Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
941
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PS3 İLE İLGİLİ SORULAR...
T
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba; PS3 ve Xbox360 ile ilgili epey bir inceleme yaptım. Ve bu inceleme neticesinde gördüm ki bir çok site, yorumcu Xbox360 dan yana. En azından şu an için. Bunun kısa sebepleri;
1. Xbox360 da daha fazla oyun desteğinin olması,
2. Fiyat olarak daha ucuz olması.
3. Oyunlarının kopya olması nedeniyle 4-5 YTL ye oyun bulunabilmesi.
4. Xbox Live ile daha fazla interaktiflik sağlaması ve verdiği online seçenekler.

Buna karşı PS3 içinde;
1. Oyun desteğinin sınırlı olması. (Yıl sonunakadar oyuna boğulacaksınız demişler, kimisi de PS3 ün CELL mimarisinden dolayı bir çok oyun üreticisinini PS3 için oyun gelişiminin pahalıya mal olması ve karışıklığı nedeniyle PS3 ü desteklemeyeceğini söylemiş. Bunlar ne derece doğru bilmiyorum ama SONY eğer 10 yıl içinde PS4 çıkarmayacağını deklere ettiyse bir şekilde bu platformunu destekletecektir diye düşünüyorum. )
2. Aralarında çok büyük fiyat farkı yok gibi geldi.
3. Şu an öyle ama (yani PS3 oyunları 100 küsur YTL) ileride bizimkiler kopya yolunu bulur diye düşünüyorum. Hatta bunla ilgili youtube da videolar bile var.
4. PS3 de home diye bir şey geliyor, interaktif ortam olarak you tube da videolarını izledim. İnternetteki yaşam gibi bir şey, bayağı bir değişik geldi. SONY açıklamarına göre bunu daha da geliştireceklermiş. Bir de en önemli olay MS in kopya oynayanları tespit edip banlaması. Bizim forumda ban topiği de mevcut Xbox için. Yani Live olayının sonu gelmiş gözüküyor.

Bunlarda Xbox ile ilgili dikkatimi çekenler;
1. 3 kırmızı diye bir arızası var ki hemen hemen herkesin başına gelebilir, gelmedi diyebilirsiniz ama sonuçta böyle bir risk var. Her cihaz için arızalanma riski vardır ama burda resmen bunu bilerek alacaksın yani PS3 için hiçbir arıza olayı duymadım.
2. Aşırı derecede ısınma problemi var. İnsanlar çareyi Xbox ı PC kasasının içine koymakta bulmuş. Bir de birisi vardı adam elindeki PS3 ü satıp Xbox almış, şimdi onuda satıyor soğutuculu alacakmış, bunu tam anlamadım. Yani alırken direk ben soğutuculusundan istiyorum deyip alamıyor musun? Adam yine Xbox alacağım ama direk üzerinde olanından şimdi bu elimdekine taktırmak için uğraşamam demiş.
3. Harici güç kaynağından besleniyor ve kocaman bir şey. Yani taşımak problemli.
4. En önemli konulardan birisi sesi. Soğutma fanları ve disk okuma işleminde resmen gacur gucur ses geliyor. Youtube da adam koymuş ve beni bayağı bir ürküttü. Böyle bir ses dinlemek istemem. Fan sesi ise gerçekten kötü. Üstelik ELITE modelinde de aynısı.

Bunları düşünüce Xbox beni bayağı bir düşündürdü. Şimdi aklım PS3 e kaymış durumda. Özelllikle arıza, sessizlik olayı beni PS3 e itiyor.

Ben kısmetse Şubat gibi Sony KDS-55A2000 veya o esnada bu özelliklere sahip bir LCD almayı planlıyorum ama o zamana kadar PS3 alsam şu an bende Sony 72 ekran 100 Hz normal televizyon var, sizce PS3 ümü kullanazmıyım? Eğer görüntü normal televizyonda kötü diyorsanız ki burdaki topiklerde okuduğum kadarıyla söylüyorum, ben de 19 inç Neovo LCD monitör de mevcut.

Birde forumda 20 gb ntsc j PS3 ler var 690 ve 750 YTL'ye bunlar benim şimdiki televizyonla çalışırmı? Tel herhalde PAL dir diye düşünüyorum. Yani ben illa PAL PS3 mü almalıyım?

Bir sorumda PS3 blue ray kullanıyor, bu durumda hardiskine DVD veya divx film attığımızda izleyemez miyim? Bu blue ray dvd takıldığında onu da gösteriyor mu yoksa sadece blue ray filmleri mi gösteriyor?

Son olarak, PS3 ü şimdi almaktansa biraz daha bekleyip (ki ben LCD TV imi dediğim gibi Şubat ayında almayı planlıyorum) daha sonra almak fiyat açısından daha karlı olur mu? Yoksa bu pal veya ntsc PS3 lerden birini hemen kapayım mı?

Kusura bakmayın arkadaşlar biraz uzun oldu ama yanıt için şimdiden teşekkürler...

NOT : Bu arada kimseye karşı herhangi bir kışkırtma yapmaya filan bir durumum yok şu an elimde ne PS3 ne de Xbox360 var. Sadece gördüğüm youtube videoları ve okuduğum topiklerden oluşmuş bir fikrim var o kadar. Herkese saygı ve selamlar...



K
17 yıl
Yarbay

nerden başlasam cevaplamaya bilemedim ben bi karışık gireyim...
xbo360 ps3 e göre ülkemizdeki en büyük avantajı kopya oyun olayı ve ps3 e göre ucuz oluşu fakat en büyük dezavantajı garantisiz aldıgın zaman 3 kırmızıdan cekecegin çile ben ps3 gün yüzüne cıkmadan önce xbox360 kullanmıstım graw oynamıstım ve resmen hayren kalmıstım konsola ve oyuna gercekten donanın olark çok iyi fakat MS gibi bir firma neden böyle kötü bi sogutma sistemi yapmıs anlamadım ayrıca seninde belirttigin gibi kırılmış xbox360 lar artık BAN lı live olayını unuttular diyebilirim kırılmamış xbox360 almaktansa ps3 almak daha mantkılı biri DVD biri bluray orjinal fiyatları aynı...
ben PAL ps3 aldım ve gayet memnunmum keske xbox360daki kadar oyun secenegim olsa demeden duramıyorum ama napalım daha zamanı var hiç bir konsol cıkar cıkmaz yüzlerce oyunla gelmemiştir herhalde TVLCD konusuna gelince ben 72 ekran tüplü TV de kullanıyorum ve abartıldıgı kadar berbat değil görüntüler yakında benq alıcam o zamana kadar kesinlikle idare eder. Sırf Tv yüzünden almamazlık yapma derim ben
HOMe olayı gercekten cok hoş görünüyor kendi dünyanı kuruyorsun resmen ve harika olacak bence..
Ps3 de DVD film izleyebilirsin herhangi bir extra materyale ihtiyac duymadan

özetle...
xbox360 TR de kopya oyun ve ucuz olusu nedeniyle daha cok tercih edilebilir fakat dikeni olan 3 kırmızıyı göze alacaksan...
ama benim fikrim ps3 almandan yana olur dün 10 saatten fazla acık kaldı ps3 ne fan gürültüsü nede baska bir sorunla karsılasmadım...



W
17 yıl
Yarbay

aslında ps3'ü oyun için almak istiyorsan sana önerim ntsc-j'dir.ama dvd falan izleyeceğim diyorsan kesinlikle pal almalısın.(bölge kodu yüzünden)televizyon olayına gelince:
senin televizyonla çok güzel ps3 oynarsın.görüntü kalitesin ps2'ninkinden kat kat güzel olur ama gerçek ps3 görüntüsü elde edemezsin o tv ile.
20 gb. 60 gb. ps3'lerdeki tek fark wi-fi ve hafıza kart okuyucular.(birde ülkemizde 20 gb. garantili ps3 yok)

benim sana tavsiyem pal(garantili oluyor pallar)alman.hem dvd izlersin.hem de için rahat olur.
ayrıca ps3'lerde sorunlar çıkmaya başladı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: windsurf

ayrıca ps3'lerde sorunlar çıkmaya başladı.


Ne gibi mesela?

Eminönü'nde 10 arızalı Ps3 gibi mi?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
17 yıl
Binbaşı

360'da backup oynuyacaksan live'ı unut, maalasef ban olayı geldikten sonra bitti live. Orjinal oyun fiyatları PS3'le kafa kafaya geliyor bu durumdada.
Bu ara ps3'lerde çıkan sorunlar nedir kaynakta verin bizde inceleyelim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl
Yarbay

Çok ciddi sorunları var PS3ün!! Çiziliyoor, parmak izi kalıyor.. Sonra birde çiziliyor, birde parmak izi kalıyor..

Herkes tutturmuş bir "sorunları başladı" lafı, ardını destekleyen yok. Adam fikir almaya uğraşıyor, desteksiz gözlem yapıyorsunuz. Aletin böyle böyle sorunları var deyin, istatistiğe vurun, belge gösterin. Ama yanıltıcı olmayın rica ederim.

Saygılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 2 Temmuz 2007; 15:01:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
17 yıl
Yarbay

@Ragdol

+1907

evet çizilmesi ve parmak izi kalması dısında ne gibi bir sorun var bilemiyorum ısınma sorunu olmadıgı kesin 10 saatten fazla oynadım banamısın demedi.

bi laf var bilirsiniz bi deli kuyuya taş atmıs kırk akıllı çıkaramamış diye...
olay ona dönmeden belge resim vs.. lütfen





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.i.T.S -- 2 Temmuz 2007; 14:52:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yarbay

2 AYDIR HERGUN OYNUYORUM ÇIT BİLE DEMEDİ MAAŞALLAH
AYRICA SOĞUTME SİSTEMİ MÜBAREK 6 VİTESLİ ISINMA GİBİ BİR SORUN YOK 45 DERECE SICAKTA 7 SAAT OYNADIM TIK DEMEDİ.
BEN MEMNUNUM KARDEŞ HE BU ARADA MAKİNA NTSC-J



S
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

Orjinalden alıntı: windsurf

ayrıca ps3'lerde sorunlar çıkmaya başladı.


Ne gibi mesela?

Eminönü'nde 10 arızalı Ps3 gibi mi?


Benim işkembeden salladğım arızalı 10 PS3'ü kastediyordur.Baya komik bence de....


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
17 yıl
Yarbay

Alınmaya gerek yok Solid.. Sen değil, Eminönü'ndeki satıcı sallıyor diyorum ben. Bunu anlamak zor olmasa gerek..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
17 yıl
Yarbay

quote:

Benim işkembeden salladğım

+1907-2007
ehehehhe çok güldüm valla komikti



S
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Alınmaya gerek yok Solid.. Sen değil, Eminönü'ndeki satıcı sallıyor diyorum ben. Bunu anlamak zor olmasa gerek..


Bana öyle gelmedi.Neyse.Sorun insan istemediği bir şeye inanmıyor.Doğru olsa da farketmez.Bu nedenle forumlar paylaşım alanından uzaklaştı.Açık bu.Bir taraf birini savunuyor,haksız olsa da toz kondurmuyor,diğer taraf da başkasını.Düzgün paylaşım isteyenler de tepki görüyor....


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
17 yıl
Binbaşı

Bir olay anlattın , ne yapalım koyun gibi herkes kafa sallasın inansınmı, paylaşımsa yaptın paylaşımı bizde yaptık yorumumuzu düzgün olanı bu işte, daha ne olsun okuyanlarda çıkarımını yapıyor, somut birşeyde yoktu anlattığın olayda bir laf var, hep birlikte vah vah deseydik düzgün paylaşım yerinimi bulucaktı, yarın bende bir hikaye anlatırım duyduğum bir lafı sende aksini iddia edersin bukadar doğal yoksa forum gayet güzel işliyor.



W
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

Orjinalden alıntı: windsurf

ayrıca ps3'lerde sorunlar çıkmaya başladı.


Ne gibi mesela?

Eminönü'nde 10 arızalı Ps3 gibi mi?

