T

Binbaşı
10 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
16 yıl
Hangisi? Toshiba EP-30 mu yoksa XE-1 mi?
Arkadaşlar forumdaki Toshiba topiklerinin hepsini okudum. Ama okudukça da daha çok kafam karıştı. Bu yüzden sizlerden yardım istemeye karar verdim.

Hemen konuya giriyorum, sizce fiyat performans oranı bayağı iyi olan ve yanında da 4 tane HD DVD verilen EP-30 mu? Yoksa fiyatı en az 100 YTL fazla olan (nerdeyse iyi bir Divx/Mp3 oynatabilen ilave bir DVD player alınabilir ) ve hiç bir ilave HD DVD film verilmeyen XE-1 mi? Yaptığım incelemelerde XE-1'in sahip olduğu chip nedeniyle performansı çok beğenilen bir model. özellikle 1080p upscaling özelliği de yine bu chip nedeniyle sanki EP-30'a göre daha iyi. Hatta bir inceleme sitesi EP-30'un özelliklerine 5-6 lar gibi puanlar verirken XE-1 için 9-10 lar gibi puanlar vermiş.

Şimdi de benim beklentilerimi söyliyeyim ve ona göre de görüşlerinizi soayım: Bende PS3 olduğu için MP3 dinlemek derdim değil. Keza Acer 5520G laptop ile şuan hala VGA ile bağlanıyorum Samsung 42A451 plazmama ama DVI-HDMI kablo ile HDMI bağlantı imkanım da var yani DivX ve mkv ve diğer tüm formatları laptop üzerinden seyredebiliyorum. Evet PS3 ile upscaling yaparak DVD seyretmem de mümkün, bunu da biliyorum. Ama ben sırf upscaling li DVD seyredeceğim diye 750 YTL'lik cihazın Bluray'ini bu işlem için kullanmak istemiyorum. Artı HD-DVD olayından da yararlanmak istiyorum her ne kadar bluray kazanmış olsa da piyasada HD-DVD film bulunabiliyor. (Alt yazı problem değil, İngilizce şakır şakır.) Bu cihaz ile ilaveten 1080p upscale normal DVD'de seyredebileceğim HD-DVD olmasa bile. İlerisi için bu da yeter dediğim gibi amaç Bluray'i yormamak. Yani gördüğünüz üzere biraz da olsa bilinçli tüketicilik var.

Şimdi siz olsanız hangisini alırdınız bu iki cihazdan acaba? Ona göre temin yoluna gideceğim. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Saygılar selamlar herkese...
T
16 yıl
Kablolu Yayını İyileştirmek
Arkadaşlar merhaba;

Bizim sitede yayın kablo üzerinden verilmektedir. Geçen hafta 107 ekran Samsung plazma aldım, eskiden 72 ekran Sony CRT varken yayınlar nispeten daha iyi gibiydi. Şimdi bazı kanallar özellikle eskiye nazaran kötü. Tamam plazmadan CRT performansı beklenmez ama ben sanki şöyle bir şey okumuştum. Hiç çanak anten filan kullanmadan bir HD receiver a bu kablolu yayını takıp daha sonra görüntüyü HDMI kablo ile aktarma imkanı varmı? Bu işi yapabilen görüntüyü upscale ederek işleyip HDMI üzerinden aktaracak böyle bir cihaz var mı?

Ya da 805 veya 875 gibi bir görüntü işleme cihazına bu kablolu yayını takma imkanım var mı? Yani receivera degil de böyle bir cihaza mı ihtiyacım var? Neticede sitenin verdiği bu sinyali güçlendirerek izlemek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Herkese saygı ve selamlar...
T
16 yıl
GENJİ: Ichinotani Battlefield - YARDIM!!!
Arkadaşlar merhaba;

