Merhaba , hız tumsegine biraz hızlı girince veya yolda çok ufak bir çukurdan geçerken KÜT sesi .... Araçta takirti lokurtu gıcırtı asla yok z rotlar salıncak ve rotlar ve alt takım sorunsuz 2 kez rot ayarı yapıldı 2 kez rotcuda yerde kontrol yapıldı ve serviste liftte bakıldı 4 adet Petlas 195 60 16 c sıfır lastik alındı ön amortisörler ve amortisör takozlari opar marka gazlı amortisör ile değişti .şanzıman kulağı ve bir taraf motor kulağı değişti, ** helezon yaylardan yapmaz *** deniyor ,sorun çözülemiyor gördüğüm her çukurdan her tumsekten neredeyse duracak kadar yavaş geçerek ilerliyorum ,arabaya biri binince o ses olacak diye tedirgin olup tabiri caizse utanıyorum Yüklü yüksüz yolculu yolcusuz Öyle bir KÜTT sesi kasaya vurma var ki bir seferinde Çakmaklık yuvasından fırladı.doblo 1.3 2011 Premio (geniş aile ) Konuyla ilgili yorum ve tecrübelere ihtiyacımız var .
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Oto tamir-bakım işi yapıp da sorun tespit edip çözemeyen (yada ‘cebine’ gelmediği için bulmayan,çözmeyen (böyleleri de var,eminim)),deneme-yanılmalarla çözüm arayan tamircilere,ustalara vs. vs. “selam” olsun… Ve alnının teri parasıyla sorununa çözüm arayanlara kolay gelsin…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 31 Ağustos 2025; 18:48:12 >
İlk bu sıkıntı olduğunda araç virajda korkunç şekilde kontrol kaybediyordu (zıplamaya başlıyor, 2-3 Saniye yol tutmuyor onra toparliyordu tabi bu sırada içerde direksiyonda hem dua hemde rallici gibi tuhaf hareketler yapmak gerekiyordu)1 2 hafta sonra tamire gidebildim, önce askı rotu ve lastikler değişti,rot ayarı yapıldı; virajda savrulma gitti fakat virajda ziplama hala vardı ve hız tümsegi ve 4 5 parmak çukura girip tam çukurdan çıkarken gelen bu Kütt sesi , yani daha önce farketmedim mi bunu hatirlayamiyorum, birdaha tamirci , bu kez sol amortisör patlak çıktı 2 amortisör komple ve birlikte takozlari da değişti .tekrar rot ayarına gidildi. Değişimden sonra virajda zıplamaya kesildi.on takımda ses yok ,çıt yok .direksiyon oldum olası az bişey ağırdı zaten yani yolda gidiş viraja giriş çıkış sorunsuz. Başınızı agritmiyim sonuç olarak; ön süspansiyon sanki az bişey yumuşak fakat normal olduğunu ifade ediyorlar , ama bu kasaya gelen darbe ve ses sorunu maalesef devam ediyor .bunun videosunu nasıl yakalarım bilmiyorum ama denerim .İlk mesajımda da yazmıştım hem servis hem rotcu helezondan yapmaz diyor ama sanki amortisör çöktüğünde yay komple kapanıp oradan geldiğini ben düşünüyorum .. zaten kesin yayları da değiştireceğim , ama acaba amortisör lerde hatalı sipariş OEM no vs bişey olabilir mi .farklı marka denesem mi vs vs işte böyle birşeyler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi universum -- 31 Ağustos 2025; 21:8:57 >
Cuma günü helezon yayları değiştirmek için özel servise gittim birlikte,3.kez yine farklı Rot cuya bir daha gidildi tekrar rica ile sıkı bir kontrol istendi. salıncak arka burçlarında küçük çatlak var tespiti yapıldı opar salıncaklar yeni alındı takıldı ,tekrar rot ayarı yapıldı (bu arada Doblo 3 salıncak değişiminde traverse bağlantı var traverste sökülmesi gerekti ve hatta buraya ulaşmak için ön tamponun da sökülmesi gerekti , baya uğraştırıcı) . Salıncaklar değişti , evet ön taraftaki hamur gibi olma , yumuşaklık bir nebze azaldı ancak o ses tekerler tumsekten yere az sertce degdiginde yine geldi grok '' tüm değişen parçalar ve yapılan işlemler baştan sona sırayla yazıldığında sonucunda,hala sesin yaylardan olmasinin çok zayıf ihtimal olduğunu bu sorunun gövde şase bağlantısinda bir gevseklikten olabileceğini '' söylüyor .ön takımdaki değişen tüm parçalar opar marka ve yaylar hariç değişecek birşey kalmadı.sanirim bu gidişle önümüzdeki ay onlarda değişecek.
Araçta takirti lokurtu gıcırtı asla yok z rotlar salıncak ve rotlar ve alt takım sorunsuz 2 kez rot ayarı yapıldı 2 kez rotcuda yerde kontrol yapıldı ve serviste liftte bakıldı 4 adet Petlas 195 60 16 c sıfır lastik alındı ön amortisörler ve amortisör takozlari opar marka gazlı amortisör ile değişti .şanzıman kulağı ve bir taraf motor kulağı değişti, ** helezon yaylardan yapmaz *** deniyor ,sorun çözülemiyor gördüğüm her çukurdan her tumsekten neredeyse duracak kadar yavaş geçerek ilerliyorum ,arabaya biri binince o ses olacak diye tedirgin olup tabiri caizse utanıyorum
Yüklü yüksüz yolculu yolcusuz Öyle bir KÜTT sesi kasaya vurma var ki bir seferinde Çakmaklık yuvasından fırladı.doblo 1.3 2011 Premio (geniş aile )
Konuyla ilgili yorum ve tecrübelere ihtiyacımız var .
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >