Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
361
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Rusya, süpersonik yolcu uçağı geliştirme yarışına katılıyor
D
dün (4251 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Rusya, süpersonik yolcu uçağı geliştirme yarışına katılıyor
Rusya, süpersonik yolcu taşımacılığını yeniden canlandırma hedefi doğrultusunda yeni bir uçak projesi üzerinde çalışıyor. Rusya'nın önde gelen havacılık şirketlerinden United Aircraft Corporation (UAC), süpersonik yolcu uçağı prototipinin geliştirilme aşamasında olduğunu açıkladı.



Prototip üretim aşamasına geçildi



UAC CEO'su Vadim Badekha, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, projenin Zhukovsky Araştırma Merkezi bünyesinde yürütüldüğünü ve mühendislerin geliştirme çalışmalarına aktif olarak katkı sağladığını belirtti. Badekha, çalışmaların artık yalnızca teorik tasarım aşamasında olmadığını, somut prototip üretimine geçildiğini vurguladı.



Nisan ayında Zhukovsky Enstitüsü Araştırma Merkezi, ses hızını aşarken oluşan ve "sonic boom" olarak bilinen patlama sesini azaltmaya yönelik yeni bir süpersonik yolcu uçağı tasarımının patentini aldı. Tasarımın aynı zamanda havaalanları çevresindeki gürültü seviyelerini düşürmeyi hedeflediği bildirildi.



Süpersonik yolcu uçaklarının geçmişte karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan yüksek gürültü seviyesi ve çevresel etkiler, yeni nesil tasarımlarda çözülmeye çalışılıyor. Rus mühendisler, daha sessiz ve daha verimli bir süpersonik uçak geliştirerek önceki nesil projelerin önündeki engelleri aşmayı hedefliyor.



Ayrıca Bkz.Esenboğa'da uçak kabininde powerbank kaynaklı yangın çıktı



Hedef: Daha hızlı ve premium uçuşlar



Uzmanlara göre yüksek hızlı yolcu taşımacılığı, özellikle zamandan tasarruf etmek isteyen iş insanları ve premium seyahat segmenti için önemli bir pazar potansiyeline sahip. Projenin başarıya ulaşması halinde süpersonik uçaklar gelecekte uzun mesafeli ticari hatlarda kullanılabilir.



Henüz ticari hizmete giriş için resmi bir takvim açıklanmış değil. Ancak prototip geliştirme sürecinin başlamış olması, Rusya'nın yüksek hızlı hava taşımacılığı alanında yeniden söz sahibi olmayı hedeflediğini gösteriyor.



Küresel havacılıkta yeni rekabet



Rusya'nın girişimi, dünya genelinde yeniden canlanan süpersonik yolcu taşımacılığı yarışının bir parçası olarak görülüyor. Daha kısa uçuş süreleri sunarken çevresel ve operasyonel kısıtlamaları azaltmayı amaçlayan yeni nesil süpersonik uçak projeleri, havacılık sektörünün geleceğinde önemli rol oynayabilir.



Bu alanda ABD'li Boom Supersonic, en ileri süpersonik yolcu uçağı programına sahip şirket olarak dikkat çekiyor. Şirket, geliştiridiği prototip süpersonik uçağı XB-1 ile geçtiğimiz sene ilk başarılı ses üstü uçuşunu gerçekleştirmişti. Boom, 80 yolcuya kadar kapasite sunacak ticari süpersonik yolcu uçağı Overture ile 1.7 Mach hıza ulaşmayı ve kıtalararası yolcu taşımacılığı yapmayı hedefliyor.



 




Kaynak:https://tass.com/economy/2140841

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

P
dün (23271 mesaj)
Yarbay

1 saatte istanbul berlin oluyor. 4 saatte new york ile istanbul arası oluyor.



G
dün (23820 mesaj)
General

İşte zaman iyi güzelde millet pek ilgi göstermeyebilir sonuçta biletler daha pahalı olacak.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
19 sa. (2020 mesaj)
Yarbay

Sovyetler uzay yarışında Ay'a ayak basıldığı güne kadar hep bir adım ilerideydi. Bakalım şimdi Ruslar sesi azaltılmış süpersonic yolcu uçaklarında aynı başarıyı gösterebilecekler mi?




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.