Genji'de bir takıldım pir takıldım, Şubat'tan bu yana bir yer var Ichinotani Battlefield - Ichinotani Beachdiye bir yer geçemiyorum bir türlü. Şu meşhur kale savaşı hani en sonunda bir akrep boss çıkıyormuş. Ya bırakın akrep bossu ben bir türlü gelemedim oraya. Burayı geçenlerden biri yardımcı olursa çok sevineceğim. Şimdi atlarla bir kovalamaca sahnesinden sonra bir kalede savaş alanın görüntüsü veriliyor. Ondan sonra başlıyorsun bir ordakileri yeniyorsun sonra sağa doğru gidip tam ordakileri yenerken bir daha sola adamlar geliyor onları da yenip bu sefer tahta çitlerin arkasındaki büyük generali yeniyorum sonra sağa devam edip ordakileri yenince yine sola adamlar geliyor ama çok kalabalık ve ilk tahta çitin arkasındaki siyah büyük generalden var. İşte bunlarla uğraşırken adamların bütün enerjileri gidiyor bir tanesi pat diye ölünce yeniden başlıyorum. Derken yeniden yeniden yeniden...

Ya arkadaşlar dile kolay 3 aydır sinirden aralıklarla oynuyorum burayı hala geçemedim. Takıldım kaldım. Enerji planlaması yapıyorum, mümkün olduğunca kamui kullanıyorum, mesela bir adamımın enerjisi çok düşünce onu bekletip diğer adamımla döğüşürken bir enerji alma fırsatı doğarsa hemen enerjisi bitik adamımın enerjisini yeniliyorum. Sandıklardaki enerjileri ve kamui leri akıllı bir şekilde kullanıyorum ama olmuyor olmuyor. Bana eksip yaptığım bir şeyi söyleyecek ve burdan nasıl geçmeyi anlatabilecek bir arkadaşım var mı? Şimdiden çok teşekkürler...

Herkese saygı ve selamlar...
T
16 yıl
En iyi SD görüntü veren LCD?
Dostlar herkese öncellikle merhaba;

Konu sadece bir markaya yönelik olmadığından ayrı bir başlık altında açmaya karar verdim. Forumda bugüne kadar bir çok LCD ve Plazma almış arkadaş var. Özellikle onların görüşlerinin bana diğer forum arkadaşlarına yardımcı olacağını inanıyorum.

Diğer görüşlerime geçmeden önce bir kaç açıklama yapmak istiyorum müsadenizle. Bu topiğin benim LCD'im senin LCD'ini döver topiği olmamasını özellikle görüş belirtmek isteyen tüm forum arkadaşlarımdan rica ediyorum. Zaten çok seviyeli bir forumumuz olduğuna da yürekten inanıyorum. Bu topiği açmaktaki amacım benim gibi diğer arkadaşlarında bu konudan yararlanabilmeleri. Onun için özellikle kullanıcı ve bir çok cihazın SD görüntüsünü görüp incelemiş arkadaşlardan katkılarını bekliyorum ama lütfen en iyisi benim LCD'im diğerleri kötü şeklinde olmasın lütfen. Bir de ricam görüş belirten arkadaşlar nedenleriyle yazarsa sevinirim.

Şimdi kendi görüşlerim şöyle: Bayağı uzun bir zamandır bu LCD plazma olayını diğer tüm arkadaşlar gibi araştırıyorum. Herkesin bildiği gibi tam bir dipsiz kuyu. Her yeni çıkan model ile bu iki ayrı görüntü gösterici eksiklerini bir şekilde gideriyor. Forumdaki bir çok bilgili arkadaşlardan biri olan Albani arkadaşımızın da açıklamalarını zevkle okuyorum ve ondan ve diğer arkadaşlardan anladığım kadarıyla LCD ilerleyen zaman içinde daha da iyi yerlere gelecek gibi. Ben özellikle Pioneer'ın üreteceği LCD'leri şimdiden çok merak ediyorum. Tabii bunlar gelecek ile ilgili konular ve konuşulacak bir çok teknoloji de var. HDguru sitesinde bir makale okudum buna göre 2008 de çıkacak LCD'ler şu anki piyasadaki LCD'lerden aman aman bir ilerleme içinde olmayacak gibi gözüküyor ve yeni çıkacak modellerle 2007 model LCD'lerden alım imkanı ortaya çıkacağı belirtiliyor. Kısaca benim anladığım buydu. İsteyen bakabilir. Neyse zaten yeni modellerin gelmesi nedeniyle herhalde şu anda bir çok satıcı çok iyi kampanyalar yapmış durumdaki bu da alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Tabi yeni ürünler geldikten sonra da bu ürünler de çok daha indirimler de olabilir o da aşikar gibi ama o zaman da piyada bulunma bulunmama riski ortaya çıkabilir. Ben şu an için piyasanın en iyi SD görüntü izlenebilecek LCD'sini araştırıyorum, bazı arkadaşlar şimdi şunu söyleyebilir madem SD izleyeceksin al bir plazma olsun bitsin. Tüm görüşlere saygım var. Zaten plazma mı Lcd'mi sarmalının çıkmasının nedeni budur diye değerlendiriyorum ve sadece SD yayında en iyi görüntüyü hangi LCD'den alabiliriz diye sizlere soruyorum? Hala devam eden incelemelerime göre Philips'in EISA ödüllü 9X32 serisi ve Sony'nin X3500'inin iyi olduğunu değerlendiriyorum.