özür dilerim herkesten sorun yokmuş ps3'te.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windsurf -- 2 Temmuz 2007; 15:34:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yarbay

Ben,m de fikrim budur.Uzatmaya gerek yok.Bana göre de güzel işlemiyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Binbaşı

Her topikte çok yazık , forum forumluktan çıktı yorumları burada paylaşım yapanlara ayıp değilmi? Sürekli aynı yorumları yaparak platformu eleştiriyorsun, tek bir konuya yönelik olsa bişey demiyecem birçok konuda benzer eleştiri getiriyorsan ya toptan bir şikayette bulun yada konu dışına aç bir topik orada uzun uzun anlat derdini burada somut bilgiden oyundan konsoldan konuşalım.

Bu arada ilk mesajda dvd ve divx film izleme sorusuyla ilgili olarakta dvd izlersin arkadaşım ancak cihazın pal ise dvd'de pal olmalı , divx izlemek içinde Yellow Dog Linux kurman gerekiyor PS3'üne gerekli codecleri yüklediğin vakit PS3'nde Linux çalıştırarak , Linux üzerinden divx izleyebilirsin, son firmware update'i ile h264 codecli filmleri izleme özelliği geldi ancak PS3 Game-OS üzerinden henüz divx , xvid ile hazırlanmış avi dosyalarının desteği yok, genel olarak .avi desteği yok diye biliyorum.



A
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: solidfb

quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

Alınmaya gerek yok Solid.. Sen değil, Eminönü'ndeki satıcı sallıyor diyorum ben. Bunu anlamak zor olmasa gerek..


Bana öyle gelmedi.Neyse.Sorun insan istemediği bir şeye inanmıyor.Doğru olsa da farketmez.Bu nedenle forumlar paylaşım alanından uzaklaştı.Açık bu.Bir taraf birini savunuyor,haksız olsa da toz kondurmuyor,diğer taraf da başkasını.Düzgün paylaşım isteyenler de tepki görüyor....


Sana nedense inatla öyle gelmiyor solid. Gerçekten çok inatçısın kardeşim.. Ben senin sözüne inanmıyor değilim, adamın sözüne inanmıyorum. Ne yani, sen şimdi benim sana 'sen sallıyorsun' demek istediğimi mi ima ediyorsun? Çok yazık, aksine senin en güvenilir ve dürüst insanlardan biri olduğunu düşünürüm hep bu forumda..

Ben birşeyi eleştirirken tüm yönleriyle eleştiririm. 360, wii, ps3 fark etmez. Bence yazılarımı daha dikkatli ve ön yargısız oku. Çünkü aksine, sen böyle 'bana öyle gelmedi' diyerek tartışmayı kitliyosun..

Sana öyle gelmemiş olabilir solidcim, ama inan bna 'öyle'. Bizde yalan dolan yoktur, ne sende ne bende. Ama bahsi geçen satıcıların hayatı bunlarla geçiyor, malesef. Bana inanıp inanmamak ise sana kalmış, ne diyelim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yarbay

Kusura bakma.Yanlış anlamak değil de sadece yazdığın şey hoşuma gitmedi,rahatsız etti.Neyse boşver....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Özellikle sorduğum sorular üzerinde yorum yaparak bilgilerini benle paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Tercihim kesinlikle PS3 ten yana oldu. Bu arada araştırmaya devam ediyorum ama en kısa zamanda bir PS3 almak şart oldu artık.

Not: Bu arada KillZone 2'nin ön izlemesini gördüm. Hasta oldum ya. Tek oyun o çıksın yine de alınır ama en başta dediğim gibi bir dünya devi Sony kendi aracını oyunsuz bırakmaz.

Herkese saygı ve selamlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
17 yıl
Yarbay

bence de o adamların sallama olasılıkları var neden derseniz adamların x360 dan kazandıkları para kesinlikle PS3 den fazladır, çünkü ps3 ten maksimun 100 ytl kazanırken x360 dan zaten gereğinden fazla kar ediyorlar bide ekstadan sattıkları fanıymış,soğutma sistemiymiş live kartıymış, vb çok daha iyi para kazanıyorlar ve sürekli olarak bi gelir kaynağı elde ediyorlar,adamın altın yumurtlayan tavuğunu kesmesi gibi bişey bu



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.