle ile çelişiyor. Başka oyunları demek istedim diyorsan eğer, bunu belirtmelisin. Bir genelleme yapıp bu oyunu da içerisine alma lütfen. Hayır bu oyunu oynadığımdan felan değil ama güzel oyunların hakkının yenmesi veya bilgisizler tarafından karalanması pek hoşuma gitmediği için yazıyorum.


ikiniz için şunu da not düşeyim. Oyundaki "premium" bile oyun içi kazandığınız gold ile alınabiliyor. Sağladığı doğru düzgün bir fayda bile yoktur..

Oyuna 1$ bile harcamak istemeyenlerin karşılaşacağı en büyük zorluk, guild kuramama ve guilde invite edememe sorunu olur. Bu gibi minik kısıtlamaları var ve bunlar zamanla kalkıyor (1$ bile harcamasanız bile)

Gerçi bu oyun pek bizimkilere hitap etmez. Bencil insanların oynayabileceği bir oyun değil.
Kaldıki kolay oyunlara o kadar alışmışki insanlar. Eskiden eğlenmek için oynanırdı mmo lar. Artık loot için oynanıyor. Oyuna girip, boss kesmeye gidip, lootu alamadan dönebilirsiniz. Bu yüzden eğlenceyi loot olarak algılayanlardansanız tavsiye etmem.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DeaDLovee , @TearsForFears
E
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

@Durruk

Peki oyuncu sayısı ne alemde olur şu an indirmeyi düşünüyorum ama MMORPG'ler genelde kalabalık oldukça güzelleşiyor birde PVP nasıl classlar arası denge var mı ?



G
8 yıl
Yarbay

wildstarı gereksiz zor yapıp oyuncuları kaçırttılar zaten çocuk gibi karakterleri pastel grafikleri herkese hitap etmiyor. Ben sırf oynanışı karakterler atmsoferi sevmedim diye deneyip sildim. Şuan boş boş blade and soul oynuyorum ama ciddi mmorpg oynayacak olsam herhalde wow oynardım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Durruk
D
8 yıl
Teğmen

@ExtremTarz
Oyuncu sayısı zamanla ne olur bilmiyorum. Steam olmasaydı reddit de istatislikler görmüştüm onu linklerdim fakat durum değişti. Bide insanlar bu kalitede bir oyundan da sıkılabilir. f2p sevenler rahat oyunları daha çok oynuyor gibi.. Ne bileyim çok daha basit mmo lar var. Steam istatisliklerini baz alabilirsin bu konuda. üstüne bir 2000-3000 kişi daha koy.

Oyun hakkında yorum istersen eğer, bu oyunu zamanında herkezin denemesini isterdim açıkcası. Şu oyunda endgame gören insanın, başka oyunlardaki pve den zevk alacaklarını düşünmüyorum. Bırak yarı afk boss kesmeyi, healerlar dan bile ter akıyordu :D (gerçi sonradan kolaylaştırmışlardı.. fakat yine de çizgisini bozmamıştır diye düşünüyorum)



----

Kimsenin kişisel zevkine birşey diyemem tearsforfears fakat wildstar yapılırken wow oyuncularının yüzünden bu kadar zor yapıldı. Sürekli biz "zor content istiyoruz, girip lootumuzu alıp çıkmak istemiyoruz" veya "loot un bir zevki olsun" dediler bu hale getirdiler..

Şimdi bu kötü birşey mi? bana göre değil. Yani mmo lar arpg oyunlar gibi olmuş. Herşey loot.. İnsanlar girdiği zindandan loot alamazsa eğer vaktinin boşa gittiğini zannediyor. Kendi adıma o eşyayı almak benim için zevkli. Alacağım garantiyse, sadece sıramı bekleyeceksem pek zevk vermiyor. Elbette tersini düşünene lafım yok. Dediğim gibi kişisel zevkler çok farkettiriyor.

MMO oyun seçerken yaptığımız en büyük yanlış, popüleritiye göre oyun seçiyoruz. Sevdiğimiz bir oyunu oynamak yerine, popüler diye sevebilme ihtimalimiz ile bir oyunu oynuyoruz.
Guild wars 2 gibi bir oyunu "pvp de herkez benle eşit" diye bırakan arkadaşlarım vardı. Ulan zaten gw2 ye bu yüzden geçmedikmi? eşit şartlarda, yeteneğin ön planda olduğu pvp yapmak için?.. ama yok.. arkadaşlarım wowa geri dönmüştü. Şimdi onlarda yanlış değil. Onların zevki de FARM YAPMAK. Zaten eşitlik veya eğlence isteyen mmo oyuncuları hep moba oyunlara kaydı. Farm sevenler sayesinde de mmo lar arpg kıvamına geldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Onbaşı

Edit.. Neyse tersleşmeyelim durdukyere. Ama tavrınızı gözden geçirin. Ben oyunu eleştirmek istemedim hatta hoşuma gitti.

Ayrıca oyunu bende indiriyorum şuan ve bu gece başlamak denemek istiyorum. Bi çok haber sitesinde falan, wildstar artık ücretsiz ve steamde gibi haberler var. Ben videolarını izledim çok beğendim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLove -- 11 Haziran 2016; 19:20:03 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.