Sizlerde ise görüntü mesafesi 3 metre, Lcd boyutu ise 40 inç ve üzeri olan televizyonlar içinde en iyi SD görüntü alınabilecek televizyon için yorumlarınızı bekliyorum. Dediğim gibi amacım en iyi SD görüntüyü hangi tip görüntüleme cihazının vereceği değil, hangi 40 inç ve üzeri Lcd'nin 3 metreden en iyi Sd performansını vereceğidir.

Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum ve değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
T
16 yıl
SHARP LC-42X20E LCD TV Alım hakkında yardım!!!
Arkadaşlar forumun bu bölümünü çok uzunca bir süredir takip ediyorum. İyi kötü bir takım fikirler kafamda oluştu. Bu duruma göre Eylül ayından itibaren 46-47 inç, en kötü ihtimal Ocak 2009 tarihinde 50-52 inç bir LCD (Muhtemel X3500, F96 veya 9632-9732) alıcam. Tabi güzel bir sephası iyi bir hometheather filan. Ancak şu an çok ilginç bir teklif aldım. Piyasada en ucuz 3.800'e bulunan Sharp'ın LC 42X20E'sini bir tanıdık kanalıyla "0" ancak bir sene ulusal garantili olarak 156X12 taksit 1872 YTL gibi alma durumum ortaya çıktı. Bu tv de full hd ve 4ms, ben de özellikle PS3 olduğu için full hd iyi gidecek gibi zaten ancak 8 bit lik bir panele sahip malum yukarda saydığım ve almayı düşündüğüm lcd'lerde 10 bit panel var. Okuduğum bir kaç yabancı makalede de üzerine az biraz parayla bunun bir üst modeli olan ve hem 10 bit panele sahip hem de 100Hz özellikleri olan LC-42XL2E tavsiye edilmiş.

Soruma gelirsek sizce fiyat normal mi? Yani bu durumda daha önce planladığım gibi biraz daha bekleyip en azından şu yazı geçirip örneğin bir Sony 46 veya 52 X3500 almam daha mı iyi? Yoksa fiyat çok iyi bence hiç kaçırma hemen al mı dersiniz? Gerçekten çok kararsız kaldım. Görüşlerinizi bildirirseniz beni çok mutlu edersiniz. Hepinize saygı ve selamlar...
T
16 yıl
Lcd Tv\u0027lerde Sık Sık Sorun mu Yaşanıyor ?
Arkadaşlar bende PS3 var, eh laptop ile bağlantı da yapıyorum şu an ki CRT'ime dolayısıyla LCD üşünüyorum ama geçen gün you tube sitesinde bir aratma yaptım, "LCD problems" diye gördüm ki Sony den tutun da Samsung'a Philips'e varana kadar bütün LCD'lerde problemler var. Bu konuda arkadaşlar ne düşünüyor acaba?



Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
Bilgi için TIKLAYIN
T
16 yıl
Fuji Pinefix S20 Hakkında!
Arkadaşlar şu an S20 pro bir makine kullanıyorum. Makinede XD ve CF kartlar var. Muhtemelen şu an CF karta çekim yapıyor. Benim sorunum şu, makinenin içindeki fotoları bilgisayara atmak istiyorum. Şu an card reader olmadığından CF kartı dışardan okumam mümkün değil. Adobe CS3 ile okumaya çalışıyorum o da görmüyor bağlantı USB üzerinden yapılıyor. Aynı bağlantı ile Canon S2'yi taktım laptopa şak diye gördü. Cihazın Hyper Utility Software diye bir yazılımı var ama oda yanımda değil. İnternetten çok aradım bu yazılımı ama muhtemelen bayağı bir fazla boyutu var çünkü update dosyası fuji filmin sitesinde 136 MB.

Sizce bana illa bu yazılım mı lazım laptop'tan bağlanıp fotoları alabilmem için yoksa bu adobe CS3 te bir şeyler yapıp bağlanabilir miyim? Gerçekten çok acil lazım bu bilgi. İlgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkürler...
T
16 yıl
NE LED NE LAZER TV, EN BÜYÜK ULTRA HD...
Evet arkadaşlar şöyle bir haber buldum ki bu bence büyük bomba. Öncelikle forumda konuyu arattığımı ve vestel'in quad-tv si hariç böyle bir haber olmadığını söyliyeyim. Yani bu haber forumda ilk kez veriliyor olması lazım. Olay şöyle;

Ultra HDTV is another emerging technology which promises much greater levels of resolution than current Plasma or LCD TV's can offer.

Ultra HDTV mevcut plazma veya LCD Tv lerin sunduğundan çok daha yüksek seviyelerde çözünürlük vadeden ortaya çıkmış başka bir teknoloji.

In fact, the technology has the potential to offer up to 16 times the level of detail we are currently experiencing. While current HDTV technology can display a maximum 1080 lines of detail horizontally across a display panel, Ultra HD has the ability to display 4000 lines.

Doğrusu, bu teknoloji şu an tecrübe ettiğimizin 16 kat fazla seviyedeki detay seviyesini sunma potansiyeli var. Mevcut HDTV teknolojisi bir görüntü panelinde maksimum yatay olarak 1080 satırı gösterebilirken, Ultra HD'nin 4000 satır gösterme kabiliyeti vardır.

Before you reconsider your Plasma or LCD purchase however, it is worth noting that the new technology is at least 10 years away from becoming a viable consumer product.

Ancak plasma veya LCD satın alımınızı gözden geçirmeden önce, yeni teknolojinin alınabilir tüketici ürünü olmasının 10 yıl kadar sürdüğünü not almakta da değer var.

Ultra High Definition Video, also known as Super Hi-Vision or UHDV is still an experimental digital video format being proposed by NHK of Japan (the Japanese equivalent of the BBC). With a resolution of 7,680 × 4,320 pixels, it is four times as wide and four times as high (a total of 16 times the pixel resolution) of existing HDTV, which has a maximum resolution of 1920 × 1080 pixels.

Super Hi-Vision veya UHDV diye de bilinen Ultra High Definetion Video, Japon BBC'sine tekabül eden Japon NHK şirketi tarafından önerilen hala deneysel bir video formattır. Mevcut HDTV'nin 1.920X1.080 piksel'e göre 4 kat daha geniş ve 4 kat daha yüksek (toplamda 16 kat fazla piksel çözünürlüğü) olarak toplam 7.680X4.320 piksel olmaktadır.

Demonstrations of the technology in Japan have been enthusiastically received, with many observers captivated by images that are "good enough to touch"

Japonya'daki teknoloji gösterimleri çok hevesli karşılanmış ve bir çok gözlemci bu tv'nin görüntülerinden büyülenerek "dokunacak kadar güzel" demişlerdir.

İşte arkadaşlar teknoloji böyle bir şey. Ben bu teknolojiyi yeni duydum. Sizleri bilmiyorum ve konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

İlgilenenler için kaynak;

http://hdtvorg.co.uk/news/articles/2007120501.htm

Bu arada bir de olumsuz bir haber lazer tv'nin hazırlayıcılarından biri olan Mistsubişi elektronik yılbaşında satışlarına başlayacağını duyurduğu lazer tv'yi 2008 içine ertelemişler. Tarih belli değil ama beklemek zorunda kalacağız ve bu arada fiyatlar da ona göre çok geri çekilmeyecektir. Eğer bu teknolojiler çabuk gelirse şu an ki çok yüksek paralar tutan lcd ve plazmalar da bir o kadar ucuzlayacaktır.

Kaynak;
http://hdtvorg.co.uk/news/articles/2007112801.htm


Herkese saygı ve selamlar...
T
17 yıl
Panasonic TX-37LZD70F BEKLEYENLERE MÜJDE!!!
Arkadaşlar merhaba, SD yayınlarda gördüğüm kadarıyla en başarılı LCD Panasonic 32LXD700F, tv nin bence iki eksikiği birincisi 32" olması (bazıları için bu yeterli olabilir) ikincisi de Full HD olmaması. Panasonic 37" üzerinde plazmaya yönlendirme yapıyor dolayısıyla en büyük LCD ekran 37". Bu ürün bu yüzden benim için güzel. Diğer olay SD yayınlarda zaten süper bir performans sergilediğini düşünüyorum (Buna Samsung M86BD / M87DB dahil - Sonuçta forumda her iki televizyonunda SD fotoları var dileyen arkadaşlar karşılaştırabilir)) bunun üzerine Full HD ISP panel 100Hz olayı ile bence Panasonic işi bitirmiş. Ancak Türkiye 'de hala bulunmayan bu modelin getirilip getirilmeyeceği ve getirilirse ne zaman getirileceğini sormuştum, gelen maili aşağıda siz sayın forum arkadaşlarımın bilgisine sunuyorum.

"Sayin tcuneytb,

Oncelikle urunlerimize gostermis oldugunuz ilgiye tesekkur ederiz.

Belirtmis oldugunuz telefon numarasindan size ulasilamamistir.

Belitmis oldugunuz TX-37LZD70F model LCD-TV nin ithalati Ekim ayinin sonlarina dogru gelmesi planlanmaktadir.

Urunlerimiz ile ilgili datayli bilgilerewww.panasonic.com.tr adresimizden ulasabilirsiniz.

Gerek duydugunuzda bizlere 0.212.444 33 34 numarali musteri hizmetleri hattindan ulasabilirsiniz.

Tesekkur eder,iyi gunler dileriz.

Tekofaks Musteri Hizmetleri

Musteri Hizmetleri Hatti : (0212) 444 33 34

email: musterihizmetleri@tekofaks.com.tr"

Evet arkadaşlar eğer Samsung'un LED TV si ile geldiğinde kıyaslama imkanı bulabilirsek bence LCD almak isteyen arkadaşların değerlendirmesi gerekir diye düşündüğüm bir ürün. Kafanızın bir köşesinde kalsın. Hepinize saygılar selamlar sunarım.
T
17 yıl
PS3 İLE İLGİLİ SORULAR...
Arkadaşlar merhaba; PS3 ve Xbox360 ile ilgili epey bir inceleme yaptım. Ve bu inceleme neticesinde gördüm ki bir çok site, yorumcu Xbox360 dan yana. En azından şu an için. Bunun kısa sebepleri;
1. Xbox360 da daha fazla oyun desteğinin olması,
2. Fiyat olarak daha ucuz olması.
3. Oyunlarının kopya olması nedeniyle 4-5 YTL ye oyun bulunabilmesi.
4. Xbox Live ile daha fazla interaktiflik sağlaması ve verdiği online seçenekler.

Buna karşı PS3 içinde;
1. Oyun desteğinin sınırlı olması. (Yıl sonunakadar oyuna boğulacaksınız demişler, kimisi de PS3 ün CELL mimarisinden dolayı bir çok oyun üreticisinini PS3 için oyun gelişiminin pahalıya mal olması ve karışıklığı nedeniyle PS3 ü desteklemeyeceğini söylemiş. Bunlar ne derece doğru bilmiyorum ama SONY eğer 10 yıl içinde PS4 çıkarmayacağını deklere ettiyse bir şekilde bu platformunu destekletecektir diye düşünüyorum. )
2. Aralarında çok büyük fiyat farkı yok gibi geldi.
3. Şu an öyle ama (yani PS3 oyunları 100 küsur YTL) ileride bizimkiler kopya yolunu bulur diye düşünüyorum. Hatta bunla ilgili youtube da videolar bile var.
4. PS3 de home diye bir şey geliyor, interaktif ortam olarak you tube da videolarını izledim. İnternetteki yaşam gibi bir şey, bayağı bir değişik geldi. SONY açıklamarına göre bunu daha da geliştireceklermiş. Bir de en önemli olay MS in kopya oynayanları tespit edip banlaması. Bizim forumda ban topiği de mevcut Xbox için. Yani Live olayının sonu gelmiş gözüküyor.

Bunlarda Xbox ile ilgili dikkatimi çekenler;
1. 3 kırmızı diye bir arızası var ki hemen hemen herkesin başına gelebilir, gelmedi diyebilirsiniz ama sonuçta böyle bir risk var. Her cihaz için arızalanma riski vardır ama burda resmen bunu bilerek alacaksın yani PS3 için hiçbir arıza olayı duymadım.
2. Aşırı derecede ısınma problemi var. İnsanlar çareyi Xbox ı PC kasasının içine koymakta bulmuş. Bir de birisi vardı adam elindeki PS3 ü satıp Xbox almış, şimdi onuda satıyor soğutuculu alacakmış, bunu tam anlamadım. Yani alırken direk ben soğutuculusundan istiyorum deyip alamıyor musun? Adam yine Xbox alacağım ama direk üzerinde olanından şimdi bu elimdekine taktırmak için uğraşamam demiş.
3. Harici güç kaynağından besleniyor ve kocaman bir şey. Yani taşımak problemli.
4. En önemli konulardan birisi sesi. Soğutma fanları ve disk okuma işleminde resmen gacur gucur ses geliyor. Youtube da adam koymuş ve beni bayağı bir ürküttü. Böyle bir ses dinlemek istemem. Fan sesi ise gerçekten kötü. Üstelik ELITE modelinde de aynısı.

Bunları düşünüce Xbox beni bayağı bir düşündürdü. Şimdi aklım PS3 e kaymış durumda. Özelllikle arıza, sessizlik olayı beni PS3 e itiyor.

Ben kısmetse Şubat gibi Sony KDS-55A2000 veya o esnada bu özelliklere sahip bir LCD almayı planlıyorum ama o zamana kadar PS3 alsam şu an bende Sony 72 ekran 100 Hz normal televizyon var, sizce PS3 ümü kullanazmıyım? Eğer görüntü normal televizyonda kötü diyorsanız ki burdaki topiklerde okuduğum kadarıyla söylüyorum, ben de 19 inç Neovo LCD monitör de mevcut.

Birde forumda 20 gb ntsc j PS3 ler var 690 ve 750 YTL'ye bunlar benim şimdiki televizyonla çalışırmı? Tel herhalde PAL dir diye düşünüyorum. Yani ben illa PAL PS3 mü almalıyım?

Bir sorumda PS3 blue ray kullanıyor, bu durumda hardiskine DVD veya divx film attığımızda izleyemez miyim? Bu blue ray dvd takıldığında onu da gösteriyor mu yoksa sadece blue ray filmleri mi gösteriyor?

Son olarak, PS3 ü şimdi almaktansa biraz daha bekleyip (ki ben LCD TV imi dediğim gibi Şubat ayında almayı planlıyorum) daha sonra almak fiyat açısından daha karlı olur mu? Yoksa bu pal veya ntsc PS3 lerden birini hemen kapayım mı?

Kusura bakmayın arkadaşlar biraz uzun oldu ama yanıt için şimdiden teşekkürler...

NOT : Bu arada kimseye karşı herhangi bir kışkırtma yapmaya filan bir durumum yok şu an elimde ne PS3 ne de Xbox360 var. Sadece gördüğüm youtube videoları ve okuduğum topiklerden oluşmuş bir fikrim var o kadar. Herkese saygı ve selamlar...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.